PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kon Veel Minder de Podcast

Wekelijkse podcast over het wel en wee van FC Groningen met Maarten Siepel, Wouter Holsappel en Thijs Faber als vaste hosts en verschillende prominente gasten.

Afleveringen

 • Kon Veel Minder S03E30: "Hols is Ajacied af"

  Mar 07 2021

  In deze aflevering is kameroad van de show Bé Trip te gast. We bespreken de 3-1 nederlaag tegen Ajax. Wat vinden we van de contractverlenging van Bart van Hintum? Komen weekend Emmen thuis, dat kan alleen maar fout gaan. Maarten krijgt er alvast Pedersen-vibes van. Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal (prod. Mark Pepping)

 • Kon Veel Minder S03E29: "Ik hoef geen smikkeltoetje!!!"

  Mar 01 2021

  Altijd James Brown al omgekeerd willen horen zingen? Of een analyse van de bonusstrategie van de grote blauw-witte supermarkt?Het kan in aflevering 29 van seizoen 3 van Kon Veel Minder de Podcast! Ohja, de wedstrijden tegen Fortuna en Feyenoord kwamen ook voorbij. Vergeet niet om Proeflokaal Hooghoudt te steunen: https://www.gofundme.com/f/proeflokaal-hooghoudt Of om je op te geven voor de quiz voor de Waterloo Bar: https://tinyurl.com/WaterlooQuiz En onze enquete in te vullen: https://tinyurl...more

 • Kon Veel Minder S03E28: "Dit is onze toptransfer, geef die jongen normaal materiaal!"

  Feb 21 2021

  Ondanks vuurwerk op de A7 richting Heerenveen begon FC Groningen zielloos aan het duel tegen de dorpelingen in het Tjibbe Stadion. Na een achterstand werd er toch een punt gehaald. We praten over de wedstrijd en blikken vooruit op Feyenoord-thuis en Fortuna-thuis. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal

 • Kon Veel Minder de Beleidssessies Pijler #5: met Wouter Gudde

  Feb 16 2021

  In de laatste aflevering van de beleidssessies ronden wij onze serie af met algemeen directeur Wouter Gudde. Hoe heeft hij gekeken naar de afgelopen afleveringen? Wij bespreken de vragen die nog niet beantwoord waren. Hoe kijkt Gudde terug op de presentatie van het beleidsplan en hoe komt zo'n plan eigenlijk tot stand? En scoor je kaartje voor Heerenveen-uit via https://kaartverkoop.fcgroningen.nl/

 • Kon Veel Minder S03E27: "Wij kunnen alles!"

  Feb 14 2021

  In aflevering 27 van seizoen bespreken we de afgelopen vier beleidssessies. Daarnaast kwam de afgelopen transferperiode voorbij (voor iedereen die de transferdeadlineshow gemist heeft). Uiteraard blikken we ook terug op de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

 • Kon Veel Minder de Beleidssessies Pijler #4: Het evenement met Desireé Alt en Matthias Mulder

  Feb 09 2021

  De aflevering die eigenlijk 'Het mooiste evenement' als titel had moeten hebben, maar dat paste niet binnen 100 tekens. De laatste pijler van het beleidsplan: Samen naar de Grote Markt, wordt besproken. In de aflevering bespreken we met Desireé Alt en Matthias Mulder de wedstrijddag van FC Groningen, en alles wat daarbij komt kijken. Het doel van FC Groningen: Het mooiste evenement van Groningen organiseren.

 • Kon Veel Minder de Beleidssessies Pijler #3: Maatschappelijk met Edwin Froma en Kris Tuinier

  Feb 03 2021

  In de derde aflevering van de Beleidssessies praten we met Edwin Froma, marketing manager van FC Groningen en Kris Tuinier, directeur van het Instituut van Sportstudies bij de Hanzehogeschool. Tijdens de podcast bespreken we de maatschappelijke pijler van het nieuwe beleid. De pijler bestaat voornamelijk uit het aanpakken van bewegingsarmoede in de regio, maar ook andere vragen komen aan bod.

 • Kon Veel Minder S03E26: "We zitten in een vormcrisis"

  Jan 31 2021

  In deze aflevering bespreken we de wedstrijden tegen ADO Den Haag en Heracles Almelo. De resultaten mogen dan nog best goed zijn, maar verkeert FC Groningen in een vormcrisis? Verder komt de toffe actie van de supportersvereniging voorbij om een bepaald stadion in een bepaalde provincie uit te verkopen en die actie bevelen we iedereen ten zeerste aan. Als bonusmateriaal zingt Hols het Noorse volkslied.

 • Kon Veel Minder de Beleidssessies Pijler #2: Economisch met Bastiaan Fehrman en Ruud van der Knaap

  Jan 27 2021

  In de tweede aflevering van de Beleidssessies praten we met Bastiaan Fehrman, de manager partnerships van FC Groningen en Ruud van der Knaap, marketeer bij sportmarketingbedrijf Triple Double. Tijdens de podcast bespreken we de economische pijler van het nieuwe beleid. Welke kansen liggen er voor Groningen? En wat merken de supporters daarvan?

 • Kon Veel Minder S03E25: "Heel veel druppels maken ook een hele natte plaat."

  Jan 25 2021

  In deze aflevering van Kon Veel Minder de Podcast geven we het shirt van Mo El Hankouri weg en ook een puzzel van het stadion. Daarnaast bellen we kameraad van de show Bé Trip over zijn actie met Peter van Dijken om geld op te halen voor een seizoenkaart van supporter Rico. En uiteraard komen de wedstrijden tegen Vitesse, ADO Den Haag en Heracles Almelo aan bod.

 • Kon Veel Minder de Beleidssessies Pijler #1: Sportief met Mark-Jan Fledderus en Wes Beuvink

  Jan 20 2021

  In Kon Veel Minder de Beleidssessies bespreken we in vier afleveringen het nieuw gepresenteerde beleidsplan van FC Groningen: 'Samen naar de Grote Markt'. In de eerste van de vier afleveringen komt de pijler 'Sportief' aan bod. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus en Hoofd Scouting Wes Beuvink schuiven aan om alles te vertellen over het beleid op het sportieve gedeelte van de club.

 • Kon Veel Minder S03E24: Waar gaat dit eindigen?!

  Jan 18 2021

  De Barbier van de Boumaboulevard wist eindelijk weer eens te scoren, en dat betekent dat Maarten Siepel een shirt gaat verloten. Verder bespreken we de wedstrijden tegen Willem II en FC Twente, de Voetbalpodcast Award en de presentatie van het beleidsplan. Om mee te doen aan de verloting van het shirt van Mo El Hankouri, check deze link: https://t.co/it9HoUrVXr?amp=1

 • Kon Veel Minder S03E23: 100 afleveringen, Kon Veel Minder

  Jan 11 2021

  Wat valt er te zeggen. 100 afleveringen Kon Veel Minder de Podcast. We kijken maar gewoon terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Ook blikken we terug op de afgelopen 100, de hoogte- en dieptepunten. Iedereen bedankt voor het luisteren!

 • Kon Veel Minder S03E22: Van Balk tot Balker

  Jan 07 2021

  In de 99ste aflevering van Kon Veel Minder de Podcast starten we het jaar 2021 met een aflevering over van alles en nog wat. Het vertrek van Sergio Padt; de komst van zijn mogelijke vervanger Pekkoninho Bråtveit; het gedoe rondom de contractverlening van Remco Balk en natuurlijk de aankomende wedstrijd tegen FC Utrecht. Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal (prod. Mark Pepping)

 • Kon Veel Minder S03E21: De Kon Veel Minder Kerstboodschappen

  Dec 24 2020

  De feestdagen breken weer aan. In de laatste aflevering van het jaar bespreken wij de wedstrijd tegen Heracles Almelo na. Ondanks het verlies overheerst een positief gevoel over de eerste seizoenshelft. Verder hebben wij vele kerstwensen ontvangen voor ons en onze luisteraars. En die komen ook uit onverwachte hoek! Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal (prod. Mark Pepping)

 • Kon Veel Minder S03E20: Toet toet, boing boing, Adrie en Danny

  Dec 19 2020

  Na de verloren bekerwedstrijd tegen het FC Barcelona van het Noorden wist FC Groningen zich goed te herpakken tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Zelfs zonder Azor Matusiwa werd er gewonnen door doelpunten van Wessel Dammers en Jørgen Strand Larsen. Wij bespreken de twee wedstrijden na. Verder hebben wij hetover de mogelijke terugkeer van Mike te Wierik en het standbeeld van Martin Koeman. Geef je op voor de pubquiz van 22 december: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeq1WePuS...more

 • Kon Veel Minder S03E19: "Die loopt met een bedreigde diersoort in de nek"

  Dec 14 2020

  FC Groningen wist afgelopen zaterdag met 2-0 te winnen van RKC Waalwijk. In deze aflevering bespreken wij onder andere de euforie rondom de 5de plaats, de saaie eerste helft, het debuut van Thijs Dallinga en de wedstrijden tegen FC Emmen en Sparta Rotterdam. Koop Cupkoorts van Robert Visscher: https://shop.svfcgroningen.nl/product/cupkoorts-de-bekerwinst-van-fc-groningen/ Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal (prod. Mark Pepping) James Brown - Get On Up

 • Kon Veel Minder S03E18: Een aflevering met een geweldig 'Slot'

  Dec 08 2020

  FC Groningen staat er erg goed voor. Afgelopen weekend wonnen de jongens met 1-2 bij AZ Alkmaar door twee goals van 'onze' Ahmed El Messaoudi. We hebben het over het ontslaan van Arne Slot, de gewonnen pot en de noodoproep van Wouter Gudde. Daarnaast komt SinterKlaas-Jan ter Veen langs het hoofdkwartier van KVM Media voor onze Sinterklaas special! Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal (prod. Mark Pepping)

 • Kon Veel Minder S03E17: "Een magnetronmaaltijd voor Adrie"

  Nov 29 2020

  Vorige week stelde Maarten dat El Messaoudi niet meer zou scoren voor FC Groningen. Een speelronde later gebeurde het al en dat betekent een magnetronmaaltijd voor Adrie Poldervaart. We hebben het over de gewonnen wedstrijd tegen Willem II, de nieuwe muts van Danny Buijs en het invallen van Tomáš Suslov. Natuurlijk hebben wij het ook over de komende uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Local Legends Waterloo Bar: tinyurl.com/y4omh3xz Local Legends Proeflokaal Hooghoudt: tinyurl.com/y3mlxybu Koop Cupk...more

 • Kon Veel Minder S03E16: "Dit neigt naar calimerogedrag"

  Nov 23 2020

  FC Groningen wist een punt over te houden aan de wedstrijd tegen Vitesse. En wat was het een goal van Patrick Joosten aka Petje van Oost aka Bend It Like Petje! We bespreken onder andere Wessel Dammers, het basisdebuut van Joël van Kaam en de muts van Danny Buijs keert (misschien wel) terug. Local Legends Waterloo Bar: https://tinyurl.com/y4omh3xz Local Legends Proeflokaal Hooghoudt: https://tinyurl.com/y3mlxybu Koop Cupkoorts van Robert Visscher: https://shop.svfcgroningen.nl/product/cupkoorts...more

 • Kon Veel Minder S03E15: Balans opmaken met Michiel Jongsma

  Nov 15 2020

  FC Groningen heeft een goede seizoensstart beleefd. Samen met Michiel Jongsma, die werkt voor OptaSports en Stats Perform, bespreken wij de afgelopen acht wedstrijden van het seizoen. Wat waren de verwachtingen? Wie vielen op? En wat zijn de verdere verwachtingen voor de rest van het seizoen? Steun Jeugdsport Groningen: https://www.johnschokkerfoundation.nl/steun-jeugdsport-groningen/ Koop Cupkoorts van Robert Visscher: https://shop.svfcgroningen.nl/product/cupkoorts-de-bekerwinst-van-fc-groni...more

 • Kon Veel Minder S03E14: "Matusiwa is écht heel goed"

  Nov 08 2020

  FC Groningen wist zich de eerste helft niet te belonen in de Kuip. Feyenoord won met 2-0 door doelpunten van Geertruida en Berghuis. Naast dat wij de wedstrijd bespreken, hebben wij het ook over de blessure van Arjen Robben, drie Piethoanes van de Week en het debuut van Joël van Kaam. Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal James Brown - Get On Up

 • Kon Veel Minder S03E13: "Waarvan akte"

  Nov 01 2020

  FC Groningen beleeft de beste competitiestart in tien jaar. Strand Larsen wist wederom het net te vinden en Petje van Oost scoorde zijn eerste goal voor de FC. Wat voor gevoel hielden we over na de wedstrijd tegen VVV-Venlo? Ook hebben wij het over de ontwikkeling van Romano Postema, Stefan Bleeker achter de tralies en bespreken wij de wedstrijd van aankomend weekend tegen Feyenoord. Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal James Brown - Get On Up

 • Kon Veel Minder S03E12: "Van Hintum gaat voor de Ballon d'Or"

  Oct 25 2020

  FC Groningen won met 1-3 uit bij Fortuna Sittard. Wie speelde er eigenlijk niet goed in de basis elf? Wij hebben het ook over de contractverlenging van FC Groningen en Office Center en onze maaltijd bij De Slingerij. Onze volgende tegenstander VVV-Venlo verloor met 0-13 van Ajax. Hoeveel goals zullen er aanstaande zaterdag vallen? Waar moet je eten bestellen? De Slingerij, Stad Restaurant De Basiliek, Appingedam Plezant, Stad 'T Koetshuys, Stad De Ouwe Brandweer, Stad Credits: Free Westerhoff...more

 • Kon Veel Minder S03E11: "Nu nog op de fiets naar Sittard"

  Oct 18 2020

  FC Groningen speelde thuis met 0-0 gelijk tegen FC Utrecht. We bespreken de wedstrijd na. Had Balk moeten spelen? Ook hebben wij het over het verschenen artikel in de Voetbal International en Fortuna Sittard. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal

 • Kon Veel Minder S03E10: Jaarverslag met Gudde

  Oct 12 2020

  FC Groningen presenteerde afgelopen donderdag het jaarverslag van het seizoen 2019/2020. Dit ging gepaard met een heuse Q&A. In deze aflevering schuift algemeen directeur Wouter Gudde aan om het jaarverslag te bespreken. We hebben het onder andere over de leningen, de verschillen tussen het huidige en nieuwe beleid, de steun van supporters en een kleine vooruitblik op het beleidsplan 2020-2025: 'Samen naar de Grote Markt'. Ook komt de tweet van Mark-Jan Fledderus ter sprake. Wat was hier fout aa...more

 • Kon Veel Minder S03E09: HOUD DRUK!

  Oct 05 2020

  Zes punten uit vier wedstrijden. Dat is een prima begin van de competitie voor FC Groningen. Afgelopen zondag werd Ajax met 1-0 verslagen door een doelpunt van Remco Balk. Deze keer vervangt Klaas-Jan ter Veen Wouter Holsappel, die nu in quarantaine zit. We bespreken de wedstrijd tegen de Amsterdammers en het rumoer rondom Alessio Da Cruz. Daarnaast hebben wij een nieuwe rubriek: Beste Mor Weer! Enquête: https://tinyurl.com/y37yg4kl Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar...more

 • Kon Veel Minder S03E08: "Dit was een mensonterende vertoning."

  Sep 27 2020

  "Dit was een mensonterende vertoning." Dit vat de wedstrijd in Grolsch Veste goed samen. Thijs is herrezen uit zijn quarantaine en schuift weer vrolijk aan. We bespreken de wedstrijd tegen FC Twente, de offday van Wessel Dammers en de kritiek op Danny Buijs. Ook bespreken wij met Ajax-fan Wouter Holsappel de aankomende thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)

 • Kon Veel Minder S03E07: De Wet van Tsjechov

  Sep 22 2020

  Het was een zeer saaie wedstrijd in Den Haag. Toch wist FC Groningen met 0-1 te winnen door een eigen goal van Shaquille Pinas. Thijs zit in quarantaine en Klaas-Jan ter Veen vervangt hem. Ondanks dat is Faber aanwezig via de telefoonverbinding. We beschouwen de wedstrijd tegen ADO Den Haag na, bespreken de wereldgoal van Amir Absalem, de transfer van Miguel Ángel Leal en de aankomende wedstrijd tegen FC Twente. Daarnaast heeft Klaas-Jan een interessant feitje over Danny Buijs en Adrie Poldervaa...more

 • Kon Veel Minder S03E06: Shirtgooien in Groningen

  Sep 14 2020

  Deze aflevering nemen wij op met Joost Drijver. Joost spendeerde 121 zwaarverdiende euro's tijdens de veiling van de actie 'Laat Ons Weer Eens Juichen' om te gast te kunnen zijn bij onze show. We bespreken de verloren wedstrijd tegen PSV Eindhoven, het uitvallen van Arjen Robben en de aankomende wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hoe cruciaal is deze wedstrijd? Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)

 • Kon Veel Minder S03E05: "Een podcast vanuit Brescia?"

  Sep 11 2020

  In deze aflevering beschouwen wij het aankomende seizoen voor. Wat viel ons op tijdens de voorbereiding en wat zijn onze verwachtingen? Daarnaast bespreken wij de overgang van Tom van de Looi naar Brescia, Amir Absalem, en Jörgen Strand Larsen! Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)

 • Kon Veel Minder S03E04: met Frank Veenhof

  Sep 01 2020

  Deze keer spreken wij met Frank Veenhof, medewerker communicatie en verantwoordelijk voor de social media kanalen van FC Groningen. We praten met hem over de boost die Arjen Robben gaf aan het bereik van de club, hoe hij de social media kanalen aantrof bij zijn komst, de veranderingen binnen deze afdeling en nog veel meer! Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)

 • Kon Veel Minder S03E03: Kamperen met Kon Veel Minder

  Aug 13 2020

  DISCLAIMER: Deze aflevering gaat niet tot nauwelijks over FC Groningen, voor de liefhebber zullen we maar zeggen... Een heuse FC Groningen Camping. In Niekerk, de geboortegrond van onze presentator. Daar moesten wij bij zijn! Wij gingen een nachtje kamperen op Camping De Maarsdijk en vermaakten ons prima. Ook maakten we een verslagje, want waarom niet? Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)

 • Kon Veel Minder S03E02: met Daniël van Kaam

  Aug 10 2020

  Het afgelopen seizoen maakte Daniël van Kaam veel indruk in het eerste van FC Groningen. De talentvolle Groninger maakt zich op voor een nieuw seizoen als basisspeler op het middenveld. Samen met Daniël bespreken wij de vier voetballoze maanden, zijn tijd in de opleiding van FC Groningen, de Braziliaanse roots en is Daniël een beetje enthousiast over zijn broertje Joël? Natuurlijk kwam Arjen Robben ook weer even ter sprake. Wat is de invloed van Robben op de spelersgroep tot nu toe? Credits: Fr...more

 • Kon Veel Minder S03E01: Seizoensopening

  Jul 31 2020

  Kon Veel Minder de Podcast is weer terug met alweer het derde seizoen! In deze extra lange aflevering bespreken we onder andere de transferperikelen rondom FC Groningen, de huidige staat van de selectie en de aanstelling van Wes Beuvink als hoofd scouting. Besproken: - Winactie: wij mogen via een prijsvraag een aluminium plaat voor aan de muur, gebaseerd op het shirt van Robben, van Claret & Blue FC weggeven. Luister de podcast voor meer info! - Shirts Noordtribune Groningen: https://shop.noor...more

 • Kon Veel Minder S02E31: KVM on Tour!

  Jul 16 2020

  Met de mobiele opnameset gingen wij de afgelopen weken twee keer op pad om activiteiten rondom de Laat Ons Weer Eens Juichen-campagne bij te wonen. We waren er bij op de laatste avond van de veiling georganiseerd door Sjoerd-Jan Gispen en Niels Hilboesen, de veiling bracht uiteindelijk bijna 20 duizend euro op. Ook waren we bij het bubbelvoetbal in het stadion, waar onze eigen presentator Maarten met het supportersteam, onder leiding van Adrie Poldervaart met 7-2 won van het sponsorteam onder le...more

 • Kon Veel Minder S02E30: Arjen volgde zijn hart!

  Jun 30 2020

  Op 5 december 2018 begon de actie ‘Arjen volg je hart’ waarbij wij, als Groningen supporters, Arjen Robben opriepen om zijn carrière af te sluiten bij zíjn club: FC Groningen. Vier dagen later tijdens de uitwedstrijd tegen VVV Venlo kwam het spandoek waarbij de oproep definitief werd. We zijn nu 1,5 jaar verder en wij hadden nooit verwacht dit in de podcast te noemen, maar het is gelukt: ARJEN ROBBEN KEERT TERUG BIJ FC GRONINGEN! Samen met Ferdi Delies, bestuurslid van de Supportersvereniging, ...more

 • Kon Veel Minder S02E29: met Adrie Poldervaart

  Jun 10 2020

  Deze keer nemen wij op met assistent-trainer Adrie Poldervaart. Wat voor invloed had/heeft het coronavirus op de eerste selectie van FC Groningen? Hoe heeft Adrie het eerst jaar als Groninger beleefd? Hoe blikt hij terug op het afgelopen seizoen? Daarnaast komt er een verslag van de Snacktribune voorbij en bespreken wij de soap rondom Mark Diemers. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intro- en outromuziek)

 • Kon Veel Minder Blijft Thuis #6 - met Jimmy Dijk

  May 26 2020

  Jimmy Dijk is fractievoorzitter van de SP Groningen maar bovenal voetballiefhebber en seizoenkaarthouder bij onze FC. Met Jimmy bespreken we kort het standpunt van zijn partij over de steun aan FC Groningen vanuit de gemeente en gaan we vervolgens het gewoon over voetbal en de Laat Ons Weer Eens Juichen campagne hebben, want wij zijn tenslotte geen podcast over politiek! We bellen ook met Bas Kammenga, Bas zijn dienstverband bij FC Groningen werd -net als die van nog 10 medewerkers- recentelijk ...more

 • Kon Veel Minder Blijft Thuis #5 - met Wouter Gudde

  May 14 2020

  Afgelopen maandag werden harde maatregelen getroffen bij FC Groningen naar aanleiding van de coronacrisis. Samen met algemeen directeur Wouter Gudde bespreken wij de gevolgen van de coronacrisis voor de club en de start van de campagne 'Laat ons weer eens juichen.' Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder Blijft Thuis #4 - Deze aflevering gaat amper over FC Groningen

  May 04 2020

  De titel zegt het al, wij wisten gewoon even niet meer wat we moesten qua podcast. We vroegen onze luisteraars om input, dit mocht ook niet-FC Groningen gerelateerd zijn, en dat laatste is wel gelukt geloven we. Veel luisterplezier als je zin hebt in slap geouwehoer, mocht je op zoek zijn naar inhoudelijke discussie over FC Groningen zouden wij deze even overslaan, maar voor ieder wat wils zo. Besproken in deze aflevering: - Item OOG TV: https://youtu.be/qxLzaISAVL0 - Steun KVM met een fooi vi...more

 • Kon Veel Minder Blijft Thuis #3 - Cupkoorts met Robert Visscher

  Apr 21 2020

  Robert Visscher had voordat hij begon met schrijven de presentatie van zijn boek 'Cupkoorts' misschien toch iets anders voor zich gezien. Maar ja, het is even niet anders. Op afstand spraken we Robert over zijn boek, de reacties en de verhalen, en we bespraken onze ervaringen met de bekerfinale. Je kan Robert zijn boek 'Cupkoorts' bestellen via shop.svfcgroningen.nl, bit.ly/3atkYPY of in verschillende lokale boekhandels. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (in-...more

 • Kon Veel Minder Blijft Thuis #2 - Transfers en PowerPoints

  Apr 05 2020

  Voor de tweede keer namen wij op afstand een podcast op. Eigenlijk al voor de derde keer, maar de eerste poging tot opnemen van deze podcast strandde grandioos met dank aan Skype. Goed, het zijn voor ons ook rare tijden. Om toch maar even een beetje aan voetbal te denken gaan we ouderwets speculeren, we bespreken potentiële aankopen voor FC Groningen. Soms gebaseerd op iets, vaker op niets. En als het ergens op gebaseerd is is het meestal op Football Manager. Te gast is Jeffrey Noeken, tribunevr...more

 • Kon Veel Minder Blijft Thuis #1

  Mar 23 2020

  Het zijn rare tijden. Voor het eerst nemen wij op afstand een podcast op, dit gaat wat ten koste van de geluidskwaliteit, waarvoor excuses. Kleine update van onze kant, want hoe komen we deze periode door? We bespreken het. Al is voetbal nu bijzaak. Blijf thuis als je kan! En aan iedereen die dit land op de been houdt, wat je baan of taak ook is: dank, dank, dank! Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder S02E28: "Gisteren miste ik Paul Gladon"

  Mar 09 2020

  Wouter is de volgende die op skivakantie is, maar dat betekent niet dat Maarten en Thijs er alleen voor staan. Samen met clubwatcher Daniël Theelen van OOG bespreken wij de verloren wedstrijd tegen PSV Eindhoven. Mogen we wel het gewenste niveau verwachten met deze jeugdige selectie? En wat te doen met Daishawn Redan? Daarnaast hebben het over de vuurwerkstraf van de KNVB en kijken we vooruit op de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Vo...more

 • Kon Veel Minder S02E27: met Mark-Jan Fledderus

  Mar 02 2020

  Vanuit het TopsportZorgCentrum spreken wij met technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Samen met hem bespreken wij de wedstrijd tegen Willem II, zijn afgelopen jaar als technisch directeur, de visie voor de komende jaren, de doorstroom van de eigen jeugd en nog veel meer! Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder S02E26: "Die muts is een modedelict!"

  Feb 24 2020

  Thijs is terug! Na zijn skivakantie in Frankrijk schuift hij weer aan met Maarten en Wouter om de verloren wedstrijd tegen VVV Venlo te bespreken. En zo slecht vonden wij het niet! Daarnaast zorgt de muts van Danny Buijs voor veel commotie in deze aflevering. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder S02E25: Geen Thijs, Veel Maarten

  Feb 18 2020

  Thijs is helaas op skivakantie, maar dat geeft veel ruimte aan Maarten om op de spreekstoel te gaan zitten. De presentator analyseert de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam uitgebreid met Wouter. Daarnaast wordt Thijs ingebeld over het statement van de Ultras, bespreken wij de belangrijke wedstrijd tegen VVV Venlo en vinden wij twee eventuele linksbacks voor volgend seizoen! Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder S02E24: "Moet El Messaoudi terug in de basis?"

  Feb 10 2020

  Door de benutte penalty van Ramon Pascal Lundqvist wist FC Groningen te winnen van Vitesse. In de 24ste aflevering van Kon Veel Minder de Podcast beschouwen wij de wedstrijd na, bespreken wij het interview van Mark-Jan Fledderus bij FC Groningen TV, de kritiek van de noorderlijke pers en de volgende uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder S02E23: "Eindelijk weer een speler met een Groningse tongval"

  Feb 03 2020

  Met een basisdebuut voor Romano Postema en de eerste minuten van Kian Slor in de hoofdmacht van FC Groningen was het ondanks de nederlaag een interessante avond in Zwolle. Samen met Michiel Jongsma van Opta Nederland bespreken wij het verliesduel tegen PEC, de inbreng van de eigen jeugd, transfer deadline day en de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Daarnaast bellen wij met Bas Kammenga van de communicatie-afdeling van FC Groningen over de contributie die jeugdspelers voortaan moeten gaan betalen. ...more

 • Kon Veel Minder S02E22: "Play-offs niet ondenkbaar"

  Jan 28 2020

  Man, man, man, wat een middag afgelopen zondag! We bespreken deze heerlijke overwinning tegen Ajax met Neal Petersen, ex-jeugdspeler van FC Groningen en tegenwoordig presentator van FC Afkicken. Naast FC Groningen - Ajax bespreken we de laatste ontwikkelingen rond de club en wil Neal nog even ruzie maken met het Groningse journaille. Vaste presentator, Maarten, is afwezig en zodoende loopt het volledig uit de klauwen. Maarten, wil je volgende week alsjeblieft weer presenteren? Dank! Credits: Fr...more

 • Kon Veel Minder S02E21: "Groningen moet gewoon als Liverpool gaan spelen"

  Jan 20 2020

  Ondanks dat het een 0-0 was in Enschede weten wij weer langer dan een uur te podcasten! Samen met journalist Wim Masker bespreken wij het gelijkspel tegen FC Twente, het aanvallende probleem, de contractverlenging van Danny Buijs en de kraker tegen landskamioen Ajax. Doneer voor de behandeling van Pien van Roosmalen via deze link: https://www.gofundme.com/f/lyme-behandeling-pien-van-roosmalen?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=m_pd+share-sheet Credits: Free Westerhoff - We Gaa...more

 • Kon Veel Minder S02E20: "Fledderus gaat een drukke zomer krijgen"

  Jan 17 2020

  Ook in 2020 zijn wij er gewoon weer om je wekelijks bij te praten over de laatste ontwikkelingen rond de Trots van het Noorden! Deze aflevering bespreken we de afgelopen maand, en wat er komen gaat. Gaat de gehele defensie op korte termijn vertrekken? Radiostilte rond het contract van Buijs? We praten je helemaal bij, maar eerst praten we 10 minuten over ons zelf. Moet kunnen. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder S02E19: We maken de balans op met Pomp

  Dec 24 2019

  Het is winterstop! FC Groningen verloor afgelopen donderdag met 0-1 van FC Utrecht en won vervolgens met 2-0 van FC Emmen. Live vanuit Proeflokaal Hooghoudt maken wij samen met FC-watcher William Pomp van het Dagblad van het Noorden de balans op. Wat is de huidige status van de FC en hoe moeten we verder in de tweede seizoenshelft? Hoor het in de nieuwe aflevering van Kon Veel Minder de Podcast! Credits: Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal (prod. Mark Pepping)

 • Kon Veel Minder S02E18: Soms is voetbal meer dan voetbal alleen

  Dec 16 2019

  De Piethoane van de Week was deze keer niet zo heel moeilijk: Joey Kooij. Samen met Klaas-Jan ter Veen van de Supportersvereniging praten wij over de prestaties van Kooij, het gelijkspel tegen ADO Den Haag en natuurlijk de aankomende wedstrijden tegen FC Utrecht en FC Emmen. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek) James Brown - Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine (Piethoane-jingle)

 • Kon Veel Minder S02E17: "Bij FC Groningen gaat het goed totdat het de bal krijgt"

  Dec 10 2019

  Voor de tweede keer op rij verloor FC Groningen. Deze keer thuis tegen FC Utrecht. Door deze reeks gingen wij toch vrij cynisch de studio in deze keer, samen met Niiwino Geertsema. Niiwino is presentator bij Radio Noord, waar hij onder andere de podcast 'De Koffiecorner' maakt. Met hem bespreken we de laatste ontwikkelingen rond FC Groningen. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek) RTV Noord voor het lenen van de Koffiecorner-jingle Word lid van onze...more

 • Kon Veel Minder S02E16: Malaise in de mist

  Dec 03 2019

  FC Groningen kon de goede reeks van de afgelopen weken niet voortzetten in Sittard. Fortuna was in een koud en mistig stadion met 1-0 te sterk voor een erg matig FC Groningen. We bespreken de wedstrijd tegen de Limburgers, de huidige opstelling en speelstijl en uiteraard de wedstrijd van aanstaande zondag tegen FC Utrecht. Ook maken we de winnaar van het boek 'Van gammel hek naar stevig beton' bekend. Abonneer je op onze Telegram-channel: t.me/KonVeelMinder Credits: Free Westerhoff (prod. Mark...more

 • Kon Veel Minder S02E15: Van gammel hek naar stevig beton

  Nov 27 2019

  FC Groningen speelde redelijk tegen Feyenoord, en wist uiteindelijk een punt in het eigen stadion te houden afgelopen zondag. Afgelopen zaterdag vond in het stadion de presentatie van het boek 'Van gammel hek naar stevig beton' plaats. Het boek is geschreven door Ferdi Delies, toevallig ook vriend van deze show, hij was vandaag te gast in de podcast om te vertellen over zijn boek. Met dank aan Ferdi mogen wij een examplaar van zijn boek weggeven, hier aan meedoen kan via de volgende link: http...more

 • Kon Veel Minder S02E14: We houden het kort vandaag

  Nov 19 2019

  Geen FC Groningen vorige week, maar interlands. Er is dan ook niet heel veel FC-gerelateerds gebeurd. Toch konden we nog wat onderwerpen vinden. In deze aflevering praten wij over het vertrek van Robbert Klaver, de vierde plaats voor Romano Postema in Brazilië, de verschrikkelijke gebeurtenissen rondom oud-FC'er Ahmad Mendes Moreira en beschouwen wij voor de wedstrijd tegen Feyenoord Rotterdam. Abonneer je op onze Telegram-channel: t.me/KonVeelMinder Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Peppin...more

 • Kon Veel Minder S02E13: "Mike verdient nog meer lof"

  Nov 13 2019

  In Arnhem wist FC Groningen een belangrijke overwinning te behalen tegen Vitesse. Wij bespreken de 1-2 overwinning na met Vitesse-supporter Yorin Schrader. Daarnaast hebben wij het over de aankomende interland periode en de successen van Oranje O. 17. Vis & Voetbal: https://www.youtube.com/watch?v=iuKhUxiDsQY&t=107s Abonneer je op onze Telegram-channel: t.me/KonVeelMinder Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek)

 • Kon Veel Minder S02E12: "Het interview met Gudde was een verademing"

  Nov 05 2019

  FC Groningen wist zowel tegen Harkema als tegen Willem II winnend van het veld af te stappen. Tegen de Tilburgers zagen de supporters zelf wel meerdere kansen in de eerste tien minuten. In deze aflevering beschouwen wij na op de twee confrontaties, bespreken wij het jaarverslag van de FC met het interview van Wouter Gudde, de ontwikkelingen rondom Romano Postema in Brazilië en blikken wij vooruit op de wedstrijd tegen Vitesse in Arnhem. Dit alles doen wij met journalist Wim Masker. Abonneer je ...more

 • Kon Veel Minder S02E11: "Romano moet gewoon spelen"

  Oct 29 2019

  FC Groningen wist in de Derby van het Noorden één punt mee te nemen naar Groningen. In deze aflevering bespreken wij de clash tegen SC Heerenveen, de situatie rondom commercieel directeur Robbert Klaver en de ontwikkelingen van Romano Postema in Brazilië. Daarnaast komt de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys ter sprake en de aankomende thuiswedstrijd tegen Willem II. Abonneer je op onze Telegram-channel: t.me/KonVeelMinder Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (i...more

 • Kon Veel Minder S02E10: Wij hebben de oplossing!

  Oct 22 2019

  Wat was het een show tegen Sparta Rotterdam! Een verschrikkelijke eerste helft, maar het werd in de laatste minuten goed gemaakt door doelpunten van Kaj Sierhuis en Charlison Benschop. In deze aflevering bespreken wij de wedstrijd tegen de Rotterdammers na, de afgelopen interlandperiode, Romano Postema, Samir Memišević en beschouwen wij voor op de Derby van het Noorden. Abonneer je op onze Telegram-channel: https://t.me/KonVeelMinder Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar ...more

 • Kon Veel Minder S02E09: Klopt de Ketchupfles-theorie?

  Oct 08 2019

  FC Groningen won afgelopen vrijdag met 3-0 van RKC Waalwijk. Toch werd de wedstrijd tegen de Waalwijkers niet als goed gezien. Danny Buijs gaf immers acht onvoldoendes en bekritiseerde ook zichzelf. In deze aflevering bespreken wij de overwinning op RKC, Joel Asoro en de aanstaande interlandperiode. Ook komt commentator Evert ten Napel ter sprake! Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek) James Brown - Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine (Piethoan...more

 • Kon Veel Minder S02E08: Een Verrassende Piethoane

  Oct 01 2019

  Waar we hoopten op één punt kregen we er nul. Het lukte FC Groningen helaas niet om punten te halen in Eindhoven en Amsterdam. Samen met Peter van Dijken, die zich bezighoudt met het uitwedstrijdenbeleid rondom de club, bespreken wij de twee verloren wedstrijden, de brief van de Supportersvereniging, de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys, en beschouwen wij voor op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Oh ja, er is een verrassende Piethoane van de Week!

 • Kon Veel Minder S02E07: "We hebben een nieuw stokpaardje nodig"

  Sep 24 2019

  PEC Zwolle was een cruciale overwinning voor de FC gezien de komende twee uitwedstrijden tegen Ajax en PSV. In deze aflevering bespreken wij de wedstrijd tegen Zwolle na, krijgt Groningen complimenten over de extra biertappunten en blikken wij vooruit op de confrontaties met de nummer één en twee van de Eredivisie. Credits: Free Westerhoff (prod. Mark Pepping) - We Gaan Naar Voetbal (intromuziek) James Brown - Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine (Piethoane-jingle)

 • Kon Veel Minder S02E06: "Als ik op mijn buik slaap, moeten mensen mij helpen met omdraaien"

  Sep 17 2019

  Een teleurstellende wedstrijd in Venlo. Toch hebben wij iets op blij mee te zijn. Kon Veel Minder de Podcast kan vanaf nu zelf de jingles instarten. Daarnaast zitten we vandaag met zijn vieren. Te gast is Klaas-Jan ter Veen. Klaas-Jan houdt zich voor de supportersvereninging bezig met het uitwedstrijdenbeleid. Naast dat bespreken wij Thijs en Klaas hun tripje naar Venlo, Romano Postema, Mark-Jan Fledderus en beschouwen wij voor op de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

 • Kon Veel Minder S02E05: Een gemakkelijke overwinning...

  Sep 03 2019

  Een gemakkelijke overwinning, dat zou het worden tegen Heracles Almelo toch? Maar nee, FC Groningen verloor in eigen huis met 1-2 van de Tukkers. Naast de verloren wedstrijd bespreken wij het nieuwe magazine van de Noordtribune, 'Het Woord van Noord', het sluiten van de transfermarkt en de loting van de KNVB Beker. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder

 • Kon Veel Minder S02E04: Een jaar Kon Veel Minder!

  Aug 27 2019

  We bestaan vandaag precies een jaar, en dat gaan we vieren. Met een podcast. Omdat FC Groningen geen wedstrijd speelde dit weekend hadden we extra tijd voor luisteraarsvragen. We vroegen om off-topic vragen, en we kregen die. Mocht je op zoek zijn naar een inhoudelijk gesprek over FC Groningen kan dat ook, maar zo rond het halfuur houdt het wel op met de formaliteiten en slaat het om in onderwerpen als ons favoriete eten en dergelijke. Eenmalig voor de liefhebber, het is tenslotte ONS jubileum! ...more

 • Kon Veel Minder S02E03: "Hrustić is net als een damestas"

  Aug 19 2019

  De brilstand in Den Haag. Toch liet FC Groningen prima dingen zien in de wedstrijd tegen AZ Alkmaar. Ditmaal bespreken wij samen met journalist Wim Masker de ontwikkelingen rondom het elftal van Danny Buijs. We hebben het over de wedstrijd, jeugdspelers, de nieuwe aanwisten Ahmed El Messaoudi en Joel Asoro, en oud-FC’er Virgil van Dijk, die genomineerd is voor de FIFA Men’s Player of the Year Award. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: k...more

 • Kon Veel Minder S02E02: "Groningen heeft een gigantisch signaal afgegeven"

  Aug 14 2019

  Het was een intense week voor de FC: een kort geding, transfernieuws en de beladen wedstrijd tegen FC Twente. Samen met de voorzitter van de Supportersvereniging, John de Jonge, bespreken wij onder andere de prestaties van Bax, de rechtszaak tussen de club en de Supportersvereniging, keert de Piethoane van de Week terug en beschouwen wij voor op de wedstrijd tegen AZ Alkmaar in het Cars Jeans Stadion.

 • Kon Veel Minder S02E01: "Twente is een must-win wedstrijd"

  Aug 05 2019

  Daar zijn ze weer! Kon Veel Minder de Podcast begint aan het tweede seizoen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bespreken wij de gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen, de commotie rondom het nieuwe thuisshirt en het Gouden Aandeel, het kort geding van de Supportersvereniging en blikken wij vooruit op de wedstrijd tegen promovendus FC Twente. Dit alles bespreken wij met clubwatcher Daniël Theelen van OOG. Dankwoorden: - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.co...more

 • Kon Veel Minder De Zomer Door #3 - Open Dag

  Jul 29 2019

  In de laatste Kon Veel Minder de Zomer Door 2019 doen wij verslag vanaf de open dag van FC Groningen. We maken onszelf (eindelijk) lid van de Supportersvereniging en praten kort met onder andere Tom van de Looi, aanvoerder Mike te Wierik en kersvers assistent trainer Adrie Poldervaart. Ook beschouwen we FC Emmen-uit alvast voor. Vanaf volgende week zijn wij terug met reguliere podcasts van seizoen 2, we hebben er weer zin in! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor...more

 • Kon Veel Minder De Zomer Door #2 - met Wouter Gudde

  Jul 11 2019

  Kon Veel Minder de Podcast helpt je de zomer door! Vandaag stelt kersvers algemeen directeur Wouter Gudde zich voor. We praten over zijn visie en zijn plannen met de club. We bespreken tevens ook actualiteiten rondom Arjen Robben en vuurwerk. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siep...more

 • Kon Veel Minder De Zomer Door #1

  Jun 25 2019

  Kon Veel Minder helpt je de zomer door! In de eerste zomerspecial bespreken we samen met Wouter Holsappel de laatste ontwikkelingen op vlak van FC Groningen en andere zaken in het leven. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsappel

 • Kon Veel Minder S01E37: seizoensoverzicht met Mark van Rijswijk

  Jun 05 2019

  In de laatste Kon Veel Minder van dit seizoen blikken we terug op een roerig Eredivisie-seizoen van FC Groningen. We doen dit met Mark van Rijswijk, commentator bij FOX (o.a. van de bekerfinale!). En dan nu: zomerstop! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Ho...more

 • Kon Veel Minder S01E36: "Ødegaard was krankzinnig"

  May 27 2019

  Het seizoen is voor FC Groningen helaas voorbij, maar op transferfront gebeurt er nog genoeg. Dit en nog meer bespreken we met Stefan Bleeker, clubwatcher voor RTV Noord. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsappel

 • Kon Veel Minder S01E35: zure uitgoal maar goede eerste halve finale

  May 20 2019

  Een uitstekende wedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse, in de eerste halve finale van de play-offs. We bespreken de wedstrijd en nog veel meer met Wouter Holsappel, onze eindredacteur als gast, voor zover Hols nog een gast genoemd mag worden. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Si...more

 • Kon Veel Minder S01E34: in Emmen de play-offs binnenhalen

  May 15 2019

  Met grote dank aan FC Emmen kwam FC Groningen in pole position om de play-offs te halen. Nu moet het woensdag in Emmen de klus afmaken. We bespreken het wel en wee met Robert Visscher, journalist voor Trouw en supporter van FC Groningen. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wo...more

 • Kon Veel Minder S01E33: de laatste loodjes

  May 08 2019

  We zijn weer terug! Na een klein lente-reces gaan de ogen weer vol op de play-offs. We bespreken het wel en wee met Wim Masker, clubwatcher van FC Groningen. STEM OP DE KON VEEL MINDER SPELER VAN HET JAAR: tinyurl.com/KVMSpelervhJaar Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Woute...more

 • Kon Veel Minder S01E32: "Danny Buijs verdient heel veel credits"

  Apr 23 2019

  In eigen huis met 1-0 verliezen van Ajax, er zijn Europese topploegen die het er minder van af brengen. Maakt het niet minder zuur natuurlijk. We bespreken dit alles zonder onze eindredacteur Wouter Holsappel, die ziek moest afhaken. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter...more

 • Kon Veel Minder S01E31: "Tegen Ajax de Danny Bus parkeren"

  Apr 15 2019

  1-1 in Heerenveen, de punten werden gedeeld. We bespreken het wel en wee rondom FC Groningen met Willem Groeneveld, journalist bij Sikkom en bovenal supporter van FC Groningen. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsappel

 • Kon Veel Minder S01E30: Mourinho onder de Martinitoren

  Apr 10 2019

  Twee wedstrijden en een 1 aprilgrap, zo lang was onze vorige aflevering alweer geleden. Genoeg te bespreken dus. We doen dit met Neal Petersen, bekend van voetbaltalkshow FC Afkicken en tevens voormalig jeugdspeler van FC Groningen. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter ...more

 • Kon Veel Minder S01E29: "Vrijdag wordt een slagveld"

  Apr 01 2019

  Verliezen? Wat is dat ook alweer? Nou ja, kan een keer gebeuren tegen de nummer 3 van Nederland. We bespreken het wel en wee met Merijn Slagter, vriend van de show en journalist voor o.a. d'Olle Grieze. Genoemd in de show: Column over Ultras Cruoninga: http://tinyurl.com/y65zczg6 BNR Podcast-awards: https://projects.bnr.nl/bnr-podcast-awards/podcast-awards Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod ...more

 • Kon Veel Minder S01E28: De leegte van een interlandweekend

  Mar 25 2019

  Nadat we vorige week zéér serieuze journalistiek bedreven was het deze week weer een tijd voor wat slap gelul. Met wie kan je dat nou beter dan met Wouter Holsappel? Onze eigen eindredacteur. We bespreken ontwikkelingen op gebied van onder-23, Danny Buijs en de aflopende contracten. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @...more

 • Kon Veel Minder S01E27: Special over opleiding met Peter Jeltema

  Mar 18 2019

  Weer gewonnen, het begint bijna normaal te worden. Jammer dat het nu interlandweekend is eigenlijk... Te gast vandaag is Peter Jeltema, Hoofd Opleiding bij FC Groningen. Met hem bespreken we opleiding in Nederland en bij FC Groningen specifiek. Ook leggen we hem het vuur aan de schenen in de wekelijkse quiz. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook ...more

 • Kon Veel Minder S01E26: "Het is maar goed dat voetbal geen jurysport is"

  Mar 11 2019

  Een puntje in Utrecht tekent bijna elke Eredivisie-club voor, echter was het wel wederom een matige wedstrijd van de kant van FC Groningen. Maar ja, die magische 36 puntengrens van Buijs komt wel steeds dichterbij. We bespreken het wel en wee met Stefan Bleeker, clubwatcher voor RTV Noord. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs F...more

 • Kon Veel Minder S01E25: met Tom van de Looi

  Mar 05 2019

  Aflevering 25 alweer! In deze jubileumuitzending is FC Groningen-speler Tom van de Looi te gast. We bespreken zijn carrière-pad, zijn jeugdopleiding en nog veel meer. Ook komt de gespeelde wedstrijd tegen VVV en de wedstrijd van aankomend weekend tegen FC Utrecht aan bod. Veel luisterplezier! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thij...more

 • Kon Veel Minder S01E24: Puntje in Breda

  Feb 25 2019

  Een puntje in Breda, tja. Gelukkig was er verder genoeg te bespreken. De van vakantie teruggekeerde Thijs kon weer wat Ludovit Reis-propaganda uiten en los gaan op Robert Maaskant. Peter van Dijken was er ook bij, hij kon onder andere zijn licht laten schijnen over het zogeheten corteo-verbod, opgelegd door de gemeente Heerenveen. Verder was presentator Maarten er niet, dus moest Thijs de honneurs waarnemen, met wisselend succes... Veel luisterplezier! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de facilite...more

 • Kon Veel Minder S01E23: Het linkerrijtje?

  Feb 18 2019

  Elke Groningen-supporter beleefde een geweldige middag afgelopen zondag. Tijd om dat na te bespreken! Samen met freelance journalist en supporter Wim Masker bespreken wij de wedstrijd tegen Feyenoord, het aankomende beleid bij de FC en blikken wij vooruit op de wedstrijd tegen NAC Breda. Plus, er is een verrassende Piethoane van de Week! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram:...more

 • Kon Veel Minder S01E22: Weer 3 punten, weer onterecht

  Feb 11 2019

  Weer gewonnen, weer onterecht! Mo El Hankouri was de verlosser die Vitesse de nederlaag bracht. We praten er over met Yorin Schrader, Vitessenaar en Twitter-fenomeen. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsappel

 • Kon Veel Minder S01E21: Het wonder van Tilburg

  Feb 04 2019

  Gewonnen! Hoe? Maakt niet uit. We bespreken het wel en wee met Michiel Jongsma, statistieken-man bij Opta en FC Groningen-supporter. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsappel

 • Kon Veel Minder S01E20: "PSV is Ajax met een zachte G"

  Jan 28 2019

  Helaas kon de goede start niet doorgezet worden, er werd verloren van PSV. Met 2-1, kan gebeuren joh. We bespreken deze week het wel en wee met Jan Pieter Westing, redacteur bij Boerenmacht. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsappel

 • Kon Veel Minder S01E19: Messi onder de Martinitoren

  Jan 21 2019

  Gewonnen! 3 punten! 3 uitblinkende nieuwelingen. Waaronder Thomas Bruns, beter bekend als 'Messi onder de Martinitoren'. We bespreken het met Casper Raymakers, Heraclied en vriend van de show. Veel luisterplezier! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsapp...more

 • Kon Veel Minder S01E18: De eerste van 2019!

  Jan 15 2019

  De Kon Veel Minder-crew is terug. Nieuw jaar, nieuwe kansen voor de FC. Genoeg te bespreken ook, we hebben ineens 2 Japanners in plaats van 1. Mooi man. Veel luisterplezier gewenst! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel Wouter Holsappel: @Holsappel

 • Kon Veel Minder S01E17: Nicklas Pedersen

  Dec 18 2018

  Verliezen van FC Emmen, het is gewoon keiharde realiteit in het hedendaagse FC Groningen. We bespreken de wedstrijd en andere onderwerpen met Ernst Slagter, hij is clubwatcher van FC Emmen voor het Dagblad van het Noorden. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel

 • Kon Veel Minder S01E16: "Derby? Emmen is toch net zo ver als Zwolle?"

  Dec 11 2018

  Een gelijkspel, dat was weer lang geleden. Een bloedeloze 0-0 tegen VVV, tja, de trip was beter dan de wedstrijd. We bespreken al het wel en wee met Sjoerd-Jan Gispen, ook kijken we vooruit op FC Emmen-thuis (NIET DE HUNEBED- OF HONDSRUG-DERBY). Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Si...more

 • Kon Veel Minder S01E15: #BroccoliGate

  Dec 04 2018

  Als onze oorspronkelijke gast op het laatste moment afbelt wegens privé-omstandigheden zit er maar één ding op: weer die ellendige Ajacied van een Wouter Holsappel te gast. Wouter is tegenwoordig met name bekend als de broccoli-Groninger. Met hem bespreken we de actualiteiten rond FC Groningen. Oh ja: we hebben ook nog een nieuwe rubriek. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram...more

 • Kon Veel Minder S01E14: "Ronaldo is onze topscorer"

  Nov 27 2018

  Niet gewonnen, de reeks is voorbij! Wel goed gespeeld in De Kuip, dus weer genoeg te bespreken. We bespreken de wedstrijd, Feyenoord, de trip en de eDivisie met Robert Schroer. Robert is Feyenoorder woonachtig in Groningen. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons ook op Twitter: Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel

 • Kon Veel Minder S01E13: Tijd om het over uitwedstrijden te hebben!

  Nov 20 2018

  Geen wedstrijd deze week, dus we kunnen wat dieper in gaan op een onderwerp. Deze week is dat onderwerp uitwedstrijden, en dan voornamelijk het beleid rond deze uitwedstrijden. We bespreken dit met Klaas-Jan ter Veen, hij zet zich voor de supportersvereniging in voor soepelere regelgeving rondom uitwedstrijden. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Volg ons oo...more

 • Kon Veel Minder S01E12: Trots van het Noorden!

  Nov 13 2018

  Twee keer op rij winnen, wie had dat gedacht? En dan ook nog tegen sc Heerenveen, wat een hosanna! We waren bang dat het een saaie podcast ging worden, maar toen maakte Hans Nijland nogal groot nieuws bekend: hij gaat stoppen aan het eind van dit seizoen. Samen met John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging, bespreken we zijn vertrek en hoe nu verder. Ook komt uiteraard de wedstrijd tegen Heerenveen langs en nog veel meer. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerh...more

 • Kon Veel Minder S01E11: Thijs neemt het op voor Pohl

  Nov 05 2018

  3 punten, 3 hele punten? Gelooft u het nog? Wij niet. Een euforische aflevering dus, met Stefan Bleeker als gast. Stefan is de clubwatcher van FC Groningen voor RTV Noord. Met hem bespreken we de wedstrijd tegen Excelsior, wederom uitwedstrijden-beleid en de derby van aankomende zondag. Oh ja, Thijs openbaart nog even zijn beoogde chant voor Ritsu Doan. Dat wordt vuurwerk dus! Veel luisterplezier! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: kon...more

 • Kon Veel Minder S01E10: Lichtpuntje?

  Oct 30 2018

  Nummer 10 alweer! En we hebben onze Rotterdamse vriend van de show in de podcast. Robert Visscher, freelance journalist voor onder andere Trouw, is te gast. We bespreken de deceptie tegen PSV, het uitwedstrijd-beleid en de wedstrijd tegen Excelsior. Veel luisterplezier! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Si...more

 • Kon Veel Minder S01E09: Kan het veel minder?

  Oct 22 2018

  Weer een nederlaag, we staan nu echt officieel onderaan. Niet best. Wel weer een podcast, met een Heraclied om ons de nederlaag er extra in te wrijven. We bespreken de wedstrijd, het monsterbegin van Heracles, Danny Buijs en hoe nu verder. Veel luisterplezier! Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook & Instagram: @konveelminder Thijs Faber: @Thijs_Faber Maarten Siepel: @Maarten_Siepel

 • Kon Veel Minder S01E08: Tijd om het over fanbeleving te hebben

  Oct 15 2018

  Geen wedstrijd deze week, interlands. Best lekker om een keer een week geen nederlaag te hoeven nabeschouwen. Ook geeft het ons meer spreektijd om eens wat dieper in te gaan op een onderwerp dat minder met het sportieve heeft te maken: de fanbeleving. We doen dit met Niels Hilboesen, voorzitter van het Supporterscollectief. Wat kan er beter op dat vlak, wat is er al goed? We bespreken dat en nog veel meer, waaronder de opening van het TopsportZorgCentrum, Ritsu Doan en Heracles-uit. Veel luister...more

 • Kon Veel Minder S01E07: Oh oh FC Groningen

  Oct 08 2018

  Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger, een wedstrijd willen winnen. Weer niet gewonnen. Weer een slechte wedstrijd. De gifbeker moet leeg, om er maar eens een cliché tegenaan te gooien. Wel weer een podcast, kon het veel minder? We bespreken de wedstrijd en nog veel meer met Ferdi Delies, hij schrijft momenteel een boek over FC Groningen. Dankwoorden: - Omroep OOG voor de faciliteiten - Free Westerhoff voor de intromuziek Contact: konveelminder@gmail.com Twitter: @KVMdePod Facebook &...more

 • Kon Veel Minder S01E06: Bekerdrama en een puntje!

  Oct 01 2018

  Donderdagavond spraken wij de inmiddels vaste woorden maar weer eens tegen elkaar uit: het is verdorie maar goed dat we niet vlak na een wedstrijd al een podcast opnemen. Want wat was het een partij beroerd wat FC Groningen tegen FC Twente op de mat legde. Het bekerseizoen was dus alweer voorbij, rellen braken uit na de wedstrijd en zondag wachtte FC Utrecht alweer. Met meer geluk dan wijsheid werd in die wedstrijd wel een puntje gehaald, en speelde FC Groningen toch 25 minuten best aardig. Late...more

 • Kon Veel Minder S01E05: Wij zijn even het spoor bijster

  Sep 24 2018

  Aflevering 5 alweer, we gaan als een trein! De FC loopt echter wat vertraging op onderweg naar het linkerrijtje, in een knotsgekke wedstrijd was winst op AZ even een (spoor)brug te ver. We bespreken de wedstrijd na en we kijken vooruit naar de komende weken; krijgt FC Groningen onder leiding van Danny Buijs de boel weer op de rails? Is het linkerrijtje inmiddels een gepasseerd station? Uw machinisten Maarten Siepel en Thijs Faber bespreken dit en nog veel meer samen met Merijn Slagter. Merijn is...more

 • Kon Veel Minder S01E04: Na regen komt (ooit) zonneschijn

  Sep 17 2018

  Verliezen in de Johan Cruyff ArenA, dat kan nou eenmaal eens gebeuren. Wat dan wel vervelend is, is dat we dan vervolgens maandag in de studio zitten met een Ajacied. Maar vooruit, zonder hem hadden we niet wekelijks bij OOG kunnen zitten, dus Wouter Holsappel was van harte welkom voor zijn tweede optreden in onze podcast. We praten onder andere na over de wedstrijd van zaterdag, de onzin die Johan Derksen vrijdag in Veronica Inside vertelde en over de wedstrijd van aankomende zondag tegen AZ. V...more

 • Kon Veel Minder S01E03: Tijd om het over beleid te hebben

  Sep 12 2018

  Nu FC Groningen dit weekend niet in actie kwam en wij dus niets na te beschouwen hadden, hadden we eindelijk spreektijd om het eens over het beleid te gaan hebben. In onze ogen kan je dan geen geschiktere gast laten spreken dan Wim Masker, en laat dat nou net zijn wat we gedaan hebben! Met een kritische blik kijken we naar hoe de club er organisatorisch voor staat, wat kan er beter? Wat is er al goed? Daarnaast praten we kort over de wedstrijd in de Johan Cruyff ArenA die zaterdag op de planning...more

 • Kon Veel Minder S01E02: Zure nederlaag maar wel weer een podcast!

  Sep 03 2018

  Het duurde precies 1 week: de Kon Veel Minder winstreak, FC Groningen kreeg het zondag namelijk niet voor elkaar om thuis van PEC Zwolle te winnen. Wel gingen wij met opgeheven hoofd weer de studio in, want uiteraard, het Kon Veel Minder allemaal. Nadat Thijs eerst per abuis het wel heel stil maakte op 106.6 FM kon uiteindelijk Bas Kammenga aansluiten voor de tweede aflevering van Kon Veel Minder de Podcast. Bas werkt op de communicatie-afdeling van FC Groningen en schreef het boek 'De Europese ...more

 • Kon Veel Minder S01E01: De vuurdoop en de eerste 3 punten!

  Aug 27 2018

  Jawel, daar zijn we dan! De allereerste aflevering van Kon Veel Minder, de FC Groningen-podcast. Met wat hulp van de selectie en het scheenbeen van Sergio Padt ook meteen een positieve uitzending, want de eerste driepunter is binnen! We bespreken de uitwedstrijd in Doetinchem uitgebreid na, ook komt de Drost/Van Weert-soap aan bod, kijken we vooruit naar Zwolle-thuis en beantwoorden we de luisteraarsvragen. Vandaag schuift Wouter Holsappel, redacteur van OOG en voetbalkenner, aan. Hij is de man ...more