PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Namen & Rugnummers

RTV Utrecht publiceert elke maand een sportpodcast van Namen & Rugnummers

Afleveringen

 • Voetbaltrainer Arie Schans

  Dec 06 2020

  Hij was in Nederland trainer bij GVVV, Valleivogels en SDC Putten. Geen clubs met internationaal aanzien. Toch volgde na die drie clubs een wereldreis die voetbaltrainer Arie Schans langs landen als Japan, China, Bhutan en Namibië voerde. In deze podcast blikt de inmiddels gepensioneerde voetbaltrainer terug op zijn buitenlandse avonturen.

 • Vrevok, 20 jaar later

  Oct 25 2020

  In deze podcast gaat het over de ontstaansgeschiedenis van de successen van Vrevok, de komst van zes Amerikanen in 1997, de Europese wedstrijden die de ploeg mocht spelen en uiteindelijk ook over de bijna onvermijdelijke ondergang van een volleybalbolwerk.

 • Acceptatie van homoseksualiteit

  Sep 20 2020

  Acceptatie van homoseksualiteit in de topsport is nog altijd een onderwerp van zorg. Openlijke homo’s zijn er, met name onder mannen, heel weinig. Hockeyer Thijs de Greeff komt wèl openlijk uit voor zijn geaardheid, net als voormalig international Carlien Dirkse van den Heuvel. Bij RTV Utrecht doen ze hun verhaal.

 • Velox Het Vergeten Kampioenschap

  Jul 05 2020

  In 1958 vierde Utrecht het landskampioenschap van voetbalclub DOS. Wat veel mensen niet weten is dat in dat jaar ook stadgenoot Velox landskampioen werd, van de amateurs. RTV Utrecht praat met twee betrokken.

 • Holland

  May 31 2020

  Het was kort maar hevig. Het Utrechtse Holland debuteerde in 1992 in de hoofdklasse van het zondagvoetbal. In 1993 en 1995 werd de club uit Ondiep landskampioen bij de zondagamateurs. Maar de algehele landstitel werd nooit gewonnen. In deze RTV Utrecht podcast praat Bert Kous met Hennie Lettinck, aanvoerder Rick Testa la Muta en toenmalig trainer Gert Kruys. "Iedereen heeft het altijd over dat zwarte geld bij Holland, maar het was vooral heel gezellig."

 • Voetballer Berry Powel

  May 03 2020

  Op 2 mei werd Berry Powel 40 jaar. De Amersfoorter begon met voetballen bij Quick, en belandde via Roda'46 pas op zijn 23e in het betaalde voetbal. Desondanks speelde hij ruim 400 wedstrijden als prof, waarin hij 187 keer scoorde. Powel speelde als prof voor FC Den Bosch, Millwall, De Graafschap, FC Groningen, ADO Den Haag, Gimnàstic de Tarragona, Elche FC, Heracles en Roda JC. Na zijn profloopbaan belandde hij op het hoogste amateurniveau.

 • Schaatser Wesly Dijs

  Apr 05 2020

  Schaatser Wesly Dijs heeft een prima seizoen achter de rug. De 24-jarige Soester plaatste zich voor de afsluitende wereldbekerwedstrijd in Calgary, waar hij zowel op de 1.000 als op de 1.500 meter zijn persoonlijk record verbeterde. Een gesprek over specialisaties, ambities en hoe blessures carrières kunnen beïnvloeden.

 • Leusdenaar Carl Verheijen, Chef de Mission OS2022

  Mar 01 2020

  Voormalig topschaatser Carl Verheijen bereidt zich voor op de Olympische winterspelen van 2022. Hij is dan Chef de Mission.

 • Jelle Goes van FC Utrecht

  Mar 01 2020

  Amateurclubs die niet willen promoveren naar de Eerste divisie en die boos zijn over de deelname van Jong-teams aan de voetbalcompetities. Hoofd opleidingen Jelle Goes van FC Utrecht geeft zíjn visie op deze discussie.