PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Meer dan goud

In ‘Meer dan goud – de podcast’ gaat EO-presentator Kefah Allush in gesprek met voormalig topsporters over hun leven na hun sportcarrière. Wat kwam er na de roem, de aandacht en de medailles? Danny Blind, Maartje Paumen, Hennie Kuiper, Annemarie Verstappen, Michel Mulder en Edith Bosch kozen voor deze podcast allemaal iemand uit hun omgeving die een belangrijke rol speelde tijdens of na hun carrière. Samen met hen praat Kefah over de levenslessen die ze uit de topsport hebben geleerd. Hoe passe...more

Afleveringen

 • #6 - Hennie Kuiper: Ik had mijn gevoel meer ruimte moeten geven

  Jul 19 2021

  De relatie tussen knecht en kopman: is die puur zakelijk of is een vriendschap onvermijdelijk als je zoveel met elkaar fietst? En wat doe je als je beste vriend je heeft gekwetst? In deze aflevering zoekt Kefah Allush antwoorden op deze vragen met oud-wielrenner Hennie Kuiper en zijn beste vriend José de Cauwer. Ook praten zij over hun eerste ontmoeting, hun avonturen als kamer- en ploeggenoten en de grote koersen die ze samen hebben gewonnen. Welke levenslessen vloeien daaruit voort? 

 • #5 - Judoka Edith Bosch leerde niet van anderen afhankelijk te zijn voor haar geluk

  Jul 19 2021

  Waarom zou je doorgaan met judoën terwijl je het liefst uit het stadion weg zou rennen? Die vraag bespreken we in deze aflevering met oud-judoka Edith Bosch en haar coach Martijn. Hoe trof hij Edith aan toen ze diep in de put zat? Verder praat Kefah Allush met Edith over de confrontatie die ze aanging met haar familie en zichzelf, over leren voelen en haar nieuwe missie. Welke levenslessen willen ze met ons delen? 

 • #4 - Michel Mulder moest leren genieten van Olympisch succes

  Jul 19 2021

  Waarom zou je als Olympisch kampioen je gouden medaille verstoppen? En hoe kan het dat je als topsporter het vuur om te willen winnen kwijtraakt? In deze aflevering spreekt Kefah Allush met oud-schaatser Michel Mulder en zijn tweelingbroer Ronald over de druk om Olympisch kampioen te zijn en te blijven, over hun moeder die lijdt aan MS en de angst die opspeelt net voor een belangrijke wedstrijd. 

 • #3 - Annemarie Verstappen: zwemcarrière gaf ook kracht in moeilijke tijden erna

  Jul 19 2021

  Stoomt een topsportcarrière je klaar om beter met het verlies van je kind om te gaan? En hoe steun je je beste vriendin wanneer ze zoiets vreselijks meemaakt? In deze aflevering spreekt Kefah Allush  met oud-zwemster Annemarie Verstappen en haar beste vriendin Reggie over rouwen, discipline opbrengen en haar twee kinderen die ook de topsport ambiëren. Welke levenslessen geeft ze hen mee? 

 • #2 - Maartje Paumen leerde na de harde topsport de waarde van kwetsbaarheid

  Jul 19 2021

  Is oud-hockeyster Maartje echt die rauwdouwer die mensen in haar zien? En zag Savannah, de partner van Maartje, die hardheid ook toen ze Maartje voor het eerst ontmoette? Ook praat Kefah Allush met Maartje en Savannah uiteraard over hockey, maar ook over hun coming-out, krijger zijn en over de winst van kwetsbaarheid. Hoe kan het dat kwetsbaar zijn juist de belangrijkste levensles is die de harde wereld van topsport Maartje heeft geleerd? 

 • #1 - Danny Blind: uiteindelijk is voetbal toch een bijzaak

  Jul 19 2021

  Is voetbal een hoofdzaak of bijzaak in het leven? In deze aflevering hoor je tot welke conclusie Danny Blind is gekomen na zijn voetbalcarrière. En is Daley, die nog midden in zijn voetbalcarrière zit, het met zijn vader eens? Verder praat Kefah Allush met beide mannen over hun inzichten tijdens al die uren langs de lijn, de steun van familie in moeilijke periodes, het omgaan met de pers, bewaarde krantenknipsels en onderlinge competitiedrang. Wat zijn de levenslessen die ze met ons willen delen...more

 • Trailer Meer dan goud - de podcast

  Jul 05 2021

  In ‘Meer dan goud – de podcast’ gaat Kefah Allush in gesprek met voormalig topsporters over hun leven na hun sportcarrière. Wat kwam er na de roem, de aandacht en de medailles? Danny Blind, Maartje Paumen, Hennie Kuiper, Annemarie Verstappen, Michel Mulder en Edith Bosch kozen voor deze podcast allemaal iemand uit hun omgeving die een belangrijke rol speelde tijdens of na hun carrière. Samen met hen praat Kefah over de levenslessen die ze uit de topsport hebben geleerd. Hoe passen de ex-sporter...more