PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Geen hond in de podcast

Een maandelijkse podcast over vegetarisch en veganistisch eten.

Afleveringen

 • Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 15

  Jun 05 2022

  Deze aflevering staat in het teken van vega(n) hondenvoer, inclusief een testpanel van viervoeters.

 • Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 14

  Mar 06 2022

  In deze aflevering vertellen Robert Barker en Leonie Gerritsen van de Partij voor de Dieren ons alles over het concept 'Carnivoor geef het door'.

 • Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 13

  Feb 04 2022

  In deze aflevering gaan we koken met truffel. Truffel is een delicatesse die vaak wordt gecombineerd met pasta, paddenstoelen of risotto. Wij zoeken uit of je ook lekkere groentegerechten met truffel kunt maken.

 • Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 12

  Dec 12 2021

  In deze aflevering onderzoeken we hoe het vega(n) assortiment in de supermarkt tot stand komt. We gaan in gesprek met een filiaalmanager van Jumbo over hoe bepaald wordt welke vega(n) producten in de schappen terecht komen en hoe je daar als klant invloed op uit kunt oefenen.  

 • Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 11

  Oct 24 2021

  In deze aflevering storten we ons op vegan broodbeleg. We hebben het over de vegan opties die we al kennen en die er altijd al waren en we doen een proeverij van vegan producten die inmiddels worden aangeboden.

 • Geen hond in de podcast - S3 Aflevering 10

  Aug 17 2021

  Exotische paddenstoelen telen, drie hoofdgerechten met paddenstoel. 
In deze aflevering gaan we langs bij PaddenstoelenRijk, een kwekerij waar ze exotische paddenstoelen telen en daarna gaan we met die paddenstoelen aan de slag in drie verschillende hoofdgerechten.

 • Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 9

  Jul 16 2021

  Veganistische yoghurt proeverij, vegetarisch eten van een klein budget en Inge Ipenburg kookt. 
In deze aflevering proeven we vijf verschillende plantaardige yoghurts voor bij onze ontbijtgranen, gaan we in gesprek met de Vegetariersbond over hun missie en hun Budget Vega Challenge en Inge Ipenburg kookt voor ons vegetarische 'kip’-balletjes.

 • Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 8

  Jun 03 2021

  Vegetarisch koken op sterrenniveau en een 4-gangen pannenkoekendiner. In deze aflevering vertelt 2 Michelinsterren-chef Sidney Schutte over zijn passie voor vegetarisch koken op hoog niveau en we maken een vier gangen diner met als basis de pannenkoek.

 • Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 7

  Mar 11 2021

  Vega(n) eten in de Eritrese keuken, Jackfruit wat is het en wat kan je ermee, een patatje vegan zuurvlees.   In deze aflevering duiken we in de Eritrese keuken en mogen we meekijken in de keuken van het Haagse restaurant Mogogo, we verdiepen ons in de Jackfruit en we maken een vega(n) versie van een oud beproefd recept voor stoofvlees.

 • Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 6

  Feb 07 2021

  Onze haat/liefde voor tofu, zo wordt verse tofu gemaakt, tofu op plekken waar je het niet verwacht.   In deze aflevering draait het allemaal om tofu, we bespreken de redenen voor onze liefde en haat voor tofu, we gaan op bezoek bij Choi Kee - ook wel de tofumeisjes genoemd - die op ambachtelijke wijze verse en zachte tofu maken en we onderzoeken tofu in gerechten waar je het minder snel verwacht.

 • Geen hond in de podcast - S2 Aflevering 5

  Jan 10 2021

  Vega(n) voornemens, vegetarisch bittergarnituur en vegan roerei.   In deze aflevering proberen we je op weg te helpen als het je goede voornemen is om helemaal vegetarisch of vegan te gaan eten, houden we een proeverij van vegetarische borrelhapjes en wagen we ons aan het bakken van een vegan roerei.