PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Kindermeditatie Podcasts

Nu ook beschikbaar in fijne app speciaal ontwikkeld voor kinderen. Je vindt hem in de app stores onder kindermeditaties. In de app vind je ook nieuwe meditaties die niet beschikbaar zijn als podcast. Deze kindermeditaties zijn ingesproken door Jiska van Sterrig.

Afleveringen

 • Kindermeditatie - Bijna voorjaar

  Mar 13 2021

  Hoewel het nog winter is, voel je dat de zon al best weer warm is. Je doet de rits van de jas een stukje open. Adem in, voel de zon op je gezicht. Adem uit, voel de zon op je gezicht. Het is alsof de natuur in de winter gaat slapen. Zijn rust moment pakt. De bomen rusten uit. Het is alsof de vogels stiller zijn. Sommige dieren houden hun winterslaap. Een hele winter slapen… Andere dieren doen rustiger aan. Doe jij ook rustiger aan in de winter?

 • Kindermeditatie - Het noorderlicht

  Mar 11 2021

  Ineens merk je dat je je adem inhoudt. Helemaal in verwondering… Je ademt rustig uit. Ademt weer in. Je blijft maar kijken naar hoe de vormen en de kleuren veranderen. Welke kleur zie jij nu? En welke vorm? In gedachten kun je dit steeds laten veranderen. Kijk nog maar even naar al die prachtige sterren en het betoverende noorderlicht...

 • Kindermeditatie - Winter

  Mar 05 2021

  Als je goed kijkt zie je dat ieder sneeuwvlokje uniek is. Met al die andere sneeuwvlokjes samen zijn ze één groot geheel. Net als wij mensen. We zijn allemaal uniek. Allemaal onszelf. Met elkaar samen maken we één groot geheel. Zijn we familie, vrienden, klasgenoten, collega’s of team bij het sporten. Onthoud goed, jij bent jij en je bent precies goed zoals je bent. Net als dat sneeuwvlokje, uniek en helemaal jij

 • Kindermeditatie - Op de fiets

  Feb 04 2021

  We gaan een fietstocht maken, door weer en wind. Je moet even doorzetten! Je zet de douche aan en doet al je natte kleren uit. Je springt onder douche en voelt al die warme druppels op jouw koude huid. Je wordt steeds warmer en de douche voelt heerlijk! Je droogt je af en trekt fijne kleren aan. Dat was een fietstocht om nooit meer te vergeten.

 • Kindermeditatie - Het strand

  Jan 24 2021

  In deze meditatie gaan we naar het strand. Het is een warme dag. De zon stralend aan de hemel. Er is geen wolkje aan de lucht. De lucht is blauw, helder blauw zo ver als je kunt kijken. Je besluit vandaag naar het strand te gaan.

 • Kindermeditatie - De Ballon

  Dec 09 2020

  Even de dag van je afblazen. In deze meditatie blazen we vier ballonnen vol. Iedere ballon staat voor iets anders. Zo kun je per ballon kiezen hoe deze eruit ziet. We blazen ze op met o.a. onze gedachten en gevoelens. Leggen er een knoopje in en laten de ballon los. Een fijne meditatie om de dag mee af te sluiten, na school of voor het slapen gaan.

 • Kindermeditatie - De Vogel

  Nov 30 2020

  De eerste stap zetten, iets nieuws beginnen. Dat kan spannend voelen of een beetje onzeker. Vaak willen we het ook allemaal in één keer kunnen of goed doen. In deze meditatie gaat het over iets nieuws doen, vertrouwen mogen voelen en alles zien als een ervaring. Een ervaring om van te leren of een ervaring die een mooie herinnering is geworden.

 • Kindermeditatie - Maak een film van jouw dag

  Nov 23 2020

  Wat maak je veel mee op een dag? Allemaal prikkels die je in je slaap gaat verwerken. Dat kan het soms lastig maken om in slaap te vallen.  Als je na een drukke dag dan eindelijk in rust in je bed ligt, lijkt het alsof je hoofd drukker dan ooit is. Dan kan het fijn zijn om nog even je dag door te nemen. Stap voor stap, alles op een rijtje te zetten. Wat maakt dat je hoofd wat rustiger wordt.   #kindermeditatie

 • Kindermeditatie - De Wensput - 4 jaar en ouder

  Nov 16 2020

  Stel je voor dat je zomaar een wensput tegen komt en je hebt ook nog een muntje in je broekzak. Wat voor wens zou jij dan doen? In deze meditatie kom je die wensput tegen, je droomt daarna nog even weg bij jouw wens. Dromen en het voor je zien van je wens kan een heel fijn gevoel geven. Alleen daarom al zouden we af en toe een momentje kunnen nemen om weg te mijmeren bij wat we nog graag zouden willen. #kindermeditatie

 • Kindermeditatie - Aapjes in de Jungle - 6 jaar en ouder

  Nov 16 2020

  We hebben allemaal een hoofd vol gedachten. Als je je hier bewust van bent kan dat onrustig voelen. Onrust in je hoofd. De aapjes in ons hoofd kunnen ons uit het hier en nu halen. Dan ben je met je aandacht bij de aapjes. Het is fijn wanneer je hier bewust van kan zijn, dan kun je ook weer kiezen om je aandacht te richten op waar je mee bezig was. Of misschien juist eens observeren wat voor aapjes er nu allemaal door je hoofd springen.