PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Je Eigen Koers

Vanuit zijn ervaring als renner én development coach van Belgian Cycling gaat Serge Pauwels samen met Pieterjan Kempynck, psycholoog en consultant, in gesprek met Ine Beyen. Ze delen hun inzichten over hoe je het beste uit jezelf kan halen en bieden praktische handvaten om zelf je eigen koers te bepalen. Reken op een resem aan boeiende verhalen, leuke anekdotes en een glasheldere blik op de realiteit. ‘Je Eigen Koers’ is een podcast voor jong, zichzelf zoekend wielertalent en, bij uitbreiding...more

Afleveringen

 • Je Eigen Koers - Aflevering 20 - Optimale Stress

  Mar 17 2022

  Wie stress goed leert begrijpen kan het ook leren beheersen en de negatieve ervaring ombuigen tot een positieve, prestatiebevorderende kracht.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 19 - Te

  Feb 28 2022

  Te veel, Te lang, Te hard, Te diep... iedereen weet dat alles waar een 'Te' voor staat niet goed is. We bekijken hoe je die valkuil kan vermijden.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 18 - Meaningful Others 2/2

  Feb 10 2022

  In deel 2 staan we stil bij de twee groepen mensen die het dichtst bij jou staan en dus ook het meest betekenis voor jou hebben, of toch zouden kunnen of moeten hebben. Het zijn de mensen waar je op steunt, zowel tijdens als na je sportieve carriere.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 17 - Meaningful Others 1/2

  Jan 27 2022

  In deze aflevering maken we onderscheid tussen de verschillende types mensen om je heen en staan we stil bij wat ze voor jou betekenen en hoe je ermee om kan gaan.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 16 - Be Here, Now

  Jan 13 2022

  In de vorige afleveringen hadden we het over het controleren van het controleerbare. We spraken over dingen die je kan denken en doen. Nu gaan we nog een stapje verder – we proberen het nu specifiek te hebben over hoe je meer rust in je hoofd kunt krijgen door net dingen los te laten.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 15 - Control the Controllables 2/2

  Dec 30 2021

  In deel twee zoomen we in op nuttige zaken die je met je denken kan doen tijdens de wedstrijd.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 14 - Control the Controllables 1/2

  Dec 16 2021

  Kniezen over zaken die je niet kan veranderen heeft weinig zin. Beluister hoe je je energie beter kan focussen op zaken die je wél in de hand hebt, al was het Nutella op je knieën smeren!

 • Je Eigen Koers - Aflevering 13 - Energie Management 2/2

  Dec 07 2021

  We zoomen verder in op twee andere energiebronnen die je kan leren managen: mentale en spirituele energie.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 12 - Energie Management 1/2

  Nov 25 2021

  In deze eerste van twee aflevering over energie management zoomen we in op de eerste twee vormen van energie die je kan managen: de fysieke en de emotionele energie.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 11 - Voeding

  Nov 18 2021

  Voedingsleer is een complex terrein van experten. In deze aflevering staan we stil bij hoe je met voeding om kan gaan om controle te krijgen op je eetproces en te garanderen dat je lichaam optimaal is afgesteld.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 10 - Tactiek 2/2

  Nov 11 2021

  In deze aflevering gaan we wat dieper in op wat je nu concreet kan doen op tactisch vlak. Je tactisch voorbereiden kan je immers zien als mentale gymnastiek, als een soort opwarming van de hersenen.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 9 - Tactiek 1/2

  Nov 04 2021

  In deze aflevering gaan we in op de tactische kant van de sport, het spel van zetten en tegenzetten om voor jezelf een zo gunstig mogelijke situatie te creeëren in de wedstrijd. 

 • Je Eigen Koers - Aflevering 8 - Techniek

  Oct 21 2021

  In deze aflevering staan we stil bij wat je kan doen op het vlak van techniek, zowel voor wat betreft materialen als op het vlak van lichamelijk vaardigheden.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 7 - Fysieke Training 3/3

  Oct 14 2021

  In deze laatste aflevering over fysieke training verbinden we mens en wetenschap met elkaar bij het inzoomen op waardes en trainingsplannen.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 6 - Fysieke Training 2/3

  Oct 07 2021

  Hoe kan je best je fysieke trainingen inplannen en hoe ga je om met waardes en platformen waarop die worden bijgehouden.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 5 - Fysieke Training 1/3

  Sep 30 2021

  Na het stilstaan bij wat je wil gaan nu over naar wat je kan doen. In deze aflevering staan we stil bij het belang van de juiste trainer & trainingen.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 4 - Carrière

  Sep 23 2021

  Afsluitende aflevering van deel 1 waarin we samenvatten hoe je de dingen die je graag wil bereiken zo concreet mogelijk kan kaderen.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 3 - Groeien

  Sep 16 2021

  Nu we weten waarom we het doen en welk doel we willen bereiken bekijken we wat er nodig is om echt te groeien.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 2 - Doelen

  Sep 09 2021

  In de eerste aflevering stonden we stil bij je essentiële onderstroom (de waarom-vraag) en hebben we je uitgedaagd om goed na te denken over wat je wou en hoe graag je dat wou. Nu gaan we een stap verder en maken we het concreet: we gaan in op het belang van doelen stellen.

 • Je Eigen Koers - Aflevering 1 - Waarom

  Sep 02 2021

  In deze allereerste module starten we bij de allereerste en allerbelangrijkste vraag: Waarom? Hoe banaal en logisch deze vraag ook klinkt, weten waarom je doet wat je doet is het vertrekpunt van alles. Weten waarom je iets echt wil, en dus die intrinsieke motivatie voelen van binnenuit, is de essentiële basis om je carrière als renner op te bouwen.

 • Je Eigen Koers - Introductie

  Aug 25 2021

  In deze introductie gaat Serge Pauwels samen met Pieterjan Kempynck, psycholoog en consultant, in gesprek met Ine Beyen. Ze overlopen welke weg ze zullen inslaan in deze podcast reeks waarbij wordt stilgestaan bij de lange, vaak hobbelige weg naar het realiseren van je dromen.  Kijk zeker ook op onze site JeEigenKoers.be voor mee info en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.