PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Progress Podium

In Progress Podium gaat Liza van den Brink iedere maand met iemand in gesprek die volgens haar een voorloper is binnen de cultuursector als het gaat om representatie van gender diversiteit en seksualiteit.

Afleveringen

 • #4 Vera Siemons

  May 09 2022

  In deze aller aller aller laatste aflevering van Progress Podium (sad face) spreekt Liza met Vera Siemons. Vera is radio dj bij 3FM en maker van de podcast: De lesbische Liga. Vera vertelt over wat ze doet om openlijk queer artiesten meer ruimte te geven on air en in de concertzalen. Ook wordt er met veel liefde gekeken naar de goede bak aan lesbische album releases van de afgelopen maanden. 

 • #3 Sven Bijma

  Feb 09 2022

  Sven Bijma is organisator van het queer event: Spielraum. Het feest is in een paar jaar tijd - tot aan de pandemie - uitgegroeid tot 6 keer per jaar een veilige haven voor een grote groep mensen die zich op andere feesten niet zo thuis voelen. Haast elke editie is uitverkocht en dat op zich is iets om te vieren, maar tegelijkertijd roept het ook de vraag op: waarom zijn er zo weinig queer orientated feesten terwijl de vraag zo groot is?!

 • #2 Eva Van Netten

  Jan 12 2022

  Eva Van Netten is artistiek leider van festival Welcome to The Village en programmamaker voor Explore the North. Born & raised in the city of Leeuwarden zet Eva zich al jaren in voor een inclusief programma in en rond de Friese hoofdstad, en met succes! Eerder boekte ze o.a. Mykki Blanco en House of Vinyard, deze shows vielen in goede aarde in de provincie die bekend staat een tikje concervatief te zijn. Hoe is haar dit gelukt?! En waar hoopt Eva dat de muziekbranche over 5 jaar staat?

 • Intermezzo #1 Geert, Jolanda en Liza

  Dec 28 2021

  In deze tussenaflevering kijkt Liza terug op de 1e aflevering, dit doet ze samen met producer van de show Geert én Jolanda, directeur van Poppodium Patronaat. Ook alvast een sneak peek van de eerstvolgende aflevering die begin januari online komt! 

 • #1 Manon Portos Minetti (pilotaflevering)

  Nov 03 2021

  Manon Portos Minetti (Die/hen) is een expert en activist op gebied van diversiteit en inclusiviteit. Hen heeft meerdere grote culturele instellingen geadviseerd en begeleid in een inclusiever beleid en nog belangrijker de uitvoering daarvan. Hoe vindt Manon dat het ervoor staat binnen de Nederlandse cultuur? Spoiler alert: niet best. Maar gelukkig is daar ook prima wat aan te doen! Presentatie en concept: Liza van den Brink, productie en eindredactie: Geert Vlieger, Intro tune: Pelle Loopik