PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Te lui om te lezen

Soms ben je gewoon heel erg lui. Te lui om de afwas te doen, te lui om je kamer op te ruimen, maar bovenal ben je te lui om te lezen. Geeft niks, joh! We hebben speciaal voor jou een heleboel VICE-artikelen voorgelezen. Kun jij gewoon rustig uit het raam blijven staren. Of naar je gigantische afwas. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Afleveringen

 • Kraken Gaat Door

  May 04 2022

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sander Schimmelpenninck wilt dat iedereen werkt, ook de mensen met veel vermogen

  Mar 10 2022

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Deze 'mindful miljonair' beweert dat je rijk kunt worden met kristallen.

  Feb 24 2022

  Ook de maan, meditatie en affirmaties zouden helpen. Wij bezochten Steffy Roos du Maine tijdens haar eerste cursus in Amsterdam om haar geheimen te ontrafelen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Genderqueer personen over het verband tussen autisme en genderidentiteit

  Feb 16 2022

  Als je van jongs af aan afwijkt van de norm, door autisme of wat dan ook, leer je jezelf op een bepaalde manier beter kennen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Op vastgoedjacht in de metaverse

  Feb 03 2022

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 2021: Het jaar dat de woningwoede doorbrak

  Jan 27 2022

  In plaats van gelaten de huur te betalen, wordt er weer volop geprotesteerd en gekraakt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De toekomst van Transzorg

  Nov 04 2021

  Wachtlijsten die oplopen tot drie jaar, groeiende ontevredenheid over te binaire zorg en een opgedoekte kliniek: dat is de staat van de Nederlandse transzorg in een notendop.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • ADE: de feest-renaissance

  Oct 21 2021

  Feesten, FOMO en drugstoeristen zijn terug van weggeweest. Tevens: extra verkeersongevallen, vernieuwende muziek en glitterdansers.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Is stoppen met school slim?

  Oct 07 2021

  We vroegen het een drop-out die nu digitale nomade is, en iemand die drie studies heeft afgerond in drie jaar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vastgoedbezit als een statussymbool

  Sep 30 2021

  Voor nieuwe vastgoedbezitters als Ryan Babel, Boef en Kwebbelkop is vastgoed niet de oorzaak, maar het bewijs van hun succes. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Suicidale partner

  Sep 23 2021

  "Dat hij het uitstelt om hulp te zoeken, kan voor mij soms egoïstisch aanvoelen. Het gaat mij namelijk ook aan." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Studenten tegen woningnood

  Sep 17 2021

  “Het feit dat we nu allemaal op 12 september de straat op gaan laat volgens mij zien dat het nu wel eens een keertje klaar is.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Klimaatkamp vol drammers

  Sep 08 2021

  Tijdens een programma van groepstherapie, drumcirkels en veganistische curry blijven de actievoerders van Extinction Rebellion strijdlustig. "Nederland moet voorop lopen." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Krakers vertellen waarom ze blijven kraken

  Sep 01 2021

  "Mensen denken vaak dat we in panden trekken, die helemaal uitleven en dan weer verder gaan. Maar we doen juist het tegenovergestelde." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zuipende jongeren in Renesse

  Aug 25 2021

  Door corona weten Nederlandse jongeren het feestdorp van weleer weer te vinden. "Er zijn grote vechtpartijen geweest. Flessen die kapot werden geslagen op mensen hun hoofd." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vrienden die te veel aandacht opeisen

  Aug 18 2021

  Wie altijd overal op de voorgrond moet treden, heeft misschien het ‘hoofdpersoonsyndroom’. Als jij je als een soort bijpersonage in het leven van zo’n persoon voelt, zijn hier wat tips om daarmee om te gaan. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Nijmegen werd een lesbisch paradijs

  Aug 11 2021

  In de jaren tachtig stond de stad bekend als de lesbische hoofdstad van Nederland. “Het was een feest en het was heftig.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waarom kan het zo pijnlijk zijn om het succes van anderen te zien?

  Jul 15 2021

  Afgunst is een bitch. “Het kan een negatieve overtuiging over jezelf bevestigen. ‘Ik verdien dit niet’ denk je dan.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Een hoge huur hoef je niet altijd te accepteren

  Jul 08 2021

  Huurprijzen stijgen supersnel, maar als huurder ben je niet altijd machteloos. “Marktwaarde geeft een vertekend beeld.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waarom gaan we niet massaal de straat op om betaalbare woningen te eisen?

  Jul 01 2021

  "In de media lees je veel zielige verhalen over mensen die hun huis uitgezet dreigen te worden. Dat benadrukt het idee dat het een individueel probleem is." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Queer revolutie in de Nederlandse fitness

  Jun 24 2021

  Fitness, maar dan zonder beklemmende binaire schoonheidsidealen. "Iedereen heeft het recht om sterker te worden in diens lichaam." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Politie mag meer geweld gebruiken bij BLM-protesten

  Jun 17 2021

  "De protesten hebben tot geen enkele verandering geleid op het gebied van Nederlandse beleidsvorming rond politiegeweld." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Wanneer ben ik te obsessief bezig met mijn stappenteller?

  Jun 10 2021

  "Soms komt het stappen tellen niet voort uit zelfliefde, maar vanuit het idee dat je niet goed genoeg bent." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Laat het einde van de pandemie ook het einde van de orgasmekloof zijn

  Jun 03 2021

  We namen tijdens de coronacrisis meer tijd om ons te verwennen met speeltjes, in plaats van seks hebben met onbekwame Tinderdates. En dat is een stap in de goede richting. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zuellen werd op haar achttiende slachtoffer van wraakporno, gemaakt door haar ex

  May 27 2021

  "Mijn ex zei: 'Ik ga je leven vernielen. Wacht maar af.' Na dat telefoontje hoorde ik hem drie maanden niet tot ik plots van al zijn vrienden tegelijkertijd een filmpje ontving." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik kwam er per ongeluk achter dat mijn vader homo is

  May 20 2021

  Het was voor hem een van de moeilijkste perioden uit zijn leven, maar anders had hij het misschien nog wel jaren verborgen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe het is als je vader vermist raakt, en nooit meer teruggevonden wordt

  May 13 2021

  De vader van Melati (25) uit Overijssel is al vijftien jaar vermist. "Toen een moeder van een vriendinnetje stierf door zelfmoord voelde ik een vlaag van jaloezie. Het klinkt cru, maar ik dacht: jij weet tenminste waaraan ze gestorven is." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De Japanse sekte die zenuwgas op schapen testte om een aanslag te plegen

  May 06 2021

  Niet lang voordat ze het dodelijke spul loslieten in de metro van Tokio, zaten de leden van Aum Shinrikyo ermee te experimenteren in een oude schaapskooi. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mijn ouders wisten dat ze zouden overlijden voor mijn negende

  Apr 29 2021

  Dit is hoe ze me voorbereidden op een leven zonder hen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Lisa werd als tiener seksueel uitgebuit en strijdt nu voor betere hulpverlening

  Apr 22 2021

  De vrouw uit Twente werd op haar vijftiende een slachtoffer van een loverboy. “Niemand vroeg hoe het met me ging. De politie was enkel gefocust op het opdoeken van dat netwerk.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Het Italiaanse eiland waar iedereen jarenlang tripte op hallucinerend brood

  Apr 15 2021

  Voordat er toeristen op Alicudi kwamen, dachten de eilandbewoners dat het doodnormaal was dat ze om de haverklap vreemde visioenen kregen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe het is om op te groeien met een moeder met onbehandeld narcisme

  Apr 08 2021

  “Ze genoot van de macht die ze over ons had, en dat ze de sfeer thuis in een vingerknip kon veranderen. Op feestdagen of op mijn verjaardag kondigde ze vaak aan dat ze van mijn stiefvader ging scheiden, en dat ik hem dus nooit meer zou zien” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De kritische blik op de anticonceptiepil

  Apr 01 2021

  Vaccineren met AstraZeneca werd stopgezet nadat er meldingen werden gemaakt van mensen die trombose kregen. Het verband is nog niet bewezen. Wat wél al lang bewezen is, is dat de pil de kans op trombose verviervoudigt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De goudglitterende droom van de linkse toekomst

  Mar 25 2021

  Linkse partijen werden tijdens de verkiezingen afgestraft. Misschien komt dat doordat ze te saai en zwaarmoedig zijn. Zo kan het leuker. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik groeide op met een psychotische broer

  Mar 18 2021

  "Een van de eerste herinneringen die ik heb aan mijn broer, is dat hij aan het vechten is met mijn vader. Ik was op dat moment een peuter, hij nog net geen twaalf jaar oud." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe ik dankzij de pandemie sensualiteit vond in burgerlijkheid

  Mar 11 2021

  Een wasmachine kopen is lekkerder dan elke drug en er is niets opwindender dan een kitpistool leegknijpen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Bi personen zijn buitengewoon vaak slachtoffer van seksueel geweld, maar waarom?

  Mar 04 2021

  Bijna 16 procent van de bi vrouwen heeft afgelopen jaar seksueel geweld meegemaakt, tegenover 5 procent van de hetero vrouwen. "Bi's worden vaak gezien als hyperseksueel en promiscue, waardoor daders eerder grenzen overgaan.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe het is om bij de Kindertelefoon te werken tijdens een uitzichtloze crisis

  Feb 25 2021

  "Ik maak me zorgen. Ik zou graag willen zeggen: 'Het komt goed, er komt een einde aan corona.' Maar dat kan niet, want ik weet het niet." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mijn nicht werd afgelopen zomer door haar ex-partner vermoord

  Feb 18 2021

  Elke tien dagen sterft in Nederland een vrouw door partnergeweld. "Ik moest bijna overgeven. Ik liep naar buiten en trok aan mijn haar, kneep mezelf en beet mijn tanden op elkaar. Maar het was de realiteit." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik heb vaginale pijn en niemand kan me helpen

  Feb 11 2021

  Eva (27) heeft al twee jaar vulvodynie, waardoor ze onder andere bang is voor seks. Haar artsen hadden geen idee wat ze ermee moesten, want een behandeling bestaat niet eens. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waarom het goed is om tegen jezelf in de derde persoon te praten

  Feb 04 2021

  Als je het lastig vindt om je emoties de baas te zijn, kan het helpen om gewoon te doen alsof je iemand anders bent – zo creëer je een psychologische afstand en kun je de situatie objectiever bekijken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik werd gevangen gehouden en gedwongen komkommers te plukken in Nederland

  Jan 28 2021

  De Bulgaar Alexander (30) werd slachtoffer van mensenhandel in Almere. Hij werd drie maanden lang gegijzeld, en moest voor niks dagen van achttien uur werken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe Syrische vluchtelingen in Nederland worden herenigd met hun huisdier

  Jan 20 2021

  De Nederlandse stichting CatConnect brengt Syrische vluchtelingen over de hele wereld bij elkaar met hun huisdieren. Zo kwamen de katten Jack, Rose en Tabloesj weer bij hun baasjes in Nederland terecht. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Wat we van een deathfluencer kunnen leren over omgaan met de dood

  Jan 15 2021

  Claudia (36) recenseert begraafplaatsen en probeert haar 12.000 volgers minder bang te maken voor het einde. “Door corona zitten we in een wereldwijde, collectieve death scare. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik had nog nooit een psychose gehad – en toen kwam de lockdown

  Dec 31 2020

  Julie kreeg gewelddadige waanideeën toen ze met haar ouders in quarantaine zat. En ze is niet de enige die daar ineens last van heeft. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Titia Hoogendoorn legt uit hoe je kan meepraten over politiek en de verkiezingen

  Dec 24 2020

  Samen met Nienke Schuitemaker vijzelt ze je gammele politieke kennis op met het boek 'Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen', zodat je bij de verkiezingen précies weet welk vakje je rood moet kleuren. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Microdosing LSD heeft de relatie met mijn vader gered en mijn depressie genezen

  Dec 21 2020

  “Ik kon me eindelijk voor mijn vader openstellen, en we ontwikkelden een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en respect. Maar dit medicijn is als een paard dat je moet temmen.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De morning-afterpil werkt minder goed bij dikke lichamen

  Dec 17 2020

  Ondanks dat ik de morning-afterpil nam, ben ik drie keer zwanger geworden. Dat had vermeden kunnen worden als ik beter had geweten waar ik aan toe was. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Xtc-shops zijn het beste wapen tegen drugscriminaliteit in Nederland

  Dec 04 2020

  In het ideale mdma-beleid koop je je pillen gewoon legaal in een xtc-winkel, zeggen deskundigen. De vraag is of de politiek dat aandurft. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De furby leerde ons omgaan met apparaten die een eigen wil hebben

  Nov 27 2020

  Ooit waren we bang voor meeluisterende Furby's, nu is ons hele huis één grote observatiekamer vol spionerende mechanische indringers. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe de foetus het boegbeeld van de anti-abortusbeweging werd

  Nov 25 2020

  Op echo-scans lijkt de foetus eenzaam in de leegte te zweven, de moeder ontbreekt. “Dezelfde technologie die de foetus zichtbaar maakte, heeft ervoor gezorgd dat de moeder onzichtbaar werd.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe klimmen de favoriete hobby van elke twintiger werd

  Nov 12 2020

  Boulderen is niet langer slechts een tijdverdrijf voor klimschuurnerds.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zittend uitgaan was rond het jaar 2000 al een wereldwijde trend

  Nov 05 2020

  Ooit was het hip om je zittend in de club te laten trakteren op experimenteel eten en extravagante optredens. Is het tijd voor een comeback van het 'loungen'?Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mijn eicellen doneren is het beste wat ik ooit heb gedaan

  Oct 29 2020

  "Ik heb altijd het idee gehad dat ik veel dingen niet kon, maar ineens wist ik dat ik wel in staat was om een nieuw leven op de wereld te zetten."Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waarom de pandemie zoveel invloed heeft op je muzieksmaak

  Oct 23 2020

  Een muziektherapeut legt uit hoe het kan dat je ineens veel metal of juist rustgevende muziek luistert.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De middeleeuwse vrouw die illustraties maakte van penisplukkende nonnen

  Oct 15 2020

  Protesteren tegen de verstikkende seksuele moraal met een mandje vol pik aan je arm.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Het hoeft niet erg te zijn als je geen huis kunt kopen

  Oct 08 2020

  Volgens onderzoek van stadsgeograaf Cody Hochstenbach kopen steeds minder jonge mensen een huis. We vroegen hem: wat nu?Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • SUP-boarden is de trend die de instabiele zomer van 2020 definieert

  Sep 24 2020

  Onwennig balanceren op een smalle plank met één peddel als houvast, zo voelde het.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De vrouwen die de Nederlandse kunstscene openbraken voor niet-witte kunst

  Sep 17 2020

  In de jaren tachtig zorgden Fridi Martina en Margareth Adama dat er een plek was voor kunstenaars met een migratieachtergrond. Subsidie kregen ze daar niet voor. “We zijn echt pioniers geweest, maar we hebben ook alle pijn gehad.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Een paar redenen om dit studiejaar flink te demonstreren

  Sep 10 2020

  Het is misschien verleidelijk om dit academisch jaar volledig vanuit bed te beleven, maar in actie komen is erg hard nodig.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Mijn plattelandsdroom spatte uiteen in het Limburgse Aardbeienland

  Sep 03 2020

  Het onschuldigste themapark van Nederland wordt bezoedeld met QR-codes en marketingtaal.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ook met de nieuwe wet blijft een huis kopen met studieschuld haast onmogelijk

  Aug 27 2020

  Vanaf 2021 weegt je studieschuld mogelijk minder zwaar mee bij het aanvragen van een hypotheek. Klinkt als goed nieuws. Kun je dan toch ooit een huis kopen? (Spoiler: nee, waarschijnlijk niet.)Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De crisis legt bloot hoe zwak de positie van jongeren op de arbeidsmarkt is

  Aug 24 2020

  Jonge flexwerkers en freelancers zijn de eersten die in een crisis op straat komen te staan. “Hopelijk pakken werkgevers, politici en de overheid dit na de crisis aan.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • We waren bij een underground gevecht van Hoodfights Amsterdam

  Aug 13 2020

  “Het kat- en muisspel met de politie is een van de dingen die dit zo leuk maakt.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe jonge Nederlandse Oeigoeren worden bedreigd door China

  Aug 06 2020

  Hun familieleden worden opgesloten in concentratiekampen. In Nederland worden ze gestalkt met telefoontjes.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waarom ruikt de Hema zo naar Hema?

  Jul 30 2020

  De onbestemde rookworstlucht van de Hema is deel van ons nationaal erfgoed.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waarom aangifte doen na een verkrachting zo ongelooflijk moeilijk is

  Jul 23 2020

  “Mijn advies: ga in ieder geval het informatief gesprek voeren, om te kijken wat ze kunnen doen. Ook al heb je het gevoel dat er te weinig bewijs is, doe het dan alsnog."Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Jovana

  Jul 10 2020

  Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Nadat de NAVO Belgrado bombardeerde, vertrok Jovana (25) samen met haar moeder naar Nederland. Als leeftijdsgenoten iets op Instagram posten over Srebrenica, stuurt ze altijd een steunbetuiging. See acast.c...more

 • Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Aida

  Jul 09 2020

  Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Aida (21) werd geboren in Nederland. Ze besloot twee jaar geleden te emigreren naar Bosnië. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Demir

  Jul 08 2020

  Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Demir (27) kan zich herinneren dat vrienden van zijn ouders een kelder vol geweren hadden. Als er een nieuwe oorlog zou uitbreken, waren ze in elk geval voorbereid. See acast.com/privacy for privacy and opt...more

 • Kinderen van de oorlog in Bosnië: het verhaal van Anisa

  Jul 07 2020

  Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over.Anisa (18) vond de Nederlandse soldaat die haar moeder in Srebrenica hielp met bevallen terug. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kinderen van de oorlog in Bosnië: Het verhaal van Dzenan

  Jul 06 2020

  Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kinderen van de oorlog in Bosnië: Introductie

  Jul 06 2020

  Voorafgaand aan de herdenking van de Val van Srebrenica, aanstaande zaterdag, sprak VICE met jongeren die in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië zijn geboren. Zij dragen de gruwelen die daar hebben plaatsgevonden nog altijd met zich mee. We maakten er vijf lees- en luisterverhalen over. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kan de Albert Heijn niet gewoon KLM redden?

  Jul 02 2020

  De ene blauwe reus maakt verlies door de pandemie, de ander juist winst. We belden met een econoom over solidariteit binnen het grootkapitaal.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Op zoek naar rock-'n-roll in het nieuwe Nederlandse Hard Rock Hotel

  Jun 25 2020

  Ik beleefde een wilde nacht vol SS-spoken, indianen, lieve hasjdealers en gedachten aan Harry Mulisch.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Waar blijven in godsnaam onze openbare toiletten?

  Jun 18 2020

  De behoefte aan openbare wc’s voor vrouwen en andere mensen zonder piemel is door de coronacrisis hoger dan ooit.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sekswerkers in Nederland werken noodgedwongen door ondanks alle risico’s

  Jun 11 2020

  Seksclubs en andere ruimtes waar sekswerkers hun beroep uitoefenen zijn gesloten. Omdat steun van de overheid uitblijft, worden ze nu gedwongen onveilige plekken op te zoeken om toch geld te verdienen.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De Hummer is dood maar de hummermens is nog springlevend

  Jun 04 2020

  Vroeger zagen asociale auto’s er asociaal uit. Nu rijdt elke burgerlul in een beschaafde slurp-SUV.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe kan het dat er nog steeds zoveel dieren sterven door stalbranden?

  May 28 2020

  In de afgelopen 8 jaar zijn er een miljoen dieren levend verbrand. Wat kunnen we doen om dit te voorkomen?Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kun je door ‘The Matrix’ gaan denken dat de werkelijkheid een simulatie is?

  May 21 2020

  Stephen keek jarenlang twee keer per dag ‘The Matrix’, refereerde er voortdurend aan en droeg net als het personage van Keanu Reeves alleen nog maar leren outfits.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De eerste keer dat ik seks had na een borstverkleining

  May 14 2020

  “Het was de eerste keer in mijn zesentwintigjarige bestaan dat ik echt kon genieten van seks, omdat ik me niet smerig voelde in mijn eigen lichaam.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • In de middeleeuwen versierden mensen elkaar met voodoo en zwaluwlijkjes

  May 07 2020

  Niets zegt ‘ik hou van jou’ als een kraaienhart aan een touwtje.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Blonde Dolly,de rijke sekswerker die op mysterieuze wijze werd vermoord

  Apr 30 2020

  Ze combineerde het leven van een belezen society-dame met het bestaan van een goedverdienende sekswerker, en rekende statige politici tot haar vaste klanten. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Het grijze gebied bij seksuele intimidatie: wat betekent het?

  Apr 23 2020

  Een groot probleem is dat daders hun seksueel grensoverschrijdend gedrag vaak anders ervaren dan hun slachtoffers.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe restaurants er tijdens de coronacrisis het beste van maken

  Apr 16 2020

  Nu de horeca gesloten is, kan je alleen met eten bestellen of afhalen je eigen keuken nog vermijden. Restaurants moeten creatief zijn om daar iets aan te verdienen.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De helderziende miljonair die het coronavirus voorspelde

  Apr 08 2020

  Kim Kardashian West tweette een foto van het boek End of Days, waarin COVID-19 twaalf jaar geleden al werd ‘voorspeld’. Ik kocht het.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De hoogte- en dieptepunten van de groepsapp met je familie

  Apr 02 2020

  Van dramatische scheidingen tot vervreemde ouders die weer in je leven willen komen – in groepsapps met familieleden kan het er raar aan toegaan.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Welkom bij het vrouwenteam dat altijd alles verliest

  Mar 27 2020

  “We zijn er altijd op zondag, hoe brak we ook zijn.”Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ook als je thuiswerkt is een stevige vrijdagmiddagborrel essentieel

  Mar 20 2020

  Natuurlijk gaat drank dit wereldwijde probleem niet oplossen, maar ja, een glas melk ook niet.Beluister ook onze VICE Sports podcasts: https://play.acast.com/s/dewereldvanvicesportsVolg ons op Facebook: https://www.facebook.com/vicenederlandEn op Instagram: https://www.instagram.com/vicenl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Was ik maar nooit met mijn hele gezin in de natuur gaan wonen

  Mar 10 2020

  We wilden ons eigen huisje in de bergen bouwen, maar ons plan eindigde in een misère van modder, half afgebouwde buitenmuren en jengelende kinderen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ben ik medeplichtig aan de veryupping van mijn straat?

  Mar 04 2020

  Een 'ginger boutique' verving mijn favoriete beddenwinkel waar ik nooit wat kocht. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe ‘natuurlijke anticonceptie’ de strijd aangaat met de pil en het spiraaltje

  Feb 26 2020

  Je hebt cursussen, apps en thermometers om je eigen cyclus goed mee in de gaten te houden, maar waarom is dit nog geen serieuze optie voor huisartsen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe een miljonair een voetbalclub redde van de ondergang

  Feb 19 2020

  Hoe Salar Azimi Patro Eisden redde van de ondergang. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik had een schaamlipverkleining en dat maakt me niet minder feministisch

  Feb 18 2020

  Ik voel me door de zeggenschap over mijn eigen lichaam niet minder feministisch. Juist meer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik werd meer dan twintig keer gestoken met een mes en ik leef nog

  Feb 14 2020

  Ik dacht: dit was het dan. Drie dagen later werd ik wakker op de IC, met een slang in mijn keel en duizend draadjes in mijn lijf. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik groeide op in een gezin met blinde ouders

  Feb 05 2020

  “Pas op de middelbare school kwam ik erachter dat het normaal is dat je mensen aankijkt tijdens een gesprek.” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De eerste vrouwelijke topcrimineel van de twintigste eeuw, Lammertje Zondag

  Jan 29 2020

  Met haar boevenvrienden Mottige Toon en Magere Bertus maakte ze Amsterdam onveilig. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Om het jaar goed te beginnen heb ik mijn Swapfiets opgezegd

  Jan 22 2020

  Swapfiets bepaalde voor mij hoe ik mijn fiets moest gebruiken, en daardoor ging de lol er snel vanaf. Toch koester ik warme gevoelens van dankbaarheid voor de lessen die ik leerde in mijn swapfietsjaar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • We moeten eens kappen met Karbonkel zwart maken, hij bedoelde het goed

  Sep 19 2019

  De trol die ons allemaal slapeloze nachten bracht, moest helemaal alleen strijden tegen vooroordelen, analfabetisme en zijn eigen Karbonkelfamilie. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik werd beroofd in mijn eigen huis nadat ik een advertentie op Marktplaats had gezet

  Aug 22 2019

  De dader werd gearresteerd, en ik zocht hem op in de gevangenis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • "Sadness Fairy": een erotisch festivalverhaal voor als je eenzaam in je tent ligt

  Aug 16 2019

  "Hij slobberde haar drijfnatte kut en kont met de gretigheid van een grote hond. Ze greep wild naast zich en pakte zo per ongeluk de fles met pis." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • "It's a Match!": een erotisch festivalverhaal voor als je eenzaam in je tent ligt

  Aug 15 2019

  Lees hier hoe Asha door een ongelukkige samenloop van omstandigheden de avond eindigde met een klodder sperma op haar neus. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe het is om de grootste criminelen van Nederland te tekenen

  Aug 08 2019

  Renée is rechtbanktekenaar en maakte tekeningen van onder anderen Gökmen T. "Ik gebruik het woord niet graag, maar ik vond hem echt een koekwaus." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hoe festivalmunten fucken met je hoofd (en je berooid achterlaten)

  Jul 29 2019

  Het festivalseizoen is van oudsher de periode waarin we natuurgebieden bezaaien met onze drugskak en afgestorven hersencellen. En het zijn magere tijden, want via het muntensysteem halen vrekkige festivalorganisatoren alle psychologische trucs uit de kast om onze toch al pietepeuterige bankrekening volledig leeg te slurpen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Is er een oplossing voor al dat milieuvervuilende gevlieg van internationale dj’s?

  Jul 16 2019

  De Amsterdamse dj Job Sifre pleit ervoor dat collega-dj’s, clubs en agentschappen iets doen aan de milieuvervuiling waaraan ze bijdragen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Wat je vakantiebestemming zegt over jou als mens

  Jul 09 2019

  Of je nou all-inclusive naar Antalya gaat of een tentje opzet in de Provence, jouw vakantie weerspiegelt je karakter.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Festivals zijn een zure bedoening als je een kotsfobie hebt

  Jul 03 2019

  Tim* (28) is de frontman van een Vlaamse noiserockband en drumt in een punkbandje. Ook lijdt hij aan emetofobie, een fobie voor overgeven, waardoor hij als de dood is om geconfronteerd te worden met kotsende mensen, stank, smerig eten en alles wat ervoor zorgt dat hij misselijk zou kunnen worden. Kortom: ongeveer alles wat een festival inhoudt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Dingen die je moet weten als je voor het eerst gaat festivallen

  Jun 19 2019

  Ga niet gelijk aan de lsd, probeer seks te vermijden, en koop een lijpe berg eten voor als je weer thuis bent. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De Utrechtse vrouw die in 1955 de allereerste damesvoetbalclub oprichtte

  Jun 13 2019

  Toen Willy van Bruggen de eerste voetbalclub voor vrouwen begon, moest de KNVB daar niets van hebben. Ze noemden het een “nutteloze bijdrage aan de vooruitgang van het voetbalspel”. Officiële clubs mochten hun velden niet aan vrouwen verhuren, en scheidsrechters die een wedstrijd tussen vrouwen floten, werden op een zwarte lijst gezet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zo geef je een zalige prostaatmassage

  Apr 07 2019

  Het stimuleren van de prostaat – door middel van massage, speeltjes of pegging – is een beetje als schuifelen. Je kan natuurlijk ook prima in je eentje heen en weer staan wiegen, maar het is leuker en makkelijker met z’n tweeën. Daarom vroeg ik seks- en relatiecoach Lianne Young, en Adam Lewis, om wat tips over hoe je het beste een prostaatorgasme aan je partner kunt geven.Lees het hele artikel op broadly.vice.com/nl/ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Wat ik leerde door jarenlang een seksbioscoop te runnen

  Mar 21 2019

  VICE spreekt de komende weken mensen die op hun eigen creatieve manieren geld verdienen in de porno-industrie, ondanks dat gratis porno je om de oren vliegt.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Een praktische gids voor als je naar een klimaatdemo gaat

  Mar 07 2019

  Een prima zondagsbesteding, maar hoe pak je dit precies aan – als demonstreer-noob die z'n eerste stapjes in het activismeschap zet? Je kunt maar beter goed beslagen ten ijs komen. Ik sprak mensen die hier wel veel ervaring mee hebben: activistische studenten en een gespecialiseerde activisme-advocaat. Zo ontstonden de volgende praktische tips voor demonstreren in het algemeen, waar je ook een hoop aan kunt hebben voor als je zondag, of de donderdag daarop, of ergens in de toekomst gaat demonstr...more

 • Een praktische gids voor hoe je een huis kraakt ten tijde van woningnood

  Mar 04 2019

  ls je dit niet kan of wil betalen kun je een aantal dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld bij je ouders blijven wonen, en op en neer pendelen naar je studie, en een ongelukkig en onderontwikkeld mens blijven. Wat ook kan is een pand kraken. Dat betekent zoveel als: het zonder toestemming van de eigenaar gaan bewonen van een leegstaande ruimte. Kraken is sinds 2010 verboden, maar het gebeurt nog steeds. Er zijn nog een heleboel krakerscollectieven door heel Nederland actief, die vechten tegen leegsta...more

 • Hoe kom je slapend je studietijd door

  Feb 22 2019

  Een powernap in de collegebanken kan aardig werken, maar het wijst wel op een ongezond slaapritme. Lees het artikel op Tonic: https://tonic.vice.com/nl/article/zmkpkj/slaapgebrek-powernap-studeren-biologische-klok See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De uitvaartmuziek van mijn vader heeft jaren later opeens een andere betekenis

  Feb 15 2019

  De vakanties die ik vroeger meemaakte met mijn ouders zou je het best kunnen omschrijven als ‘Hollands’. Daarmee bedoel ik niet dat we altijd in Nederland bleven, maar dat als we met de witte Renault Kangoo van mijn vader op reis gingen, er ook een boodschappenkrat meeging met spaghetti, pakken vruchtensap, een Senseo-apparaat, en een voorraad tabakswaren waarvan je bij het aanzicht al de longen uit je strot hoestte.Lees het artikel op: https://noisey.vice.com/nl/article/3kgk79/uitvaartmuziek-ja...more

 • Een ontleding van het fenomeen knappe selfie met totaal willekeurig bijschrift

  Feb 11 2019

  De eerste keer dat ik een meisje een spiegelselfie van haar blote billen zag posten met het onderschrift 'de zomertijd is vandaag ingegaan jongens, let op je wekker morgenochtend!', vond ik dat vooral erg komisch. Vijftien screenshots van soortgelijke posts en een collega die hetzelfde was opgevallen later, begon ik te vermoeden dat hier wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn.Lees het artikel op: https://i-d.vice.com/nl/article/59x9b5/ontleding-instagram-selfies-caption See acast.com/privacy ...more

 • Dirkje Kuik was een van de eerste publieke trans vrouwen van Nederland

  Feb 04 2019

  “Dirkje was iemand die moest strijden voor het leven, en dat gedáán heeft,” vertelt een huilende Arthur Japin in een interview uit 2018. Hij heeft het over kunstenaar en schrijver Dirkje Kuik, die niet alleen een lokale beroemdheid was door haar kunst, maar ook omdat ze een van de eerste publieke transvrouwen in Nederland was. Ze werd geboren in 1929 in Utrecht als William D. Kuik, maar stierf in 2008 als Dirkje Kuik. Lees het artikel op: https://broadly.vice.com/nl/article/evexmz/dirkje-ku...more

 • Tom is verslaafd aan GBL, het veel heftigere broertje van GHB

  Jan 31 2019

  Drie weken zit Tom inmiddels in de kliniek. Hij leunt achterover in de bank, alsof hij thuis in zijn woonkamer zit. Hij draagt een zwarte joggingbroek met een wijde sweater. Zijn kale hoofd glanst onder het tl-licht. “Ik zit hier omdat ik van de GHB en GBL af wil,” vertelt hij. Zijn ogen staan kalm, een tikkeltje bedwelmd.Lees het artikel op: https://www.vice.com/nl/article/even5m/tom-is-verslaafd-aan-gbl-het-veel-heftigere-broertje-van-ghb See acast.com/privacy for privacy and opt-out informati...more

 • Alles wat je naast een diploma overhoudt aan studeren

  Jan 29 2019

  Als je nu voor het eerst naar een hogeschool of universiteit gaat, heb je over drie of vier jaar misschien een diploma. Dit stuk papier, dat je aan het eind van je studieloopbaan door een oude man in je handen gedrukt krijgt, is waarschijnlijk het meest interessante en waardevolle dat je aan je opleiding over zult houden. Tijdens je studie gaan er een hoop nieuwe dingen in je leven opduiken – mensen, boeken, relaties en zo’n hoofdband met van die lichtgevende duivelshoorntjes bijvoorbeeld – alle...more

 • Waarom pretstudies nou juist zo belangrijk zijn

  Jan 22 2019

  De term ‘pretstudies’ klinkt als een belediging die alleen bedacht kan zijn door een extreem verbitterde calvinist. Iemand die meent dat iets dat leuk is onmogelijk goed voor je kan zijn. Zwoegen zal je, student, en waag het niet plezier te beleven aan je geploeter.Lees het verhaal op VICE: https://www.vice.com/nl/article/7xjz8q/waarom-pretstudies-nou-juist-zo-belangrijk-zijn See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De gewelddadige elvisfans die in de jaren 70 en 80 de dienst uitmaakten in Eindhoven

  Jan 15 2019

  In de jaren zeventig en tachtig beleefde rock-‘n-roll een opleving in Nederland en in de rest van Europa. Elvis Presley overleed in 1977, en zijn dood zorgde voor een nieuwe piek in de populariteit van de muziekstroming die in de jaren vijftig z’n hoogtepunt kende.Door het hele land ontstonden in de jaren zeventig Elvisbendes, groepen jongeren die leren jacks droegen, vetkuiven hadden, fanatiek naar rock-‘n-roll luisterden en die doorgaans niet vies waren van een potje knokken. Amsterdam had de ...more

 • Ik kookte synthetische drugs voor criminelen in Brabant

  Jan 08 2019

  In zijn keukentje was Willem nachtenlang aan het werk, terwijl de drugsdampen stilaan het huis ontvluchtten, gemaskeerd door smeulende wierookstokjes die in de kozijnen lagen te roken.Lees het verhaal op VICE: https://www.vice.com/nl/article/vba7w8/dmt-syntetische-drugs-criminelen-brabant See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Thuiskomen: Gein

  Jan 02 2019

  Mensen, vaak mannetjes, die opgewonden of ontroerd raken door stoomtreinen of dure auto’s heb ik nooit begrepen. Liefde voor transport heb ik nooit gevoeld en zelfs een beetje geminacht. Alleen voor de metro koester ik een gekke, diepgewortelde liefde.Lees het artikel op: https://www.vice.com/nl/article/mbyj34/thuiskomen-gein See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Een kijkje op het darknetforum waar drugsproducenten elkaar tips geven

  Dec 12 2018

  Stel, je besluit op een dag om voortaan als drugscrimineel door het leven te gaan en een drugslabje in te richten, bijvoorbeeld in Hoogstraten. Je koopt een boer om, confisqueert zijn loods, en het koken kan beginnen. Maar, hoe precies?Lees het artikel op: https://www.vice.com/be/article/wj374q/op-darknetforum-dread-vind-je-reviews-van-darknet-dealers-en-tips-voor-drugs-produceren See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ik laat graag ongevraagd mijn pik zien maar wil niemand kwetsen

  Nov 25 2018

  Op vrij jonge leeftijd, toen ik zes was, liep ik al graag naakt rond. Ook vond ik het altijd leuk om in mijn blootje te slapen naast mijn zusje. Op die leeftijd was ik me er nog niet van bewust dat het voor mij een seksuele lading heeft, maar ik vond het wél al spannend. Ik wist dat het eigenlijk niet mocht. Hoewel kinderen vaak schaamteloos zijn, wist ik dat naakt-zijn iets was wat niet normaal gevonden wordt – ook al kon ik je destijds niet vertellen waarom.Lees het artikel op: https://www.vic...more

 • Een handige gids die je door alle eerste keren van je studententijd sleept

  Nov 20 2018

  Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, hoor je je dronken oom melancholisch jammeren tijdens een familie-barbecue. Als jij nu net begint met studeren geloof je daar waarschijnlijk niks van, want hoe kan het nou beter worden dan je fantastische tussenjaar na de middelbare school? Je bent al op reis geweest, hebt al voor de eerste keer xtc genomen en jezelf ook al gevonden. Bovendien wantrouw je sowieso alles wat senioren zeggen want wat weten zij nou over de ~ youth ~, en helemaal als...more