PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Grensgevallen

Fiets- en podiummaten Jan Hautekiet en Rick de Leeuw op culturele roadtrip lang de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Ze fietsen de ziel uit hun vege lijf en houden halt bij kleine en grote culturele bezienswaardigheden, van Eben-Ezer tot Hulst, van straffe lokale verhalen tot tips tegen zadelpijn. Leve de Lage Landen!

Afleveringen

 • Grensgevallen 3: Van Hulst naar Grote vrouwen in WOI Museum

  Oct 14 2020

  Hulst is de stad van Reynaert De Vos waarvan de omwallingen stammen uit de Tachtigjarige Oorlog. De Verbeke Foundation is een private kunstsite waar cultuur, natuur en ecologie samen komen en in Boekhoutedorp verkennen Jan en Rick de wereld als spionne, vissersvrouw, verpleegster en soepbedeelster.

 • Grensgevallen 2: Van het Glazen Huis naar Het Vincent van GoghHuis

  Oct 13 2020

  In Het Glazen Huis in Lommel ontdek je alles over glas. Het Vincent van Gogh Huis is een levend kunstcentrum op de geboortegrond van één van de beroemdste kunstenaars uit de geschiedenis. Ondertussen stoppen Jan en Rick ook nog in de Lommelse Sahara en bezoeken de meer dan 80 muurschilderingen van de Blindwalls Gallery in Breda.

 • Grensgevallen 1: Van Eben Ezer naar de Achelse Kluis

  Oct 12 2020

  Fiets- en podiummaten Jan Hautekiet en Rick de Leeuw op culturele roadtrip lang de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Ze fietsen de ziel uit hun vege lijf en houden halt bij kleine en grote culturele bezienswaardigheden. van Eben-Ezer tot Hulst, van straffe lokale verhalen tot tips tegen zadelpijn. Leve de Lage Landen!