PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Wannes

Zanger, gitarist, schilder, illustrator, decorontwerper, toneelauteur, docent, ambassadeur van volksliederen en volkstaal, … Wannes Van De Velde valt niet in één vakje te vatten. Radio 1 maakte een portret met verrassende getuigenissen van bekende en vaak onverwachte Wannes-fans. Muziek inbegrepen!

Afleveringen

 • Wannes, de (Levens)Kunstenaar

  May 05 2021

  Theater, schrijven, en een ongeremd engagement, ... Wannes was zoveel meer dan enkel een muzikant van volkse muziek. Dat beamen ook Bob De Moor, Johan Thielemans en Jeroen Olyslaegers, Lucas Van den Eynde, Gene Bervoets en Tiny Bertels.

 • Wannes, de Muzikant

  May 04 2021

  Muziek was alles voor Wannes. Hij, de componist, flamencogitarist en de schrijver van ‘Ik Wil Deze Nacht in de Straten Verdwalen’. Met collega-artiesten en vrienden Roland Van Campenhout, accordeonist Bernard Van Lent, Gene Bervoets en flamencozangeres Amparo Cortes praten we over zijn onnavolgbare muziek. Maar ook Hans Kusters en biograaf Dree Peremans sr. passeren.

 • Wannes, de Antwerpse Zanger

  May 01 2021

  Het ABN vierde hoogtij en op tv keken we naar 'Hier spreekt men Nederlands' en toch zong Wannes liederen over zeemannen, herders, boeren en bedelaars in de taal van zijn ouders Sinjoren.

 • Trailer Wannes

  Apr 25 2021

  Het werk van Wannes Van de Velde is uit één stuk gesneden, scherp als een mes en meteen herkenbaar. Radio 1 maakte samen met Museum Vleeshuis een portret van de iconische Antwerpse artiest in de driedelige podcast 'Wannes'.