PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Groeihelden | BNR

Extra omzet. Meer medewerkers. Nieuwe markten. Hogere winsten. In BNR Groeihelden vertellen ondernemers hoe zij hun bedrijf laten groeien. Presentatie: Meindert Schut

Afleveringen

 • Reuring in de vastgoedbranche

  Oct 16 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoKees-Jan Verplanke is de oprichter van Huurbieding.nl, Steven Ouwerkerk de CEO van Vastgoeddata. Zij zijn deze week te gast en praten openhartig over de branche waarin ze actief zijn. Over het aanscherpen van hun concept, groeipijnen en expansie. Huurbieding.nl is een zoekmachine voor de ongeveer 50.000 bedrijfspanden die in Nederland te huur staan. Het bedrijf hoopt snel door te groeien naar 10% van het aanbod, een ambitie die (verrassend) vooral moet worde...more

 • Logistieke hardlopers

  Oct 09 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoMelis Logistics en Transheroes laten zien dat je desondanks flink kunt plussen in deze sector. De bedrijven laten al jaren achter elkaar een flinke groei zien. Onder meer door stevig in te zetten op nieuwe technologie. Marwin Melis kwam 15 jaar geleden aan het roer te staan van het inmiddels ruim 100-jarige familiebedrijf. De omzet groeide sindsdien van 1,3 miljoen naar ruim 20 miljoen euro. Edwin Asveld leidt de expediteur Transheroes en kent een soortgelij...more

 • Pionieren met Artificial Intelligence

  Oct 02 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoJungle AI en Aiir Innovations zijn twee bedrijven die de markt bedienen met hun eigen AI-oplossing. De mede-oprichters zijn te gast en vertellen over hun ervaringen en groeiplannen. Tim Kock maakt met Jungle AI digitale kopieën van complexe bedrijfsprocessen. Zijn klanten - veelal actief in de industrie - besparen daarmee al snel tientallen miljoenen euro's. Vanuit zijn hoofdkantoor in Portugal ziet Kock de vraag naar zijn product snel toenemen. Aiir Innova...more

 • De strijd om de dagjestoerist

  Sep 25 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoDaarover gaat het in deze uitzending van BNR Groeihelden. Te gast zijn de directeur/eigenaar van Archeon, Jack Veldman en de CEO van Snowworld, de Vlaming Wim Hubrechtsen. Zij praten over groei, het belang van goede horeca en de manier waarop zij inspelen op de gast die langer dan een dag wil blijven. Veldman nam eind jaren negentig een failliete boedel over en maakt van Archeon weer een winstgevend park. Zo kwamen er het afgelopen jaar ruim 350.000 mensen ...more

 • En wij wensen u een prettig verblijf in ons hotel

  Sep 18 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoDe NH Hotel Group opent binnenkort een nieuw hotel bij de RAI Amsterdam, waar plek is voor 650 gasten maar liefst. Bastion Hotels heeft nu 33 vestigingen, maar er komen snel nieuwe locaties bij. In BNR Groeihelden zijn de general managers van deze hotelketens te gast. Maik Willems leidt Bastion Hotels, het concept dat zich vooral richt op de zakelijke klant. Met een handige online booking-tool maakt Bastion het de klanten zo makkelijk mogelijk. Maarten Marku...more

 • De business achter botox en borstvergrotingen

  Sep 11 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoTe gast zijn Jorn Kielman van ABC Clinic en Catharina Meijer, zij is de oprichter van DermaClinic dat zich vooral richt op huidverjonging. Kielman zette 20 jaar geleden zijn eerste stappen in deze branche als stagiair. Nu heeft hij een eigen kliniek in Breda, waar een vast team van zelfstandige artsen, dermatologen en andere specialisten de ingrepen doen. Meijer is voorzitter van de Nederlandse vereniging van Cosmetische Geneeskunde en breidt met haar Derma...more

 • Groeien in de fitness-branche

  Sep 04 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoWalter Vendel bouwt met Fit20 aan een keten van sportscholen. Zijn concept? Slechts 20 minuten trainen per week, zonder te zweten. Han Doorenbosch is al meer dan 20 jaar actief als ondernemer in de fitnessbranche en kende ups en downs. Met Trainmore biedt hij korting aan leden die vaker komen sporten. Hij opende het afgelopen half jaar elke maand een nieuwe sportschool.

 • Wat nou Brexit? Engeland als groeimarkt

  Aug 28 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoMartijn Peeters backpackte wat af in zijn leven en kwam zodoende op het idee voor Camptoo, een online deelplatform voor campers. Hij ziet volop kansen om uit te breiden in Engeland, omdat de Britten nu eenmaal graag dicht bij huis blijven en het eiland graag verkennen in zo'n woning op wielen. Emile Stuy is mede-eigenaar van Anker Stuy Verven, uit het Friese plaatsje Terwispel. Internationaliseren staat hoog op de agenda van het bedrijf dat hij recent met...more

 • Van Obama tot Formule 1

  Jul 10 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoHans Janssen is met Denk Producties marktleider in grote seminars voor ondernemers en managers. Hij was het die vorig jaar Barack Obama naar ons land haalde. Imre van Leeuwen werkt met Sportvibes aan de organisatie van de Dutch Grand Prix, volgend jaar mei op het circuit van Zandvoort.

 • De markt warm maken

  Jul 03 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoChantal van der Velde is de mede-oprichter van Closure, een opzegservice voor nabestaanden. Charlotte Melkert heeft met Equalture een nieuwe vacature-tool die met behulp van data kan voorspellen of er een match is.

 • Leveren aan de consument

  Jun 25 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoCharly Cares is een digitale ontmoetingsplaats voor ouders en betrouwbare babysitters. Studentaanhuis levert IT-studenten die thuis computerproblemen komen oplossen. De twee bedrijven groeien als kool.

 • Groeien in de onderwijsmarkt

  Jun 19 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoTom Bos bouwt onder de vleugels van NCOI aan de verdere groei van Online Academy. Hij pluste het afgelopen jaar met maar liefst 300 procent. Maggie Feng herbergt op Wittenborg University of Applied Sciences meer dan 90 nationaliteiten en droomt van een nieuwe vestiging in Londen.

 • In zee met een corporate

  Jun 12 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoHun kennis en netwerk kan je goed van pas komen. Ron Vrijmoet richtte in 2010 Mobgen op en liet zich zes jaar later opkopen door Accenture. Daar leidt hij inmiddels Accenture Interactive, een afdeling met meer dan 450 mensen. Arnoud Fontein is oprichter van Blue Current en ontwikkelt laadpalen. Hij werkt bij de ruitrol van zijn producten nauw samen met Essent.

 • Je groeibedrijf in de etalage

  Jun 05 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoMonique Delsink verkocht haar bedrijf De bedrijfspoli en schreef daar een boek over: Verkoopgeluk. Boris Veldhuijzen van Zanten is mede-oprichter van The Next Web en sloot dit jaar een deal met de Financial Times. Zij delen hun ervaringen.

 • Wanted: financieel talent

  May 29 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoHoe dat komt hoor je in deze aflevering van BNR Groeihelden. Te gast zijn Jan van Dijk van Octas en Danny 't Hoen, oprichter van Staan Finance. Ze leveren financiële toppers aan banken en andere grote bedrijven en hebben de wind behoorlijk in de zeilen nu.

 • Duurzame hardlopers

  May 22 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoIn deze uitzending gaat het over ondernemers met een sociaal randje. Laurens Groen is oprichter van afvaltechnologiebedrijf Milgro, Boudewijn Wijnands heeft met Deedmob een businessmodel dat drijft op vrijwilligerswerk. Wat drijft deze ondernemers om zo sterk in te zetten op dat sociale en duurzame karakter van hun bedrijf?

 • Uw eerste hulp bij innovatie

  May 15 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoFellowmind (voorheen CRM Partners) en OneUp begeleiden bedrijven met digitale oplossingen en slimme innovaties. En ze groeien knetterhard, met respectievelijk 100% en 60% in 2018.

 • De markt voor online mkb-tools

  May 08 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoDe bedrijven leveren online tools voor het mkb en zien in hun achteruitkijkspiegels heel wat concurrentie op zich afkomen. Hoe ze die te slim af zijn en flink blijven doorgroeien, dat vertellen Jeroen de Wit, oprichter van Teamleader en Richard Scheper, de CEO van Visma Software.

 • Een succesvolle applicatie

  May 01 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoHoe zorgen ze ervoor dat steeds meer mensen hun applicatie willen gebruiken en welk verdienmodel gebruiken ze? En welke nieuwe functies zitten er nog in de koker? Jorn van de Vries van Flitsmeister en Jeroen van Velzen van Roadmap delen hun geheimen.

 • Social influencers als business

  Apr 24 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoCarlijn Offergelt is oprichter van Brand Your Party, Paolo Martorino een van de mensen achter het succes van influencer-platform Join. Meindert Schut gaat met ze in gesprek over deze jonge markt, hun uitdagingen en het groeipotentieel.

 • Dringen geblazen in de leasebranche

  Apr 17 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoALD Automotive en Mobility Service Nederland groeiden in 2018 met dubbele cijfers. Te gast zijn de CEO's van deze bedrijven, Jeroen Kruisweg en Paul Harms.

 • Groeien in schoonmaak en hospitality

  Apr 10 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoKasper Verhoek zwaait de scepter bij Schoonmaakwoede en Schoonmaakunie. Hij kwam er binnen als stagiair en nam het bedrijf vier jaar later over van de oprichters. Michael Bouwens startte in 2003 vanaf zijn zolderkamer met het leveren van chauffeurs. Inmiddels telt Bouwens& 250 medewerkers en levert hij tal van hospitality-diensten.

 • Werken tot je erbij neervalt

  Apr 03 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoEen bedrijf laten groeien kan behoorlijk stressvol zijn. Chris Zadeh van Ohpen en Sebastian Mennes van Cutthecrap.me weten daar alles van. Zadeh stopte doordeweeks meestal niet voor 22.00 uur met werken en ging in de weekenden vrolijk door. Mennes pakte alles aan wat hij tegenkwam en moest dat bekopen met een flinke burn-out.

 • Van corporate naar startup

  Mar 27 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoEgbert Vennik was jarenlang bestuurder bij Van Gansenwinkel, Niels van Buuren had een prima contract binnen het bankwezen. Toch kozen ze ervoor om op eigen benen te staan. Welke grote verschillen ervaren zij dagelijks met hun leven van toen? En welke belangrijke lessen uit hun corporate bestaan gebruiken ze nu om hun bedrijf te laten groeien?

 • Groeihelden EXTRA - Armin van Buuren

  Mar 20 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoMeindert Schut praat met hem over drijfveren, ambities en jezelf continu blijven vernieuwen.

 • Groeihelden XXL - van startup tot groeiwonder

  Mar 20 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoBNR Groeihelden komt deze keer met een extra lange aflevering vanaf BusinessBoost Live in Rotterdam Ahoy. Naast Jitse Groen (Takeaway.com) en Hugo de Koning (YoungCapital) zijn verder nog te gast Johnny de Mol, Ruben van Zwieten, Kees de Jong en Rutger Prent.

 • Groeihelden EXTRA - Nils Clement

  Mar 20 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoEen alternatief voor de dure koffiecupjes van Nespresso. Dat was de uitdaging die Nils Clement zichzelf zes jaar geleden stelde. Het kostte hem bloed, zweet en tranen, maar het resultaat mag er zijn.

 • Groeihelden EXTRA - Harold Goddijn

  Mar 20 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoHet bedrijf zet nu fors in op de zelfsturende auto. Meindert Schut praat over de grootste uitdagingen voor het bedrijf met CEO Harold Goddijn.

 • Groeihelden EXTRA - Jacques van den Broek

  Mar 20 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoVan techneuten tot online marketeers. Van timmermannen tot vrachtwagenchauffeurs. Waar vind ik nog de juiste mensen? Voor veel groeibedrijven is dit het grootste probleem waar ze nu mee te maken hebben.

 • Het dna van de innovator

  Mar 15 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoWe stellen deze vraag aan Patrick van der Pijl, oprichter van Business Models Inc. Dat is een internationaal adviesbureau voor strategie en businessmodel-innovatie. Deze podcast hoort bij een reeks extra afleveringen van BNR Groeihelden, in het kader van BusinessBoost Live, op woensdag 20 maart in Rotterdam Ahoy.

 • Het abonnement als verdienmodel

  Mar 13 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoRochdi Darazzi is mede-oprichter van Boldking, het bedrijf dat gestoppeld Nederland van scheermesjes-as-a-service voorziet. Dirk de Bruijn biedt met Swapfiets een abonnement voor de tweewieler. De twee groeiondernemers zetten fors in op service.

 • De ondernemende country-manager

  Mar 06 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoHoewel de concepten worden bedacht in de Verenigde Staten, blijken ze allebei toch behoorlijk veel vrijheid te hebben als het gaat om de executie van al die ambitieuze plannen.

 • De investeerder aan het woord

  Feb 27 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoMaar hoe maak je je bedrijf investeringsklaar? En wat verandert er eigenlijk als er een venture capitalist aan boord komt? Johan van Mil (Peak Capital) en Martijn Hamann (Endeit Capital) delen hun ervaringen met groeiondernemers.

 • Franchise als groeimodel

  Feb 20 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoPeter van Eijl is de mede-oprichter van koffieketen Doppio, Wouter Staal de drijvende kracht achter het succes van Yoghurt Barn. De twee ondernemers breiden uit door in zee te gaan met franchise-nemers.

 • De online marktplaats

  Feb 13 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: Nespresso Hoe richt je zo'n digitale marktplaats in? Hoe belangrijk is vertrouwen? En is feedback van gebruikers altijd reden om je platform aan te passen? Te gast zijn Victor van Tol van autodeelplatform Snappcar en Kenneth Wijngaarde van Temper, dat personeel met horecabedrijven in contact brengt.

 • Groeien in een krimpmarkt

  Feb 06 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoWouter Haan richtte ruim tien jaar geleden Simian op, bekend van de drukwerksites Reclameland, Drukland en Flyerzone. Marriël van der Most is de derde generatie die aan het roer staat van Koninklijke Van der Most, de grootste enveloppenproducent van de Benelux. Ondanks een krimpende markt noteren beide bedrijven mooie groeicijfers.

 • Extra handjes en knappe koppen

  Jan 31 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoWies van 't Slot is oprichter van het snelgroeiende online uitzendbureau 365Werk. Tjebbe van Oostenbruggen leidt Brainnet, de grootste onafhankelijke inhuurspecialist van ons land. Transparantie en digitalisering zijn voor deze bedrijven de belangrijkste drijvers van groei.

 • If I can make it there

  Jan 15 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoEen korte sales-cyclus, hogere prijzen en prospects die meestal niet het achterste van hun tong laten zien. Daan Reijnders van Instant Magazine en Emilie Tabor van IMA, beiden actief in de Verenigde Staten, hebben er dagelijks mee te maken.

 • Betaalapplicaties booming business

  Jan 09 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoAdriaan Mol van Mollie is de oprichter van Mollie. Zijn applicatie regelt de betalingen van ruim 50.000 webshops in Europa. Richard Straver is de man achter Online Betaalplatform, dat marktplaatsen en platformen bedient. De beide ondernemers zoeken de groei dit jaar vooral over de grens.

 • Het groeikanon online marketing

  Jan 02 2019

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoChristiaan Pol (Brandfirm) en Willem Waardenburg (Pink Marketing) geven ons een inkijkje in de markt waarin ze opereren. Nieuwe trends? Die zijn er natuurlijk ook. Zo worden steeds meer merken eigen uitgever en staat voice op het punt van doorbreken.

 • Groeien als communicatiebureau

  Dec 26 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoJacqueline Bosselaar is mede-oprichter van Het PR Bureau, Danielle Tamis staat al jaren aan het roer van HVDM. Zij vertellen wat nodig is om bekende merken aan boord te krijgen en zo naam te maken als communicatiebureau.

 • Groeidrijvers

  Dec 19 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoPim Betist (VraagHugo) en Rutger Prent (GoFastForward) vertellen aan welke knoppen je kunt draaien om de groei van je onderneming een slinger te geven.

 • Rockefeller Habits

  Dec 12 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoDe Amerikaanse groeiprofessor Verne Harnish schreef tien principes voor groeibedrijven en liet zich daarbij inspireren door de biografie van Rockefeller. De oprichters van Wuzzon en Sana Commerce lazen het boek en waren meteen verkocht.

 • Groeien in de haven

  Dec 05 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoJarrel Habets wil met zijn platform de Expedia van de zeevracht worden. Hij haalde onlangs nog 1,7 miljoen euro aan funding binnen en groeit dit jaar met zo'n 900 procent. Jan Snoeij is ook zo'n snelle groeier. Hij ontwikkelde met 4Shipping een platform dat goederen en binnenvaartschippers met elkaar verbindt.

 • Sneller groeien met een mentor

  Nov 27 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoJe bedrijf laten groeien met een mentor aan je zij. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor. Te gast zijn Kees de Jong van nlgroeit en Stan Verhoeven, de mede-oprichter van webwinkelimperium Etrias.

 • Kopje onder

  Nov 21 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoElke dag gaan in Nederland gemiddeld tussen de acht en tien bedrijven failliet. Wat doet dit met je als ondernemer? Groeihelden Alexander Wijninga en Wilma Geuzebroek vertellen hoe zij zich na deze heftige gebeurtenis hebben herpakt.

 • Groeien in de retail

  Nov 13 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoMichiel Muller is mede-oprichter van Picnic. De online supermarkt is inmiddels al in zeventig steden te vinden en groeit dit jaar met maar liefst 100 procent. Mireille van der Sprong zit achter de modeketen Bellamy, waar duurzaamheid en service een grote rol spelen.

 • Groeigeld

  Nov 07 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoWaar vind je zon investeerder eigenlijk? Welke afspraken maak je samen? En hoe zorg je ervoor dat je niet elk bonnetje van 10 euro moet verantwoorden? Groeibedrijven Ohpen en Parkbee vertellen hoe zij aan groeigeld zijn gekomen en hoe zij het huwelijk met hun investeerder goed houden.

 • Groeien in de reisbranche

  Oct 31 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoToch kan het wel, zo laten nieuwkomers Polarsteps en Sprsm.me zien. De twee bedrijven krijgen er elke dag meer gebruikers en klanten bij.

 • Groeibedrijven op oorlogspad

  Oct 24 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoAli Niknam (TransIP) en Egbert Hietberg (50five) vertellen je alles over het overnemen van een bedrijf.

 • Wir gehen nach Deutschland

  Oct 17 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoDe Nederlandse groeibedrijven SendCloud en Tribes winnen snel marktaandeel bij onze oosterburen en vertellen over hun ervaringen.

 • Ondernemen met je familie

  Oct 10 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoFlorentine Ouborg onderneemt met haar oudere broer. En dat gaat uitstekend, zo vertelt ze. Ook Maxim Spek ging het ondernemersavontuur aan met zijn broer, maar na een flitsende start liep die samenwerking helemaal spaak.

 • Scoren met e-commerce

  Oct 03 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoNiels Verwij (Dekbed-discounter) en Koen Ducarmon (Boozyshop) hebben allang afscheid genomen van hun zolderkamer. Hun online formules groeien al jaren door het dak. Welke strategie hanteren zij? Welke tools passen ze toe? Ze delen hun ingrediënten voor een succesvolle webwinkel.

 • De ultieme bedrijfscultuur

  Sep 26 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoChris Obdam en Chris Hall zijn de oprichters van respectievelijk Betty Blocks en Bynder, twee echte groeibedrijven. Zij vertellen hoe zij dit in hun bedrijven hebben aangepakt.

 • Lang leve de zelfsturing

  Sep 19 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: Nespresso De oprichters van Helloprint en Coopr leggen uit hoe zij de groei van hun bedrijf versnellen door medewerkers maximale vrijheid te geven.

 • Hypergrowth

  Sep 12 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoGroeibedrijven Hotelchamp en Fixico passen deze methode toe. Ze vertellen waarom en leggen uit wat de gevolgen zijn voor hun dagelijkse bedrijfsvoering.

 • De jacht op talent

  Sep 05 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: Nespresso

 • Vanaf 5 september: BNR Groeihelden

  Aug 28 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoElke week gaat Maarten Bouwhuis in Groeihelden met ondernemers in gesprek over hoe zij hun bedrijf willen laten groeien. Hoe vinden groeibedrijven snel nieuw en veel personeel? En ook nog de goede mensen die binnen het bedrijf passen. In de eerste uitzending gaat Groeihelden op jacht naar talent. Groeibedrijven hebben elke maand veel nieuwe mensen nodig. Hoe vind je deze? Hoe vind je de beste en de juiste? Rogier Thewessen van YoungCapital en Laurent Schol...more

 • Je businessmodel op de schop

  Jan 22 2018

  Mede mogelijk gemaakt door: NespressoMaar hoe weet je nou dat het tijd is om je doelgroep, prijs, businessmodel of product te veranderen? En wat kom je tijdens zo'n traject tegen? We bespreken het met de mensen van 3D Hubs en Sunshower, twee bedrijven die zo'n pivot hebben gemaakt. Met succes, want ze noteren inmiddels allebei een stevige groei.