PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Promoveren met Almere

Dit voetbaljaar kan het dan eindelijk gebeuren: promoveren naar de Eredivisie. Almere City, de jongste club in het Nederlandse profvoetbal smacht, net als de stad zelf, naar erkenning. In Promoveren met Almere volgt sportjournalist Wouter Bouwman voetbalclub Almere City FC de laatste weken van dit seizoen van binnenuit. Hoe staat het met de spanning in de kleedkamer? Wat voorspelt de grootste supporter van City en wat doet de strijd om de promotie met het zelfvertrouwen van de Almeerder?  Prom...more

Afleveringen

 • #7 - De Nacompetitie

  May 18 2021

  Door de vierde plaats in de competitie is Almere veroordeeld tot het spelen van de play-offs. Tegenstander in die wedstrijd is NEC. Een ploeg waar Almere in de reguliere competitie twee keer van wist te winnen. Maar in de play-offs is niets zoals het lijkt...

 • #6 - Competitieslot

  May 15 2021

  In Almere zijn de spannendste weken van het jaar aangebroken. De competitie staat aan de vooravond van een zinderende ontknoping. Nog 4 clubs kunnen direct promoveren op de laatste speeldag. De Graafschap staat er het beste voor. Go Ahead Eagles aast op een foutje van de Superboeren. Maar als allebei deze clubs niet weten te winnen wil Almere City de kans op directe promotie met twee handen aangrijpen. De kans is klein, maar de Almeerders hopen op een voetbalsprookje..

 • #5 - Tussenweek

  May 11 2021

  Almere bevindt zich in een heuse tussenweek. Directe promotie? Daar durven de Almeerders eigenlijk niet meer op te hopen. Voetbalclub Almere City moet hopen op misstappen van één van de clubs boven zich en het zit deze week een keer mee! 

 • #4 - Drijvende krachten

  May 04 2021

  Almere City likt de wonden na het gelijkspel tegen concurrent de Graafschap in de allerlaatste minuut. Directe promotie lijkt uit zicht, maar de nacompetitie wacht nog.  De Almeerders spelen ondertussen tegen Jong Ajax. De club waar het vroeger een samenwerki$ngsverband mee had. En Wouter bezoekt de drijvende krachten achter het Almeerse succes.

 • #3 - Laatste Kans

  Apr 27 2021

  Met nog 4 competitiewedstrijden te gaan staat Almere City voor de wedstrijd van het jaar tegen directe concurrent De Graafschap. Beide clubs strijden nog om de 2e plaats in de competitie, die recht geeft op promotie zonder nacompetitie. Hoe bereiden de spelers zich voor op deze kraker? Hebben de supporters er nog vertrouwen in? En kan Almere nog promoveren? Je hoort het in de 3e aflevering van Promoveren met Almere.

 • #2 - Fans

  Apr 20 2021

  De spelers van Almere City zijn het teleurstellende gelijkspel tegen Telstar al vrij snel te boven. Maar hoe beleven de fans dit coronaseizoen? Hoe volgen ze hun club? En lukt het ze om hun spelers toch een hart onder de riem te steken? Je hoort het in de tweede aflevering van Promoveren met Almere!

 • #1 - Vooroordelen

  Apr 13 2021

  In de eerste aflevering van Promoveren met Almere komt Telstar op bezoek in het Yanmar Stadion in Almere. Houdt de club promotie in eigen hand? Hoe gaan de Almeerders om met alle vooroordelen? En hoe klinkt de binnenkant van een voetbalkleedkamer? Je hoort het in Promoveren met Almere!

 • Trailer

  Apr 06 2021

  Dit voetbaljaar kan het dan eindelijk gebeuren: promoveren naar de Eredivisie. Almere City, de jongste club in het Nederlandse profvoetbal smacht, net als de stad zelf, naar erkenning.   In Promoveren met Almere volgt sportjournalist Wouter Bouwman voetbalclub Almere City FC de laatste weken van dit seizoen van binnenuit.  Hoe staat het met de spanning in de kleedkamer? Wat voorspelt de grootste supporter van City en wat doet de strijd om de promotie met het zelfvertrouwen van de Almeerder?  P...more