PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kleedkamer Noord

Alle sporten, behalve FC Groningen. Dat is wat presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman wekelijks bespreken in de RTV Noord-podcast Kleedkamer Noord.

Afleveringen

 • #56: 'Ik ben hartstikke blij en zij teleurgesteld, dat is echt heel raar te managen'

  Jan 04 2022

  In deze 56e Kleedkamer Noord-podcast, de eerste aflevering van het nieuwe jaar, bellen we met de Groninger schaatser Marcel Bosker. Hij kan zich opmaken voor z'n eerste Olympische Winterspelen die op 4 februari van start gaan in China. Dat ging niet zonder rumoer, want de selectiecommissie van de KNSB heeft hem een aanwijsplek gegeven en de manier waarop dat gecommuniceerd werd valt niet bij iedereen in goede aarde. Ook bellen we met Donar-secretaris Gert-Jan Swaving. Hij is belast met het i...more

 • #55: Kerstpodcast met pa en zoon Hummel

  Dec 23 2021

  Twee verbrijzelde onderbenen als jochie van tien is niet de enige zware blessure die de Hoogkerker heeft gehad. Een prachtig dubbelinterview over vaak vallen, maar net iets vaker opstaan en weer doorgaan.

 • #54: 'De Duitse vrouwen hier zijn vaak quinoa-etende boomknuffelaars'

  Dec 20 2021

  Verder bespreken we onder andere de nationale titel van het 15-jarige skateboardtalent Daniël Moragues, de prestaties van zwemkoningin Ranomi Kromowidjojo, legt Henk in 'Jip en Janneke taal' de schaatsmatrix uit en krijgen we een teaser van de kerstpodcast.

 • #53: 'Heb wel een paar keer jankend op de mat gestaan'

  Dec 13 2021

  Ook hebben we het natuurlijk over Max Verstappen, Lycurgus, Rienk Mast, horen we Sergio Padt over de Groninger van het Jaar-verkiezing en natuurlijk een showbizzblok van Henk.

 • #52: Donar-nieuwelingen, Abbingh en showbizz

  Dec 06 2021

  En Karel-Jan is bij de stadionspeaker van FC Groningen op bezoek, die voor een leeg stadion staat te speakeren.

 • #51: De positieve thuisquarantaine-editie

  Nov 29 2021

  Verder komen onder andere voorbij: Rienk Mast, de herinneringen van Wytze Kooistra aan de sporthal in Selwerd en Henk zijn warmtepak.

 • #50: voert verhitte discussie met Mister Donar

  Nov 15 2021

  Ook gaat het uitgebreid over de familie Nienhuis vanwege het 'Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte'. Voor de rest komen voorbij: Martini Sparks, Rienk Mast, Sjoerd den Hertog en Robert Post die in scheiding liggen, jong schaatstalent en hopelijk de terugkeer van publiekslieveling Auke van de Kamp.

 • #49: 'Er zaten meer mensen bij de Sparks dan bij Lycurgus'

  Nov 08 2021

  Met Lycurgus-coach Arjan Taaij hebben we het over zijn partnerschap met rivaal Redbad Strikwerda, met wie hij een nieuwe team van Oranje gaat leiden. Wie is de assistent en wie de hoofdcoach? Buurke is bij de dames van Martini Sparks geweest en het was zo leuk, dat hij misschien volgende week weer gaat.. Elderman vertelt over zijn muzikale belevenissen bij het kunstrijden op het ijs. Ook komen grote dromen van Groningse talenten en de Leekster Eagles voorbij.

 • #48: 'Martini Sparks, ga zo door!'

  Nov 01 2021

  Ondanks het verlies van Lycurgus feliciteren we hoofdtrainer Arjan Taaij toch. Ook felicitaties voor het gepromoveerde GIJS en rechterrijtjekoploper Martini Sparks. De winst van Donar in Zwolle wordt ook besproken. Daarnaast vertelt Henk over zijn avonturen bij de Zeemijlenloop in Delfzijl en de NK Afstanden in Thialf. Met daarbij een prachtig verhaal van de teruggekeerde Lex Dijkstra, die aardig in de put zat.

 • #47: 'Moet Dourisseau de nieuwe 'mister Donar' worden?

  Oct 25 2021

  Verder bellen we met Dajenka Meijer, want ze werd afgelopen week Wereldkampioen kickboksen in de tweede klasse. Lycurgus speelde afgelopen weekend in Martiniplaza, waar de spelers zich na afloop van hun beste kant lieten zien.

 • #46: Donar denkt aan versterking van selectie

  Oct 18 2021

  In deze aflevering zijn de (nu nog) Mister Donar en de trainer van Lycurgus te gast. Laatstgenoemde wordt op scherp gezet om de teloorgang van het Nederlandse volleybal te voorkomen. Martin de Vries legt uit waarom het nog niet loopt bij Donar en vertelt waar eventuele versterking van de ploeg van afhangt. Verder komen aan bod: Leekster Eagles en het EK zaalvoetbal, de clash tussen Noordwolde-Holwierde, NK Streetfishing, zeldzame winst voor Martini Sparks en het ontbreken van Henk Grol op de ...more

 • #45 (Kim Polling): 'Het gaat gelukkig steeds bete'

  Oct 04 2021

  Met Kim Polling gaat het stukje bij beetje beter, vertelt ze in de podcast. En zou ze Henk Grol een goede trainer vinden? Elderman vertelt o.a. over zijn avonturen bij Donar en de Kelderklasse. Karel-Jan Buurke heeft veel beleefd bij Lycurgus en vertelt daar over. Ook wordt Lonneke Uneken nog kort besproken, die geschiedenis schreef in de eerste vrouwenversie van Parijs-Roubaix.

 • #44: 'Schandalig, Lycurgus!'

  Sep 27 2021

  Donar-teammanager Hans Besselink vertelt hoe de Europese bubbel in Groningen er de komende dagen uit ziet, waar Donar hoopt de poulefase van de Europe Cup te halen. Elderman vertelt over de dramatische Supercup-middag van Lycurgus, dat met 3-0 verloor van Dynamo. Schaatscoach Erik Julsing vertelt hoe 'zijn' YVG het op het NK Clubs deed en Elderman vertelt hoe de amateurclubs omgingen met de coronapas die sinds dit weekend verplicht is.

 • #43 (met Arjan Taaij): 'Ik heb me niet ingehouden in Bologna'

  Sep 20 2021

  Elderman is bij de 'maffe rit' voor NIC geweest, die duizenden euro's opleverde. Buurke maakt opnieuw reclame voor Lotanna Nwogbo, die na een verloren lens én glijpartij zittend op de grond scoorde. Voor de rest komen onder andere aan bod: de duif van Henk, de dames van FC Groningen, Mollema wel/niet op het WK en de 4Mijl.

 • #42: 'Donar gaat dit jaar veel spektakel bieden'

  Sep 13 2021

  Na een zomerstop is Kleedkamer Noord er weer. Buurke schetst een beeld van het nieuwe Donar, met heuglijk nieuws voor de coach. Wytze Kooistra verkoopt Lycurgus op geheel eigen wijze en Elderman vertelt over zijn avonturen op de amateurvelden. Ook duidt hij de tranen van Hinke Schokker, die de RUN van Winschoten op haar naam schreef. En hij vertelt hoe zijn eerste stappen als duivenmelker verlopen.

 • #41 (met Vliet): 'Uiteindelijk is het allemaal uitgepraat'

  Aug 09 2021

  Met De Rennende Tandarts uit Leek, die niet veel gerend heeft, praten we na over haar belevenissen in Tokio. Een reis die Leonie van Vliet voor geen goud had willen missen. Henk komt vanaf de camping met zijn Olympische top 5 en op deze manier praten we na over een bijzondere editie van de Spelen.

 • #40 (met Melvin Twellaar): 'Ik word nu echt herkend'

  Aug 02 2021

  De tot nu toe enige Groningse medaillewinnaar Melvin Twellaar (zilver bij het roeien) vertelt over zijn tijd in Tokio en de dagen erna, nu hij min of meer BN'er is geworden. Buurke vertelt over zijn avonturen bij de families Kromowidjojo en Grol, waar hij de uitschakelingen van Ranomi en Henk volgde. Voor de rest bespreken we alle andere atleten, en welke Groningse ijzers hebben we nog in het vuur?

 • #39 (met Jordy Kuiper): 'Hoor helaas best veel negativiteit over 3x3'

  Jul 26 2021

  Kleedkamer Noord volgt de verrichtingen van TeamNL in Tokio op de voet, natuurlijk met een speciale Groningse bril op. Presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman proberen alles te behandelen. Het eerste weekend Olympische Spelen zit er op en er is al veel gebeurd. Met de Groningse basketballer Jordy Kuiper bespreken we de nieuwe sport 3x3 basketbal, met vier voormalig Donar-spelers in het team. Ziet hij zichzelf bij de volgende Spelen op dat veldje s...more

 • #38 (met Abbingh): 'Ik heb Rutte graag nog eens aan de lijn'

  Jul 22 2021

  In de RTV Noord-podcast bespreken presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman alles met de sporters. Gaan ze voor goud? Of is meedoen belangrijker? En welke Netflix-serie gaan ze bingen in het Olympisch dorp, waar weinig vrijheid is door de coronamaatregelen? Handbalster Lois Abbingh heeft al veel eremetaal gewonnen met de Oranje dames, maar Olympische medailles nog niet. Is dat realistisch om te verwachten, zonder Polman en Broch? En wat is haar rol ...more

 • #37 (met Brouwer): 'De afbouwende, sluwe vossen, haha!'

  Jul 21 2021

  In de RTV Noord-podcast bespreken presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman alles met de sporters. Gaan ze voor goud? Of is meedoen belangrijker? En welke Netflix-serie gaan ze bingen in het Olympisch dorp, waar weinig vrijheid is door de coronamaatregelen? Beachvolleyballer Alexander Brouwer weet wat het is om op de Olympische Spelen te staan, en ook wat het is om een medaille te pakken. Kunnen ze dat weer flikken? Of hebben ze daar een meningsvers...more

 • #36 (met Van Vliet): 'In een paar weken is mijn wereld veranderd'

  Jul 20 2021

  Henk zocht voor deze aflevering de rennende tandarts uit Leek op tijdens een training. Debutant Leonie van Vliet gaat ook naar de Spelen (4x100 estafette) en hoorde als laatste van alle Groningers dat ze naar Tokio mocht. Hoe was het om dat te 'opeens' horen, en is het terecht dat ze uitgaat van een reserverol? In de RTV Noord-podcast bespreken presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman alles met de sporters. Gaan ze voor goud? Of is meedoen belangri...more

 • #35 (met Carla Grol): 'Dit blijft pijn doen, ook bij hem'

  Jul 19 2021

  Judoka Carla Grol praat over haar oudere broer Henk, die voor zijn laatste judokunstje op de Olympische Spelen gaat. Op welke manier steunt zijn familie hem, wie zijn zijn concurrenten en gromt Henk ook altijd naar Carla? In de RTV Noord-podcast bespreken presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman alles met de sporters. Gaan ze voor goud? Of is meedoen belangrijker? En welke Netflix-serie gaan ze bingen in het Olympisch dorp, waar weinig vrijheid is ...more

 • #34 (met Van Klinken): 'Zal één van die bizar goeie vrouwen moeten verslaan'

  Jul 16 2021

  De jonge, maar zeer zelfbewuste Jorinde van Klinken vertelt hoe ze naar haar eerste Spelen toeleeft. Wel met de discus, niet met de kogel. Baalt ze daarvan? Ook horen we haar over haar grote voorbeeld Rutger Smith, haar eetgewoonten en de kans op een medaille. In de RTV Noord-podcast bespreken presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman alles met de sporters. Gaan ze voor goud? Of is meedoen belangrijker? En welke Netflix-serie gaan ze bingen in het O...more

 • #33 (met Twellaar): 'Wij zijn zeker een podiumkandidaat'

  Jul 14 2021

  Olympisch debutant Melvin Twellaar doet zijn verhaal over wat hij en roeibootgenoot Stef Broenink in Tokio verwachten. En waarom Aegir, en niet Gyas? De komende twee weken beschouwt Kleedkamer Noord voor op de Olympische Spelen, die op 23 juli in Tokio beginnen. Dat doen we met bijna alle Groningse sporters zelf. Gaan ze voor goud? Of is meedoen belangrijker? En welke Netflix-serie gaan ze bingen in het Olympisch dorp, waar weinig vrijheid is door de coronamaatregelen?

 • #32 (met Kromowidjojo): 'Samen met Femke de oude wijven'

  Jul 12 2021

  De altijd vrolijke en openhartige zwemkoningin Ranomi Kromowidjojo trapt de 'Tokio-reeks' van Kleedkamer Noord af. Met een verrassing van Het Feestbeest Oet Grunnen! De komende twee weken beschouwt Kleedkamer Noord voor op de Olympische Spelen, die op 23 juli in Tokio beginnen. Dat doen we met bijna alle Groningse sporters zelf. Gaan ze voor goud? Of is meedoen belangrijker? En welke Netflix-serie gaan ze bingen in het Olympisch dorp, waar weinig vrijheid is door de coronamaatregelen?

 • #31: 'Er komt ook een Groningse fietsberg'

  Jun 21 2021

  Toch een zomerstop, kondigt Kleedkamer Noord aan. Deze laatste aflevering voor die zomerstop is eigenlijk één grote versnelde ronde. Met daarin o.a.: NK Wielrennen op de VAM-berg, de terugkeer van Erik Braal in de eredivisie basketbal en toch Jur Vrieling op de Olympische Spelen? Ook bespreken we hoe de jeugdspelers van FC Groningen reageerden toen Arjen Robben meedeed met een oefenpotje, blikken we kort terug op de uitzending '50 jaar FC Groningen' en vertelt het Groninger Forum over de eige...more

 • #30: 'Groningse hockey hangt er wat bij'

  Jun 14 2021

  Na het weekend met ultiem hockeysucces op het EK praten we met Joost van Geel van de hockeybond over het balletje dat Dick Heuvelman opgooit: waarom is er in Groningen geen tophockey te zien? En is Van Geel de aangewezen persoon om het Groningse hockey naar een hoger plan te tillen? Ook vertelt eredivisiescheidsrechter Siemen Mulder het verhaal achter zijn blessure en zijn dartprestaties. Verder behandelen we het transfernieuws bij Lycurgus en Donar en bespreken we de speciale liveuitzending ...more

 • #29: 'De Spelen in Parijs zijn mijn ultieme droom'

  Jun 07 2021

  Malou Alferink, de fysiotherapeut van Lycurgus, zit met de Oranje Dames voor de Nations League in Rimini. Ze vertelt in Kleedkamer Noord dat ze nóg grotere dromen heeft. Ook bespreken we onder andere het beachvolleybalgoud van Alexander Brouwer en de transfers bij Lycurgus en Donar. Dick Heuvelman vindt dat de door blessures geteisterde Thijmen Kupers moet gaan wielrennen. En FC Groningen-watcher Stefan Bleeker belt in om te vertellen wat we als omroep met het naderende jubileum van FC Gronin...more

 • #28 (met o.a. Arvin Slagter): 'Altijd een droom geweest'

  May 31 2021

  Daarnaast komen onder andere de comeback van Danaïd Prinsen, het gevangen bot van Kim Polling, de mislukte Giro van Bauke Mollema en de komst van Matthew Otten als nieuwe trainer van Donar voorbij.

 • #27 (met Mister Donar): 'Het was allemaal net niet'

  May 24 2021

  Welke spelers zien we volgend jaar terug? En hoe lang gaat De Vries zelf nog door? Daarnaast bespreken we met Kim Polling de juridische stappen die ze onderneemt om toch nog op de Spelen terecht te komen. Bauke Mollema, Jorinde van Klinken en zwemkoningin Ranomi Kromowidjojo komen ook nog voorbij.

 • #26: Over Donar, dunks en dildo's

  May 17 2021

  Daarnaast vertelt Jan Tammenga over de nieuwe tafeltennisarena die over drie jaar in Middelstum staat, bespreken we voetbalsters in mannenteams en het geheim van Auke van de Kamp.

 • #25: 'Hmm, yeah.. you should let me love you

  May 10 2021

  Daarnaast horen we onder andere ijshockeyster Marée Dijkema en eventuele kansen op Olympische Spelen, behandelen we de transfers bij Lycurgus en bespreken we Donar in de playoffs.

 • #24: 'Negeren Kim Polling is emotiemanagement'

  May 03 2021

  Host Niiwino is er niet, maar vervanger Martijn Folkers loodst Henk Elderman en Karel-Jan Buurke door de sportbelevenissen van afgelopen week. De uitschakeling van Donar in de beker, het selectiebeleid van Lycurgus en het feit dat Kim Polling niet naar de Spelen gaat komen allemaal aan bod in een gloednieuwe Kleedkamer Noord!

 • #23 (met Auke van de Kamp): 'Verhaal van Ghanbari doet me het meest'

  Apr 26 2021

  Ook hebben we het over Siemen Mulder en Bauke Mollema.

 • #22: Clubwatcher neemt hoedje af voor Lycurgus

  Apr 19 2021

  Het Sportgeweten van Het Noorden Dick Heuvelman geeft een historisch college over de speler Pete Miller. Ook komen Bauke Mollema en Alexander Brouwer nog voorbij.

 • ; #21Alles over het ontslag van Rudez bij Donar

  Apr 12 2021

  Ook leren we wat try-honger is, deelt Henk taart uit, pept hij Bauke Mollema op en geven Karel-Jan en Niiwino ruiterlijk toe dat ze vorige week de fout in gingen.

 • #20 (met o.a. Bennie Tuinstra): 'Maak je keuze en laat de rest maar lullen'

  Apr 07 2021

  Ook praten we over Donar, dat nog niet die beloofde geoliede machine is. Verder de grootse tafeltennisplannen in Middelstum, met een nieuwe tafeltennisarena. En waarom heeft vriend van de show Siemen Mulder zijn conditietest eigenlijk niet gehaald?

 • #19: 'Lycurgus heeft geen absolute wil om te winnen'

  Mar 29 2021

  Voor de rest vertelt pa Bacuna over hoe zijn zoons grote meneren zijn op Curaçao, gaat het over een mogelijke heropening van het dossier Drafbaan, vertelt beachvolleyballer Alexander Brouwer over de weg naar Tokio en wordt toch even stilgestaan bij de terugkeer van Michael de Leeuw bij FC Groningen.

 • #18: 'Ik vind het calimerogedrag van Lycurgus'

  Mar 22 2021

  Met gelegenheidslibero Pim Kamps van Orion bespreken we de staat van concurrent Lycurgus en zijn teksten zijn niet mals. We duiken in de wereld van het kunstschaatsen, zijn bij een uitreiking van een nieuw boek over BV Veendam en behandelen Donar. Voor de rest onder andere de Snollebollekes, Gronings keeperstalent, vrouwenvoetbal in Sappemeer, en showbizznieuws. En meer.

 • #17: Trainerloos Martini Sparks hoopt op nauwere band met Donar

  Mar 15 2021

  De derde trainer op rij stapt op bij Martini Sparks. Bestuurslid Gaaike Euwema vertelt waarom en of er wel toekomst is voor vrouwenbasketbal in Groningen. Ook zoomen we uitgebreid in op de volleybalclash tussen Lycurgus en Dynamo, waarbij Dynamo-trainer Redbad Strikwerda de interviews voor RTV Noord afneemt. Lonneke Uneken presteerde historisch en heroïsch in de Healthy Ageing Tour en welke vrouwelijke RTV Noord-ster vragen we als nieuwe commentator van FC Groningen Live? Ook komen o.a. Donar...more

 • #16: 'Donar zou nu drie stappen voor moeten liggen op de rest!'

  Mar 08 2021

  Het bewogen weekend van Donar en Lycurgus, met twee coaches die uit hun slof schoten, wordt uitgebreid gesproken. Ook wordt er op Internationale Vrouwendag een verhitte discussie gevoerd over de financiële verschillen tussen mannen en vrouwen in de topsport. Voor de rest komt o.a. voorbij: Lonneke Uneken, Jeremiah St. Juste, Bauke Mollema, Rienk Mast, het paardenvirus, Thijmen Kupers, twee Suzannes en de zwabbervoet van Gerard Kemkers.

 • #15: verdedigt vriend van de show Siemen Mulder

  Mar 01 2021

  Met Auke van de Kamp die bekent dat de coronacrisis en zijn slepende knieblessure hem tot bezinning maant: wil hij nog wel door met volleyballen? Ook komen we op voor scheidsrechter Siemen Mulder, die de afgelopen weken hard wordt aangepakt in de media. Voor de rest onder andere snoeknieuws, Rienk Mast, de miljoenen van Tjop Kall, de bizarre Donar-avond, vrouwenwielrennen, de terugkeer van Loeki de Leeuw en het mascottepak van Michael, en het niet doorgaan van de grasbaanraces.

 • #14 (met Jordy Kuiper): 'Taboe om in topsport over psychische problemen te praten'

  Feb 22 2021

  Met weer een gast: de openhartige en eerlijke Jordy Kuiper die zijn contract ontbond bij de Franse basketbalclub Lorient Basket. Hij vertelt dat het, vanwege allerlei oorzaken, mentaal te zwaar werd om daar te blijven. Hij kijkt terug, maar zeker ook vooruit. Want wil hij nog weer een club, en in welke competitie? Of toch Donar? Het mentale en psychische aspect in de sport blijft de rode draad deze aflevering, want ook atlete Danaid Prinsen zat flink aan de grond. Voor de rest behandelen we m...more

 • #13 (met o.a. Siemen Mulder): 'Het liefst geen VAR'

  Feb 15 2021

  De zingende scheidsrechter Roelof Luinge vertelt mooie anekdotes over het terugkerende toernooi Eurovoetbal en in de versnelde ronde behandelt Karel-Jan Buurke de sportweek van Donar, Lycurgus, Kim Polling en de prachtige score van Rienk Mast.

 • #12: NK Marathonschaatsen op Oldambtmeer, Schildmeer of Zuidlaardermeer?

  Feb 08 2021

  Ijs staat centraal in de twaalfde aflevering van Kleedkamer Noord. Fokko Veen ziet nog weinig ijs in Scheemda op het parcours van de Oldambtrit. Wel spreekt hij de wens uit om het NK Marathonschaatsen op het Oldambtmeer te organiseren. Dick Heuvelman pleit voor kortebaanwedstrijden in Lageland Hamweg en ziet kansen voor de Noorderrondritten nu de Elfstedentocht sowieso niet doorgaat. Ook bespreken we de prestaties van Laura Cornelius met het Nederlands basketbalteam, Donar, Lycurgus en reikt mar...more

 • #11: 'Kan Jorden het schaken sexy maken?'

  Feb 01 2021

  Met Martin de Vries (interim-teammanager Donar) die het Kleedkamer Noord tribunaal overleeft. Ook bespreken we uitgebreid de historische winst van schaker Jorden van Foreest in Wijk aan Zee. In de versnelde ronde komen de sloop van café de IJzeren Klap, schaatsen op natuurijs, (de stream van) Lycurgus en de verrichtingen van de Georgische voetbalbroers Goguadze voorbij. Voor de rest: Dick Heuvelman en Karel-Jan zijn uiterst kritisch op Martini Sparks en VV Winsum-trainer Bert Vos vertelt over ...more

 • #10: 'Volgende week zenden uit vanaf de ijsbaan'

  Jan 25 2021

  Een bomvolle podcast brengt ons bij Donar, dat deze week Europees speelt in Den Bosch. Mister Donar Martin de Vries vertelt telefonisch dat Donar de volgende ronde haalt. Ook komt het 'trainingspartijtje' van Lycurgus voorbij. In de versnelde ronde: voetbalbroers Goguadze, ijshockeygoalie Martijn Oosterwijk, wel/niet doorgaan Olympische Spelen, shownieuws en een voorproefje van de vlog van Auke van de Kamp. Daarnaast breekt Dick Heuvelman in, fluit Siemen Mulder Niiwino terug, horen we Man Va...more

 • #9: 'Het schieten van Rudez tegen Leiden valt vies tegen'

  Jan 18 2021

  Deze week bespreken we de veegpartij in Leiden, waar Donar flink klop kreeg. Ook gaat het over Lycurgus en bellen we met Georgië. Daar proberen de voetbalbroers Goguadze oet Oskerd een contract te verdienen bij een profclub. In de versnelde ronde behandelen we de topweek van basketballer Rienk Mast, de bronzen judomedailles van Polling en Grol in Qatar, de schaakprestaties van Van Foreest op het Tata Steel-toernooi en de manier waarop Marcel Bosker zich naar zijn tweede internationale allround m...more

 • #8: 'Ik snap niet dat ze niet gewoon Grol naar de Spelen sturen'

  Jan 11 2021

  In de eerste aflevering van het nieuwe jaar vertelt Martin de Vries waarom Donar Justin Watts alsnog heeft gehaald, hebben we het over de competitiehervattingen van Donar en Lycurgus en beschouwen we voor op de belangrijke judoweek van Polling en Grol in Qatar. Ook zijn er flinke zorgen over het gebrek aan Gronings schaatstalent, heeft Henk het raarste visverhaal aller tijden en evalueren we het traditionele oliebollenmoment op de oprit van Henk. Als uitsmijter worden we verrast met een nieuwjaa...more

 • #7: Kerstpodcast over het amateurvoetbal

  Dec 24 2020

  In deze speciale Kleedkamer Noord dit keer geen gekwalm over de Groningse sporten, maar een luisterdocument voor onder de kerstboom. Henk Elderman neemt je mee in de geschiedenis van het Oldambtster amateurvoetbal. De voetbalclubs in Groningen hebben allemaal hun eigen verhaal, eigen ambities, eigen historie en vooral een eigen identiteit. Je hoort vier roemruchte figuren uit het Oldambtster voetbal: schrijver David Stolk, trainer Henk Tuin, kroegbaas en topsponsor Harm 'Neuze' Brouwer en sch...more

 • #6: 'Een slecht besluit voor Donar, maar ook voor Aris zelf'

  Dec 21 2020

  Karel-Jan zit in thuisquarantaine, maar kan prima meepraten over Donar. Waarom hebben ze die Europese bubbel 'cadeau gedaan' aan Den Bosch? En hoe denkt telefoongast en Donar-bestuurslid Gert-Jan Swaving over Aris Leeuwarden, dat Donar de bekerfinale door de neus boort? Ook wordt kort teruggeblikt op de Russische reis van Lycurgus. Maar uiteraard besteden we volop aandacht aan het jarige Nic., we praten met de voorzitter van de 100-jarige korfbalclub, die blijkt overigens een aardige crooner te ...more

 • #5 (vanuit Moskou): 'Poetin luistert nu mee'

  Dec 14 2020

  Karel-Jan praat deze aflevering vanaf het vliegveld in Moskou mee, waar hij als onderdeel van de Europese trip van Amysoft Lycurgus is geland op het moment dat de podcast is opgenomen. Hij vertelt met wat voor coronamaatregelen hij en de volleyballers tot nu toe te maken hebben gehad. Ook stippen we de BeNeLeague voor Donar aan en bespreken we Lois Abbingh en de handbaldames die nog steeds op het EK actief zijn. Naar aanleiding van de arrestatie van Ajax-voetballer Quincy Promes bespreken we...more

 • #4: 'Het is heel twijfelachtig allemaal bij Abbingh'

  Dec 07 2020

  Voormalig handbalinternational Sanne Hoekstra heeft haar oude ploeggenoten zien zwoegen op het EK Handbal, waar Lois Abbingh ook nog niet uit de verf komt. Ook gaat het over het perfect verlopen OKT van Ranomi Kromowidjojo, een drugssmokkelende Jetro Willems, de achillespees van Siemen Mulder. Daarnaast behandelen we de Samson Arena van Dick Heuvelman en de kerstspecial van Henk over het Oldambster voetbal. Aan het slot een ode aan de overleden Frank Kramer.

 • #3: 'Bij het handen schudden zat 'ie onder de drugs'

  Dec 03 2020

  Met Azing Griever die live vanaf hole 6 vertelt over die keer dat hij collega-trainer Diego Maradona ontmoette. Ook wordt de poging voor EK-kwalificatie van Leon Williams en de Nederlandse basketbalmannen besproken. En hoe gaat het met Rienk Mast? Daarnaast bespreken we de tijgernootjes in Thialf, de kerstpodcast over het Oldambster voetbal van Henk en de Formule 1-crash van Grosjean.

 • #2: 'Donar wil Europese bubbel naar Groningen halen'

  Dec 01 2020

  Met Donar-bestuurslid Gert-Jan Swaving bespreken we de wens van Donar om de Europese bubbel naar MartiniPlaza te halen. Een dolblije Hossein Ghanbari (Lycurgus) vertelt over zijn gekregen verblijfsvergunning en Iraanse rijstijl.

 • #1 (met positieve Henk Grol): 'Echt een drama voor mij'

  Dec 01 2020

  Deze aflevering bellen we met judoka Henk Grol die corona heeft en het EK moet laten schieten. Ook behandelen we de missie van basketbalster Laura Cornelius, de oprijlaan van de kersverse trekkerverkoper Tom-Jelte Slagter en de beperkte lobby van basketbalclub Donar. Daarnaast hebben we primeurs uit de scheidsrechterswereld en verklappen de heren wat hun favoriete scheuvelstekkie is.