PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

VINK: De podcastgids van Nederland

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok, Vincent Bijlo - dé radiorecensent van Nederland - en Volkskrant-recensent Stan Putman tippen ieder een podcast waar ze laaiend enthousiast over zijn. Daarnaast is er iedere aflevering ook een enthousiaste podcastmaker te g...more

Afleveringen

 • #140 - Oorlog is erfelijk - Moslima - Futile Attempts - Philisophize This!

  May 21 2022

  Verhalen over de oorlog die je raken, de rol die fotografen spelen bij beeldvorming, de worstelingen van een comedian en de diepte in met toegankelijke filosofie. Bart Mol van Satoshi Radio is te gast, de podcast over cryptocurrency. En hij geeft geen adviezen, maar doet wel een voorspelling! 

 • #139 - 30 jaar Bløf - Achter gesloten deuren - Bad bad thing - Vreemde vogels radio

  May 14 2022

  Het is maar goed dat er een echte psycholoog in de studio zit - Marissa van der Sluis van De Podcastpsycholoog - want we hebben vragen over mysofonie, over vrouwen die een wanhoopsdaad plegen en over zakenmannen die aan grootheidswaanzin lijden. Gelukkig eindigt het met rustgevende vogelgeluiden.

 • #138 - College Boer - Nabij - Traanjagers - Agatha Raisin

  May 07 2022

  Podcastmakers zijn verhalenvertellers en dat geldt zeker voor onze gast: Chris Bajema. Hij vertelt geweldige verhalen door middel van grote, bruine enveloppen. In deze VINK tippen we verhalen over boeren, walvisvaarders, moeders en dochters en cosy crimes!

 • #137 - Winteruur - De dood van Robert - Pim - Blauwe M&M's

  Apr 30 2022

  We ontdekken een prachtig gesprek met Henny Vrienten, een regionale podcast van hoog niveau, NRC levert de kwaliteit die we van hen verwachten en een mooi inkijkje in de kleedkamers van de grote sterren. Met onze gast Ron Vergouwen smullen we van die goeie ouwe tv.

 • #136 - Oortrauma - BNR Perestrojkast - Leven en lijden van Godfried Bomans - Love and Radio

  Apr 23 2022

  De bedoeling is dat we iets aandragen waar we laaiend enthousiast over zijn, maar bij nader inzien... De tip van onze gast Malou Holshuijsen, daar zijn we eigenlijk met z'n allen het meest enthousiast over. Verder heeft Stan iets verzwegen en blikken Malou en Mischa terug op Dit Was Het Nieuws.

 • #135 - Voordat de bom valt - Ouder - Een grote bruine envelop - Parallel

  Apr 16 2022

  Een mooie oogst deze week: een dagelijkse podcast waarbij Jelle Brandt Corstius je bijpraat over de oorlog, een bijzondere zoektocht van een zoon naar zijn vader, de nieuwste vondst van Chris Bajema die van ieder verhaal een gebakje maakt en een gewaagde Vlaamse die speelt met de realiteit. Net als onze gast Tomias Keno, maker van De Zaak Astronaut!

 • #134 - Makkelijke eters - En ze leefden nog gay en gelukkig - Bach. En nu? - Vogelvrij

  Apr 09 2022

  Liefde voor viennetta, liefde zonder hokjes, liefde voor Bach en onze gast Jaap Friso barst uit elkaar van liefde voor de jeugdliteratuur. En er is een zoektocht.

 • #133 - Nattigheid - Tekstuele voorlichting - Hitlers geheime tunnel - Wind of change

  Apr 02 2022

  Wanneer is iemand een fijne podcasthost? Daar discussieert VINK vandaag over. En welke keuzes maak je als een podcast maakt over een persoonlijke zoektocht? Willem Voogd is onze gast en hij vertelt over Baba, de podcast die hij maakte over zijn oma en zijn wens om haar beter te leren kennen.

 • #132 - Get In! Met Benjamin Herman - Heavyweight - De Kroongetuigen - Into the Mix

  Mar 26 2022

  Joost Engelberts is te gast! Deze maker van Onland vindt het een geweldig medium, de podcast, maar heeft echt slapeloze nachten gehad van zijn eigen podcast. Verder tippen we Heavyweight, De Kroongetuigen, Get In! Met Benjamin Herman en Into the Mix.

 • #131 - Zeg - Heijne en Van Teutem - De Grote Podcastlas - Ear Hustle

  Mar 19 2022

  De liefde, de Verenigde Staten, complotdenkers, Korea en het gevangenisleven. Kortom, zeer uiteenlopende onderwerpen komen voorbij als we met onze gast Laila Frank vier podcasts aanprijzen.

 • #130 - Weer een dag - De Binnenkamer - Kunsthart - Het antwoord op alles

  Feb 26 2022

  Hoe journalistiek of onafhankelijk moet een podcast zijn? Dat bespreken we met onze gast Marianne Zwagerman. En is de podcast van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman nu wel of niet grappig?

 • #129 - Als geschiedenis in je opstaat - de Slimste Liefde - Na het einde van de wereld - Grijs Gebied.

  Feb 19 2022

  Natuurlijk willen we van onze gast Frans Pollux weten hoe het met Uwe uit De Laatste Dans gaat. En hij is een nieuw verhaal op het spoor, over een apparaat.

 • #128 - Cocaïnekoorts - De Boterhamshow - Stil in mij - Het Mirakel van Schuman

  Feb 12 2022

  We bespreken de voors en tegens van het maken van een hele persoonlijke podcast. Onze gast Stine Jensen maakte er eentje over scheiden. We dromen weg bij de stem van Jan Meeus.

 • #127 - De man met de rammelaars - Met Serge Simonart door Venetië - Welkom in Washington - You're dead to me

  Feb 05 2022

  Natuurlijk gaat het met onze gast Gijs Rademaker over dino's. Komt er ooit een dinopiniepanel?  De uitsmijter? Gijs blijkt een hele goeie imitatie van Freek Vonk in huis te hebben!

 • #126 - Wereldmachten - de Psychische Pandemie - Koken met Classics - Ongehoord Nieuwscafé

  Jan 29 2022

  De liefde van onze gast Arjan Snijders voor de radio is groot en dat hoor je terug in de podcast Dit was de radio, die hij samen met Harm Edens en Ron Vergouwen maakt. En ja, het eindigt met een discussie.

 • #125 - Tiketie - Het geheim van Wijsman - Dit is goed - De 100 vrouwen van Marcel

  Jan 22 2022

  Onze gast Anna Korterink verdiepte zich in een vergismoord en tegelijkertijd in het werk van haar vader: misdaadverslaggever Hendrik Jan Korterink. Het resulteerde in de podcast Het geheim van Rijswijk.

 • #124 - Bloody Sunday in Roermond - Pakhuis Nostalgia - NOS Jeugdjournaal Podcast - The Coming Storm

  Jan 15 2022

  Hoe maak je moeilijke materie begrijpelijk voor iedere luisteraar? Dat bespreken we met Tim de Wit, maker van de podcast 'Europa draait door'.

 • #123 - Leven met Reve - De schrik van Roden - Lijstjes van Lohues - De laatste dagen van Freddie Mercury

  Jan 08 2022

  Een nieuw jaar, een nieuwe Vink! En we strooien niet langer met sterren, we nodigen ze gewoon uit: de enthousiaste podcastmakers. Deze keer Lammert de Bruin., We tippen ieder een podcast waar we laaiend enthousiast over zijn. In deze aflevering:

 • #122 - De Vink Eindejaarsshow

  Jan 01 2022

  In de eerste nacht van het nieuwe jaar delen Vincent, Stan en Milou hun favoriete podcasts van het voorbije 2021.  Statistiekman Luc van den Berg stortte zich op Excel en bracht in kaart hoe de sterren dit jaar verdeeld werden. Wie was de gulste gever, hoe zuinig was Stan en wie droeg de beste podcasts aan? En welk vinkje spreidt uiteindelijk de vleugels en verlaat het vinkennestje?

 • #121 - De Goudschat van Serooskerke - Kerst met de familie van Swieten - Kwaadaardig - Weggegooid Geld

  Dec 25 2021

  In het kader van Kerst dragen de Vinkers elk een verhalende podcast aan: lekker luisteren onder de boom. We beginnen traditioneel met een kerstmop en eindigen met de 'doeiiiii' van Vincent. 

 • #120 - Gedwongen - Themafeest - Dagkoers - Dit was de radio

  Dec 18 2021

  Zwijnenkop, krakeling en lachende drol: het thema interpunctie krijgt een heel nieuwe dimensie als het gaat over het in spreektaal omzetten van emoji's, waar Vincent alles van weet. Milou draagt de podcast aan die Stan nooit durfde aan te dragen. 

 • #119 - We hebben ruzie - BABA - De Architect - Colonel Tom Parker

  Dec 11 2021

  Stan is te laat en rent halsoverkop de studio binnen. Milou heeft een tip over geweldloos communiceren. Vincent wilde fulmineren op de latere Elvis maar dat mocht niet.

 • #118 - Het punt van Van Impe - Taboe - Ik weet je wachtwoord - Opvliegers

  Dec 04 2021

  Bij de vergelijking van in welke mate ze de verbinding aangaan met België komt Vincent als winnaar uit de bus. Milou wordt kinderlijk enthousiast van het Sinterklaasverhaal in de podcast van Daniël Verlaan, en Stan (man) vraagt zich af hoe lang een podcast over de overgang interessant kan blijven.

 • #117 - Geen kleine man - De Corte Podcast - De Smaak van Nederland - De Artsen Podcast

  Nov 27 2021

  Vincent spreekt schande van afgrijselijk seksisme. Stan stelt voor een keer achter het bekende podcastmuurtje te kijken. Milou heeft een nieuwe volger op Instagram.

 • #116 - HARRY - Het geheim van Rijswijk - Bert ziet sterren - Het verhaal van Nicky Verstappen

  Nov 20 2021

  Stan heeft het vak natuurkunde zo snel als hij kon laten vallen en manifesteert zich als alpha. Toch laat Milou geen kans schieten om hem op zijn taalkronkels te pakken. Vincent corrigeert op zijn beurt Milou en legt uit dat een radiogolflengte de grootte heeft van een tiny house.

 • #115 - Taalnatie - De Goede Immigrant - The Climate Miles - Daar bleef je voor thuis

  Nov 13 2021

  Stan begint over luisterpieten en schoencadeautjes. Vincent heeft met heel veel mensen iets gedaan waaronder met Ivo Niehe. Een specifieke aflevering van Taalnatie doet Milou's hart sneller kloppen. 

 • #114 - Rotterdamse Iconen - Cultuurpers Podcast - Frida's Liefdes - Een soort God

  Nov 06 2021

  Vincent heeft speciaal voor Milou een podcasts over accordeons uitgezocht. Milou daarentegen presteert het een accordeon met een mondharmonica te verwarren. Stan laat zien dat hij zelfs over collega's een heel objectief kan vellen. 

 • #113 - Vranckx & Byloo - Napleiten - Wat Blijft - DiscuTafel

  Oct 30 2021

  Niemand doet er heetgeblakerd over, maar Stan twijfelt (al dan niet terecht) aan de juistheid van zijn gezegdes. Milou heeft een verhaal over racistische zeepdispensers. Maar de echt ruige content komt van Vincent, die de luisteraar op een lesje slakkenseks trakteert. 

 • #112 - Sweelinck Nu - De Schaakpotcast - Gefixt - De Magie van het Luisteren

  Oct 23 2021

  Na het grote succes van Vink in TivoliVredenburg zit het olijke trio weer in de studio. Stan wil Sweelinck op zijn merites beoordelen. Schaken is niks voor Vincent omdat hij niet goed vooruit kan denken. En Milou heeft weer een verhaal over haar killer-kat.

 • #111 - De Schaduw van Dutroux - Veel Saus - Eitje - Berlijn, het verhaal van de Muur

  Oct 16 2021

  Ietwat onwennig maar niet minder gemotiveerd stonden Vincent, Stan en Milou op het podium van Tivoli voor een live opname van VINK, met publiek! Een tikje overstuur in het begin, maar geloof ons: 't wordt beter.

 • #110 - Pixelshit - Carrousel - Joost Patocka of waarom iedereen zo'n hekel heeft aan jazz - Het Bureau

  Oct 09 2021

  Grijp nu je laatste kans om de live uitzending van VINK bij te wonen, tijdens het NPO podcast event. Op 10 oktober, om 10 uur 30 in Tivoli Vredenburg (Utrecht) staan de vinkenvrienden Milou, Vincent en Stan op het podium - daar kun jij bij zijn! Koop nu je kaartje via https://podcastevent.npo.nl/programma/vink.

 • #109 - Nederpopcast - Café Doodnormaal - Pronk - Dr. Bones

  Oct 02 2021

  Altijd al een uitzending willen bijwonen? Op 10 oktober staan Milou, Vincent en Stan met VINK op het podium - daar kun jij bij zijn! Koop nu je kaartje via https://podcastevent.npo.nl/programma/vink.

 • #108 - Tumor Tapes - De Shitshow - De School des Levens - Afslag X

  Sep 25 2021

  Altijd al een uitzending willen bijwonen? Op 10 oktober staan Milou, Vincent en Stan met VINK op het podium - daar kun jij bij zijn! Koop nu je kaartje via https://podcastevent.npo.nl/programma/vink.

 • #107 - Napoleon - Gershwin gaat terug - Een jaar burgemeester - Sisyphus

  Sep 18 2021

  Vink live bijwonen? Meld je aan via https://podcastevent.npo.nl/programma/vink! 

 • #106 - Generatie 9/11 - Groen Gebladerte - Televisië - Onbeperkt

  Sep 11 2021

  Vincent wil de rollen een keertje omdraaien, trekt de stoute schoenen aan en legt uit hoe het sterrensysteem werkt. Stan neemt het oplezen van het VINK-telefoonnummer voor zijn rekening (035-6717000). Milou spoort u aan een kaartje aan te schaffen voor een live opname van VINK in Tivoli Vredenburg op 10 oktober a.s. (kijk voor meer info op  www.podcastevent.npo.nl/programma/vink) en is haar eindtune kwijt.

 • #105 - DinoCast - Na sluitingstijd - Pretpark Veluwe - De Arabische Lente: 10 jaar terug

  Aug 21 2021

  Verbonden met Stan vanuit Valencia bespreken Vincent en Milou de podcasts van de week. Hoe plant een stegosaurus zich voort, hoe verging het horecamagnaat Kooistra, waarom u weg moet blijven van de Veluwe en meer! 

 • #104 - Speurwerk - Womxnhood - Alleen op een eiland - de Kookboekenclub

  Aug 14 2021

  Milou en Vincent moeten het lijf van Stan missen: dat lijf is een Spaanse god aan het worden in Valencia. De stem van Stan is gelukkig wél van de partij, zij het met een beetje vertraging. Vincent imiteert een meeuw.

 • #103 - Laatste Utopie - Maestro met de Breinaald - Moordcast - Fuck Wijn

  Aug 07 2021

  Stan, Vincent en Milou wagen zich aan Mannenliefde, al luisterend naar de podcast Fuck Wijn. Geen van drieën is het pepertje tegengekomen. Vincent vertelt hoe hij vroeger ravede, Stan kan optellen en Milou is volwassen.

 • #102 - Het Nieuwe Geld - De Vagina Dialogen - Raas en de Basketbal - Ondergronds Verleden

  Jul 31 2021

  Vincent werd laatst aangeraakt door een VINK-fan en ervoer dat als aangenaam. Milou houdt niet zo van kutgrapjes. Samen doen ze een Peter en de Wolf-duetje. Stan komt zoals altijd inhoudelijk weer het sterkst uit de bus. Titus van Tonny Media draagt als luisteraar een podcast aan.

 • #101 - Grensverhalen - Kamervragen - Op de vijfde rij... in Cannes - Kein Geloel

  Jul 24 2021

  Maar liefst twee podcasts in opdracht van ministeries - hoe leuk kan dat worden? Het wordt eigenlijk pas leuk wanneer Vincent een filmtrailer nabootst. Milou kan haar lol niet op met de Rotterdamse mannen van Kein Geloel, en doet uit enthousiasme spontaan een buikspreek-act. Stan wil Limburg best in het zonnetje zetten maar ziet niet in hoe dat gaat lukken.

 • #100 - De Groene Kliniek - Wetenschapje - BROERS - Lust als last

  Jul 16 2021

  Het is de honderdste aflevering maar dat is nog geen reden om het even he-le-maal anders te doen. Integendeel: voor u ligt  misschien wel de meest standaard, reguliere uitzending met standaard, reguliere besprekingen. Behalve Vincent, die ongekend meedogenloos is over de podcast BROERS.

 • #99 - Cyberhelden - De Potloodcast - The Moluksewijken Podcast - Who's your daddy

  Jul 10 2021

  Milou gaat des zaterdags een triple-T maken, Stan heeft een pittige podcast voorgeschoteld en Vincent geniet nog lang van het idee dat er ook goedwillende hackers bestaan.

 • #98 - Dit komt nooit meer goed - De Smaak van Vroeger - Onbewoond Eiland - Topdokters: Patiënt Pedro

  Jul 03 2021

  Stan zit in een voedselfase en Milou leert wat balkebrei is van kenner Vincent, die enkele ingrediënten deelt. Verder heeft Milou liever niet dat Vincent een concept afwijst puur omdat het een concept is. Vincent moet toegeven dat dat ook wel een heel conceptuele gedachte is.

 • #97 - Het Laatste Avondmaal - De Schaduwspits - Dor Hout - MonkeyTalk

  Jun 26 2021

  Terwijl de natie zich het schompes socialiseert in open kroegen en clubs, praten de podcastvrinden van Vink honderduit. Over hoe Stan leeft met zijn vaccinatiepleister, Vincent gaat boetseren met energie en Milou geeft haar eigen sterren.

 • #96 - Kloosterleven - Eik & Ik - Stervelingen - Lieke de Bever Podcast

  Jun 19 2021

  Stan breekt een lans voor de doodsreutel, die op de lijst van bedreigde woorden staat. Oproep aan allen om het woord in leven te houden. Vincent vertelt over de dood van zijn te vroeg overleden vriend Bram Vermeulen. Milou heeft weinig geleerd van vorige aflevering en stoot zich nogmaals aan een steen.

 • #95 - Kassiewijle - De Wereld van Wildevrouw - Wat je niet leert - Het Koffiecollege

  Jun 12 2021

  Stan is een beetje klaar met het concept van Klara, namelijk lange verhalen verteld door een Belg (aldus Milou haar kwalificatie) en hij heeft cold brew gemaakt. Vincent vindt de koude koffie zeker niet slecht, maar het Koffiecollege was daarentegen enigszins een slappe bak.

 • #94 - Gemiste Sterren - Phony - Tijd zal ons leren - Bonkerak

  Jun 05 2021

  Stan staat ritmisch te bewegen op de muziek van Tijd zal ons leren, en Milou schakelt de hulp van een Friese vriendin in voor de Omrop Fryslan-podcast Bonkerak en Vincent laat een ongekend lange, dodelijke stilte vallen op een belangrijke vraag.

 • #93 - Promoveren met Almere - Buiten de Muren - SLAAcast: voor de liefste - Scheppingsdrift

  May 29 2021

  Milou loopt altijd de leuke dealtjes mis maar vertelt toch graag over haar nieuwe aanwinst. Vincent heeft een nacht in de cel gezeten en Stan begint bijna te klinken als Maartje Wortel. Er zit een vijftien-sterren-podcast tussen!

 • #92 - Taal voor de toekomst - Hertzbergers Inbox - Sorry voor mijn broertje - Puzzled

  May 22 2021

  Stan hoopt dat u niet de enige bent die luistert. De buren van Vincent hebben een Duitse kip die de hele dag 'guten Tag' roept. Milou heeft iets geleerd van haar interviewcoach.

 • #91 - Revolusi - Bezet - Uur in de Natuur - De Nachtwacht Luisterverhalen

  May 15 2021

  Bij Milou thuis is een moord gepleegd. Stan verdwaalt tijdens een Uur in de Natuur en Vincent denkt het bij het juiste eind te hebben wat betreft de puntentelling, corrigeert Stan, maar geeft uiteindelijk toch een halve ster te weinig.  

 • #90 - Zonder bagage - Dwars door de Middellandse Zee - Dido en de noodlottigheid van het bestaan - De Angstpodcast

  May 08 2021

  Milou heeft een nieuw knopje ontdekt maar is behoorlijk late to the party. Stan vraagt zich af of het een tandje minder kan en Vincent vertelt waar hij vroeger echt bang voor was én krijgt toestemming om één anekdotetje te vertellen over Ibiza.

 • #89 - De Weekhoroscoop - Cocaïnekoorts - De Ongelooflijke Podcast - Bedrock Talks

  May 01 2021

  Als je volle maan op dinsdag in het teken staat van veiligheid, kun je 'm beter niet fotograferen van achter het stuur. Stan heeft behoefte aan romantiek en Vincent doet zijn ervaringen met LSD uit de doeken. Ook de voorhuid van Christus blijft niet onbesproken.

 • #88 - Dit is de Bijbel - Leven volgens K. Schippers - Jazz at the Concertgebouw - Exen de Podcast

  Apr 24 2021

  Zo Vincent een gelovige was, was hij remonstrant. De doopsgezinde Milou werd van haar bed gelicht door een boa wegens foutparkeren. En Stan, atheïst in hart en nieren, houdt óók van Mischa maar durft tenminste wel eerlijk sterren te geven.

 • #87 - Europa draait door - Officiële Songfestival Podcast - Zwarte Muisjes - Cor Potcast

  Apr 17 2021

  Stan en Vincent zitten op het vinkentouw en Milou vraagt zich af wat je moet doen met een modderpoes. Kwestie van de Week: is het toeëigenen van andermans kennis man-eigen of een vrouwending?

 • #86 - Het Leesvirus - VPRO Koos - De Leeuw lult - Het hart dat zichzelf verraadde

  Apr 10 2021

  VINK krijgt kritiek, Vincent reduceert Chippendales tot piemels uit de jaren '90, beide heren hebben zich nog nóóit geobjectiveerd gevoeld en Milou durfde Nabokov's Lolita niet uit te lezen.

 • #85 - MENS - De Vogelspotcast - Zoutmus - De gesproken opera EVA

  Apr 03 2021

  Als een buizerd op een warme zomerdag, geraakt Milou in hogere sferen. Vincent introduceert zijn kleine gevederde vriend Wouter en Stan draagt een ronduit bizarre podcast an.

 • #84 - Stadsastronaut - Bijvangst - Auxvaart - Signaalwaarde

  Mar 27 2021

  Stan doopt VINK om tot De AccordeonCast, Milou is verliefd en Vincent vraagt zich ook écht iets af.

 • #83 - Appèl - Platte Grond - De Deventer Mediazaak - Ron wil een tattoo

  Mar 20 2021

  Milou denkt na over een tatoeage van een zeilbootje op haar weet-ik-veel, Vincent zorgt te allen tijde dat de privacy van zijn politieke stem gewaarborgd zodat niemand weet dat hij FvD stemt, Stan is zijn kritische zelf en Jezus Leeft.

 • #82 - De Clipcast - Vloed - Sara's Mysteries - Vrouwen Justitia

  Mar 13 2021

  Milou springt op een rijdende trein en maakt haar eerste aflevering met het stabiele, mannelijke equipe van VINK. Stan legt uit wat een lawa is, Vincent imiteert het Wad en Milou wordt op de valreep zélf gerecenseerd.

 • #81 - George Blake: Meesterspion - Radio Einstein - De Taalwijzen - Waar is Elke Wevers

  Mar 06 2021

  Bubbels en bloemen. Een afscheidsspeech van Vincent en een openingsspeech van Milou. Mischa verlaat VINK, want ze gaat het dagelijkse middagprogramma op NPO Radio 1 presenteren: Blok&Toine. Dank aan alle trouwe VINK-luisteraars! En wil je haar podcasts beluisteren? Iedere donderdagnacht presenteert ze Miss Podcast. En samen met haar ex heeft ze een nieuwe, zeer persoonlijke podcast gemaakt: Exen de Podcast.

 • #80 - Staakt! Staakt! Staakt! - Liedjeslust - Café Europa - Tweakers

  Feb 27 2021

  Grote veranderingen op komst, dus alle reden tot melancholie. Ondertussen twee podcasts van hoog niveau. Stan spreekt Duits, Vincent spreekt Engels en Mischa spreekt Koreaans. En dan klinken ze opeens heel anders. Verder veel liefde voor Rob Trip en Bernard Hammelburg.

 • #79 - Thinium Talks - Dit Dus - Relaas - Missie Voelspriet

  Feb 20 2021

  Het drietal geniet van Annie M.G. Schmidt. Een gesprek over het geloof, inspirerend of irritant? Hoe boeiend zijn de verhalen van onbekende Vlamingen? En tot slot bewondering voor Stefano Keizers in zijn glansrol als... buxusrups! Ook een podcast aandragen? Spreek onze voicemail in 035-6717000!

 • #78 - Bach tot op het bot - De Uitdagers - A.L. Snijders podcast - ZIJN enzo

  Feb 13 2021

  Vincent heeft een enorme sisu-voorraad aangemaakt, Stan blijkt een A.L. Snijders-fanboy te zijn en Mischa heeft voor het eerst op noren gestaan.

 • #77 - De Dienst - Live Slow Ride Fast - Ecosofie - De Lonelyfoon

  Feb 06 2021

  Wat is waar en wat is niet waar? En als iets niet waar is, hoe erg is dat? Verder heeft Stan niets met wielrenpakjes. En een podcast blijkt hoog te kunnen scoren, terwijl die eigenlijk best saai is.

 • #76 - Mathilde's Mysterie - Fantoomgroei - Zin in kunst - De Kostgangers

  Jan 30 2021

  Natuurlijk blikken we even terug op de Gouden Podcast-uitreiking. Daarna is er een felle discussie en wordt zelfs de Tweede Wereldoorlog er bij gehaald. En we gaan het museum in, maar niet iedereen voelt zich serieus genomen. Gelukkig eindigt het in gezamenlijk enthousiasme en konden we daarna weer gezellig huiswaarts keren.

 • #75 - De rode draad - Marc-Marie & Aaf vinden iets - Ineke's podcasts - Stokpraatjes

  Jan 23 2021

  Vincent doet iets fouts met zijn stem, Stan heeft een logopediecarrière met krentjes achter de rug, Mischa krijgt de slappe lach om een belletje en heeft Vincent nou wel of niet een verleden met Ineke en al haar podcasts?

 • #74 - Phasmophobia - Kunstmatig - Searching for the soul - De gijzeling op de Noordzee

  Jan 16 2021

  Het drietal houdt van glitch en van gospel en wat minder van spookhuisverhalen en oubollige podcastdeuntjes. En ze lopen over van energie dus alvast excuses voor het door elkaar heen praten. Er werd ook gedanst! Kijk maar op Instagram @mischablok en wil je een podcast aandragen? Spreek onze voicemail in: 035-6717000 alvast bedankt!

 • #73 - De laatste dagen van John Lennon - Kleine jongens steken niet - Kaas - Weird hit wonder

  Jan 09 2021

  Vincent neemt zich voor om het he-le-maal anders te gaan doen, Stan doet een tegelijkertijdje en Mischa vindt de relatie tussen Yoko en Ono fascinerend. Wil je een podcast aandragen? Spreek onze voicemail in: 035-6717000! En ben je blij met deze podcast? Stem dan op Mischa Blok voor de Gouden Radioring! Ga naar rr2017.avrotros.nl alvast bedankt!

 • #72 - Het jaaroverzicht van 2020

  Jan 02 2021

  Gelukkig 2021!!! Na verschillende discussies en na uitgebreid statistisch onderzoek van de Lucmeister zijn we tot DE top 3 gekomen: welke podcasts hebben het allerbeste gescoord in VINK? Ook andere interessante info: wie heeft de hoogst scorende podcasts aangedragen en wie geeft het meeste en het minste aantal sterren? En natuurlijk: jullie persoonlijke favorieten die jullie hebben ingesproken op onze voicemail (035-6717000) Dank daarvoor!

 • #71 - Top 2000 a gogo - Uitgelezen verhalen - De Messiah - Ronnie

  Dec 26 2020

  Een speciale kerstaflevering met warme winterverhalen. Of, als je deze aflevering in de zomer luistert, een speciale aflevering met warme zomerse verhalen. Er is onduidelijkheid over de kerstster en Vincent recenseert Home Alone!

 • #70 - De Correspondent - Teun en Gijs vertellen alles - Onland - Zoetzuur

  Dec 19 2020

  In deze aflevering: het grote mondkapjesdilemma, Vincent strooit met sterren, discussie over wel of geen satire en Stan stoort zich aan zijn leeftijdsgenoten. Oh en de lancering van een nieuw podcastgenre: de bobbelpodcast! Wil je ook een podcast aandragen? Spreek de voicemail in: 035-6717000, alvast bedankt!

 • #69 - Gothrecht - Het mysterie van de goede leraar - Puzzelbrunch - Oogappels

  Dec 12 2020

  De sterren gaan door het dak! En ook door de bodem. Het drietal bespreekt NPO Luister en het fenomeen van aanhalingstekens maken met je vingers. En: wordt Stan nu wel of niet gesponsord door Denksport? Wil je ook een podcast aandragen? Spreek onze voicemail in en bel 035-671700! Alvast bedankt!

 • #68 - De Vlaamse Kunstroof - Podcast Filosofie - Staatsgeheim - Kinderpodcast Audio 1

  Dec 05 2020

  Natuurlijk een kinderpodcast in deze Sinterklaaseditie! Hoewel, eigenlijk moeten podcasts totaal tijdloos zijn, maar dat is moeilijker dan je denkt. Eén van de vier besproken podcasts krijgt het dringende advies om terug naar de tekentafel te gaan. Vincent probeert de diepte in te gaan, maar Stan en Mischa blijven aan de oppervlakte drijven. En vergeet niet je allerbeste podcast van 2020 in te spreken op onze voicemail: 035-6717000 alvast bedankt!

 • #67 - In de kop van - Red de millennial - Schrijfvis - De Telekids Generatie

  Nov 28 2020

  Cabaretiers die met cabaretiers praten over cabaret, is dat leuk? Onze knuffelmillennial Stan draagt een podcast aan uit zijn eigen bubbel. En Vincent wordt licht agressief als Mischa met Jan Smit op de proppen komt. De oudejaarsVINK komt eraan dus laat ons weten welke podcast jij de allerbeste van 2020 vond! Spreek de voicemail in: 035-6717000 of laat het weten via Instagram @mischablok en slide in haar DM !

 • #66 - Wie was mama - Het Sinterklaasjournaal - De Veertigers - Stoorzender

  Nov 21 2020

  Stan vindt dat een podcast uit meerdere delen moet bestaan en Mischa is het daar he-le-maal niet mee eens. Het drietal wordt helemaal heppie van het Sinterklaasjournaal en jawel Stan rolt weer eens met zijn ogen! Er komt een speciale oudejaarsuitzending waarbij we de allerbeste podcasts van 2020 bespreken! Laat ons weten welke jij de allerbeste vond! Spreek onze voicemail in: 035-6717000 of stuur een DM via Instagram: @mischablok

 • #65 - Geschiedlied - Fiction Factory - De Visdetective - Touché

  Nov 14 2020

  Eindelijk de ontknoping van de drie bijna onmogelijke cryptogrammen! Het drietal discussieert over de grenslijnen tussen muziek, radio en podcasts. (spoiler: er is nog steeds geen eensgezindheid) En het gaat over vis en vreemde Friese tradities. Wil je ook een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek de voicemail in 035-6717000 en volg @mischablok op Instagram voor nog meer fijne contactmomenten!

 • #64 - VINK GOES USA

  Nov 07 2020

  Een speciale VINK-aflevering in afwachting van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze keer niet met Vincent en Stan, maar met Robin de Wever, maker van de podcast God's President en Michiel Klaassen, founding father van de podcast Bestemming Witte Huis. Beiden liefhebbers van podcasts over Amerika! En we spraken met Tom van 't Einde, die voor EenVandaag als verslaggever in Washington is.

 • #63 - Een podcast over media - Hard Gras - Zen & Zo - Porterenee

  Oct 31 2020

  Hartelijke Week van de Podcast! Hoewel, voor dit drietal is het iedere week de week van de podcast. Er is een prijsvraag! Je hoort drie cryptische omschrijvingen van drie podcasts. Raad om welke podcasts het gaat, laat de juiste antwoorden weten aan @mischablok op Instagram en je maakt kans op een schitterende Radio 1-koptelefoon!

 • #62 - POTUS - Het Utrechts Archief - Haagse Zaken - Elektra Podcast

  Oct 24 2020

  Stan heeft een stopwoord, merkte een oplettende luisteraar op. Mischa ging het factchecken en de uitkomst is ronduit schokkend. Vincent recenseert een podcast waar hij zelf in werd geinterviewd en Stan recenseert de podcast van zijn leidinggevende. Wij van WC Eend... Trouwens goed nieuws! Op vrijdag 30 oktober vindt een livestream plaats waar we jullie, onze zeer gewaardeerde luisteraars eindelijk (digitaal) gaan ontmoeten! En we geven prijzen weg! Houdt Mischa's Insta in de gaten voor de detail...more

 • #61 - Drie dagen - Ervaring voor beginners - Geschiedenis voor herbeginners - De Krokante Leesmap

  Oct 17 2020

  De nieuwe lockdown heeft duidelijk effect op het drietal. Vincent scheldt Stan uit, Mischa zoekt haar toevlucht tot een pannendeksel en jahoor weer een felle discussie over De Krokante... Wil je reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000. Dankjulliewel voor het luisteren!

 • #60 - Oeverloos - Wandellust - Rewind - De fabelachtige stad

  Oct 10 2020

  Vincent is er wel eens geweest, maar nu willen Stan en Mischa ook naar de Slufter. Of zeg je OP de Slufter? Verder een verkennend gesprek over wandelen en blokjes om. En geen happy end deze keer, maar twee tranentrekkende dierenverhalen. Wil je ook een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000 alvast bedankt!

 • #59 - Goed Werk - Groencast - De broek aan - De Grote Vriendelijke Podcast

  Oct 03 2020

  De naam van Arie Boomsma wordt opvallend vaak genoemd. Vincent ontdekt een typische eo-voice-over-stijl en leert wat een jumpingjack is. Stan praat over zijn powervrouwmomentje en Mischa wil Jaap en Bas in huis nemen. En: Miss Podcast is genomineerd voor Beste Nachtprogramma! Help ons met je stem en ga naar radiofreak.nl/awards alvast bedankt!!!

 • #58 - Verborgen Verhalen - Seks met sokken - De Speld - De Niemanders

  Sep 26 2020

  Hoe ANWB zijn Vincent B, Stan P en Mischa B? Weet Stan waarom je je sokken aan moet houden tijdens de seks? Waarom voelt Mischa zich gepiepeld tijdens een discussie over humor? De antwoorden én meer, je hoort het allemaal in VINK! Reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000

 • #57 - Oorlog in je lichaam - Newsroom Den Haag - Podcastfestival podcast - De wereld van Sofie

  Sep 19 2020

  Het Vink-panel wordt op de vingers getikt door niemand minder dan de vrouw van Vincent. Daarna wordt er met belachelijk veel sterren gestrooid. Er is een enorme discussie over radio versus podcast, mocht je daar geen energie voor kunnen opbrengen, dan kunnen we ons dat helemaal voorstellen. Spoel dan, zodra je bij minuut 29 bent, even door naar minuut 41. Reacties? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in 035-6717000!

 • #56 - Italië Podcast - DeBuren - Uit de gouden kooi - Duizend dagen

  Sep 12 2020

  Stan en zijn fiets hebben zich laten testen, Mischa heeft het niet op de Italiaanse wc's, we luisteren naar erotisch getinte podcasts en er is discussie over reality-tv. En met Ger Jochems praten we over laagdrempelige wielerpodcasts! Wil je reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000!

 • #55 - Jesse& - Het kamp van mijn oma - Vloeken in de kerk - Wat schenken we vandaag

  Sep 05 2020

  Vincent heeft al een discussie aan zijn broek voordat we aan de podcasts beginnen, Stan is vandaag fris en zuur, Mischa is volledig refurbished en we bellen met wielrenpodcastkenner Ger Jochems! Wil je reageren? Mail dan vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in 035-6717000

 • #54 - Jong beleggen - Besmet - Hoofdzaken - Klooster in oorlogstijd

  Aug 29 2020

  Nieuwe waardevolle inzichten, dankzij de podcasts van deze week. En - wees gewaarschuwd - een meedogenloos oordeel over de podcast aangedragen door de luisteraar. Maar laat dit jullie vooral niet weerhouden om jullie podcast-tips aan ons door te geven! Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000. Alvast bedankt!

 • #53 - De Taghi Podcast - Het Klokhuis - In gesprek met... - De gijzeling van Gladbeck

  Aug 22 2020

  Er is kritiek op Vinnies taalgebruik. We voeren ethische discussies over podcasts over criminaliteit, wat zijn de beweegredenen van de makers? Het gaat ook over interviewstijl én we worden blij van een podcast voor jong en oud! Wil je reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek de voicemail in: 035-6717000.

 • #52 - Groene oren - Polititia - De Bitch en de Hoer - De Zonnekoning

  Aug 15 2020

  Speciaal voor onze luisteraars die juist nu meer tijd hebben om podcasts te luisteren, gaan we de hele zomer door! In deze zomereditie bespreken we vier podcasts die jullie aandragen. We genieten van zoveel creativiteit, we zijn weer iets meer woke geworden en jawel een mooi Vlaams audioproduct! In Vinnies Kleine Zomerhoekje Blik op Overvecht en Studio 040. Reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000.

 • #51 - De Holland Pop Festival Podcast - Grrrls - Kukuru - Anne+

  Aug 08 2020

  Omdat het zomer is: vier podcasts aangedragen door jullie: onze zeer gewaardeerde luisteraars! De emoties gaan alle kanten op: van plezierige melancholie naar inspiratie, ongemak en rode vlekken. In Vinnies Kleine Zomerhoekje: Wandellust en Sweco Nederland. Wil je ook een podcast aandragen of heb je opmerkingen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000!

 • #50 - Rivierverhalen - Klassieke mysteries - Scherpschutters - De geschiedenis van het Romeinse rijk

  Aug 01 2020

  Dit is niet de vijftigste aflevering! Dit is namelijk een zomerspecial, waarin de luisteraars alle vier de podcasts mogen aandragen, dus die tellen we niet mee! Natuurlijk een discussie over het crue trime-gehalte van de klassieke mysteries. En in Vinnies Kleine Podcast-hoekje: 'Cobouw' en 'Antwoord'. Wil je reageren of wil je ook een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000

 • #49 - De val van Srebrenica - Kamer in Oostende - D-Tales - Het Compliment

  Jul 25 2020

  Onze Stance was in la France en is enorm enthousiast over de koeien en de sauzen. Vincent is lyrisch over 'Kamer in Oostende'. Mischa staat alleen in haar Disney-liefde en er worden wat welgemeende complimenten uitgewisseld, maar dat blijkt moeilijker dan je zou denken. Wil je een podcast aandragen? Of een compliment geven? Of snoeiharde feedback? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000. Alvast bedankt!

 • #48 - Tommie in de zorg - Late Night Talks - Uit de Podcast - Het geluid van sport

  Jul 18 2020

  Een speciale zomereditie! We bespreken vier podcasts die allemaal zijn aangedragen door jullie: onze luisteraars! Een hoog oplopende discussie over 'Late Night Talks' en in Vinnies Hoekje twee andere 'Uit de Podcasts'. Wil jij een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in! 035-6717000.

 • #47 - De verdwijning van Britta Cloetens - Sinans Atlas - Andere Tijden - Too soon

  Jul 11 2020

  Het drietal is wat lichtgeraakt - het zijn net echte mensen - en zijn het vaker oneens met elkaar dan we gewend zijn. Willen ze meer of minder podcasts in het Gronings? Is 'Andere Tijden' nou radio of tv? En zijn de mannen wel of niet te oud voor 'Too soon'? Oh en leuk nieuws over VINK, de Zomereditie! Wil je reageren of een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek de voicemail in: 035-6717000!

 • #46 - Maarten van Rossem De Podcast - De toekomst van de media - Topstukken - Sheherazade

  Jul 04 2020

  Eén van onze luisteraars is he-le-maal klaar met dat calvinistische beoordelen en houdt een warm pleidooi voor vijf sterren. Er zijn briljante ideeën voor het jubileum. Maarten van Rossem zorgt voor verdeeldheid, maar gelukkig brengt de podcast aangedragen door de luisteraar ons weer samen. Reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in! 035-6717000.

 • #45 - De fragiele droom - Kookgeluiden - Gewoon homo - Fwiet Fwiet

  Jun 27 2020

  Een doorbraak in het sterrensysteem, naar aanleiding van een luisteraarsreactie! Mischa vertelt een schokkend verhaal over een Chinees jongetje, Stan geniet intens van ASMR en - hoe toepasselijk - er klinken vogelgeluiden! Reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek de voicemail in: 035-6717000

 • #44 - Lopendebandwerk - Littekens - Iemand - De vacatureparade

  Jun 20 2020

  Er komt een jubileum aan en we vragen jullie om input, in ruil voor een bijzondere prijs. Verder zijn we zeer enthousiast over de interviewtechnieken van Wilfred Genee, kan Vincent aan de stem horen of iemand wel of geen snor heeft en wat is toch een pornos-ter? In Vinnies Kleine Podcasthoekje 'Het Veense Hart' en 'Israel in Nederland'. Reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000!

 • #43 - De laatste dans - Radioreuzen - Kan je even langskomen? - Lazarus

  Jun 13 2020

  Eindelijk het langverwachte fragment van 'Porn for the Blind'! Daarnaast lovende woorden voor de 'Bruce Springsteen der Lage Landen', een discussie over hoe lollig nieuwslezers mogen zijn en: krijgt Stan wel of geen rode vlekken in zijn nek van een christelijke podcast? In Vinnies Kleine Podcasthoekje 'Radio Zuidwest' en 'Frysk bloed'. Wil je reageren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000.

 • #42 - Het oord - De Bobcast - Met Groenteman in de kast - In het Rijks

  Jun 06 2020

  Het VINK-drietal bespreekt de zuurtegraad van hun recensies. Daarnaast vragen ze zich af waarom Belgen beter kunnen hoorspel-acteren dan Nederlanders. En een ode aan Janine Abbring. In Vinnies kleine podcasthoekje de FNV en de BMG. Wil je reageren of wil je een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek de voicemail in: 035-6717000

 • #41 - De plantage van onze voorouders - Stamcafé het noorden - De Showbizzmoord - Wat flix je me nu

  May 30 2020

  Voice-overs inspreken, dat is toch wel een vak apart. En bedjes - oftewel de geluiden onder die stemmen - kunnen gekmakend zijn. Vincent vertelt eindelijk over porno voor blinde mensen en gaat het echt gebeuren dat hij een keer wél gecharmeerd is van een vette crue trime?

 • #40 - Future shock - De kleine remedie - Trashlinie - De Lesbische Liga podcast

  May 23 2020

  Wat een diverse podcasts deze aflevering! Er is innovatie, een lach en een stukje stedenbouw. En Vincent en Stan hebben nog nooit de serie 'The L word' gezien, hebben ze toch kunnen genieten van de Lesbische liga podcast? In Vinnies kleine podcasthoekje hoor je 'PW' en 'Studio Rheden'. Wil je een podcast aandragen die het drietal moet recenseren? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000. Alvast bedankt!

 • #39 - Jong Bloed - De Buitendienst - Dag voor Dag - De Bondcast

  May 16 2020

  Het is lang geleden, maar er is weer een Vjeze Fur Alert dankzij een zeer oplettende luisteraar. Trouwens, over luisteraars gesproken, er is volop verwarring/ophef over de podcast-aangedragen-door-de-luisteraar-rubriek. In Vinnies Kleine Podcasthoekje bespreekt Vincent de podcasts 'Kuuntele Kunikaan' en 'Logistiek'. Wil je een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000. Alvast bedankt!

 • #38 - Beschaving: De nabeschouwing - Alle wegen leiden naar Morricone - Radio Bergeijk - Alles onwijs eerlijk

  May 09 2020

  Interessante cijfers over jullie, onze luisteraars! Een hele mooie email van een hondenuitlater. In Vinnies Kleine Podcasthoekje aandacht voor Radio Kras en Jelle en Jeltje de Vries. En jahoor weer onenigheid over de podcast aangedragen door de luisteraar. Wil je ook een podcast aandragen? Mail naar vink@avrotros.nl of spreek onze voicemail in: 035-6717000

 • #37 - Boos Anticoronadepressiepodcast - De Grote Ommezwaai - Dat kan m'n kleine nichtje ook - Lessen voor een rijker leven

  May 02 2020

  Stan en Mischa vinden dat Vincent niet goed is in socialdistancen. Wat hij wél goed kan is Russo imiteren. In Vinnies Kleine Podcasthoekje horen we 'Juf Kim' en 'De ballen verstand'. Slagen Noortje en Gijs er nou wel of niet in om ons mee het museum in te nemen? En er is weer discussie over de podcast aangedragen door de luisteraar...

 • #36 - Annette Burgers - Apodcalypse - Het redelijke midden - De Zelfspodcast

  Apr 25 2020

  Het VINK-drietal bespreekt een zelfhulppodcast en de grote vraag is of Stan hier wel of geen rode vlekken van in zijn nek krijgt. Mischa stoort zich aan het literairewittemannentoontje en de sfeer slaat volledig om zodra 'De Zelfspodcast' wordt gerecenseerd. In Vinnies Kleine Hoekje 'Omroep Land van Cuijk' en 'Mystiek'. Opmerkingen of suggesties? Spreek de voicemail in van Miss Podcast! 035-6717000

 • #35 - Cokevissers - De Strateeg - Alicante - De Derde Kamer

  Apr 18 2020

  Het VINK-drietal probeert het vooral NIET over corona te hebben, maar dat is best lastig. Stan is laaiend enthousiast over een Videoland-serie, maar dat is dus geen podcast. Vincent heeft het weer eens over vroegûh en de podcasts Alicante en De Derde Kamer leveren discussie op. In Vinnies kleine hoekje bespreken ze de podcasts 'Lol' en 'Poezie'.

 • #34 - Woeste Meuk - Ongehoorden en Ongehoorzamen - Making an opera - De Spaak

  Apr 10 2020

  Vincent vertelt waarom hij nooit een fietsbroek aantrekt, Stan krijgt bijval van een luisteraar en Mischa krijgt antwoord op bijna al haar vragen over de ligfiets. In het kleine podcasthoekje aandacht voor 'Amber' en de 'Alles kan kapotcast'.

 • #33 - Man met de microfoon - Een jongen in de oorlog - De Zelfhulpboekenclub - Zes losse tanden

  Apr 03 2020

  Stan krijgt een verplicht lesje radiogeschiedenis, omdat hij Koos Postema én Zender Obama niet kent. Mischa lanceert een fonkelnieuwe rubriek, een extra stukje aandacht naar de luisteraars toe! Verder blijkt Vincent van Sepultura te houden en is hij nou wel of niet verwekt tijdens Woodstock?

 • #32 - Lub Tropiana - Boekenpodcast Het Verhaal - Mand - Nursing Impact - Op omgekeerde kruistocht

  Mar 28 2020

  Vincent is de designated survivor, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan. En er mag in deze bizarre tijden best eens gelachen worden, maar lukt dat met de kortste podcast van Nederland?

 • #31 - Jan & Christina - Woordwaarde - Side Project Show - Ado Podcast - Bakkie Media

  Mar 21 2020

  Het seizoen van met pindakaas gevulde eieren is eindelijk aangebroken en daar wordt het drietal erg blij van. Vincent doet weer eens wat uitspraken over crue trime en Stan krijgt ongevraagd stemadvies van Mischa. Oh en in het kleine podcasthoekje bespreken ze de 'Ado Podcast' en 'Bakkie Media'!

 • #30 - God's President - Liberation Vertelt - Barts classic track

  Mar 14 2020

  Stan heeft haast, maar wil niet zeggen waar hij zo nodig naartoe moet. Vincent vertelt over zijn nieuwe luisteraarspubliek nu hij de transfer heeft gemaakt van AD naar NRC. En Mischa zwijmelt weg bij De Dijk.

 • #29 - Kwaad bloed - Utrecht Popcast - Een dik uur Ischa op de radio

  Mar 07 2020

  'Kwaad bloed' is geen standaard true crime podcast, de grote vraag is wat Vincent ervan vindt, want hij is geen liefhebber van het genre. Stan heeft stiekem promotie gemaakt en Mischa luistert vol bewondering naar haar bijna naamgenoot.

 • #28 - Oorlog op de flank - De Groene Podcast - De Waanzinnige Podcast

  Feb 29 2020

  Vanwege 75 jaar vrijheid bespreekt het VINK-drietal een podcast over de oorlog. De term 'rommelasperge' zorgt ervoor dat Vincent en Mischa elkaar niet meer normaal kunnen aankijken. Verder discussie over hoe boeiend een gesprek over bomen is en of kinderen nu echt zitten te wachten op een podcast voor... kinderen.

 • #27 - RagioBob - Tim en Paul Geschiedenis Podcast - Magische Momenten Podcast

  Feb 22 2020

  Het seksleven van een mier, de geschiedenis van Dzjengis Kahn en ademen door je hart. Het zijn de uiteenlopende thema's die het VINK-drietal bespreekt na het beluisteren van de podcasts. Verder heeft Stan een hele bijzondere email ontvangen en Vincent IPA Bijlo praat over bier.

 • #26 - In het hart geraakt - Linkse hobby's - Het verloren hoofd

  Feb 08 2020

  Mischa bespreekt een gevoelige kwestie met Stan. Vincent draagt een linkse podcast aan en voelt zich gepiepeld tijdens de bespreking ervan. De meningen verschillen over 'In het hart geraakt' en Vjeze Fur komt ook nog even om de hoek kijken.

 • #25 - De man en de maan - Muziek tot leven - Podcast voor avontuurlijke vrouwen

  Feb 01 2020

  Het VINK-drietal geniet van de verhalen van mensen die durven te dromen. Marc Klein Wolt die een belachelijk groot plan lanceert. Leo Smit die zijn muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog laat onderduiken. Ondertussen vraagt Mischa zich af of ze wel avontuurlijk genoeg is.

 • #24 - Toen was ik 12 - Fufu en Dadels - Daders

  Jan 25 2020

  Mischa was op Henny en niet op Ernst. Dankzij de podcast 'Toen was ik 12' bevinden Vincent en Mischa zich weer helemaal in het Doe Maar-tijdperk. En er is discussie over de podcast 'Daders'. Is die voyeuristisch of geeft die echt meer inzicht in de beweegredenen van ex-criminelen? Prem - nooit verlegen om een mening - bemoeit zich er ook nog even mee.

 • #23 - Annet - De Wereld van Vice Sports - Mattie & Marieke

  Jan 18 2020

  Hoe zien jullie, de luisteraars van VINK, er eigenlijk uit? Vast heel anders dan de achterban van De Krokante Leesmap. Het drietal bespreekt drie zeer uiteenlopende podcasts. En wat deed die kleine Vincent toch met die fles sherry?

 • #22 - Cheft - OK Millennial - Universiteit van Nederland

  Jan 11 2020

  Kan het drietal Rendang maken na het beluisteren van 'Cheft'? Verder is Mischa de enige met stress, dus luistert ze met extra belangstelling naar de aflevering van de 'Universiteit van Nederland' over stress en dik worden. Vincent weet overigens precies hoeveel theelepeltjes er in één liter water gaan. En je zou toch denken dat de enige millennial van het drietal - Stan - smult van de 'OK Millennial'-podcast van het Parool. Maar dat blijkt toch iets gevoeliger en gecompliceerder te liggen.

 • #21 - De stemming van Vullings en Van der Wulp - De Machine - Roels Sofasessies

  Jan 04 2020

  Stan en Vincent zijn liefhebbers van het genre van de politieke podcast, maar wat vinden zij van 'De Stemming van Vullings en Van der Wulp'? Er is verdeeldheid over de VPRO-podcast 'De Machine'. En Mischa is geraakt door 'Roels Sofasessies'.

 • #21 - De stemming van Vullings en Van der Wulp - De Machine - Roels Sofasessies

  Jan 04 2020

  Stan en Vincent zijn liefhebbers van het genre van de politieke podcast, maar wat vinden zij van 'De Stemming van Vullings en Van der Wulp'? Er is verdeeldheid over de VPRO-podcast 'De Machine'. En Mischa is geraakt door 'Roels Sofasessies'.

 • #20 - Poen - Ik sla mijn vrouw - Leven zonder stress

  Dec 23 2019

  Tingeling! In deze Kerst-editie hoor je hoe Stan de feestdagen doorbrengt, Vincent schept schaamteloos op over zijn economische kennis en Mischa heeft inzichten gekregen tijdens het luisteren naar de podcast van Patrick Kicken. Wist je trouwens dat VINK in 2020 iedere vrijdagnacht van 01:00 tot 02:00 uur live te horen is op NPO Radio 1? Maar natuurlijk blijven we ook gewoon te beluisteren in podcastvorm. Alvast een heel gelukkig 2020 toegewenst, met vele prachtige podcasts die via VINK de weg na...more

 • #19 - Curry en Van Inkel - Verstrikt - Gewoon Seks

  Nov 26 2019

  Het drietal is helemaal klaar met Honderd Jaar Radio. Hoogste tijd voor het heden en de toekomst: leve de podcast! Stan is totaal ongevoelig voor de charme van 'Curry en Van Inkel'. Ze zijn alledrie geraakt door de podcast 'Verstrikt' en er gaat een wereld voor ze open dankzij de podcast 'Gewoon Seks'. Eindelijk kunnen ze een blik werpen achter de geblindeerde ramen van de parenclub. Geen spannende seks, maar latex-allergie en een lopend buffet.

 • #18 - De Deense Detective - De Makers - Zimmerman in Space

  Nov 14 2019

  Een whodunnit in muzikaal hoorspelvorm. Is het drietal te porren voor 'De Deense Detective'? Is de podcast 'De Makers' ook interessant voor niet-makers of voelen sommige VINK-leden - we noemen nog geen namen - zich buitengesloten? Tot slot een podcast over sterrenkunde en ruimtevaart, lukt het maker Hens Zimmerman om het drietal mee te nemen naar de maan? En mocht je NIET geïnteresseerd zijn in het kruidnotengedrag van Vincent, Stan en Mischa, doe jezelf een plezier en sla dan alsjeblieft de eer...more

 • #17 - True Crime special: Serial - Finding Cleo - Missing Richard Simmons - Laura H - Holleeder de Finale - De Moord op Patrick - De Moord op Wies - De Wereld van Jan de Man

  Oct 24 2019

  Blijkbaar vinden podcastluisteraars het heerlijk om zich te wentelen in mysteries, criminele verhalen en whodunnits. Daarom duikt VINK in het genre van de waargebeurde misdaad. Vincent geeft een klein geschiedenislesje, Stan verklaart de liefde aan 'Serial' en Mischa is lyrisch over een verdwenen fitnessgoeroe. Let op: deze aflevering is niet geschikt voor mensen die nog in Sinterklaas geloven en voor mensen die nog niet willen weten hoe de podcast 'Missing Richard Simmons' afloopt.

 • #16 - Camera Loopt - De Keukencast - De Weerman - Wat ik wou dat ik wist

  Oct 16 2019

  Hoera! VINK was weer live te horen op NPO Radio 1! Het drietal bespreekt deze keer maar liefst vier podcasts. Daarnaast volop persoonlijke onthullingen. Vincent verliest zijn column in het AD. De signature dish van Stan is pasta puttanesca. Mischa heeft een zwak voor Peter Kuipers Munneke. En waar je aan het eind van de podcast hoort: 'in het volgende uur een special over true crime', bedoelen ze natuurlijk 'in de volgende aflevering een special over true crime'. Dus. Veel luisterplezier!

 • #15 - Scripts Off Screen - De Deventer Moordzaak - Bach van de Dag

  Oct 02 2019

  Stan is terug en Mischa heeft opzienbarende opnames van zijn privéleven kunnen onderscheppen. Kan het drietal het hoorspelgehalte van 'Scripts Off Screen' waarderen? Ze kunnen in ieder geval een hele goede imitatie van de nieuwe podcast 'De Deventer Moordzaak' geven, inclusief bladblazer. En dan is er ook nog Bach, natuurlijk Bach, want 'Bach is het beste bewijs dat God bestaat', aldus Vincent. En er zijn sterren! En er is voortaan dus ook een weekwinnaar die meedingt naar de Gouden VINK!

 • #14 - Aangenaam - De Volksjury - De Krokante Leesmap - OchtendPod

  Sep 16 2019

  Stan, onze kleine dater, zit in een Frans cafeetje. Gelukkig wilde Marcel van Roosmalen een keertje gastrecensent zijn. Het viel hem niet mee, om zoveel uur naar podcasts te luisteren. Zeker niet als je pas een dag van tevoren begint met luisteren. Kunnen de verhalen in de podcast 'Aangenaam' ons boeien? De kleinste podcastrecensent van Nederland recenseert 'De Krokante Leesmap'. Wat vinden we van de twee Vlaamse 'Volksjury'-meisjes die er op los speculeren? Micha Wertheim geeft zijn podcast-tip...more

 • #13 - Jazziness - Sterke Verhalen - Over Haar - Waarom

  Aug 18 2019

  Hoe klonk de vakantie van Vincent, Stan en Mischa? Nooit eerder gepubliceerde audio! Vincent is een echte jazzkenner, heeft hij toch wat nieuws geleerd van de podcast 'Jazziness'? De meningen over de podcast 'Sterke Verhalen' zijn verdeeld en wat vinden de mannen van de podcast 'Over Haar'? Bas Maliepaard van de Grote Vriendelijke Podcast geeft De Podcast-tip en de Podcastpersiflage is 'Tech, de Future'.

 • #12 - De Tweede - Boeken FM - Peptalk

  Aug 02 2019

  Bij het beluisteren van podcast 'De Tweede: Op zoek naar het standaardgezin' kan het drietal niet anders dan terugblikken op hun eigen jeugd en wat blijkt? Zowel Vincent, Stan als Mischa zijn De Tweede. Is deze podcast een feest der herkenning? De podcast 'Boeken FM' levert discussie op. In 'Peptalk' praat een comedian met comedians over komedie. Uiteraard interessant voor Vincent, want het is zijn vakgebied, maar wat vinden Mischa en Stan ervan? Domien Verschuuren geeft zijn ultieme podcast-lui...more

 • #11 - Reisgenoten - Zin in het alledaagse - El Tarangu

  Jul 20 2019

  Natuurlijk heeft VINK, dé Podcastgids van Nederland GEEN zomerstop! Want juist in de zomer kun je lekker veel podcasts luisteren terwijl je door de bergen wandelt, languit op je strandbedje ligt of in je tent ligt te wachten totdat het ophoudt met regenen... Het VINK-panel bespreekt - heel toepasselijk - een podcast over reizen, een podcast over zingeving en de nieuwste van audiocollectief Schik. Jeweetwel, die drie dames van Bob! Het drietal van VINK is het opvallend vaak oneens met elkaar. Mis...more

 • #10 - Op ons bord - Hardlooppodcast De Pacer - Datevermaak - BNR De Wereld

  Jul 05 2019

  Een podcast die is gemaakt in opdracht van een supermarkt, kan het VINK-panel daar openminded naar luisteren? Vincent en Stan zijn geen hardlopers. Mischa wel, maar met enorme tegenzin. Luisteren ze wel graag naar hardlooppraat? Scharrels, kwarrels, dwarrels. Vincent heeft ontzettend veel geleerd van de podcast 'Datevermaak' en Stan wil opvallend weinig kwijt over zijn eigen datinggedrag. Bas van Werven geeft de podcast-tip en De Podcastpersiflage is 'In bad met...' Tijdschema: 00:05:05---O...more

 • #9 - De Grote Harry Bannink Podcast - The Best Social Podcast - Geel - Brenda Kookt

  Jun 23 2019

  Is Stan te jong om het repertoire van Harry Bannink te kennen? Is Vincent te oud om het gepraat over social media boeiend te vinden? Ziet het drietal de humor in van de podcast 'Geel'? Vincent en Mischa discussiëren over of ze de podcast 'Brenda Kookt' nu wel of niet moeten recenseren. De podcastsnack is deze keer lekker geruisloos. En de Podcastpersiflage is lekker kinderachtig: 'Kind, Kind, Kind, de Podcast'. Tijdschema: 00:04:45--De Grote Harry Bannink Podcast 00:20:57--Geel 00:32:15--...more

 • #8 - Politie Podcast - Van Gogh belicht: de brieven - Radio Bahamontes - Frankie

  Jun 16 2019

  VINK bespreekt live op NPO Radio 1 vier podcasts. Natuurlijk heeft Vincent Bijlo met zijn 'criminele verleden' affiniteit met de politie. Het verhaal van Jack the Drupper spreekt enorm tot de verbeelding. Stan heeft een fluffy snack meegenomen, Mischa heeft een slecht verhaal over Marco Pantani en hoe was het drietal als puber? Ferry de Groot geeft De Podcast-tip en aan het eind - wait for it - De Podcastpersiflage: de Fietstassenmoord! Tijdschema: 00:04:19--Politie Podcast 00:18:27--Van Go...more

 • #7 - Van Twee Kanten - Leven met de maffia - In de auto met - De Krokante Leesmap - De Brand in het Landhuis - Onbehaarde Apen

  Jun 09 2019

  VINK was live op NPO Radio 1! Het drietal blikt terug op de Dutch Podcast Awards. Marcel van Roosmalen geeft de podcast-tip. Luisteren ze graag naar andermans relatieperikelen in de podcast 'Van Twee Kanten'? Geeft de podcast 'Leven met de maffia' een interessante inkijk in de Ndrangheta? En worden ze blij van de onderweg-gesprekken in de podcast 'In de auto'? De podcastpersiflage is 'De sigarendoos' van Audiocollectief Goesting. Tijdschema: 00:03:44--Dutch Podcast Awards 00:11:08--Van Tw...more

 • #6 - De Blankenberge Tapes - Met nerds om tafel - 100% inspiratie

  Jun 05 2019

  Vincent schrikt van de keiharde waarheid omtrent De Blankenberge Tapes, maar iemand moest het hem vertellen. Het drietal gaat op zoek naar de nerd in henzelf. Stan is nog meer grachtengordel dan Mischa al dacht. Niet iedereen is fan van het supervrolijke liedje van de 100% inspiratie podcast. En de nieuwe rubriek 'de podcastsnack' blijkt een waar auditief genot te zijn.

 • #5 - Binnen de Muren - Waarom? Daarom! - Podplanten

  May 24 2019

  Slaagt de podcast 'Binnen de Muren' er in om het drietal het gevoel te geven dat ze écht in de gevangenis zitten? Vincent doet een schokkende onthulling uit zijn verleden. In de podcast 'Waarom? Daarom!' worden kindervragen beantwoord, maar zijn die boeiend genoeg voor volwassenen? En hoe denkt VINK over 'Podplanten', de podcast van de Amsterdamse Hortus Botanicus? En na vijf afleveringen werpt VINK een kritische blik op... zichzelf!

 • #4 - Tante Jos - NRC Vandaag - Pyjama Party

  May 09 2019

  Heeft het VINK-panel zich laten meeslepen door het verhaal van Tante Jos? In hoeverre heeft NRC Vandaag een vaste plek gekregen in het ochtendritueel van Stan? Mischa wil in ieder geval weten wanneer Thomas Rueb slaapt. En voelde Vincent zich wel thuis tussen de popcorn etende en in pyjama geklede influencers?

 • #3 - De Bourgondiërs - Kick-off met Valentijn Driessen - Rauw

  Apr 25 2019

  Lukt het francofiel Bart van Loo om ons mee te nemen naar de Middeleeuwen in zijn podcast 'De Bourgondiërs'? We bespreken het algemeen nut van een voetbalpodcast. Zijn de interviews in 'Rauw' echt zo ongecensureerd als Ruud de Wild belooft? Mischa en Vincent zingen de Matthäus. En de moeder van Stan geeft ongevraagd een recensie van 'VINK'.

 • #2 - De Kofferbakmoord - Frederique vraagt door - NielsonAir - Omdenken

  Apr 14 2019

  Voldoet 'De Kofferbakmoord' aan onze eisen voor een goede true crime podcast? Mischa moet zich echt concentreren voor 'Frederique Vraagt Door'. We luisteren naar NielsonAir en Vincent blijkt een hele goede imitatie van Vjeze Fur in huis te hebben. Tot slot: hebben we echt iets geleerd van de 'Omdenken'-podcast of levert die vooral rode vlekken in de nek van Stan op?

 • #1 - Man man man, de podcast - Bright Podcast - Ik ken iemand die

  Mar 29 2019

  De meningen over ‘Man, man, man de podcast’ zijn verdeeld. Voelen we ons nu wel of juist niet buitengesloten en hebben Vincent en Stan iets geleerd van deze podcast? De tweede podcast die we bespreken is ‘Bright’, slaagt die erin om ons op laagdrempelige manier bij te praten op techgebied? Tot slot de podcast ‘Ik ken iemand die’, is die ook interessant voor luisteraars zonder kinderen?

 • VINK, dé Podcastgids van Nederland, met Mischa Blok, Vincent Bijlo en Stan Putman

  Mar 28 2019

  Wij nemen je aan de hand door podcastminnend Nederland. Luister nu naar VINK! Sluit je aan bij onze luisterclub en abonneer! Wil je écht contact? Mail naar vink@avrotros.nl