PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Museumkriebels

Welkom bij Musemkriebels, een podcast voor families met kinderen en jongeren tot 14 jaar die last hebben van verveling. Want als het kriebelt, dan moet je naar het museum! Daar zit je immers goed voor een stevige portie cultuur helemaal op maat van families. In vijf afleveringen neemt Bezige Bea je mee naar enkele musea. Verveel jij je net zoals Bea? Zet dan snel je hoofdtelefoon op en ga mee op ontdekking. Wist je trouwens dat je tijdens de krokusvakantie extra in de watten wordt gele...more

Afleveringen

 • Abdijsite Herkenrode, Kuringen

  Feb 08 2021

  Het middeleeuwse mirakel van de Abdijsite Herkenrode was er één waar schapen bij neerknielden en klokken spontaan van begonnen luiden. Zelfs Bezige Bea wordt er even stil van … maar dat duurt natuurlijk niet lang! Ga je mee op ontdekking in de abdij? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zwin Natuur Park, Knokke-Heist

  Feb 08 2021

  Bezige Bea, Sander en de kinderen zijn onderweg naar Het Zwin om de ooievaars te zien nestelen. Onderweg vragen ze zich af wat een ooievaar eigenlijk eet? En viert zo’n beest Valentijn? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Train World, Schaarbeek

  Feb 05 2021

  Een trein die zowel een snelheids- als een traagheidsrecord op zijn naam kan schrijven? Dat klinkt als iets voor Bezige Bea! Reken daar nog wat koeien en een wereldoorlog bij en ze is helemaal verkocht. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Industriemuseum, Gent

  Feb 05 2021

  In het Industriemuseum staat een grote spinmachine die ooit de hoofdrol speelde in een waargebeurd smokkelverhaal. Sander weet er meer over te vertellen en tijdens het luisteren, bekijkt Bea hoe al dat twijnen, spinnen, draaien en drukken in zijn werk gaat. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Teaser MuseumKriebels

  Jan 25 2021

  Welkom bij Krokuskriebels, een podcast van de Gezinsbond. Vanaf 8 februari krijg je hier 5 dagen op rij een tip tegen (vakantie)verveling. Laat je inspireren door Bezige Bea om samen met je familie naar een museum te trekken.Kriebelt het ook al? De volledige lijst met deelnemende musea en hun activiteiten op maat van gezinnen, vind je op krokuskriebels.be. Deze podcast kwam tot stand in samenwerking met de Gezinsbond en met steun van de Vlaamse Overheid.MuseumKriebels is een productie van h...more