PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kopstuk

Rutger Lemm en Kyra Bououargane gaan om beurten in gesprek met iemand die ze bewonderen, en van wie ze iets hopen te leren. Losse, troostende mentorgesprekken met ruimte voor ongein.

Afleveringen

 • Kopstuk 9: Theo Maassen

  Aug 24 2019

  Rutger praat eindelijk met Theo Maassen, en Theo is eindelijk te gast in een podcast. Een allesomvattend gesprek over zijn avonturen met Hans Teeuwen, dekbed-comedy en serieus zijn.

 • Kopstuk 8: Ena Sendijarević

  Jul 27 2019

  Kersverse co-host Kyra Bououargane praat met regisseur Ena Sendijarević over moeilijke achternamen, wonen in Berlijn en Ena's film Take Me Somewhere Nice. En over Friends, natuurlijk.

 • Kopstuk 7: Georgina Verbaan

  May 09 2019

  In deze aflevering gaat Rutger in gesprek met actrice en schrijver Georgina Verbaan, die eigenlijk liever gewoon koffie met hem was gaan drinken. Een gesprek over orde en chaos, je plek vinden en raket-ijsjes.

 • Kopstuk 6: Murat Isik

  Nov 01 2018

  Rutger is inmiddels alleen over als Kopstuk-redactie, maar gelukkig voegt schrijver Murat Isik zich bij hem voor een gesprek over zijn roman 'Wees Onzichtbaar', de grens tussen realiteit en fictie, en hoe hij de vloek van zijn onzichtbaarheid ophief. Over oude vaders en jonge vaders. Veel plezier.

 • Kopstuk 5: Raoul Heertje

  Apr 23 2018

  In deze nieuwe aflevering gaat Rutger in gesprek met Raoul Heertje, die hij al langer als mentor beschouwt. Ze praten over mentorschap, koppigheid, vaders, Johan Cruijff, echtheid en wat Rutger beter had kunnen doen in het interview.

 • Kopstuk 4: Ariel Levy

  Oct 30 2017

  In our first 'international' episode, Rutger talks to Ariel Levy, staff writer at The New Yorker. She wrote a book about the death of her prematurely born son, and Rutger had just become a father, so the conversation is mostly about life's animalistic aspects, and how to deal with them.

 • Kopstuk 3: Ellen Parren

  Jun 12 2017

  Het gesprek tussen Rutger en actrice Ellen Parren begint met een ongemakkelijk misverstand, maar gelukkig voelt ze zich daar wel in thuis. Over dienstbaarheid, angst voor de dood en rare stemmetjes.

 • Kopstuk 2: Coco Schrijber

  Apr 03 2017

  In deze aflevering praat Mea met documentairemaker Coco Schrijber, een sterke vrouw die niet bang is om af en toe drie maanden niets te doen. Over weten wat je wil, de regisseur als dictator en de liefde.

 • Kopstuk 1: Arnon Grunberg

  Mar 16 2017

  In deze eerste aflevering gaat Rutger in gesprek met schrijver Arnon Grunberg, die hij als 18-jarige al eens interviewde. Ze praten en maken grappen over bindingsangst, Grunbergs zogenaamde ongenaakbaarheid, (te) hard werken en wat een 'elite' is.

 • Kopstuk 0: Mea Dols de Jong en Rutger Lemm

  Mar 15 2017

  In deze onofficiële aflevering leggen de hosts het concept van Kopstuk uit, aan de hand van fragmenten uit de eerste interviews.