PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Poplink

Poplink: een wekelijkse podcast waarin twee jeugdvrienden een spelletje over popmuziek spelen. Soms met gasten! Leuk om naar te luisteren, nog leuker om zelf thuis mee te doen. Suggesties? Correcties? Of wil je gewoon een keertje meedoen? Mail naar poplinkpodcast@gmail.com.

Afleveringen

 • Eighties dilemma (gast: Bas)

  Mar 03 2022

  Wat is er leuker dan twee mannen van middelbare leeftijd nostalgisch horen zemelen over de muziek uit hun jeugd? Juist: drie mannen van middelbare leeftijd die dat doen. Te gast is Bas van der Krogt van de band Ware (ware-music.com). Gedrieën poplinken de heren hun weg door de muziek van de jaren tachtig.  Prachtig!Meedoen? Correcties? Of gewoon een opmerking? Stuur een mailtje naar poplinkpodcast@gmail.com. Geef een (liefst positieve) beoordeling van deze podcast op Apple Podcast of Spotify. En...more

 • Slappin da bass (gast: Teake)

  Feb 03 2022

  Roy & Ruben gaan de diepte in: samen met gast Teake wordt er flink gepoplinkt over basgitaren, bassisten en lage tonen in het algemeen. Een keer meedoen met Poplink? Mail ons op poplinkpodcast@gmail.com. Luister ook de Poplink muziektips op Spotify!

 • Podcast killed the video star

  Jan 27 2022

  Ha, handig: een podcast over videoclips. Roy en Ruben quizzen over bekende, beruchte en fraaie muziekvideo's. Voorbij komen onder meer: Kate Bush, Aphex Twin, OK Go en Michael Jackson. Een keer mee-linken? Mail ons naar poplinkpodcast@gmail.com. Onze lijst met muziektips is terug te vinden op Spotify. 

 • All I want for Christmas...

  Dec 17 2021

  Een speciale kerstaflevering van Poplink, waarin Roy & Ruben al quizend bekende én minder bekende kerstliedjes bespreken. Fijne feestdagen gewenst van het gehele Poplink-team!Correcties, opmerkingen of wil je zelf een keer meedoen? Stuur een mail naar poplinkpodcast@gmail.com. Onze muziektips zijn terug te vinden op Spotify (zoek op 'Poplink'). En geef Poplink een beoordeling bij Apple Podcast!

 • Beatlemania (gast: Stefan)

  Dec 10 2021

  Drie witte mannen van middelbare leeftijd die gezellig keuvelen over The Beatles: welkom bij Poplink: Beatlemania. Nu inclusief dad jokes! Samen met gast Stefan Terpstra - bekend van Stefans Beatlehoekje - wordt er flink gepoplinkt over het viertal uit Liverpool. Ook leuk voor niet-Beatle-fans, trouwens!Meer lezen van Stefan? Check dan zijn Beatle blog: http://beepbeepyeah.nl/

 • Billen, brillen en wilde dieren

  Dec 03 2021

  In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen gaat de link van popmuziek weer alle kanten op: van wilde dieren, naar billen, via het nieuwe 1-seconden spel en bebrilde popiconen naar het geluid van brekend glas. Uiteraard inclusief fijne muziektips. Poplinkt u mee? Correcties, opmerkingen of wil je zelf een keer meedoen? Stuur een mail naar poplinkpodcast@gmail.com. Onze muziektips zijn terug te vinden op Spotify (zoek op 'Poplink'). En geef Poplink een beoordeling bij Apple Podcast!

 • Huilend in de disco

  Nov 26 2021

  Poplink is terug voor seizoen twee! En hoewel de heren nog een beetje hun draai moeten vinden, wordt er toch weer flink gelinkt. Van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, disco, een bepaalde rapper, naar obscure Duitse pokkeherrie. Correcties, opmerkingen of wil je zelf een keer meedoen? Stuur een mail naar poplinkpodcast@gmail.com. En 'rate' Poplink bij Apple Podcast!

 • Je moeder! (gasten: Juno & Jonne) - Seizoensafsluiting

  Jul 02 2021

  In deze laatste aflevering van het eerste seizoen twee speciale gasten: Juno en Jonne. Oftewel de dochter en echtgenote van presentator Roy. Aan bod komen onder meer Bløf, The Beatles en Borsato. Ook: Ladytron, de twee Billy’s (Joel & Eilish - al schrijf je dat anders) en Måneskin, de favoriete band van Juno.Na de zomer nieuwe afleveringen van Poplink. Fijne vakantie, lieve luisteraars.  

 • Doggy style

  Jun 25 2021

  In deze 24e Poplink maken presentatoren Roy & Ruben weer een fraaie reis door de geschiedenis van de popmuziek. Snoop Dogg, Queen, Candy Dulfer, liedjes over honden. Maar ook: Reservoir Dogs en The Simpsons. En ja, dat is allemaal met elkaar verbonden!

 • Wat gaan we hard! (gast: Daan)

  Jun 18 2021

  In deze 23e aflevering van Poplink schuift luisteraar Daan aan om een potje mee te doen. Aan bod komen vooral artiesten en liedjes die het lekker doen in de auto. Denk aan Normaal, Carpenter Brut, Metallica en uiteraard: ZZ Top.Alle muziektips die de heren aan het begin van afleveringen geven, zijn nu te vinden in hun eigen playlist op Spotify: https://open.spotify.com/playlist/5svzJQql4Oo7dwrw4cHqVO?si=a6a5da8b3bdb4306

 • Zomerspecial zónder waardeoordeel

  Jun 11 2021

  Shania Twain, Kool & The Gang, Sabrina, liedjes over zweten, liedjes over de zon, liedjes over kriebelende insecten én Gerard Cox. In deze zomerspecial van Poplink komt een groot aantal liedjes en artiesten voorbij waarover presentatoren Roy & Ruben een mening hebben - en dan is het soms lastig daar géén oordeel over te vellen. Maar de heren doen hun best.Hier de Spotify playlist met alle Poplink tips: https://open.spotify.com/playlist/5svzJQql4Oo7dwrw4cHqVO?si=839ac24059a44224

 • Trommels, trommels en nog eens trommels (gast: Sherwin)

  Jun 04 2021

  Veel trommels en percussie in deze aflevering van Poplink. Niet zo vreemd, want te gast is Sherwin Kirindongo. Momenteel zit hij in quarantaine in Nieuw-Zeeland, voordat hij op tournee gaat met de Lion King musical. Aan bod in deze podcast komen onder meer: TLC, Disney, The Jacksons, Def Leppard en natte liedjes. 

 • Vroeger was alles beter

  May 28 2021

  In deze alweer twintigste aflevering van Poplink geven presentatoren Roy & Ruben schaamteloos toe aan de nostalgie: een quiz met muziek uit hun jeugd, mijmeringen over MTV en herinneringen aan eerste concerten. Aan bod komen verder: Sting, Duran Duran, Red Hot Chili Peppers en gothic muziek.

 • Douze points! (gast: Sacha)

  May 21 2021

  Vingers in de oren, de ogen stijf dicht en sociaal isolement. Het was voor niets: het is presentatoren Roy & Ruben niet gelukt om het Eurovisie Songfestival te negeren. Dus staat deze aflevering van Poplink in het teken van dit krankzinnige muziekspektakel. Samen met hulptroepen in de vorm van Sacha (een kenner!) tackelen de heren de hysterie, de boodschap, het feest en uiteraard de muziek. 

 • De Ochtendshow

  May 14 2021

  Niet eerder namen Roy & Ruben zo vroeg een aflevering van Poplink op. En dat is te merken. Het gaat allemaal wat langzamer, met hese stem en de muziek die voorbij komt is lekker rustig: Tina Turner, power ballads, chille muziekgenres en liedjes over poezen. 

 • Seks, God & Carnaval (gast: Leon)

  May 07 2021

  Komt er dan eindelijk diepgang in Poplink? Filosoof Leon Heuts helpt Roy en Ruben popmuziek een beetje te duiden. The Beatles, Tool en Kanye West komen voorbij. Maar ook: carnaval en christelijke kinderliedjes. 

 • De Kwestie 'La La La'

  Apr 30 2021

  Hoeveel liedjes ken jij met een prominente rol voor 'la la la'? Misschien best nog een lastige vraag! Verder piekeren Roy & Ruben deze aflevering van Poplink hardop over onderwerpen als duivelse bandnamen, Van Halen, Lil Nas en Will Smith. Tot slot veel aandacht voor Trent Reznor - oftewel Nine Inch Nails. Zo probeert Roy in zijn Drumhoekje uit te vogelen wat voor maatsoort diens liedje March of the Pigs nou heeft. Kortom: weer een fijne popquiz, met een hoop trivia en 'dad jo...more

 • Kung Foo Fighting (gast: Maartje)

  Apr 23 2021

  Een stevige vijftiende aflevering van Poplink, met een hoop stevige muziek. Grunge, ska en funk-metal komen voorbij. Daarnaast aandacht voor Junkie XL is het 'Holkenborg Hoekje'.Te gast is Maartje Glas, voormalig DJ bij Kink FM en momenteel werkzaam bij Buma Music in Motion, waar ze Nederlands talent koppelt aan makers van films, series en games. 

 • Roy & Rubens Gitaar-Bonanza

  Apr 16 2021

  In alweer de 14e aflevering van de Poplink podcast, besluiten presentatoren Roy & Ruben hun pijlen te richten op een belangrijk instrument binnen de popmuziek: de gitaar.  Aan bod komen gitaarsolo's, bekende gitaristen, gitaartrucs en gitaristen met een hobby.Ook leuk voor mensen die niéts met gitaren hebben!

 • De Vakantiemannen

  Apr 08 2021

  In deze aflevering van Poplink gaan presentatoren Roy & Ruben op reis! Net als de rest van Nederland zijn de heren het beu binnen te zitten en gaan ze in hun popquiz de wereld rond. Door middel van vraag-en-antwoord doen ze zo onder meer Canada, Egypte, Australië en Zuid-Korea aan. 

 • Roy & Ruben op oorlogspad

  Apr 02 2021

  Een zeer gewelddadige aflevering van Poplink: gastheren Roy & Ruben zijn op oorlogspad, samen met onder anderen Bruce Springsteen, Billy Joel, Afrika Bambaataa en Adele.Daarnaast gijzelt Roy de aflevering met een verhaal over drumcomputers, waar niet één, maar wel twee vragen aan worden opgehangen - zonder dat eerst bij de spelleiding te checken! Er wordt alom gesproken over een groot schandaal. 

 • Kerstweetjes & Plantenkennis (gast: Marco)

  Mar 26 2021

  Voor deze aflevering van Poplink schuift aan Marco Hoogland: toetsenist van Toontje Lager. Gedrieën maken de heren een prachtige reis door de popmuziek aan de hand van vragen & antwoorden, waarbij wordt stilgestaan bij onder meer UB40, Nederpop, Rammstein en Al Jarreau. Daarnaast praatjes over synthesizers, Kerstmis en onze groene, gebladerde vrienden: de planten. 

 • Nou zijn we weer een beetje waar we zijn willen

  Mar 19 2021

  Een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van vraag-en-antwoord – dát is Poplink. En in deze aflevering is het een heel spannende reis: presentatoren Roy & Ruben starten bij The Culture Club, staan stil bij een aantal iconische grooves, duiken even de heavy metal in, scheren voorbij Sonic Youth en staan even - pijnlijk - stil bij De Toppers. 

 • De fluit van Barry Hay (gast: Marcel)

  Mar 12 2021

  Te gast in deze aflevering van Poplink is cabaretier/acteur/muzikant Marcel Harteveld. Samen met vaste poplinkers Roy & Ruben wordt er weer een fraaie weg afgelegd door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van vraag-en-antwoord. Bruce Springsteen, Britney Spears, de Roelvinkjes - allemaal komen ze voorbij. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij Den Haags trots: Golden Earring. 

 • Met een glaasje wijn erbij best te genieten

  Mar 05 2021

  Een prachtige link van vraag-en-antwoord weer in deze achtste aflevering van Poplink. Roy & Ruben beginnen op het dak, gaan langs brute metal, disco en Star Wars, en eindigen uiteindelijk bij moderne soulmuziek. Roys Drumhoekje staat deze keer in het teken van Daft Punk en de discobeat. 

 • Cultureel verantwoord (gast: Evelien)

  Feb 26 2021

  In deze zevende aflevering van Poplink nemen Roy & Ruben een trip down memory lane met hun gast Evelien van den Broek. Ooit zaten ze met zijn drietjes in een band die allerlei duistere liedjes maakte en nooit echt doorbrak. Tegenwoordig is Evelien wél succesvol in de muziek: ze is componist, zangeres en producent en maakt allemaal prachtige elektronische kunstmuziek. In deze Poplink zullen - daardoor geïnspireerd - dan ook vooral cultureel verantwoorde vragen over allerlei ingewikkelde artie...more

 • We hebben een beller (gast: Sacha)

  Feb 19 2021

  Roy & Ruben verwelkomen hun eerste gast in Poplink: Sacha! Met zijn drietjes maken ze weer een prachtige link van vraag & antwoord. De route begint bij Symphonica in Rosso, gaat via The Bloodhound Gang, een uitstapje naar David Bowie, naar Noorwegen en a-ha. En dan geeft Roy ook nog een prachtuitleg over de cha cha cha in zijn nu al befaamde Drumhoekje.NB Aangezien de heren een beetje zenuwachtig werden van een derde poplinker in het spel, werd er slecht gelet op de techniek. De geluidsk...more

 • Nu met super snelle vragenronde!

  Feb 12 2021

  Poplink: een vraag-en-antwoord spelletje rondom popmuziek. En wat een prachtige, lange, crazy poplink deze aflevering! Van Parijs, via Whitney Houston, met uitstapjes naar Chic en reggae, eindigend bij Symphonica in Rosso. Inclusief irritaties rondom een vraag over vlaggen. 

 • Daddy issues

  Feb 05 2021

  In deze vierde aflevering van Poplink maken Roy & Ruben een prachtige reis door de popmuziek. Ze beginnen bij Frizzle Sizzle en het Eurovisie Songfestival, tippen Het Goede Doel aan, bezoeken kort Beyoncé, sjezen langs David Guetta en eindigen in Parijs. Wat een tocht! Wat een avontuur! En ondertussen heeft Roy het te pas en te onpas over zijn lieve vader. 

 • Het zit 'm in de afterbeat

  Jan 19 2021

  In deze tweede aflevering van Poplink krijgen voor het eerst een heldere uitleg van het spel door Roys dochter Juno! In deze aflevering beginnen Roy & Ruben met een vraag over André en eindigen de heren met een vraag over een bepaalde rapper. Ongelooflijk weer. 

 • Diddledidoo

  Jan 19 2021

  In deze alweer derde aflevering van Poplink maken Roy & Ruben weer een fraaie reis door de popmuziek. Ze beginnen met een vraag over een bekende rapper, bezoeken drummer John Bonham en eindigen bij - jawel - Frizzle Sizzle. Opmerking: het geluid van poplinker Ruben is in deze aflevering een beetje overstuurd. Excuus daarvoor. 

 • De Piloot

  Jan 18 2021

  De eerste aflevering van Poplink - de pilot. En het is nog even wennen - aan elkaar, aan praten in een microfoon en aan hoé je het beste geluid krijgt. In deze aflevering beginnen Roy & Ruben met een vraag over The Jacksons en eindigen de heren met een vraag over André Hazes. Wat een reis.