PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Radio Stelvio

Radio Stelvio? Da's die ietwat atypische podcast over de koers!Voor- en nabeschouwingen, rubriekjes en vlotte koersklap met een peloton flitsende gasten!

Afleveringen

 • S05 AFL13 (113) - Van Hongarije tot Italië met Sasha Weemaes

  May 16 2022

  Met de complimenten van Fabio Jakobsen en enkele plaatsen in de top drie in Hongarije kwam sprinter Sasha Weemaes rechtstreeks naar Radio Stelvio. Samen met Bahamontes-fotograaf Sigfrid Eggers haalden we verhalen boven over bollentruien, Dobbermannen, de Ronde van Hongarije, het porren van Gaviria, de exploten van De Gendt en de sterkte van Bardet.

 • S05 AFL12 (112) - Bollenman Alex Col(le)man

  May 09 2022

  Van Assebroek tot Sint-Lievens-Houtem, althans dat is de missie van ex-prof Stijn De Bock, de Parelvisser die spontaan werd meegebracht door Polderblueser Alex Colman. Samen met Kruibeeks topcoureur en chemicus-in-spe Gerben Onghena begonnen we meteen te klappen over de hardheid en de hectiek van kermiskoersen. Daarnaast palaverden we duchtig verder over de zoektocht naar bollen op de kaskes van Cassel, de leiderstrui van je ploegmaat afsnoepen, het extreme tijdritpak van Yates, drie uur koersen...more

 • S05 AFL11 (111) - Simon Voiture dans le Giro

  May 02 2022

  Eurosport-commentator Jeroen Vanbelleghem doopte ons om tot Radio Pordoi, terwijl naast vaste koersklapper Alexander Temmerman ook Filip Aerts aansloot: de man achter pronostiekplatform Tour d'Ambiance en tevens de geknipte gast om jouw ultieme Giroploeg samen te stellen.Het drietal gaf vlotjes hun ongezouten mening over de scherpte van Vlasov en de glowsticks van W52, maar besprak ook de aanstormende Giro met de afstapkansen van Ewan en Van der Poel en waarom het toch Carapaz, Yates of Almeida ...more

 • S05 AFL10 (110) - Over naar Renaat!

  Apr 25 2022

  Niemand minder dan de man op de motor, Renaat Schotte, kwam samen met Jelle Vermeersch en Bieke Purnelle de laatste week van de voorjaarsklassiekers fileren. Koersklap uit het boekje, en dat met een vers koppel Belgische klassieke zeges: u weze gewaarschuwd!Het drietal liet het achterste van de tong zien over het Noors van Sheffield, de kuren van zowel de Waalse politiediensten als de ASO, waarom de Franse coureurs niet happig zijn op interviews en waar de beste stopplaatsen zijn voor een braad...more

 • S05 AFL09 (109) - Een duo costauds met Ward Vanhoof en Sander De Pestel

  Apr 19 2022

  Twee dagen later dan voorzien, maar op een zonnige dinsdagmiddag stampten Roubaixbeesten Sander De Pestel en Ward Vanhoof hun beste verhalen uit de Hel naar boven, om nog maar over Molenbergkermis te zwijgen.Wat is nu eigenlijk een costaud en zou die dan Remco terugporren? Smaken de gelletjes van Ineos nu echt lekkerder? En hoe goedhartig en gul is Vanmarcke wel niet?

 • S05 AFL08 (108) - Viktor Verschaeve kneep de remmen dicht

  Apr 11 2022

  De Scheldeprijs blies Nico's stem helemaal omver, dus waaierden Viktor Verschaeve en Jonas Vergauwen er netjes rondom. Vlot palaverend dus alweer: over hoogtestages in Tenerife, een fiets van Frans Maassen moeten weigeren, de handige Pool in Kwiatkowski, die dekselse fotofinish en het dikkertje in Kaden Groves.

 • S05 AFL07 (107) - De Ronde '22 met Arjen Livyns

  Apr 04 2022

  Middenin de piek van zijn voorjaar was profrenner Arjen Livyns alweer op de afspraak voor een vlotte nabeschouwing op de Ronde van Vlaanderen. Naast vele insidertjes zorgde hij plotsklaps ook voor de allereerste rennersvrouw in Radio Stelvio, met zijn ega Laurien Demeyer. Koersideologe Bieke Purnelle sloeg een vlotte vrouwelijke entente niet af en klapte vlotjes anderhalf uur mee vol. Met uiteindelijk zelfs het supporterslied van de King Kung Freunde en wel vier cima's, maar ook over gebroken sl...more

 • S05 AFL06 (106) - Van Kreta naar Athene met Dimitri Peyskens

  Mar 28 2022

  Terwijl hij net drie Vlaamse kasseikoersen had gereden, kwam hij toch met de breedste glimlach langs voor anderhalf uur koersklap. Profrenner en Parelvisser Dimitri Peyskens van Bingoal Pauwels Sauces WB bolde rustig uit na een chaotische Gent-Wevelgem en een bitsige E3 en Brugge - De Panne.Aan medekoersklapper Gerben verklapte hij al stiekem fan te zijn en gaf hij ons een inkijk in wat er allemaal reilt en zeilt in het peloton in de week voor Vlaanderens Mooiste. Met een omleiding langs Colorad...more

 • S05 AFL05 (105) - Alex Colman en zijn 55

  Mar 21 2022

  Met de frisse kijk van Polderblueser/Parelvisser Alex Colman van Sport Vlaanderen - Baloise klapten we alweer ruimschoots over het uur. Met ook koersklappers Toon Claessens en Sigfrid Eggers fileerden we netjes alles van trainingsritjes tot Monumenten. Over handtastelijkheden in Denain, poefen, tijgermuggen, de 55 in gang trekken, de Garmin als copiloot en opdringerige meerijders. Ooit mikken we terug op 60 minuten, maar deze aflevering eventjes niet!

 • S05 AFL04 (104) - Als volleerde Domestiques

  Mar 14 2022

  De Twitterboys en koersaficionado's van @Domestique___ kwamen langs en deden samen met onze Ward Rigole van gezapige koersklap. Want wie was er nu eigenlijk top en flop in de Tirreno? En wie stak zich nog weg in de Koers naar de Zon? Een Radio Stelvio als vanouds: over de toenmalige social media manager van de stad Gent, de dubbelslag van DSM in onze rubrieken, het wegsmijten van Bouhanni's fiets en waarom Pedersen en Jakobsen toch beter La Primavera zouden rijden. En doe gerust de groetjes!

 • S05 AFL03 (103) - De Jonas Brothers in het Sportpaleis

  Mar 07 2022

  Met Jonas-brothers Heyerick en Creteur in Bieke's Sportpaleis aka schrijfkamer? Het vormde een ideaal recept voor sappige quotes, smakelijke Bahamontes-verhalen en vlotte insiders in dito dialecten. Over blokfluiten, de haartooi van Pogacar, de heimwee naar ploegentijdritten, de solos van Cancellara, heel veel eer voor Trentin en het verhaal achter Roglic z'n beenstukken. Santé!

 • S05 AFL02 (102) - De Sepportersclub

  Feb 28 2022

  We fietsen van Marke naar Lourdes en palaveren tussendoor over de strafste stoten van het openingsweekend: het werd alweer een classic gezwinde Radio Stelvio. Zelfs een gebroken rib hield gastvrouw Bieke Purnelle niet tegen om weerwerk te bieden aan de fratsen van Ward Rigole en Alexander Temmerman. Over de trucjes van Taco, Narvaez z'n neus voor het Vlaamse werk, de winstratio van Jakobsen, het übertalent Campenaerts en meer dan één grote fles Kwaremont.

 • S05 AFL01 (101) - Twee Ruta del Solisten met Rune Herregodts & Sander De Pestel

  Feb 22 2022

  Het Topsport-duo Rune Herregodts en Sander De Pestel kwam net uit de Ruta del Sol en bracht naast een dikke trofee ook hun sappigste pelotonroddels mee. Ze vervoegden onze zoetgevooisde Jonas Vergauwen in een vrij chaotische vooruitblik op het wielervoorjaar, inclusief inzichten over die bizarre WorldTour-puntentelling die dit jaar nog veel over de tongen zal gaan.Over de Molenberg, James Fouché en andere nationale kampioenen, een handvol transfers, de hoogtetent van Campenaerts en een peloton z...more

 • S04 AFL30 (100) - De Kerstspecial met Bert De Backer

  Dec 19 2021

  Meer dan driewerf hoera! Radio Stelvio viert zijn honderdste aflevering met liters glühwein van Kwaremont en de weelderige haardos van Bert De Backer.Bieke Purnelle en Alexander Temmerman fileren samen met Bert minutieus het hele wielerjaar, door het kaf van het koren te scheiden in een rijtje van 32 renners en 8 rensters.Inclusief bezoekjes van Ugrumov en Gewiss-Ballan, gravelbikers in Koersel en de enige echte Renaat Schotte!

 • S04 AFL29 (99b) - Vik, Brent en Flor

  Oct 12 2021

  Onder het alziend oog van een select groepje publiek deden we nog eens van Café Stelvio. Met gegronde redenen: Toon Claessens koersklapte namelijk met een trio Lotto Soudallers. Roubaix-held Florian Vermeersch, neoprof en klimtalent Viktor Verschaeve en Dauphiné-ritwinnaar Brent van Moer vertelden lustig over de koers, de Polderblues en hun Patato's en Cima's. Over kasseihaat, ambras met Loulou, de ban op supertucks, gebroken heupen in de pampas en Jack Daniels.

 • S04 AFL28 (99a) - De Helletocht van Arjen Livyns

  Oct 04 2021

  Moegestreden Roubaix-finisher Arjen Livyns babbelt over zijn Helletocht, samen met Sonnyfan Alexander Temmerman en quasi ereburger van Roubaix, Bieke Purnelle. Met nog redelijke propere details over de post-Roubaix kater, wandelingetjes in het Bos van Wallers, onze Flo als nieuwe held en hoognodige boodschappen tussen de koeienstront.

 • S04 AFL27 (98) - Winnen voor Dummies

  Sep 27 2021

  Toogklap zonder toog! Eindelijk een primeur voor Radio Stelvio: hét Bahamontes-duo Jonas Heyerick en Jelle Vermeersch in een langgerekte koppeltijdrit. We finishten ruimschoots buiten tijd, maar met reden: we bespraken namelijk op weelderige wijze de uitschieters van het wervelende WK in Leuven. Van tijdritten over relays en wegritten. Over het an(n)us horribilis, de kattenziekte, het onkruid van Wallers, de postcode van Schepdaal en industrieparken in Siena.

 • Special 01 - Yvoir '75 aka Kuipertje

  Sep 20 2021

  In mei 2021 namen we in onze gekende stijl een WK-special op. Niet over Leuven, maar wel over Yvoir 1975, dat WK van Roger de Vlaeminck, de beruchte tien-en-een-halve en Hennie Kuiper. Onze opname zou dienen als basis voor de zesde aflevering uit de docureeks 'Regenboog', die nu te zien is op het Streamz-platform. De integrale podcast krijg je hier! Gewiekste koersklap als vanouds dus, met Jonas Heyerick en Jo Badisco. Over de iconische wielerhelden van de seventies, en de klassiekers en grote r...more

 • S04 AFL26 (97) - Padelpaletjes

  Sep 13 2021

  Ward Rigole kwam nog eens terug en mocht het voorbije EK nabeschouwen met een man uit de Gentse Connectie, namelijk ex-prof Brecht Dhaene. Op gewiekste manier - en met een deftige scheut Kwaremont - kwamen we tot de conclusie dat Wout meer dan topfavoriet is voor het aanstormende WK. Maar zoals gewoonlijk kan het voorvallen dat we één of meerdere balletjes misslaan! Over Thibau en Alec en Cian en Shirin en Blanka en al die jonge toptalenten, maar ook over stieren, Wards padelspel en de brouwer i...more

 • S04 AFL25 (96) - Het Rad van Fortuin

  Sep 06 2021

  Koersstatisticus en journalist Jonas Creteur kwam nog eens langs: spreek gerust over een nieuwe, goede gewoonte bij de grote rondes. In de schrijfkamer van Bieke Purnelle bogen we ons over de meest lastige kwesties rond het aanstormende EK en WK. Ook de Benelux Tour en de Vuelta passeerden gelukkig de revue, net als een koppel paarden, dromende honden, een unieke docu over Yvoir '75 op Streamz en uiteraard de nieuwe antiheld: Superman Lopez!

 • S04 AFL24 (95) - Heel Hoge Bergen

  Aug 30 2021

  De afgelopen Vueltaweek stond bol van de tweeluiken, dus schoof ook Ward Rigole voor een bisnummer aan bij onze koersklap. Bieke babbelde duchtig mee over de exploten van Cort Nielsen, de lange vluchten van Hushovd, Remco's temperament, het veto van Andy Schleck en ambachtelijk geborduurde kussens.

 • S04 AFL23 (94) - België-Nederland Revisited

  Aug 23 2021

  De stem raakte op tijd bijgesmeerd, dus maakten we tijd voor een aloude België-Nederland. De wielergekke Eva Jansen kwam graag mee koersklappen met Stelvio-pion Jonas Vergauwen en bood ons flink wat Hollands weerwerk. Over de Ronde van de Toekomst, derderangscoureurs uit Rusland, Movistar en hamerslingeren!

 • S04 AFL22 (93) - De Schuurstem

  Aug 16 2021

  De meest zwoele Stelvio ooit, of toch alvast met iets meer korrel, dankzij Nico's geforceerde festivalstem. Samen met fotograaf Sigfrid Eggers en huiselijk Orakel Alexander smeerden we de kelen en bespraken we het openingsweekend van de Vuelta.Zonder wijn deze keer, maar wel over Riesling, schuurpapier, patatten en de vloek van gouden fietsen.

 • S04 AFL21 (92) - Het PSG van het peloton

  Aug 12 2021

  Krijgen we drie weken koers en Olympisch goud nog wel in één aflevering, samen met de Vuelta-preview? Challenge accepted! Koersklapper van dienst is Jens van Lier, die als auteur en sportpsycholoog als geen ander weet hoe hij een onderwerp gebald kan samenvatten. Over bedevaarten, cytomegalovirussen, Sloveense vertalingen en het PSG van het peloton. En dat in amper 62 minuten, muy bien!

 • S04 AFL20 (91) - De Patje Konrad fanclub

  Jul 19 2021

  Binnen het uur blijven? Dat staat niet in het woordenboekje van Jappe Tooten. Met een verjaardagsversnapering voor nieuwbakken dertiger Gerben, worstelden we ons doorheen de laatste week Tour en probeerden we in te schatten wie er Tokyo de titel zal claimen. Over Patje Konrad, de slechte puntentelling van de bollentrui, ritssluitingen en pijlsnelle triathleten.

 • S04 AFL19 (90) - De Derde Jonas

  Jul 12 2021

  Sportredacteur, statisticus en Olympische encyclopedie Jonas Creteur komt ein-de-lijk onze rangen vervoegen. Bieke's vreugde kende voor de tweede week op rij geen grenzen, dankzij alweer zo'n koersgekke Jonas. Aflevering 90, zowaar met fucking SRAM, het exploot van Wout, Morkov's ontdekker, Griekse trainers en de allerlaatste keer Laurent Jalabert.

 • S04 AFL18 (89) - Het flegma van Roglic

  Jul 05 2021

  In het schrijfkot: het lijkt wel een vaste afspraak tijdens grote rondes. Bieke Purnelle speelde ditmaal gastvrouw voor Bahamontes-kopman Jonas Heyerick en fietste met hem doorheen die chaotische, uitgeregende en loodzware eerste Tourweek. Over Roglic zijn sierlijke flegma, de aangebrande entourage van Pogiboy, onesthetische klimmetjes en de ploegbus op Heusden koers!

 • S04 AFL17 (88) - Vive le Chris Vandenabeele

  Jun 28 2021

  De zoetgevooisde nachtegalenstem van Chris Vandenabeele kent menig Vlaming dankzij zijn nachtelijke nieuwsbulletins. Samen met filmmaker Vincent Slock gingen we gingen rode wijntjes drinken bij de man die maar al te graag zijn passie preekt over de koers. Over de koers van vroeger en nu, de truitjes van Poupou, de charme van het ultraracen, de leegloop bij Astana en de triple-verplichting.

 • S04 AFL16 (87) - De atypische doch algemene Touranalyse

  Jun 24 2021

  Twee weken Stelviostilte en dan krijg je een mozaïek aan wielernieuws om naadloos te verwerken in een Tour-preview. Oud Orakel Alexander zag hoe nieuwbakken Dokter Vergauwen zijn uiterste best deed om visolie te spotten bij onze éénmalige sponsor Esta The. Daarnaast bespraken we de Ronde van Zwitserland, de Dauphiné, de belangrijkste kampioenentruien en verder ook héél wat onnuttige tips voor uw Stelvio-tourploeg op Sportpools! Allez-y -> http://rebrand.ly/tour2021

 • S04 AFL15 (86) - De Meikever

  May 31 2021

  De Giro afsluiten doen we met zijn vieren, waaronder auteur Jens van Lier van het boek Je kop tegen je lijf, aangevuld met de bromance tussen pronostikeur Gerben Onghena en zijn levensmentor Sander Hooftman. Met tekst en uitleg over het mentale aspect bij wielrennen, maar ook inclusief levende meikever, een meisje genaamd Lore, visionaire vaders, progeria en de heldenstatus van Daniel Martinez.

 • S04 AFL14 (85) - De Drie Rikken

  May 24 2021

  Zonder koninginnenrit? Dan stellen we onze eigenste queen Bieke aan. Ze toverde bovendien ook radiomaker en nieuwbakken koersfysicus Ward Bogaert uit haar hoed: de man die alles weet over verloren rijden in eigen stad. Een epische aflevering dus: met parkeerperikelen en televisiedebuten, maar ook over darmspoelingen, rugzakjes, spanningsvelden en jammerlijke seingevers.

 • S04 AFL13 (84) - Eritrezen

  May 17 2021

  We zitten nog als enige in de bubbel, maar zien wel ander volk dankzij hoogtechnologische geneugten. Met nieuwbakken Orakel Jonas Vergauwen en de José van de show Alexander Temmerman bespreken we een resem Giroritten en Bretoense baggerkoersen. Inclusief correcte triples, grijze en zwarte truien, Ejaculation First en schommelend prestatievermogen. En was het nu Eritrezen, of Eritreërs?

 • S04 AFL12 (83) - Rescue Rangers

  May 11 2021

  Coronaproof koersklappen deze keer! Rescue Rangers van dienst zijn huishollander Ruben Broekhuizen en verloren zoon Jappe Tooten. Op het menu? Heel wat hoofdrekenen, enkele kernraketten, vier etappes Giro, twee wittekoppen en zes Westvleterens. Andiamo!

 • S04 AFL11 (82) - Turijnse tannines

  May 06 2021

  De tannines van Sigfrid Eggers staan samen met de warmbloedige stem van Toon de Bock garant voor een quasi complete vooruitblik op de 104e Ronde van Italië. Sleuteletappes, grindstroken, jonge Ecuadorianen en ontluikende communicantjes: alles om jouw pronostiekploeg helemaal tutti quanti te krijgen!

 • S04 AFL10 (81) - Naar Rio met Paul Herygers

  Apr 26 2021

  Wereldkampioen cyclocross, analist en motard: Paul Herygers ten voeten uit. Samen met pronostiekwinnaar Gerben en ons Orakel Alexander neemt hij ons mee doorheen het hele voorjaar. Zijn ook aangewezig: een raveteef, de nieuwe België-Nederland, meebollen met Greg in Rio en de beste tips voor uw Giro-ploeg!

 • S04 AFL09 (80) - In de slag met Sven Spoormakers

  Apr 19 2021

  Sven Spoormakers is huiscolumnist bij Bahamontes en was ooit zowel Nederlands als Belgisch kampioen op de weg. Net als toen zit hij in de slag, ditmaal met onze huishollander Ruben Broekhuizen. Naar goede gewoonte snijden we dus een flink pak Ide Schellingen, Amstels, Mauris, Pidcocks, Vanderaerdens, Kuipers en Vini Zabus aan!

 • S04 AFL08 (79) - Café Purnelle

  Apr 12 2021

  Fotograaf Jelle Vermeersch, schrijfster Bieke Purnelle en orakel Alexander Temmerman: drie factoren die bijdragen tot één van onze meest hilarische afleveringen ooit. Met Jumanji, oudstrijders, rode worsten, seingevers en hun sandwiches. En verder ook over de Koers met Fabio, Cav, de Amstel, de Brabantse en die weergaloze Baskische Ronde.

 • S04 AFL07 (78) - Arjen Livyns en zijn Ronde

  Apr 05 2021

  Profrenner Arjen Livyns reed net de 105e Ronde en neemt ons gezwind mee naar het leven in het peloton. Samen met onze Jonas Vergauwen en nieuwkomer Ward Rigole koersklappen we over Koolskamp, overschotten aan bidons, rijstbolletjes en volop sprinten voor plaats 13!

 • S04 AFL06 (77) - Julien Vermoteur

  Mar 29 2021

  Het hemelse Heusden vormt de achtergrond voor een clash der dialecten. Ex-Quickstepper en West-Vlaming Julien Vermote pareert vlotjes de gekuiste Gentse klanken van Bahamontes-kopman Jonas Heyerick. We doen een lofzang over de moteur van Julien en bespreken ruimschoots die maffe E3-robot, de solo's van De Gendt en ons voorstel voor het Ronde-parcours.

 • S04 AFL05 (76) - Signore Vandegoor

  Mar 21 2021

  Landen vanuit Milaan en recht naar Radio Stelvio: Christophe Vandegoor palaverde tutti quanti maar al te graag mee met ons. Samen met Bahamontes-fotograaf Sigfrid Eggers bespraken we het gouden hart van Cav, lasagna di liguria, de plotse barman in Merlier en hoe je in de vlucht snel het nieuws inleest op de achterbank. Andiamo!

 • S04 AFL04 (75) - Traiteur Vanbelleghem

  Mar 17 2021

  Samen met vaste koersklapper Alexander zaten we in de commentaarcabine van Eurosport-babbelbelg Jeroen Vanbelleghem. Over de sandwiches van Matje, de Brit in Bisegger, het enige dat Pogacar nog mist en Jaja's palmares. Jeroen vraagt ook om vertier tijdens zijn marathonuitzending voor Milaan - San Remo nu zaterdag: alle voorstellen zijn welkom via twitter.com/radiostelvioooo!

 • S04 AFL03 (74) - Het West-Vlaamse web

  Mar 08 2021

  De West-Vlaams-Hobokense connectie gaat diep! Met Loulou's fotograaf Sigfrid Eggers en onze Velotariër Kim ploegden we ons door de Vlaamse klei en dronken we zelfs Caccia al Piano. Koersklappen over onze link met Mauri, plakjes salami, tafelvoetballen met Loulou en die dekselse Oostenrijker.

 • S04 AFL02 (73) - De Cauwer José zat goed op snee

  Mar 02 2021

  Wat gebeurt er wanneer José de Cauwer en zijn amigo Jelle Vermeersch mee aan tafel schuiven? Dan zingen Toon en Nico een... toontje lager. Meermaals al schaterlachend op je plaats gezet worden, heet dat dan. Over de ijzige polderwind in Kruibeke, vierkantshoeves in de Borinage en - echt waar - duivenmelkerij.

 • S04 AFL01 (72) - De DSM Fanclub

  Feb 23 2021

  Het is een huzarenstukje, zou Michel zeggen. Maar toch: in de mate van het mogelijke bespreken we de essentiële transfers en vallen er opvallend weinig belangrijke renners door de mazen van het net. Over het Heilige Openingsweekend, inclusief papa's in spé, Zdenek's start en de weelde bij Team DSM. Doe mee aan onze gratis voorjaarspronostiek via http://rebrand.ly/stelvio2021

 • S03 AFL22 (71) - De Kerstspecial met Bieke en haar zeven dwergen

  Dec 20 2020

  Een geschift jaar? Dat vraagt om een even geschifte Kerstspecial. Met een episch slotstuk door Begijn, maar ook met smeulend hout, glühwein en wel tien verschillende praatgasten: onze Kerstspecial is altijd een beetje... speciaal. Naast Alexanders gulle schenking van vaten bier, kiezen we ook dé überrenner en -renster van dit maffe jaar. Andiamo!

 • S03 AFL21 (70) - The First of the Mohikanen

  Nov 07 2020

  Koersklappers Jappe Tooten, Sander de Pestel én Ruben Broekhuizen ontcijferen deze gekke Vuelta. Aflevering 70, bolstaand van de lijstjes. Van VO2-waarden via de glimlach van Chavez tot een nieuwe lichting Jalaberts. En nu op naar de Kerstspecial, andiamo!

 • S03 AFL20 (69) - Het palmares van Patlef

  Nov 02 2020

  Vanop afstand, met de verplichte metaalklanken. Met Jonas en Alexander over een razend spannende Vuelta, het palmares van Patlef, de kampioen van Taiwan en onze nieuwste vlaggen-van-de-wereld-podcast. Met als kers op de taart de gelukwensen voor een jarige éénjarige.

 • S03 AFL19 (68) - Chapeau, Wilco

  Oct 26 2020

  Van Italië naar Spanje, via Brugge en De Panne. Met Thomas Bolsens schijnen we ons groot fietslichtje op de wissel van de macht aan de top, de link met het wonderjaar 1986 en immuunsystemen van natte coureurs. De zomer is over! Andiamo!

 • S03 AFL18 (67) - Brommeren

  Oct 19 2020

  Alweer een vrouw bij Radio Stelvio? Dan is player Alexander Temmerman ook van de partij. Samen met wielerjournaliste Ann Braeckman kwinkslagt hij zich een wilde weg doorheen de Ronde van de witte broeken en de Bortolami's. Als dessertje was er wat Giro, aangelengd met een scheut Vuelta. Olé!

 • S03 AFL17 (66) - Robot Molard

  Oct 12 2020

  Een koersklappend kwartet: met fotograaf Sigfrid Eggers, helderziende Steven Latré en keuvelaar Toon Claessens. Half bevroren horen we hoe een Belgisch stukje software de Ronde van Vlaanderen voorspelt en halen we met koele blik de Giro, Brabantse Pijl en Gent-Wevelgem door onze mallemolen. Andiamo!

 • S03 AFL16 (65) - Bij Bieke

  Oct 05 2020

  De allereerste vrouw in Radio Stelvio: koersideologe Bieke Purnelle, het kan tellen als mijlpaal. Lekker orakelend over de Giro met Alexander en wat bier in de schrijfkamer. Inclusief lofzangen aan de consistente Greg, Tony de Tank en kleine broertje Antonio.

 • S03 AFL15 (64) - Een potje Jonassen

  Sep 30 2020

  Stelvio-Jonas en Bahamontes-Jonas op een woensdag in Gent? Dat is leren hoe Red Bull te spoelen als een volleerd sommelier, terwijl we in gedachten als een valk de Poggio afdalen richting broedermoord. Compleet met een analyse van het nieuwe volleybalseizoen. Andiamo!

 • S03 AFL14 (63) - In de Faroer draagt men Birkenstocks

  Sep 21 2020

  Met vijf oneliners in evenveel minuten openden spraakwatervallen Jappe Tooten en Alexander Temmerman deze wervelende etappe. Over de stunt van Pogiboy, Lisette haar grasperkje en avontuurtjes in Val Thorens en het mondaine Katelijne. Een preview op het WK en 35 extra titels krijgen jullie er gratis bij. Andiamo!

 • S03 AFL13 (62) - Bernal wint de Tour!

  Sep 14 2020

  Vaste klappers Sander Cordeel en Ruben Broekhuizen fietsen mee langsheen een geaccidenteerd landschap vol wielervoorspellingen. Met een dikke knie doen we vier keer de Plateau des Glières op twintig seconden, in de goeie oude tijden van Mayo en Ullrich. De Tour zit er bijna op, vive le Tour! En dat van Bernal, zal voor een volgende keer zijn.

 • S03 AFL12 (61) - De Kopstoot

  Sep 08 2020

  Kwartetbabbels mét tongval? Dat kan alleen maar met Jonas Heyerick van Bahamontes, Jeroen Vanbelleghem van Eurosport en huistalent Jonas Vergauwen. Alsof we een treintje van vier doorheen een hectische finale loodsten: misschien wat chaotisch, maar gelukkig zonder valpartijen. Wel present waren die vijfduizend patato's, tal van Erikken, unanieme Cima's en een akoestisch uitdagend Gents Gasthof.

 • S03 AFL11 (60) - Soleren met de Velotariër

  Aug 31 2020

  Solo aankomen in de Tour? Dat kan enkel met onze eenzame ontsnapper: Kim Verhaeghe. De Velotariër schijnt zijn licht over de Tour, tussen de pizza's door. Over de glazen van Bert de Backer, de mislukte bordjeslezer in Hirschi, het heiligbeen en de stop-and-go van Devenyns. Als extraatje doen we de groetjes aan alle 288 deelnemers van onze Sportpools-pronostiek!

 • S03 AFL10 (59) - Bonjour, le Tour!

  Aug 24 2020

  Le Tour? Bonjour! Met kwinkslagen in overvloed rammelden habitué Jonas en nieuwbakken koersancien Toon de Bock vrank en vrij over alles wat de Tour tot een episch wielerverhaal zal maken.Naast onze nieuwe pronostiek op sportpools.net ging het over de witte kuren van Lopez, Astana dat niet meer Astana heet en de twijfels over Franse chouchous en Italiaanse bekkentrekkers. Bonjour, le Tour!

 • S03 AFL09 (58) - De nieuwe pelotonspion

  Aug 17 2020

  Met dank aan zilveren Brent van Moer fixten we op de valreep nog Sander de Pestel: een neoprof van Sport Vlaanderen die net het Hagelandse stof uit zijn ogen had gewreven, terwijl hij eigenlijk moest studeren. Het Corona-orakel Alexander was blij met de verfrissende dranken en deed zijn naam alle eer aan door te voorspellen dat Dumoulin de Tour zou winnen. En verder komen we zelfs te weten waarom we net Radio Stelvio heten. Andiamo!

 • S03 AFL08 (57) - Jonas en Thomas op temperatuur

  Aug 10 2020

  De afgelopen koersweek was een overweldigende rollercoaster van emoties, waar we ons met Jonas en Thomas doorpuften. Over vliegenramen, vrouwen van middelbare leeftijd, het najaarse voorjaar, nieuwe bandjes en het pensioen van Remco dat ingezet is.

 • S03 AFL07 (56) - Wauw, Wout!

  Aug 03 2020

  In de zoektocht naar Jappe's aantal Stelvio-deelnames pikten we onderweg onze debutant Wannes en een bidon kerosine op. Onze fameuze koersklap zoals wij hem zo hard gemist hebben: met Cima's en Coppi's, Patato's en Caccia's. De analyse van de banden van de Strade en de ploegen voor San Remo krijg je er gratis bij! Andiamo!

 • S03 AFL06 (55) - Koffieboer Kris Boeckmans

  Jul 28 2020

  Als aanzet voor een onwezenlijke zestien afleveringen op rij - hopelijk toch - steken we van wal met de immer aimabele koffieboer Kris Boeckmans van Vital Concept enwatnogallemaal. Onze eigenste Toon was erbij en verbaasde zich over de hallucinante tien Garmins, een heerlijke Fringale, hoesten als keuzevak, Mosquera's maskeermiddeltje, de Heiststeste Pijl en Carlos Alberto Betancur. Stay safe!

 • S03 AFL05 (54) - Tante Simonne

  Jun 15 2020

  Vanuit de landelijke parel die Bazel heet, spreken we over koers: alweer bij de vleet. Met én Jonas én Alexander én Kim had ik een heerlijk drietal voor me, dat babbelde over wat er ons in augustus staat te gebeuren en hoe we dat in godsnaam moeten bolwerken. Over bootreizigers, triumviraten, koppels en kopmannen. We vergaten de broertjes Yates, maar Jonas nam wel zijn tante Simonne mee!

 • S03 AFL04 (53) - Hallo Echo?

  May 11 2020

  Koersklap in quarantaine: ze zouden ons moeten buitensmijten. Terwijl we veel liever wat zwoeler in elkaars ogen hadden gekeken, proberen we met Jappe, Jonas en Toon toch een heerlijk galmend trio aan opgesloten koersklap voor te schotelen. Het geluid klonk met momenten ongezond, maar zo passen we helemaal in de tijdsgeest. Over koers die er was, die er is en die er altijd zal zijn. Blijf gezond!

 • S03 AFL03 (52) - Japperassen

  Mar 09 2020

  Zonder wifi maar met de goedkeuring van Kim en Jappe's paperassen fietsten we in lockdown een guitig stukje koersklap bij elkaar. Over Bora's Mannenmysterie, de zoon van Vanmarcke, de bult van Mancebo en ook wel een beetje over de Corona'tjes.

 • S03 AFL02 (51) - Late Night Radio Erotique

  Mar 02 2020

  Ditmaal mét levensechte intro, inclusief zwoele en lichtjes gekapte stem. Met vermaarde knobbeltjes op de stembanden namen we op erotische wijze Alexander en Thomas even apart voor hun kijk op de Omloop en Kuurne. Het betere schuurwerk: Radio Stelvio blijft flexibel.Op naar een nieuw strottenhoofd!

 • S03 AFL01 (50) - Pijnvrij fietsen met Stan Dewulf

  Feb 24 2020

  Na de slechtste intro sinds het ontstaan der intro's hadden we gelukkig een gesmeerd kwartet koerskenners om alles recht te trekken. Met Roubaixkampioen Stan Dewulf en onze Gentse iconen Lieven en Jonas lepelden we bij Bataia al bijna het hele voorjaar naar binnen tijdens onze jubileumaflevering. Over Dylans tijdritkunsten, pijnvrij fietsen, de afmontage van Wanty en de gracht van Thomas. Ergens hinkt Aru achterop, en was het nu San Luis of San Juan?

 • S02 AFL24 (49) - De Kerstspecial met een portie gemengd

  Dec 21 2019

  Een portie gemengd? Het zal wel zijn. In een kopgroep van vijf baanden we ons een weg doorheen het hele wielerjaar 2019. Met Jonas Vergauwen, Jappe Tooten, Ruben Broekhuizen en Kim Verhaeghe vergeleken we 32 renners om uiteindelijk met één überrenner over te blijven. Met letterlijk een portie gemengd, de tweede plaats in de Vuelta die wordt vergeleken met de derde plaats in de Tour en de regenboogtrui die altijd de doorslag geeft maar ook niet altijd. Ja, zelfs Ed de Goeij was van de partij. Tot...more

 • S02 AFL23 (48) - De tip van Jonas

  Sep 30 2019

  Yorkshire 2019, helemaal onder loep genomen met ons toneeltalent Jonas die onder hoorbare tijdsdruk staat wegens zijn volleybaltraining. Over omgekeerde zwaartekracht, Sep Vanmarcke en de rest van de Belgische ploeg, de tijdritcapaciteiten van Patty Bevin en merkloze fietsen.

 • S02 AFL22 (47) - Het Luxeprobleem

  Sep 16 2019

  Dankzij twee sappige dialecten werd het een even smaakvolle aflevering als vorige week. Bahamontes kopman Jonas Heyerick en Stelvio kopman Ruben Broekhuizen lieten hun licht schijnen op die knotstgekke etappes van de laatste week Vuelta. Over het nooit wachten op Quintana, de Tour van 2020 en de tijdritfiets van Rohan Dennis. En dan ineens ook maar over de kanshebbers, favorieten en underdogs van het aanstormend WK!

 • S02 AFL21 (46) - Chef Victor Campenaerts

  Sep 09 2019

  In Winksele deze keer, met de enige echte houder van het werelduurrecord. Samen met onze Toon Claessens van The Vandal gingen we op bezoek bij Victor Campenaerts om de tweede week van de Vuelta op culinaire wijze te overlopen. Over ribbekes, chocoladebroodjes, gellekes en rijst met spinazie. Aan tafel!

 • S02 AFL20 (45) - Cultfiguur Jetse F*cking Bol

  Sep 03 2019

  Met dorpsgenoot en nieuweling Thomas Bolsens en ook half helderziend Orakel Alexander Temmerman kregen we een knalduo in onze luchtige koersklap. Over Jetse Bol, Dylan Teuns, aanrijdingen, tongtwisters, skiliften en rode leiderstruien. ¡No te rajes!

 • S02 AFL19 (44) - Kim en zijn Fixed Deer

  Aug 26 2019

  ¡Ola amigos! Met Velotariër Kim en toneeltalent Jonas klapten we koers, althans dat probeerden we. Met wel tien Babylonische spraakverwarringen kregen we amper een normaal gesprek op gang maar ging het toch zo vaak mogelijk over het wielrennen. Lachen is gezond!

 • S02 AFL18 (43) - De bebaarde serveerster

  Jul 29 2019

  Weeral Bahamontes volk, want journalist en Italiaans sprekende halfgod Jo Badisco sloot aan bij gele trui Kim Verhaeghe. Met vlotte tred bolden we doorheen de 106e Ronde van Frankrijk en stopten we bij veel pieken en dalen. En aangezien we al tientallen grupetto's vol Cima's en Coppi's hadden in de vorige aflevering, vergaten we het er nu gewoon over te hebben. Of ook niet! Salut, le Tour!

 • S02 AFL17 (42) - Federico's fanboy

  Jul 22 2019

  Een prille liefde was het, tussen Bahamontes kopman Jonas Heyerick en ons babbelgat Jappe Tooten. In heuse spraakwatervalstijl namen we heel wat gekoers onder de loep. Vijf etappes Tour, een handvol Cima's, een resem Patato's en dan nog wat aankomsten bergop. Bonjour, le Tour!

 • S02 AFL16 (41) - De Tour is gereden

  Jul 15 2019

  Met de geweldige Jeroen Denaeghel van wielermagazine Bahamontes en Smetleeds Orakel Alexander Temmerman slalomden we ons doorheen tien etappes Ronde van Frankrijk. Over de potentiële Tourwinst van Alaphilippe, het net niet van Benoot, de straffe stoten van de Belgen en hegemonie van Jumbo Visma. Bonjour, le Tour!

 • S02 AFL15 (40) - De kilo's van Kristoff

  Jul 06 2019

  Plots waren we met vier! Onze grootste fan, Erwin Sikkens, sloot aan bij Jonas Vergauwen en Begijn le Bleu voor een pittige voorbeschouwing in de Rapha pop-up store in Brussel. Over geel, groen en bollen. Over luxeknechten en schaduwkopmannen. En niét over het gewicht van Kristoff. Het klonk gewoon te goed om niet te gebruiken als titel. Bonjour, le Tour!

 • S02 AFL14 (39) - Het toneeltalent uit Ekeren

  Jun 03 2019

  We zouden er eens doorvliegen, door die Ronde van Italië. Zoals vroeger, met één koersklapper erbij in de vorm van een Ekerense nachtegaal genaamd Jonas Vergauwen. Het werd een evangelie van jewelste: over Jonas zijn Giro ervaringen ter plekke, de roze Carapaz, frituur Nancy te Gent, en de lengte van de enige echte Renaat!

 • S02 AFL13 (38) - De Sloveense tilde

  May 27 2019

  Met de zeemzoete stem van Jo Badisco en de vlotte voorspellingen van Alexander Temmerman vliegen we door de tweede week van de Giro. Over de pluimen die Roglič verloor, een Italiaanse Van der Poel, het gepaai van Nibali en een ultieme zoektocht naar de Sloveense tilde!

 • S02 AFL12 (37) - De BelToon

  May 20 2019

  Over naar Renaat, of was het Toon? Met Kim Verhaeghe aka De Velotariër belden we even naar de Gotthardtunnel, waar Toon Claessens van The Vandal blijkbaar vertoefde. Met een gedetailleerd verslag van de tijdrit van Campenaerts en een plotse zalmkleurige prijsvraag kreeg de aflevering wat extra cachet. En verder palaverden Kim en Nico over snorren bij de lokale Waalse bevolking en hadden we een Cima, een Coppi, een Patato én een Caccia. Andiamo!

 • S02 AFL11 (36) - De hotline met Nico

  May 13 2019

  Andiamo, il Giro! Maar die Giro startte zo snel dat we al een half leger Japanners kwijt zijn. De hotline met Nico, featuring Alexander en Jappe: over de koers in de koers in de koers, de sigaretten van Vansevenant, de mooiste ronde van het jaar en hoe je deze in bed kan winnen.

 • S02 AFL10 (35) - Antwerps vogelgezang

  Apr 29 2019

  Helemaal in de rouw omdat de klassiekers afgelopen zijn, blikten we al meteen vooruit naar het nieuwe peloton dat er aankomt voor de Giro. Met Toon en Jonas ging het weeral zeer vlot over Fuglsang, de pech van Gesink, de babyblauwe Astana's, Davide Rebellin en straffe wielerquizzen!

 • S02 AFL09 (34) - De Oranje invasie

  Apr 22 2019

  En toen kwam ze met twee. Aërodynamica-expert Harm Ubbens en Hollandse huisvriend Ruben waren de gelukkigen in onze allereerste opname in open lucht. Bij 25 graden koersklapten we over MvdP, windtunnels, Mollemalen, Simon Clarke en een koppel diamanten kloten.

 • S02 AFL08 (33) - Een kasseifrettend Coureur is er twee waard

  Apr 15 2019

  Een groot Coureur en een groot Antwerpenaar kwamen langs in de Winkelhaak. Met regisseur Kenneth Mercken en vlotte kasseifretter Steven Gabriëls palaverden we weer een dik uur vol. Over Monumenten, prijzenpotten, lijkenpikkerij, absurdisme en de combinatie van urinebuizen en katheters. En #Vocsnor haalt het hoor, als je ons mag geloven!

 • S02 AFL07 (32) - Bert De Backer en zijn studiemakker

  Apr 08 2019

  Met profrenner Bert de Backer van Vitalconcept en onze Velotariër Kim Verhaeghe hebben we het over de afgelopen Ronde en de verrassende winnaar. Een dik uur in de living van Alberto drinken we Kwaremont zonder bijpassend glas. Over bloembakken, hoogtetentjes, pelotonsfeer en Arnhemse supportersclans. Daarnaast staat Nico al na 5 minuten in schuld bij Bert en geven we een #Vocsnor shirt weg voor de goede gokkers!

 • S02 AFL06 (31) - Met Begijn in the Nylonfabrik

  Apr 01 2019

  Voor het eerst met vier verschillende stemmen trapten we ons een weg richting de Ronde van Vlaanderen. Met die boom van een vent Begijn le Bleu en die klok van een stem Jeroen van Belleghem ging het als Noorse stoomtrein vlotjes vooruit omdat ook kunstenaar Robert van Dromme af en toe aansloot. Van Yorkshire tot Wevelgem, via Oudenaarde en Harelbeke. Over Greg, Sep, Wout, Ollie en het helende zweet van Thomas De Gendt. Andiamo!

 • S02 AFL05 (30) - Le Monument des Puncheurs

  Mar 25 2019

  Het eerste Monument, compleet met een Cima Coppi en een soort van Italiaanse Chasse Patate, dat bespraken we met ex-prof Sander Cordeel en huismus Jappe Tooten. Over de sierlijke tactiek van Quick Step, het jonge kopje van Mohoric, sms'en met Van Aert en Jean-Marie Dedecker.

 • S02 AFL04 (29) - Subtiele sluikreclame

  Mar 18 2019

  Tussen twee kusten in blikten we terug en vooruit naar het eerste Monument. Dankzij die waaierige Koers naar de Zon kregen we nog wat extra favorieten voor La Primavera, waardoor die loterij van komende zaterdag des te leuker zal worden. Met onze habitués Toon en Alexander ging het spurtbommen, springveren, dopingcontroles en over onze subtiele optredens in de audiovisuele en gedrukte media! Andiamo!

 • S02 AFL03 (28) - De Witte Prinses

  Mar 12 2019

  Op een typisch druilerige maartse dinsdag zaten we lekker binnen met onze Velotariër Kim en woordenkunstenaar Jo Badisco, voorlopig nog zonder olifantenpijpen. Startend bij prinses Strade Bianche, die Kim meesterlijk bedwong in 2016, bolden we over de voorlopige hegemonie van de Quicksteppers verder naar onze ijzersterke noorderburen Mathieu en Dylan.Met een bizarre halve pronoploeg en een ware Badiscobelofte als slotstuk kregen we een prachtige portie pelotonpalaver!

 • AFL27 - Intermezzo bij Begijn le Bleu

  Mar 04 2019

  Met passie en plezier palaverden we maar al te graag over de start van het klassieke voorjaar.Dankzij de vlotte tong van Begijn Le Bleu en het zwoele inzicht van Jonas Vergauwen vloog het uur even hard voorbij als die krachttoer van Bob Jungels in Kuurne. Allerhande zaken passeerden de revue: olifantenpijpen, Roger de Vlaeminck, Gijs van Hoecke, Nicky Degrendele, de bebloede bidon en uiteraard de hoogtes en laagtes van het openingsweekend, compleet mét voorwoord van Begijn.

 • AFL26 - Mag ik jouw Renshaw zijn?

  Feb 25 2019

  We ontwaken uit onze winterslaap en doen terug aan koersklap! Met een amoureus koningsduo werd er gepalaverd over Pello, Venetië, Pogacar, GVK_007 en uiteraard ook over een resem uitslagen en transfers. En die nieuwe slotrubriek blijkt veel inspiratie te geven voor de titel van deze aflevering!Andiamo!

 • AFL25 - Jubilaris spelen met Toon en Jonas

  Dec 17 2018

  En plots zaten we aan 25 afleveringen! Met ons olijk Antwerps duo uit aflevering 21 tackelden we ook even het cyclocross aan, alvorens ons de weg op te begeven. Over MvdP, Vocsnorren voor het goede doel, Lasse Norman Hansen, verzamelboxen en het BK in Kruibeke. En we zijn ook gul, want we geven ook een duoticket voor de Zesdaagse in Rotterdam weg voor de dag van 4 januari. Ergens in de laatste helft van de aflevering zit een gokvraag, die jullie moeten beantwoorden op instagram.com/radiostelvio....more

 • AFL24 - Van de Omloop tot Lombardije en terug

  Oct 15 2018

  Met Hollandse huisvriend Ruben Broekhuizen en uiteraard ons Orakel Alexander Temmerman blikten we terug op een veel te snel voorbij gevlogen wielerjaar. Van Colbrelli tot Valverde. Van Bahrein tot Merida. Van Innsbrück naar Como. En van de Omloop tot Lombardije. Alles in aflevering 24, prego!

 • AFL23 - Jappe en Jo zijn starstruck

  Sep 17 2018

  Praatgrage jongens die boycrushes hebben. En dat op het einde van de laatste grote ronde van het jaar, met ook het WK in het verschiet. Met Jappe Tooten en Jo Badisco pingpongden we van Madrid naar Innsbruck en hadden wehet over legendarische wereldkampioenschappen, De Winkelhaak in Antwerpen, Enric Mas, Dylan Teuns, het moirée effect, hoogtemeters en waren we tevens meermaals starstruck!

 • AFL22 - De verloren babbel

  Sep 11 2018

  Een lekke band in het midden van de aflevering weerhield er ons niet van om eens sprint te trekken doorheen de Vuelta en het komende WK Wielrennen. Wanneer de record-knop plots een slag van de trapas heeft gekregen, weet je dat je wat zeilen moet bijzetten.Met Sander Cordeel én Alexander Temmerman ging het over #SterkeSteven alweer, maar ook over onze favorieten voor deze Vuelta, Matthews, de Belgen en die knaller van een Oscar Rodriguez!¡Gracias!

 • AFL21 - Toon en Jonas drinken Kwaremont

  Sep 03 2018

  Of het nu wel aflevering 21 was, dat bleek plots de vraag van vandaag. Toch hielpen Toon Claessens van The Vandal en zijn oude scoutsmakker Jonas Vergauwen me terug op het rechte spoor en hadden ze hierbij ook nog eens wat koersklap meegebracht.Over #SterkeSteven, een hoop Colombianen, Stalnov, Sivakov, Nibali, de cross en een heuse King.

 • AFL20 - Loverboys in mijn living

  Aug 27 2018

  Na vier weken Stelviostilte zijn we eindelijk terug en ik bracht de zelfverklaarde loverboys Alexander Temmerman en Jappe Tooten samen in mijn living.Een Duo Normand werd het, na mijn zeer unieke intro in een soort van dronken Spaans. De aflevering zelf? Die ging over triples, sponsen broeken, 6 watt per kilogram en de uitspraak van het nummer 104 van #lavuelta. Probeer gerust zelf maar Ghebreigzabhier eens een paar keer snel uit te spreken. En ook over de Giro van 2010 doen we een hele uiteenze...more

 • AFL19 - Le Tour met Brent van Moer

  Jul 28 2018

  Als we een belofte aan tafel hebben, dan komen we vanalles te weten. En dat was zeker het geval. Samen met Jappe Tooten haalden we af en toe de pieren uit de neus van tweedejaarsbelofte Brent van Moer van Lotto Soudal. Een unicum ook, op een zaterdag, maar dat komt allemaal omdat Valencia snakt naar Vlamingen. Een mooie portie koersklap dus, over vangrails, verse Colombianen, de ronde van Toekomst, the G en wespen die van bier houden. Au revoir, Le Tour!

 • AFL18 - Hilariteit bij Begijn

  Jul 23 2018

  Lachen. Lachen. Lachen. Wanneer je Jo Badisco en Begijn Le Bleu samen aan één tafel zet, weet je dat het vonken gaat geven. In een hilarisch lange aflevering hebben we het naast de tweede week Tour de France ook over giraffen, Freddy Maertens, windjes laten bij Armstrong, de broer van Bouhanni en gestolen haarlak. We geven Duvel weg, drinken Vedett en zetten belachelijke lelijke lichtborden in de kijker.Bonjour, Le Tour!

 • AFL13 - Koersklap en vertier bij Bazaar Bicyclette

  May 21 2018

  Met Velotariër Kim Verhaeghe en Toon Claessens van The Vandal deden we een ruime bespreking over de tweede week van de Giro vanop retrofietsbeurs Bazaar Bicyclette in Antwerpen. In het zonnetje hadden we het over al het moois dat er te zien was, maar ook over kapotte knieën, kamelenmelk, een prachtige Maglia Rosa en de frats van Wellens.

 • AFL08 - Groningen to the rescue!

  Apr 09 2018

  Dankzij Willem Dudok van De Rode Lantaarn kwam ik terecht bij auteur en wielerkenner Menno Haanstra, dit allemaal omdat ik last minute in Groningen verbleef en per se een aflevering wou inblikken. We moesten het hebben over het tragische ongeval van Michael Goolaerts, maar analyseerden ook grondig Parijs-Roubaix en de exploten van Fabio Jakobsen. En we blikten al eventjes vooruit naar de Ardennenklassiekers.