PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Los Vast

Jarenlang was het op zaterdagmiddag vaste prik op de radio: Los Vast met Jan Rietman. Nu 35 jaar later opent Jan Rietman voor het eerst de archieven van het legendarische muziekprogramma. In zes afleveringen gaat hij door dozen met foto’s, uren aan uitzendingen en haalt hij verloren gewaande opnamen naar boven. Dat doet hij samen met onder anderen Henk Westbroek (Goede Doel), Patty Zomer (Dolly Dots), Erik van der Hoff (Roberto Jacketti & The Scooters), Danny de Munk, Lee Towers en natuurl...more

Afleveringen

 • #6 - Ome Joop laat van zich horen

  Jan 16 2021

  Met Jan van der Mey spreekt Jan Rietman over het halen van de hoge noten na een drukke week vol optredens en André van Duin vertelt over de opnames van de Dik Voormekaar-shows. Ome Joop laat zich verleiden tot een interview van man tot man.

 • #5 - Een spannend jongensboek

  Jan 09 2021

  Jan kijkt met technicus Sybrand Verwer terug op spannende momenten tijdens de live shows. Hans de Booy en George Baker vertellen hun Los Vast herinnering en je hoort Jan Rietman op zijn best, op de piano, in “Whole lotta shakin' going on”, samen met George Baker.

 • #4 - Geloof in je dromen

  Jan 02 2021

  Ome Joop geeft Jan deze week de vrije ruimte in de Los Vast archieven. Jan kijkt terug op zijn vriendschap met Lee Towers. Over 'de juiste mensen op het juiste moment' en over hoe twee doodgewone jongens in de Kuip belandden.

 • #3 - Vroeg op en dan rocken!

  Dec 19 2020

  Ome Joop zoekt humeurig verder in het grote Los Vast archief, en duikt samen met Jan een opname met Gary Brooker op. Met Henk Westbroek denkt Jan terug aan de tijden dat ze in alle vroegte afreisden naar verre plekken om daar live Los Vast te maken.

 • #2 - Spannende momenten in de Kuip

  Dec 12 2020

  Archivaris Ome Joop is zoals altijd een tikje humeurig, maar duikt uit het archief toch een paar fijne Los Vast herinneringen op. Jan praat met Dolly Dot Patty Zomer over de bizarre minuten die de Dots beleefden hoog in de nok van de Kuip. René Froger vertelt over het belang van Los Vast voor zijn carrière en we genieten nog eenmaal van de unieke valse noten van voetballer Willem van Hanegem!

 • #1 - Los Vast, de podcast

  Dec 05 2020

  In deze eerste aflevering van Los Vast, de podcast duikt Jan Rietman in de archieven van Beeld & Geluid. De archivaris aldaar is een oude bekende! Jan praat met Erik van der Hoff, de voorman van Roberto Jacketti and the Scooters. Zij stonden vaak op het podium van het legendarische Los Vast.

 • Trailer - Los Vast de Podcast

  Oct 03 2020

  Het Los Vast archief wordt geopend, abonneer je nu alvast!