PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Heijne & Van Teutem

In de podcast Heijne en Van Teutem bijten Bas Heijne en Simon van Teutem zich vast in de belangrijke crises van deze tijd. Ze ontvangen prikkelende studiogasten die gespecialiseerd zijn in het onderwerp van die week. Heijne en Van Teutem bespreken vertrouwen, klimaat, politiek, identiteit, veiligheid en literatuur. En ze onderzoeken hoe we weer uit die crises kunnen komen.Deze podcast is vanaf woensdag 2 maart te beluisteren.

Afleveringen

 • Pieter Omtzigt over burgers die worden vermalen

  Apr 13 2022

  Heijne en Van Teutem praten met Pieter Omtzigt over beeldvorming, verkeerde prioriteiten en burgers die worden vermalen terwijl oligarchen via de rode loper ons land binnenkwamen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De strijd om het Nederlanderschap

  Apr 06 2022

  ‘PVV stemmers zijn mijn lotgenoten,’ zegt politicoloog Kiza Magendane. ‘Want zij ervaren ook ontworteling.’ Bas Heijne en Simon van Teutem praten met Magendane over nationale identiteit en over onze behoefte aan symbolen en verhalen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Is de mens wel zo'n bijzonder dier?

  Mar 30 2022

  Bas Heijne en Simon van Teutem spreken met filosoof Eva Meijer over de mens die zichzelf boven de natuur plaatst, dieren als dingen, en het verschil tussen mens en mestkever. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Is Nederland een land van navelstaarders?

  Mar 23 2022

  Bas Heijne en Simon van Teutem praten met historicus Mathieu Segers over de sluimerende crisis in de democratie. We gaan te veel mee in de waan van de dag, stelt Segers, doordat we een te groot zelfvertrouwen hebben.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Durf jij je hoofd op het hakblok te leggen?

  Mar 16 2022

  Bas Heijne en Simon van Teutem praten met schrijver Roxane van Iperen over hoe moeilijk het is om verzet te plegen en je tegen de moraal van je eigen groep te keren. Wanneer kun je ermee leven dat je opportunistisch handelt omdat je wilt overleven?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het denken van Poetin

  Mar 09 2022

  Bas Heijne en Simon van Teutem hebben het met Beatrice de Graaf over de veiligheidscrisis: 'we hebben onze ratio teveel op Poetin geprojecteerd.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Hoe moeten we omgaan met complotdenkers?

  Mar 02 2022

  Bas Heijne en Simon van Teutem bijten zich met filosoof Cees Zweistra vast in de vertrouwenscrisis: hoe moeten we omgaan met complotdenkers?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Vanaf 2 maart: Heijne & Van Teutem

  Mar 01 2022

  In de podcast Heijne en Van Teutem bijten Bas Heijne en Simon van Teutem zich vast in de belangrijke crises van deze tijd. Ze ontvangen prikkelende studiogasten die gespecialiseerd zijn in het onderwerp van die week. Heijne en Van Teutem bespreken vertrouwen, klimaat, politiek, identiteit, veiligheid en literatuur. En ze onderzoeken hoe we weer uit die crises kunnen komen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/priv...more