PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Radio 10 'The Early Days'

De beginperiode van Radio 10 was baanbrekend voor de Nederlandse commerciële radio. Beseften we ons dat, of waren we gewoon met radio bezig? In gesprekken met oud-collega's halen we de herinneringen op over de beginperiode van Radio 10.

Afleveringen

 • #13 Radio 10 'The Early Days' - Corly Bedacht en Peter Rijsenbrij

  Aug 29 2021

  'In den beginne' was Corly Bedacht getriggerd door Ferry Maat die in zijn laatste uitzending bij de TROS, jingles van Radio 10 gebruikte. Hij dacht: "daar wil ik wel bij werken" en schreef een brief naar Jeroen Soer over geluidsverbetering en werd aangenomen bij de start van Radio 10 Gold en hielp mee met de andere stations Power FM en Radio 10 Klassiek. Ikzelf ontmoette Ferry bij Boekingskantoor Intershow, waar ik een aantal dagen werkte in combinatie met mijn radiowerk bij de NCRV (1983 - 1988...more

 • #12 - Radio 10 "The Early Days' - Aldith Hunkar, Paul Witte en Roderick Veelo

  Jul 14 2021

  Radio 10 was ook in het weekend razend populair, ik praat met een deel van de weekendploeg; Aldith Hunkar, Paul Witte en Roderick Veelo. Paul en Roderick hadden meer in hun mars. Ze deden het nieuws, techniek en maakten programma's. Aldith kwam met de trein en bleef in het kantoor aan de Honthorststraat slapen. Paul Witte had zelfs Armand een hele nacht te gast en Roderick vertelt o.a. een anekdote over de beginperiode dat er hard gewerkt moest worden en niemand op vakantie mocht. Dat leidde tot...more

 • #11 - Radio 10 'The Early Days' - Jos van Heerden

  Jul 07 2021

  Jos van Heerden heeft heel lang bij Radio 10 gewerkt en in het begin was er een sterke twijfel of hij het wel wilde doen. Hij zei eerst 'nee'. Vanaf 1993 was Jos onlosmakelijk verbonden aan Radio 10 en ontwikkelde zich tot dé grappenmaker met legendarische gesprekken in de 'Verborgen Telefoon'. Ook de live uitzendingen waren hem op het lijf geschreven. En wie kan zeggen dat hij (toen nog) Prins Willem Alexander heeft geïnterviewd, Jos dus!

 • #10 Radio 10 'The Early Days' Axel van Drongelen en Peter Belt

  Jun 28 2021

  Axel van Drongelen was één van de eerste salesmedewerkers en bedacht acties die echt opvielen en zo ontstond de term 'non-spot advertising'. In samenspraak met de klant presenteerde Radio 10 speciale acties die écht opvielen. Radio 10 werd zo het station met de grootste hits en de meeste prijzen en scoorde op dit vlak enorm goed. Jeroen Soer wilde meer radiostations en startte Power FM. Peter Belt was hierbij betrokken. Helaas stopte Power FM vroegtijdig. 

 • #9 Radio 10 'The Early Days' - Edith de Doosch

  Jun 21 2021

  Eén van de grappigste vrouwelijke deejays bij Radio 10 was Edith de Doosch. En nog is haar humor leuk en op die manier, met een knipoog praten we over de beginperiode van Radio 10 en hoe ze nu kijkt naar radio. Ze vond de begintijd vreselijk spannend en het was voor haar écht radio en vond het moeilijk om zich te houden aan de spreek lengtes.

 • #8 - Radio 10 'The Early Days' - Herbert Visser

  Jun 14 2021

  Het radiobloed stroomt al zijn hele leven door zijn aderen. Hij was er als nieuwslezer vanaf de start in 1988 bij en weet veel over de trucjes die uitgehaald werden om Radio 10 uit handen van de overheid te houden. Was dat wel allemaal nodig en wat heeft hij ervan geleerd? Van nieuwslezer tot inmiddels directeur van 2 radiostations, in gesprek met Herbert Visser. 

 • #7 - Radio 10 'The Early Days' - Dave Donkervoort

  Jun 07 2021

  Dave Rouw alias Donkervoort heeft zijn deejaynaam aan Ferry Maat te danken. Dave komt eerst in de nacht te werken, schuift uiteindelijk door naar de dagprogrammering en behaalt successen met o.a. 'De verborgen telefoon'. De uitzendingen op locatie en grappen en grollen waren niet van de lucht bij deze 'radiogek'. Mooie verhalen en anekdotes met Dave.

 • #6 - Radio 10 'The Early Days' - Bart van Gogh van Top Format

  May 31 2021

  Zonder jingles, geen radio. Top Format was vanaf dag 1 'hofleverancier' van de Radio 10 jingles. Naarmate de jaren verstrijken en het format 'Gold' wordt, veranderen de jingles mee. Bart van Gogh stond steeds weer garant voor de echte Radio 10 sound. Elke jingle werd een hit! Luister in deze podcast hoe Bart kijkt naar die periode.

 • #5 - Radio 10 'The Early Days' - Eddy Keur

  May 24 2021

  In 1988 maakte Eddy Keur de overstap van de KRO naar Radio 10, waar hij van maandag tot en met donderdag een middagprogramma presenteerde van 15:00 tot 18:00 uur. Het was altijd prijs met Eddy, er gebeurde altijd wel iets dat opviel zowel achter de schermen als op de radio. Mooie verhalen en anekdotes in deze podcast.

 • #4 Radio 10 'The Early Days' - Ron Bisschop & Andre Koolen

  May 17 2021

  Ron Bisschop en Andre Koolen waren nieuwslezers en programmamakers bij Radio 10. De U-bocht constructie leek wankel waardoor de nieuwsdienst naar Brussel verhuisde om er zeker van te zijn dat Radio 10 in veilig vaarwater bleef. Dat deze move achteraf niet nodig is geweest en meer verhalen hoor je in deze podcast.

 • #3 Radio 10 'The Early Days' met Daniel Dekker

  May 10 2021

  Rob van Someren en Daniel Dekker maakten programma's voor Decibel Radio in Amsterdam. Daniel ging op verzoek van Martijn Krabbé, die net bij de TROS zat een demotape maken bij de TROS. Jeroen Soer hoorde deze demo en bood Daniel direct een programma aan op Radio 10. Dat het Radio 10 avontuur maar van korte duur was voor Daniel en Rob is te beluisteren in deze podcast. Ik praat met Daniel over zijn avontuur bij Radio 10 en de overstap naar de TROS.

 • #2 Radio 10 'The Early Days' met Foppe Jan Smit en Paul Blomberg

  May 03 2021

  Foppe Jan was bevriend met Jeroen Soer die in de jaren 80 o.a. bij de VARA en de TROS werkte. Door frustraties over het omroepbestel is het idee om een eigen radiostation op te zetten ontstaan. Radio 10 had een logo nodig en dat werd gemaakt door Paul Blomberg die bij een reclamebureau werkte. Door het wederzijdse enthousiasme ontstond direct een vriendschap die uiteindelijk leidde tot de innige samenwerking. Radio 10 avonturierde er op los. In deze Podcast praat ik bij met Foppe-Jan en Paul.

 • #1 Radio 10 'The Early Days' - Ferry Maat

  Apr 24 2021

  De beginperiode van Radio 10 was roerig. Op 4 april 1988 gingen we officieel van start. De tijd rond die beginjaren was het nooit rustig. Er was altijd wel iets aan de hand. Wat er gebeurde probeer ik in gesprekken met oud-collega's op te halen. In deze podcast praat ik bij met Ferry Maat die overstapte van de TROS naar Radio 10. Was het fun of stress voor Ferry. Je hoor het in deze podcast.

 • Promo Radio 10 'The Early Days'

  Apr 03 2021

  Een podcast serie over de beginperiode van Radio 10 in gesprekken met oud-collega's.