PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Meneer Karton

In deze sprookjeswereld sluimert het avontuur elke dag om de hoek. Pieter Verelst als Meneer Karton, daalt de berg af naar zijn oma, maar aankomen lijkt moeilijker dan verwacht. Elke aflevering wordt Pieter bijgestaan door een bekende acteur of comedian.

Afleveringen

 • 40 - Dicht dat apocalypsgat! (met Lucas Van den Eynde)

  Mar 02 2022

  Een donut die schrik heeft van gaten. Niet zo handig, als donut. Gelukkig heeft Meneer Karton voor elk probleem een oplossing.   Lucas Van den Eynde zette een legendarische rol neer in 'Het Eiland' als Bucky Laplasse. Samen met Pieter Verelst speelde hij mee in de film 'Cruise Control' Hij maakte Belgische filmgeschiedenis met 'Van Vlees en Bloed', 'Groenten uit Balen', 'GR5', 'Frits en Freddy', 'De zaak Alzheimer', 'Aspe' en 'In de Gloria'. 

 • 39 - Zuipfles rehab, NO! (met Elien Van Aerschot)

  Feb 16 2022

  Zatte Rita de whisky fles loopt stilaan leeg. Ze is het beu om steeds dronken te zijn! Maar rehab zit er niet in. Daar kan Meneer Karton zich wel in vinden. Elien Van Aerschot is schrijfster en redactrice. Ze schrijft eigen voorstellingen zoals o.a. ‘Ploeteraar’ en is bezig aan haar eigen kinderboek over een goudvis. Daarnaast werkte ze mee aan verschillende documentaires en de telenovelle ‘Lisa’. Haar steun bij deze podcast is zeker niet te onderschatten. 

 • 38 - Teek Five (met Sid Van Oerle)

  Feb 02 2022

  Een teek is op zoek naar het meest zuivere bloed. Meneer Karton brengt een gasmasker naar oma, je weet maar nooit wanneer de Derde Wereldoorlog uitbreekt. Sid Van Oerle is een acteur en bekend van 'Thuis' en 'De Zonen van Van As'. Werkte samen met onder meer Thomas Ryckewaert, Sanja Mitrović, David Weber-Krebs, Romeo Castellucci en Peter Brook. 

 • 37 - Zwan worst problematiek (met Amelie Albrecht)

  Jan 20 2022

  Waarom koop je TV Zwan worsten als je geen tv hebt? Stop met die onzin! Ondertussen neemt Meneer Karton een zwerver mee naar oma die zich moet voordoen als een baron. Maar dan regent het anus tieten. En waar is aflevering 36? Dat weet niemand...  Amelie Albrecht werkte als postbode tot 2018 om zich dan te focussen op stand-upcomedy. Ze won 'Humo’s Comedy Cup’, schrijft voor ‘De Ideale Wereld’ en was te zien in 'De Slimste Mens ter Wereld'.  

 • 35 - Via de neus naar Antwerpen (met Dries De Vis)

  Jan 05 2022

  Een praatgrage zeester is nog nooit in Antwerpen geweest. Ondertussen kijkt Meneer Karton met veel enthousiasme en nostalgie terug op zijn drugsverleden. Dries De Vis en Pieter Verelst kennen elkaar van ‘Voor de leeuwen’ op Eén. Naast acteren treedt Dries regelmatig op met zijn eigen band ‘Dries & de Belgen’. Zijn fantastische bijdrage aan deze podcast is niet te onderschatten. Van het nalezen van alle teksten tot het filosoferen over creatieve manieren om Antwerpen binnen te geraken.

 • 34 - Alex Agnew gaat loos (met Alex Agnew)

  Dec 22 2021

  Meneer Karton is zijn stem kwijt. Gelukkig is Alex Agnew daar om Meneer Karton zijn stem terug te vinden.  Alex Agnew vult het ene Sportpaleis na het andere met zijn wervelende comedyshows. Agnew werd bekend toen hij in februari 2003 als eerste Belg het ‘Leids Cabaret Festival’ won (jury- en publieksprijs). Pieter Verelst was al te gast bij zijn podcast ‘Welcome to the AA’. Nu samen vereeuwigd in deze podcast.

 • 33 - Fuck de forel (met Sven De Ridder)

  Dec 08 2021

  Een pelikaan wint de lotto, maar dan gebeurt er iets vreselijks. Iets wat niemand zag aankomen. Gelukkig er nog meneer Karton om de boel wat op te vrolijken. Sven De Ridder was samen te zien met Pieter Verelst in de fictiereeks ‘De Bunker’, de kortfilm ’Ontsnapt’ en de Nederlandse film ‘De Club van Sinterklaas & Geblaf op de pakjesboot’. Nu is Sven De Ridder te zien in de fictiereeks ‘Fair Trade’. Volg ook zeker zijn podcast ‘Gremlins Strike Back’. 

 • 32 - Zwarte gal & kaasbroodjes pret (met Wouter Hendrickx & Dimitri Leue)

  Nov 24 2021

  Meneer Inktvisvlek en mevrouw Broodjekaas hebben al jaar en dag een relatie, maar het botert niet meer tussen hen zoals vroeger. Broodjekaas snakt om eens lekker gebeten te worden. Inktvisvlek wil het liefst verdwijnen. Gelukkig is relatietherapeut Meneer Karton, net om de hoek. Wouter Hendrickx speelt Inktvisvlek. Hij is vooral bekend van de film ‘De helaasheid der dingen’ en de series ‘De Infiltrant’ en ‘Cordon’. Wouter Hendrickx en Pieter Verelst zijn ook samen te horen in de animatiefilm ‘Pl...more

 • 31 - Zomers in het regenwoud, winters op de toendra (met Jente Pironet)

  Nov 09 2021

  Meneer Karton zijn huis wordt weggevaagd door een orkaan. Op weg naar beneden komt hij plots een kasteel tegen met een groot meer. Dat stond er daarvoor nog niet… zoiets kan alleen… met hekserij!

 • Themalied seizoen 2 Meneer Karton

  Nov 05 2021

  Intro song Meneer Karton ter aankondiging van seizoen 2. Geproducet door Jente Pironet, zanger van Portland. 

 • Trailer Meneer Karton | Seizoen 2

  Nov 03 2021

  Trailer voor seizoen 2 van Meneer Karton. 

 • 30 - Stof in de neus (met Ludo Hoogmartens)

  May 27 2021

  Een stofdeeltje dwarrelt rond op de Kartonberg met een panische angst om opgezogen te worden. Ondertussen probeert Meneer Karton een willekeurig kleinkind naar oma te sleuren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ludo Hoogmartens is een getalenteerde acteur en regisseur. Hij speelde de legendarische boskabouter in 'Kulderzipken'. Ook was hij te zien in 'Aspe', 'Amateurs', '13 geboden', 'De zonen van van as' en  'Katarakt'.

 • 29 - Kanonstraal (met Average Rob & Maarten Cox)

  May 13 2021

  Meneer Pis en Meneer Plas maken van een bed een pissebed door er op te plassen. Maar Meneer Pis plast veel te hard, waardoor het cliënteel steeds beschadigd wordt. Ondertussen sleept Meneer Karton een veel te grote traplift naar oma.   Average Rob maakt sinds 2015 humoristische posts op sociale media die vaak viraal gaan. Sinds 2016 werkt hij als videoreporter voor het Belgisch weekblad Humo. Ook zijn YouTube kanaal is zeker het bekijken waard. Hij speelt deze aflevering Meneer Pis.    Maarten C...more

 • 28 - Wouter de kabouter (met Alex Agnew)

  Apr 29 2021

  Meneer Karton komt op weg naar zijn oma een wolk tegen die zijn eigen pad volgt. Ook ontmoet hij een kabouter met een te groot linkerbeen.    Alex Agnew vult het ene Sportpaleis na het andere met zijn wervelende comedyshows. Agnew werd bekend toen hij in februari 2003 als eerste Belg het 'Leids Cabaret Festival' won (jury- en publieksprijs). Pieter Verelst was al te gast bij zijn podcast 'Welcome to the AA'. Nu samen vereeuwigd in deze podcast.

 • 27 - Geil van de noten (met Abel de Vries)

  Apr 15 2021

  Een hitsige eekhoorn is geobsedeerd door nootjes. Zijn notenverzameling liegt er dan ook niet om. Meneer Karton probeert ondertussen het geheugen van oma terug te brengen. Maar oma's geheugen kan maar niet stoppen met stoffige herinneringen op te halen.    Abel de Vries en Pieter Verelst leerden elkaar kennen op de toneelschool in Utrecht. Na vier jaar samen in de klas te zitten zijn ze eindelijk samen te horen in de podcast Meneer Karton. Abel de Vries is acteur bij theatermakers Radio Kootwijk...more

 • 26 - Ra ra ra (met Iwein Segers)

  Apr 01 2021

  Een raadselachtige uil twijfelt over alles. Met zijn magische poort blokkeert hij de weg voor elke passant. Gelukkig is geen vraag te moeilijk voor Meneer Karton.    Iwein Segers is de Belgische Andy Kaufman. Zijn publiek verwarren is een groot onderdeel van zijn absurde wereld. Sinds kort heeft hij een eigen productiehuis waarmee hij de webserie ‘Rademaekers’ maakte. Daarnaast is hij de bezieler van de podcast 'Ter Smissen Baguette'. Deze twee absurdisten zijn nu vereeuwigd in de podcast Meneer...more

 • 25 - Geweitaks (met Greg Timmermans)

  Mar 18 2021

  Een eland moet tegen zijn zin een geweitaks innen. Gelukkig is er nog Meneer Karton om de boel wat op te smukken met illegale praktijken.    Greg Timmermans is een Vlaams acteur. Hij is vooral bekend van zijn briljante rol als autistische jongen Ben Vertriest in de film 'Ben X'. Hij speelde samen met Pieter Verelst een hoofdrol in het tweede seizoen van 'De Bunker'. Hij was ook te zien in onder andere 'Cordon', 'Amateurs', 'Deadline 25/05', 'Dossier K.' en 'Het tweede gelaat'.

 • 24 - Golfsurfwereldkampioen (met Average Rob en ?)

  Mar 04 2021

  Terwijl er een grote hoop blubber in het midden van de weg ligt, herontdekt Meneer Karton zijn jeugdtalent en zoeft hij met ongekende snelheid de berg af. Maar wie is de mysterieuze stem in het introlied?   Average Rob maakt sinds 2015 humoristische posts op sociale media die vaak viraal gaan. Hij is vooral bekend geworden door zichzelf te photoshoppen in het leven van beroemdheden zoals Barack Obama of Justin Bieber. Sinds 2016 werkt hij als videoreporter voor het Belgisch weekblad Humo. Ook zi...more

 • 23 - Een geitensik met klasse (met William Boeva & sidekick Dries De Vis)

  Feb 18 2021

  Een bok staat op een rots. Hij mag er pas af als zijn sik terug is gegroeid. Best lastig als je je eigen sik drie keer per dag scheert. Ondertussen probeert Meneer Karton een hitsige opa naar oma te brengen. William Boeva is de grappigste dwerg der Lage Landen. Hij won dan ook de Humo’s Comedy Cup in 2012. Sindsdien is hij een gerenommeerde waarde op tv. Hij speelde samen met Pieter Verelst in verschillende comedy line-ups en ook bedachten ze diverse formats voor televisie en radio.

 • 22 - Lieveheersbeestje dat groen werd van hasj (met Brigitte Kaandorp & sidekick Dries De Vis)

  Feb 04 2021

  Er was eens een lieveheersbeestje dat niet kon stoppen met lachen. Ondertussen racet meneer Karton met een rollator de kartonberg af.    Brigitte Kaandorp, de levende cabaretlegende en bekend van de wereldhit ‘Ik heb een heel zwaar leven’, won in 1983 het grootste cabaretfestival van Nederland: Cameretten. 33 jaar later volgde Pieter Verelst haar voorbeeld. Nu samen vereeuwigd in deze podcast.

 • 21 - Oranje is de shit (met Gunter Lamoot & sidekick Dries De Vis)

  Jan 28 2021

  Franky is een louche marktgarnaal die een handeltje drijft in de kleur oranje. Zijn grootste verdienste? Hij zorgt ervoor dat Donald Trump zijn gezicht egaal oranje blijft.   Gunter Lamoot is een legendarische comedian en bezieler van zijn alter ego ‘Véronique’, waarmee hij deelnam aan Comedy Casino. Net zoals Pieter Verelst is Gunter een komische absurdist met een vlaagje ironie. Een ideaal combo voor een hilarische aflevering!

 • 20 - Gevoelens van berouw (met Jeron Dewulf)

  Jan 21 2021

  Meneer Karton ontmoet op de berg een vreemd figuur waarmee hij onmiddellijk een diepe connectie maakt. Er is duidelijk meer aan de hand dan de vreemde figuur laat uitschijnen.   Jeron Dewulf is acteur, comedian en is vooral bekend van de populaire reeks ‘Foute Vrienden’ en als gastheer van de podcast 'De Niet Zo Serieuze Sprookjes'. Hij is ook een internationaal befaamd improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap impro in Berlijn.

 • 19 - Next level ego-compensatie (met Sven De Ridder)

  Jan 14 2021

  Bert de minderwaardigheidscomplexbever bouwt dammen en schept er graag over op. Ondertussen leert Meneer Karton dat hij het jammer vindt dat oma geen vrouw van lichte zeden met een drugsverslaving is. Sven De Ridder was samen met Pieter Verelst te zien in de fictiereeks ‘De Bunker’, de kortfilm ‘Ontsnapt’ en de Nederlandse film ‘De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot’. Nu is Sven te zien in de fictiereeks ‘Fair Trade’. Volg ook zeker zijn podcast ‘Gremlins Strike Back’.

 • 18 - Ballen poetsen (met Hilde Heijnen)

  Jan 07 2021

  Al maanden wacht de vergeten kuisvrouw van Koning Filip op een bankje onderaan de Kartonberg. Maar Koning Filip blijft wel erg lang weg…   Hilde Heijnen speelde samen met Pieter Verelst in de fictiereeks ‘De Bunker’ en in de film ‘Cruise Control’. Ze is bekend van ‘Rupel’, ‘In Vlaamse Velden’, Deadline 14/10’ & ‘De Rodenburgs’.

 • 17 - Kerstspecial XL (met Sid Van Oerle)

  Dec 31 2020

  Terwijl Meneer Karton een onbevlekte ontvangenis naar oma brengt, gebeuren er zeer magische en onkerkelijke dingen in deze extra lange kerstspecial.   Sid Van Oerle speelt o.a. mee in ’Thuis’ en ‘De Zonen van Van As’. Samen met Pieter Verelst schreef hij mee aan verschillende fictieprojecten. In een ver verleden stond hij in het voorprogramma van Pieter Verelst. Nu ook samen te horen in deze podcast.  

 • 16 - Vettige drets Hawaï (met Warre Borgmans & Lucas Van den Eynde)

  Dec 24 2020

  Op de Kartonberg heeft Meneer Karton een stevig nachtje feesten achter de kiezen. Zijn huis is een puinhoop en er schiet niets van voedsel over. Behalve een stuk pizza Hawaï. Op een lege maag kan Meneer Karton de berg niet afdalen. Maar zijn oven is niet zo fan van Kartons ontbijtkeuze.   Warre Borgmans en Lucas Van den Eynde zijn twee rasacteurs. Beiden speelden mee in 'Het Eiland’, ‘Het Peulengaleis’, en waren een geweldig duo als de gebroeders Grimm in ‘Kulderzipken’.

 • 15 - Insomnihaai (met Bart Cannaerts & Micha Wertheim)

  Dec 17 2020

  Mevrouw Haaienoog lijdt al heel haar leven aan insomnia. Slapen zit er al jaren niet meer in. Mevrouw Haaienoog eist een slaapliedje van Meneer Haaigenoog. Hij doet zijn uiterste best, maar het wil niet baten. Gelukkig is er nog Meneer Karton, die net de juiste snaar weet te raken. Micha Wertheim als Mevrouw Haaienoog, wist in Nederland grote successen te boeken met zijn cabaretvoorstellingen, die absurde en uiterst creatieve vondsten tentoonstellen. Hij heeft een eigen podcast ‘Echt gebeurd’. B...more

 • 14 - Bejaarde stekelpret (met Els de Schepper)

  Dec 10 2020

  Meneer Karton daalt tegen een rotvaart de berg af. Hij heeft alle hoop dat hij deze keer oma zal bereiken… tot hij opnieuw een egel ontmoet. Het enige wat de egel wil, is geaaid worden. Maar of dat nu zo’n goed idee is?   Els de Schepper heeft een indrukwekkend palmares: televisie, musicals (met o.a. een glansrol in Piaf), lezingen, theater én muziek. Ze is echter het best gekend om haar krachtige en succesvolle ‘onewomanshows’ - een woord dat bijna speciaal voor haar werd uitgevonden.

 • 13 – Ontstoppen, ontsmetten, ontsnappen (met Wouter Hendrickx)

  Dec 03 2020

  Jean Pierre is een ontsnapte wc-borstel met extreme smetvrees.Het leven van een wc-borstel is niet altijd rozengeur en maneschijn. Je mag hopen dat er niemand stoemp heeft gegeten of het wordt schrobben tot aan de randjes. Meneer Karton weet deze duistere aangelegenheden te transformeren tot een ware kunst. Wouter Hendrickx is bekend van de film ‘De Helaasheid der Dingen’ en de series ‘De Infiltrant’ en ‘Cordon’. Samen zijn Wouter en Pieter Verelst te horen in de animatiefilm ‘Playmobil: The Mov...more

 • 12 – Een aangekoekt pannetje (met Pieter Bouwman)

  Nov 26 2020

  Meneer Karton probeert met alle macht zijn oma te bereiken. Hij is vastberaden om zich niet van zijn pad te laten brengen. Dat is echter buiten een aangekoekt pannetje gerekend. Helemaal uit zijn lood geslagen, belandt Meneer Karton in een existentiële crisis. Pieter Bouwman is DE cabaretregisseur. Hij regisseerde o.a. Pieter Verelsts eerste en tweede avondvullende cabaretvoorstellingen. Ook regisseerde hij Hans Teeuwen, Theo Maassen, Hans Dorrestijn, Paul Haenen, en van Muiswinkel en van Vleute...more

 • 11 - Het geheim van de sfinx (met Sid Van Oerle)

  Nov 19 2020

  Terwijl Meneer Karton een defibrillator naar oma brengt, trekt er een zware mist over de Kartonberg. Gelukkig komt Meneer Karton een obese sfinx tegen, die zijn toekomst kan lezen, voor maar vijf euro. Kan je niet voor sukkelen!  Sid Van Oerle speelt o.a. mee in ‘Thuis’ en ‘De zonen van Van As’. Samen met Pieter Verelst schreef hij mee aan verschillende fictieprojecten. In een ver verleden stond hij in het voorprogramma van Pieter Verelst. Nu ook samen te horen in deze podcast.

 • 10 - Een binnenstebuiten gedraaide anus (met Sven De Ridder)

  Nov 12 2020

  Rudy is het eerste dier dat erin geslaagd is om een dierenwinkel failliet te doen gaan. Ondertussen beslist Meneer Karton om op wereldreis te gaan.    Sven De Ridder was samen met Pieter Verelst te zien in de fictiereeks ‘De bunker’, de kortfilm ’Ontsnapt’ en de Nederlandse film ‘De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot’. Nu is Sven te zien in de fictiereeks ‘Fair trade’. Volg ook zeker zijn podcast ‘Gremlins Strike Back’. 

 • 9 - Vliegtuigmaaltijd pamper oma (met Simone Milsdochter)

  Nov 05 2020

  Mevrouw Tutut is een zeer welbespraakte pandabeer. Meneer Karton is altijd te vinden voor een uitgebreidere vocabulaire. Je kan nooit scheldwoorden genoeg hebben.    Simone Milsdochter speelde mee in diverse producties bij het Toneelhuis. Ze speelde ook mee in ‘De 12 van Schouwendam’, ‘Morten’ en ‘Als de dijken breken’.

 • 8 - De stem van het volk! (met Frank Hoelen & Victor van Swaay)

  Oct 29 2020

  Men moet luisteren! En een mening moet je hebben! Ook al heb je niets te melden. Dat is de stem van het volk! Ondertussen sleept Meneer Karton een grote tank l'Oréal naar de voet van de berg.    Frank Hoelen & Victor van Swaay zijn samen verantwoordelijk voor zowat alle Vlaams en Nederlands ingesproken Disney en Pixar films. ‘De Leeuwenkoning’, ‘Coco’, ‘Belle en het beest’, ’Vaiana', ‘Finding Dory’, ‘Zootropolis’, ‘De kleine zeemeermin’, ‘Pokemon’, ‘Yu-Gi-Oh!’, ‘De pinguïns van Madagascar’, ‘Son...more

 • 7 - Het grote pedo-onderzoek (met Lander Severins & Dries De Vis)

  Oct 22 2020

  Bij oma komt een pedo in gebloemd nachtjapon langs. Die van het introlied? Absoluut. Meneer Karton heeft ondertussen zijn handen vol met de diëtiste van Maggie De Block.   Lander Severins vormt de ene helft van het cabaretduo Grof Geschud. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in ‘De Zoon van Artan’ en sprak hij de stem van Simba in voor de live action remake van De Leeuwenkoning. Lander Severins en Pieter Verelst deden beiden mee aan het comedyprogramma ‘Voor de leeuwen’.

 • 6 - Lachen is gezond (met Lucas Van den Eynde & Dries De Vis)

  Oct 15 2020

  Prikkelbaar?! Walter de egel is helemaal niet prikkelbaar! Hij is het gewoon beu dat iedereen zegt dat hij prikkelbaar is. Hij heeft nochtans een heel lief en zacht karakter. Maar wanneer Meneer Karton per ongeluk op Walter stapt, raakt hij in een erg lastige situatie verwikkeld. Er is maar één manier om daaruit te komen…   Lucas Van den Eynde zette een legendarische rol neer in 'Het eiland' als Bucky Laplasse. Samen met Pieter Verelst speelde hij mee in de film 'Cruise Control'. Hij maakte Belg...more

 • 5 - De rust zelve (met Raf Walschaerts)

  Oct 08 2020

  Een hert probeert kalm te blijven door zich in te beelden dat hij een worm is. Meneer Karton krijgt een existentiële crisis. Is hij wel gemaakt van karton?   Raf Walschaerts, de levende cabaretlegende en bekend van het cabaretduo Kommil Foo, won samen met Mich Walschaerts in 1992 Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Pieter Verelst volgde 34 jaar later hun voorbeeld. Toptalenten Raf en Pieter zijn nu samen vereeuwigd in deze podcast.  

 • 4 - De jaloerse sigaret van Herman Brusselmans (met Greg Timmermans)

  Oct 01 2020

  Je zal maar de laatste sigaret in het pakje zijn. Helemaal klaar om opgerookt te worden. Je verwacht dat het elk moment kan gebeuren. Maar wat als die verwachting niet ingelost wordt?    Greg Timmermans zette een briljante rol neer in Ben X. Samen met Pieter Verelst speelde hij een hoofdrol in het tweede seizoen van de Bunker. Hij was ook te zien in Cordon, Amateurs, Deadline 25/5, Dossier K. en Het Tweede Gelaat.

 • 3 - Fantasipolo, fantastico (met Gunter Lamoot)

  Sep 24 2020

  De fratsen van Meneer Karton brengen hem in de problemen bij Coenraad de politieluiaard. Om geen boete te betalen voor zijn roekeloos, baldadig, onstuimig, waaghalzig zeepkistrijgedrag, ondergaat Meneer Karton een ware marteling.    Gunter Lamoot is een legendarische comedian en bezieler van zijn alter ego ‘Véronique’, waarmee hij deelnam aan Comedy Casino. Net zoals Pieter Verelst is Gunter een komische absurdist met een vlaagje ironie. Een ideaal combo voor een hilarische aflevering!

 • 2 - To be een oorworm, or not to be een oorworm (met Warre Borgmans)

  Sep 17 2020

  Ludo de oorworm heeft maar één ambitie in het leven. Maar om die ambitie waar te maken, ontbreekt hij een wel erg cruciaal onderdeel.   Warre Borgmans is dé koning van het hoorspel en een vaste waarde bij Het Geluidshuis. Voor televisie zette hij legendarische rollen neer als CEO in ‘Winkracht 10’, de chef in ‘Het Eiland’, en een van de broeders Grimm in ‘Kulderzipken’.

 • 1 - De Diva van de Kartonberg (met Brigitte Kaandorp)

  Sep 10 2020

  Wanneer Francisca de operazeekoe een vioolsnaar in haar keelgat krijgt, krijst ze met haar valse stemgeluid de hele Kartonberg bijeen. Brigitte Kaandorp, de levende cabaretlegende en bekend van de wereldhit ‘Ik heb een heel zwaar leven’, won in 1983 het grootste cabaretfestival van Nederland: Cameretten. 33 jaar later volgde Pieter Verelst haar voorbeeld. Nu samen vereeuwigd in deze podcast.

 • Trailer Meneer Karton

  Sep 03 2020

  In deze sprookjeswereld sluimert het avontuur elke dag om de hoek. Pieter Verelst (Cabaretier), als Meneer Karton, daalt de berg af naar zijn oma, maar aankomen lijkt moeilijker dan verwacht. Elke aflevering wordt Pieter bijgestaan door een bekende acteur of comedian.