PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Warming Up

Humberto Tan is presentator, journalist, schrijver maar vooral een heel groot sportliefhebber. Eerder liet hij heel Nederland warm lopen voor het EK van 2020 en nu is het tijd voor de Olympische Winterspelen! Dagelijks praat hij je in minder dan tien minuten bij over de sportwinter in Peking. Deze podcast dompelt je onder in de beste verhalen en anekdotes uit de geschiedenis het wintertoernooi, deelt hij welke Nederlanders er gaan schitteren die dag en deelt hij zijn kijktips. Tijdens deze serie...more

Afleveringen

 • Warming Up: de Garlic Girls

  Feb 19 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: een gigantische stunt in de curlingwereld. De Zuid-Koreaanse vrouwenploeg komt op de Spelen van 2018 in eigen land uit het niets een maakt van curling plotsklaps een volksport in Zuid-Korea! Wil je weten waarom ze de Garlic Girls worden genoemd? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!--Een speciaal woord van dank aan de NOS voor het commenta...more

 • Warming Up: de mooiste ijshockeywedstrijd ooit

  Feb 18 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: misschien wel de mooiste ijshockeywedstrijd ooit gespeeld. Op de Winterspelen van 1980 nemen Amerikaanse studenten het op tegen verreweg het beste team ter wereld: de Sovjet-Unie. Het is David tegen Goliath, tijdens de koude oorlog. En David, doet het die dag onwaarschijnlijk goed! Maar wonnen ze ook? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: zou jij je leven wagen voor een olympische medaille?

  Feb 17 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: misschien wel de moeilijkste beslissing die een Nederlandse sporter ooit op de Olympische spelen heeft gemaakt. De viermansbob kwalificeerde zich voor de Spelen van 2010 in Vancouver, maar besloot niet naar beneden te gaan. Maar waarom? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!--Een speciaal woord van dank aan EditieNL voor het fragment van Ar...more

 • Warming Up: is dit de slechtste of de sluwste olympiër aller tijden?

  Feb 16 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: de slechtste (of sluwste) olympiër aller tijden. Door opzoek te gaan naar mazen in de olympische wetten zorgde Elizabeth Swaney ervoor dat ze op de Spelen beland. En niet op zomaar een onderdeel: ze deed mee bij het halfpipe skiën! Terwijl ze eigenlijk niet echt kon skiën... Wil je weten hoe dit afliep? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen...more

 • Warming Up: deze vrouw won 15 (!) olympische medailles

  Feb 15 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: de beste atleet in de geschiedenis van de Olympische Winterspelen. Haar naam is Marit Bjørgen, ze kon belachelijk goed langlaufen, en had een hele lange carriere. Zelfs op haar 37e ging ze nog naar de spelen (en won ze medailles). Maar hoe veel medailles won ze in totaal? Met hoeveel medailles werd ze de beste winterolympiër aller tijden? Je hoort het in deze...more

 • Warming Up: de meest gehate kunstschaatser ooit

  Feb 14 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: de meeste gehate kunstschaatser ooit. Tonya Harding werd er van verdacht om een aanslag te hebben gepleegd op haar concurrent met een loden pijp. Toch ging ze naar de Olympische Spelen, en haar concurrent ook. Benieuwd hoe dat afliep? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: de enige wintersport waarin de VS geen olympische medaille heeft

  Feb 13 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: een sport waar in Nederland veel te weinig aandacht voor is, biatlon! De enige sport waarin het de normaalste zaak van de wereld is om een geweer op je rug te dragen. Maar hoe werkt dat ook alweer precies? En kan je naar de biatlonbaan in Nederland? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: deze shorttracker had bizar veel geluk

  Feb 12 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: een verhaal over een middelmatige Australische shorttracker die met de juiste tactiek (en heel veel geluk) het onmogelijke deed. Maar wat was dat precies? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: een schansspringer met hoogtevrees

  Feb 11 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: Een Engelse stukadoor die op de Olympische Spelen beland als schansspringer. En hij had ook nog eens hoogtevrees! Wil je weten hoe dit afliep? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: een drama voor Sven Kramer

  Feb 10 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: misschien wel het grootste trauma uit de Nederlandse sporthistorie. Een drama voor één van de grootste schaatshelden van Nederland. Een andere Nederlander won in dezelfde rit wel een medaille, maar wie was dat ook alweer? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!--Dank aan de NOS voor het commentaar bij de race van Sven Kramer.

 • Warming Up: The Flying Tomato

  Feb 09 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: de grootste freestyle snowboarder aller tijden. De man die eigen trucs heeft uitgevonden die zo moeilijk zijn dat het bijna ongeloofwaardig is! Maar is hij ook dit jaar weer te bewonderen op de Spelen? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: in deze Olympische sport is er geen plek voor vrouwen

  Feb 08 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: de Noordse combinatie. Een dinosauriër van een sport. Waarin langlaufen en skispringen gecombineerd wordt en nog steeds geen plek is voor vrouwen. Maar hoe kan dat? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: een medaille winnen terwijl je geen hand voor ogen ziet

  Feb 07 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: Nicolien Sauerbreij. De winnares van de eerste medaille die Nederland won in de sneeuw! En dat terwijl ze geen hand voor ogen zag. Wil je weten hoe het toch lukte? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: opstaan na een doodsmak

  Feb 06 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag: Hermann Maier! De koning van het vallen en opstaan. In letterlijke en figuurlijke zin. Maar hoe deed hij dat? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: een tropische rodelaar op de Winterspelen

  Feb 05 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag Bruno Banani: een rodelaar van het eiland Tonga die in het rodelen terecht kwam zonder ooit maar één vlok sneeuw te hebben gezien. Maar waarom heet er iemand uit Tonga in godsnaam Bruno Banani? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: deze schaatser heeft álles gewonnen

  Feb 04 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag Eric Heiden. De man die ooit de 10 kilometer reed op drie droge sneetjes brood en op zijn 21e besloot te stoppen. Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: dit zijn de helden van TeamNL op de Winterspelen

  Feb 03 2022

  Dagelijks praat Humberto Tan je in minder dan tien minuutjes bij over alles wat je moet weten over de Winterspelen in Peking. Met vandaag de helden van team NL. Onze vlaggendraagster is slechts 17 jaar oud en doet mee op een onderdeel waar Nederland al 46 jaar niet aan mee heeft gedaan. En nog nooit eerder zijn er zoveel reserve sporters meegegaan. Maar waarom? Klik op volg en mis niks van Warming Up: De Winterspelen!

 • Warming Up: Humberto's Winterspelen

  Feb 03 2022

 • Ruud Gullit en het EK 1988

  Jun 10 2021

  In de laatste aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Ruud Gullit in het legendarische EK van 1988. Er werd voorafgaand aan dat EK weinig verwacht van Oranje, maar we wonnen het toernooi. Humberto en Ruud bespreken zijn aanloop naar het toernooi in Milaan, waar hij de sterspeler was van AC Milan. Met de Italiaanse club won Gullit de eerste landstitel in negen jaar. Maar dat kostte veel energie, waardoor Gullit doodmoe begon aan het EK. Toch eindigde het in een ongekend succes.De a...more

 • Ron Vlaar en het EK 2012

  Jun 03 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Ron Vlaar in het totaal mislukte EK van 2012, in Polen en Oekraïne. Nederland ging als vice-wereldkampioen naar het toernooi, onder bondscoach Bert van Marwijk. Maar in de poule met Duitsland, Portugal en Denemarken ging het helemaal mis, en wist Oranje geen wedstrijd te winnen. Voor Vlaar was dit echter pure motivatie om het twee jaar later anders te doen, tijdens het WK in Brazilië.De audiofragmenten met commentaar zijn afkomstig v...more

 • Willy van de Kerkhof en het EK 1980

  May 27 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Willy van de Kerkhof in het vergeten EK van 1980. Nederland reisde onder bondscoach Jan Zwartkruis af naar Italië, maar Oranje kwam daar niet door de groepsfase, na een pijnlijke nederlaag tegen rivaal West-Duitsland. Van de Kerkhof vertelt over de zware trainingen van Zwartkruis, ruzies in het Nederlands elftal, en de WK-finale van 1978.De audiofragmenten met commentaar zijn afkomstig van het televisieverslag van de NOS in 1980. De ...more

 • Richard Witschge en het EK 1996

  May 20 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Richard Witschge in het EK van 1996 in Engeland. Tijdens dit EK verliet Edgar Davids de selectie van Guus Hiddink, omdat hij het niet eens was met de keuzes van de bondscoach. De media spraken tijdens het toernooi veel over “de kabel” in de selectie. Maar Witschge kon met iedereen opschieten en zag het allemaal gebeuren. Totdat Oranje werd uitgeschakeld.De audiofragmenten met commentaar zijn afkomstig van het televisieverslag van de ...more

 • Boudewijn Zenden en het EK 2000

  May 13 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Boudewijn Zenden in het dramatische EK van 2000 in Nederland en België. Oranje was favoriet en begon overtuigend, met name Zenden was in topvorm. Nederland won de eerste vier wedstrijden van het toernooi, maar daarna ging het gruwelijk mis in de halve finale tegen Italië. Tan en Zenden bespreken zijn bloedvorm dat toernooi, zijn band met bondscoach Frank Rijkaard, en het bittere einde van zijn tijd als international.De audiofragmente...more

 • Hans van Breukelen en het EK 1992

  May 06 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Hans van Breukelen in het EK van 1992 in Zweden. De verwachtingen waren voorafgaand aan dit toernooi torenhoog voor Oranje, na de EK-winst van 1988. Bondscoach Rinus Michels liet zijn team extreem aanvallend spelen, met Marco van Basten, Ruud Gullit, Bryan Roy en Dennis Bergkamp voorin. Maar in de halve finale van het EK ging het onverwachts mis tegen Denemarken, na een verlenging en penalty’s. Ook Van Breukelen kon een enorme teleur...more

 • Andy van der Meyde en het EK 2004

  Apr 29 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Andy van der Meyde in de historische nederlaag van het Nederlands elftal tegen Tsjechië tijdens het EK van 2004. Dit is de wedstrijd waarin bondscoach Dick Advocaat bij een voorsprong van 2-1 Arjen Robben wisselde voor Paul Bosvelt, waarna Nederland met 2-3 verloor. Voor Van der Meyde was dit het enige toernooi dat hij tijdens zijn carrière speelde met Oranje. En dan zat er ook nog een mol in de selectie, die alles uit de teambesprek...more

 • Gerald Vanenburg en het EK 1988

  Apr 22 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Gerald Vanenburg in de legendarische eindzege van Oranje op het EK van 1988. Het Nederlands elftal begon het toernooi in Duitsland met een nederlaag tegen de Sovjet-Unie, maar eindigde in de finale tegen datzelfde land als historische winnaar. Onderweg werd aartsrivaal Duitsland uitgeschakeld. Ook vertelt Vanenburg over zowel zijn jaren bij Ajax en PSV, als zijn avontuur als voetballer in Japan.De audiofragmenten met commentaar zijn ...more

 • Patrick Kluivert en het EK 2000

  Apr 15 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Patrick Kluivert in het dramatisch verlopen EK van 2000 in Nederland en België. Oranje begon overtuigend en won de eerste vier wedstrijden van het toernooi, maar daarna ging het gruwelijk mis in de halve finale tegen Italië. Tan en Kluivert bespreken met name die traumatische wedstrijd, waarin titelfavoriet Oranje maar liefst vijf penalty’s miste en werd uitgeschakeld. De audiofragmenten met commentaar zijn afkomstig van het televisi...more

 • Wim Rijsbergen en het EK 1976

  Apr 08 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met Feyenoord-legende Wim Rijsbergen in het mislukte debuut van Oranje op het EK van 1976. Ze bespreken met name de wedstrijd tegen Tsjecho-Slowakije, waarin de legendarische Oranje-generatie van de jaren zeventig lelijk onderuit ging. De wedstrijd ontaardde in een schoppartij, met schorsingen voor Johan Neeskens, Johan Cruijf en Willem van Hanegem. De audiofragmenten met commentaar zijn afkomstig van het televisieverslag van de NOS in 1...more

 • Rafael van der Vaart en het EK 2008

  Apr 01 2021

  In deze aflevering van Warming Up duikt Humberto Tan samen met sterspeler Rafael van der Vaart in de verhalen achter het legendarische EK van 2008. Ze bespreken met name de openingswedstrijd, waarin Oranje wereldkampioen Italië volledig van de mat veegde. Nederland schoot tijdens dit EK uit de startblokken, maar daarna sloeg het noodlot toe in de selectie. De audiofragmenten met commentaar zijn afkomstig van het televisieverslag van de NOS in 2008. De soundtrack van Warming Up is het nummer Suav...more