PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Het Zaanse Avontuur

De Zaanstreek is populair, en wordt alleen maar populairder. Centraal, grootstedelijk maar toch ook dorps. Iconisch, met oude huisjes, maar ook modern. En toch: er moet iets veranderen.Zaanstad moet bouwen en vernieuwen. Past dat allemaal wel? In vier afleveringen fietst Robin de Wever door een streek die steeds drukker en gewilder wordt. Met de vraag: hoe pak je dat aan? Behouden wat goed is, en toch ook vernieuwen?

Afleveringen

 • De bouwers van Wormerveer

  Oct 09 2021

  Wormerveer is aan het veranderen. Robin ontmoet ondernemer Tom, die graag vooruit wil maar nog te vaak stil staat. En Erwin die als enige is overgebleven in een lege fabriek. Een fabriek waar woningen gaan komen. Maar hoe zorg je nou, dat die woningen ook betaalbaar worden. Zo betaalbaar dat ze binnen bereik komen van starters, lagere en middeninkomens.

 • De centrumpuzzel

  Sep 22 2021

  Robin parkeert zijn fiets bij het stadhuis en gaat te rade bij Annette Nicolas Gnodde van de gemeente. Annette zoekt uit hoe elke vierkante meter in het centrum het beste benut kan worden.  Want een gebied dat door iedereen gebruikt wordt, dat van iedereen is, daar vindt iedereen wat van. Nogal een puzzel.Samen lopen ze van de Gedempte Gracht naar onder meer de Peperstraat en de Westzijde.  Wat ziet een ambtenaar, als die door het centrum loopt?

 • Een plek met een reputatie

  Sep 15 2021

  De Zaanstreek is populair, en wordt alleen maar populairder. Centraal, grootstedelijk maar toch ook dorps. Iconisch, met oude huisjes, maar ook modern. En toch: er moet iets veranderen. Want Zaanstad moet bouwen en vernieuwen. Past dat allemaal wel? In vier afleveringen fietst Robin de Wever door een streek die steeds drukker en gewilder wordt. Met de vraag: hoe pak je dat aan? Behouden wat goed is, en toch ook vernieuwen?Robin fietst door het zuiden van Zaandam, naar twee plekken met een reputa...more

 • Oud en Nieuw

  Aug 31 2021

  De Zaanstreek is populair, en wordt alleen maar populairder. Centraal, grootstedelijk maar toch ook dorps. Iconisch, met oude huisjes, maar ook modern. En toch: er moet iets veranderen. Want Zaanstad moet bouwen en vernieuwen. Past dat allemaal wel? In vier afleveringen fietst Robin de Wever door een streek die steeds drukker en gewilder wordt. Met de vraag: hoe pak je dat aan? Behouden wat goed is, en toch ook vernieuwen?Vandaag fietst Robin van de Lagendijk via de Rode Buurt naar het Oostzijde...more