PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Verkadefabriek - Verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen

Het is leeg in de gangen, het café en in de zalen van de Verkadefabriek. Maar wanneer het donker zijn intrede doet, komen makers tevoorschijn. Acteurs, cabaretiers, woordkunstenaars… Makers blijven maken. Omdat ze het niet kunnen missen, omdat ze niet anders willen. Ze zouden in de Verkadefabriek optreden, dus zijn ze hier. Ze lopen in de zalen, door de keuken, achter de bar, op de trap naar het dak. En ze beginnen te vertellen. Verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Afleveringen

 • Minou Bosua

  Dec 30 2021

  “Ze was zo heet dat mijn brillenglazen ervan besloegen.” Theatermaker en comedia Minou Bosua vertelt iets dat ze echt aan niemand mocht vertellen.

 • Chilton Galimo

  Dec 29 2021

  “Hij ziet vanuit zijn ooghoeken hoe hij van top tot teen op een afstand wordt geobserveerd.” Danser Chilton Galimo, artistiek leider van Dukebox, vertelt over zijn ervaringen op straat in het grootse Nederland.

 • Anne Neuteboom

  Dec 28 2021

  “Hij fluistert nog: dit moeten we niet doen, dit moeten we helemaal niet doen.” “Cabaretière Anne Neuteboom -zeg maar Neut- lees een pikant verhaal voor uit haar eigen boeketreeks.

 • Evrim Akiygit

  Dec 27 2021

  “Elk genot wat hier voor een mens mogelijk is, heb ik ondergaan, maar dit overtreft alles duizendvoudig” Paleis voor Volksvlijt actrice Evrim Akiygit leest een tekst van Belcampo, over een arts die bezoek krijgt van een oude vriend met een bijzonder verzoek.

 • Lucas De Man

  Dec 26 2021

  “Haar hart pompte de chaos van rouw rond in haar mond. “ Regisseur en acteur Lucas de Man vertelt een verhaal over verdriet en erotiek, geschreven door Ilse Bockstaele.

 • Teddy Tops

  Dec 25 2021

  "We hebben de ramen afgeplakt, maar hoezeer we ook proberen het daglicht te weren, er komen steeds nieuwe kiertjes." Programmamaker, schrijver en performer Teddy Tops draagt voor over de nacht die we allemaal missen.

 • Thijs van de Meeberg

  Dec 24 2021

  "Ruziënd trokken de herders naar de stal, waar sommigen vonden dat alleen gevaccineerden de stal binnen mochten." Cabaretier Thijs van de Meeberg vertelt zijn kerstverhaal, het kerstverhaal van 2021.

 • Wendell Jaspers

  Dec 23 2021

  "De plas van de bovenbuurvrouw klettert haar toilet in, spoelt als een sleepnet over mij uit." Actrice Wendell Jaspers draagt drie van haar gedichten voor.

 • Oscar Kocken

  Dec 22 2021

  "Er zat een geil beest in hem, een iets te geil beest naar haar zin." Een gruwelijk kerstverhaal van en door schrijver en interviewer Oscar Kocken.

 • Kirsten van Teijn

  Dec 22 2021

  "Ze laat mij toe te kijken en uiteindelijk slaat ze een bevrijdende zucht." Cabaretier Kirsten van Teijn brengt een ode aan het nachtleven.

 • Trailer: Verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen

  Dec 22 2021

  Het is leeg in de Verkadefabriek. In de gangen, het café en in de zalen. Maar wanneer het donker zijn intrede doet, komen makers tevoorschijn. Acteurs, cabaretiers, woordkunstenaars... Makers blijven maken. Omdat ze het niet kunnen missen, omdat ze niet anders willen. Ze zouden in de Verkadefabriek optreden, dus zijn ze hier. Ze lopen in de zalen, door de keuken, achter de bar, op de trap naar het dak. En ze beginnen te vertellen. Verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen. Tot en met 31...more