PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Fokcast

Fokke van der Meulen en zijn gast(en) zeuren ongeveer drie kwartier in de kelder van comedy cafe The Joker in Antwerpen.

Afleveringen

 • FOKCAST 200: LIVE met Alex, Xander en Michael!

  Oct 21 2019

  datum: zondag 29 september gasten: Alex Agnew, Xander De Rycke en Michael Van Peel Nummer 200 is live, voor de pauze, in The Joker. We hebben het over het geweldige podcast intro kado van Xander en onze rare confronterende ervaringen op een comedy festival in Antwerpen.

 • FOKCAST 199: Piet De Praitere heet Pierre

  Oct 17 2019

  datum: zondag 22 september (niet mei) gast: Piet De Praitere Het was lang geleden maar het was een fijn weerzien met Piet. We hebben het over zijn voorstelling en boek: Ik ben Piet en ik heet Pierre, over andere nieuwe projecten en zijn rol in de TV reeks: De Twaalf.

 • FOKCAST 198: Jeron Dewulf en Emiel van der Logt

  Oct 08 2019

  Datum: zondag 8 september Gasten: Jeron Dewulf en Emiel van der Logt Na een zeer leuke avond hebben we de spelers van het podium in onze kelder gesleurd. We hebben het over de avondvullende voorstelingen, over impro en over sprookjes.

 • FOKCAST 197: Wachten op Michael Van Peel zijn verjaardag.

  Sep 30 2019

  Datum: 15 (bijna 16) september 2019 Gast: Michael Van Peel Er is er een BIJNA jarig, hoera, hoera! We zitten om 23:00 uur met Michael te praten over Van Peel & The Young Ones, terug aan comedy beginnen en zijn reis naar de Noordkaap. En toen was hij jarig!

 • FOKCAST 196: Jeroen Leenders komt terug boven water!

  Sep 24 2019

  Datum: woensdag 21 augustus Gast: Jeroen Leenders Na ongeveer precies 60 Jeroen Leenders Experiences praten we met Jeroen over dat podium concept. We hebben het onder andere over de Charlie Hebdo aflevering, over de hoogtes en laagtes in zijn leven en het benoemen daarvan in de experiences, over aids, over roze mensen, over zijn vriendin en boeker Eva, over humor en bagage, over de realiteit en Eckhart Tolle, kortom over alles.

 • FOKCAST 195: Xander De Rycke houdt het weer voor bekeken en beantwoordt twitter vragen.

  Sep 17 2019

  datum: zondag 1 september gast: Xander De Rycke Nieuwe microfoons, oude kelder. We hebben het over het werken aan de nieuwe HHVB show en we beantwoorden de vragen die mensen via Twitter hebben gesteld.  

 • FOKCAST 194: Gerthein Boersma: Ik heb in mijn leven best vaak van mijn hobby mijn werk gemaakt.

  Sep 10 2019

  datum: 11 augustus gast: Gerthein Boersma We hebben het met Gerthein over onze (rommel) kelder, over de leeftijd om met comedy te beginnen, over poker, over zijn comedy carriere, over spelen of schrijven, over cabaret wedstrijden, over comedy voorbeelden, over try-outs, over star wars, over zijn relatie met een comedienne en over schrijven voor tv.

 • FOKCAST 193: Jan Jaap van der Wal en Seppe Toremans: Leef van Andre Hazes is zoals een piemelgrap.

  Sep 04 2019

  datum: 15 augustus 2019 gasten: Seppe Toremans en Jan Jaap van der Wal The Joker op reis in Mortsel! Dus wordt de Fokcast daar opgenomen. We hebben het over beginnende comedy, over spelen vs schrijven over Leef van Andre Hazes, over Bert Visscher en de ultieme Hannah Gadsby anekdote waar we dat hoofdstuk mee kunnen afsluiten...

 • FOKCAST 192: Bart Cannaerts en het neusje van de kak!

  Aug 26 2019

  Datum: zondag 23 juni 2019. Gast: Bart Cannaerts Barry in onze kelder. We hebben het over het over zijn nieuwe zaalshow (We Moeten Nog Eens Afspreken), over kinder materiaal, over de opvoeding, over liedjes, over het beu worden van comedy stukken, over TV, EN WE LANCEREN WEER #LIEDJESMETKAK  

 • FOKCAST 191: Jasper van der Veen en Soe Nsuki

  Aug 19 2019

  datum: 30 juni 2019 gasten: Jasper van der Veen en Soe Nsuki We hebben het met Jasper over het winnen van het Leids Cabaret Festival en zijn nieuwe show (misschien genaamd Paradijsvogel) dan valt Soe binnen en praten we verder met 3.

 • FOKCAST 190: De Roast Van Bas Birker!

  Aug 12 2019

  datum: 9 juni 2019 gasten: Bas Birker, Wouter Monden, Michael Van Peel, Chris Verhaeghe, Rik Van Geel en Emiel van der Logt. Vlak voor zijn eindpunt van de tour, de 404040 show in de Bourla, speelde Bas Birker zijn laatste try-out in The Joker. Na afloop van die try-out was er een verrassing verjaardags roast van Bas. Comedians Wouter Monden, Michael Van Peel, Rik Van Geel en Emiel van der Logt en zijn manager Chris Verhaeghe deden mee.

 • FOKCAST 189: Een eerbetoon aan Rutger Hauer met een top 20 van zijn films!

  Aug 05 2019

  Datum: vrijdag 2 augustus Gasten: Bart van de Gremlins Strike Back podcast , Bo van de Ingeblikt podcast, Dennie van Klokslag 12 podcast en Cedric van de Filmbelgen podcast. Een bijzondere en iets andere en langere fokcast met 4 filmpodcasters over de films van Rutger Hauer. We hebben een top 20 van zijn films gemaakt en bespreken die: 20. Escape From Sobibor.  19.Blind Fury.  18.Valerian And The City Of A Thousand Planets. 17. De Heineken Ontvoering.  16. Flesh + Blood.  15. Nighthawks.  14. Sa...more

 • FOKCAST 188: Ygor gaat nooit meer weg uit Poperinge,

  Jul 31 2019

  Datum: zondag 16 juni Gast: Ygor uit Poperinge AKA Filip Haeyaert We hadden een zeer leuk gesprek met Ygor. Helaas stond ons opname apparaat niet op REC. Gelukkig hadden we daarna nog een leuk gesprek. We hebben het over de oorsprong van zijn naam, over zijn wandelroute in Poperinge, over zijn nieuwe show: "de Ark van Ygor", hij vertelt het verhaal van Philip Saelens van Kaft Producties tot VZW meaning fool, over die oude foto met de hakbijl, over improviseren als personage.

 • FOKCAST 187: LIVE met Alex, Xander en perrets!

  Jul 23 2019

  datum: zondag 14 juli gasten: Alex Agnew, Xander De Rycke Live in The Joker! 2 delen voor de prijs van 1. We hebben het over Xander zijn reis naar Florida, Disney World en Kennedy Space Center. In het 2e deel hebben we het over onze trip naar London om Seinfeld te zien, over te dure tickets, over winkels, liften en auto en Alex zijn avontuur in een escape room. #perrets

 • FOKCAST 186: Jade Mintjes wil later graag Adriaan Van den Hoof of Peter van den Begin worden!

  Jul 16 2019

  datum: zondag 28 april gast: Jade Mintjes Eindelijk een echte mooie radio stem in onze kelder. We hebben het over comedy, over haar ambities, over films en tv en over haar Engelse grootvader.

 • FOKCAST 185: Xander De Rycke gaat op reis en neemt Fokke niet mee.

  Jul 10 2019

  Datum: woensdag 19 juni Gast: Xander De Rycke Vlak voor zijn try-out voor zijn nieuwe show: "Bekend en Bescheiden" hebben we over die show en zijn komende "Houdt Het Voor Bekeken" show over Vlaamse TV en film. En we hebben het over zijn komende reis naar Florida.

 • FOKCAST 184: Judah Friedlander is a winner!

  Jul 02 2019

  date: June 4 guest: Judah Friedlander A very special winner in The Joker: Judah Friedlander. We talk about his European tour, his comedy, his Star Wars cameo and his role in the brilliant movie: American Splendor.

 • FOKCAST 183: Latif Ait en Steven Mahieu

  Jun 29 2019

  datum: zondag 21 april gasten: Latif Ait en Steven Mahieu Eerst hebben we het met Latif over zelfonderzoek en zijn avondvullende show Relatif. Dan schuift Steven aan en hebben we het over podiumdrang en zijn show: Full Contact Tour.  

 • FOKCAST 182: Grof Geschud en William Boeva.

  Jun 24 2019

  datum:zondag 14 april 2019 gasten: Lander en Myrthe van Grof Geschud en William Boeva We hebben het over Spinvis, de Achterhoek, comedy vs cabaret, de voorstelling: Lijmen, de relatie op en van het podium, regisseur Raf Walschaerts, over: Voor De Leeuwen en William Boeva moet grapjes hebben over Game Of Thrones!

 • FOKCAST 181: LIVE Deel 2 met Xander, Lieven en Jelle.

  Jun 17 2019

    Datum: 2 juni 2019 Gasten: Xander De Rycke, Jelle De Beule en Lieven Scheire Nog steeds geen Live Mosselen 0130. Zeker niet. Dit is totaal iets anders. En deel 2!  

 • FOKCAST 180: LIVE met Xander, Lieven en Jelle. Deel 1

  Jun 12 2019

  Datum: 2 juni 2019 Gasten: Xander De Rycke, Jelle De Beule en Lieven Scheire Dit is zeker geen Live Mosselen 0130. Zeker niet. Dit is totaal iets anders.

 • FOKCAST 179: De Roast Van Amelie Albrecht!

  Jun 03 2019

  Datum: zondag 12 mei Geen normale Fokcast deze week maar een verslag van de roast van Amelie. Deelnemers: Jasper Posson, Domien Vloeberghs, Lene Vos, Silas Simons, Soe Nsuki, Elias Van Dingenen, Charlotte Vandegehuchte, Rik Van Geel en natuurlijk Amelie Albrecht zelf! En er waren videos van: Bas Birker, Karel Michiels en Xander De Rycke

 • FOKCAST 178: Begijn Le Bleu: Laat mij maar zacht verdwijnen….

  May 29 2019

  datum: 26 mei 2019 gast: Begijn Le Bleu Op de verkiezingsdag hebben we het in de kelder OA over Begijn zijn nieuwe show: "Toch Bedankt" (donderdag 6 juni in de Arenbergschouwburg, Antwerpen) en natuurlijk over vogels!

 • FOKCAST 177: Raf Coppens: Ik heb lang gezocht naar een mening maar ik heb er geen!

  May 21 2019

  datum: zo 19 mei gast: Raf Coppens De levende comedy legende zit in onze kelder. We hebben het over comedy en de Kringwinkel en we beantwoorden vragen van twitteraars.

 • FOKCAST 176: Pieter Verelst en het bakske.

  May 14 2019

  datum: zondag 3 maart gast: Pieter Verelst We hebben het over handheld microfoon, over cameretten, over het cabaret circuit in Nederland, over het Nederlands accent, over zijn huidige show: "Mijn Broer En Ik", over nieuw materiaal en zijn nieuwe show: "Amai", over de taalverschillen met Nederland, over Waardenberg en De Jong, Voor De Leeuwen en het te kleine Joker podium.

 • FOKCAST 175: Bas Birker heeft een midlife crisis van 40 dagen!

  May 06 2019

  datum: woensdag 1 mei 2019 gasten: Bas Birker en Wouter Monden Bas Begint zijn 404040 tour in The Joker. We praten voor en na deze eerste tryout. 9 juni is de laatste tryout in The Joker. En 11 juni is zijn show in de Bourla schouwburg!

 • FOKCAST 174: Xander, Soe en Jens reviewen Avengers: Endgame (spoilers)

  May 03 2019

  Datum: zondag 28 april gasten: Soe Nsuki, Xander De Rycke en Jens "Mekanik Strip" Lambrigts EN hier is dan onze Avengers: Endgame Review. SPOILERS! SPOILERS! en nog eens SPOILERS!

 • FOKCAST 173: Seppe Toremans: Ik struikel elke morgen over mijn privileges.

  Apr 29 2019

  Datum: zondag 7 april Gast: Seppe Toremans We hebben het over FACTS, He-Man, die nieuwe Joker film, de film Glass, studio Tarara, After Life, My Space, Japanse cultuur en een heel klein beetje over comedy…

 • FOKCAST 172: Bart Cannaerts: Een Geoffrey is geen Kenji!

  Apr 24 2019

  Datum: zondag 24 maart Gasten: Bart Cannaerts en Sven Hardies We hebben het over haar, over Raf Coppens, over de nieuwe show van Bart: We moeten nog eens afspreken, over Geoffreys, over kinderen en opvoeden, over Het Grootste Licht, over boeken lezen, over Pete Fij, over helden ontmoeten en over pizza dauphinois.

 • FOKCAST 171: Live in Evergem met Jasper Posson en Joran Wijnsouw

  Apr 15 2019

  datum:  dinsdag 5 februari en zondag 14 april gasten: Jasper Posson en Joran Wijnsouw In Fokcast 147 beledigde Jasper eerst het dorp Evergem en beloofde er dan te komen optreden. Jonas Wijnsouw uit Evergem reageerde en eiste zijn huiskamer comedy optreden op. Jasper speelde er (op 5 februari) en we namen een korte podcast op. Daarna (opname 14 april) volgt er nog een korte lijst van plaatsen waar Jasper liever niet wil zijn, maar wel een huiskamer show komt doen als mensen reageren via info@cafe...more

 • FOKCAST 170: Dries Heyneman goes to Hollywood!

  Apr 10 2019

  Datum: zondag 23 februari 2019 Gast: Dries Heyneman We hebben het over zijn nieuwe comedyshow: Uit Respect Voor De Buren, over wat die show had kunnen zijn, over zijn geweldige TV scene met Ronn Moss, over de nieuwe TV serie: Grond, over acteren vs schrijven, over kwaliteit vs populariteit, over Adil en Bilall en over tv schrijven vs theater schrijven,

 • FOKCAST 169: Mekanikcast 10: HOERA: We delen tickets uit voor Avengers: Endgame!

  Apr 03 2019

  datum: 3 april 2019 gast: Jens Lambrigts De 10e Mekanikcast! We praten over de Joker trailer, de Shazam film en over nieuwe comics. We geven 20 duo tickets weg voor Avengers: Endgame dankzij de Media Markt. En we geven antwoorden op een aantal twitter vragen. Losse comics: Grim Knight #1, Detective Comics #1000, Dial H for Hero #1, Major X #1, War of the Realms #1, Spider-Man Life Story #1, Meet the Skrulls #1, Domino Hot Shots #1, Cosmic Ghost Rider Destroys the Marvel History #1, Spider-Man Ci...more

 • FOKCAST 168: The Adorable Pete Fij!

  Mar 31 2019

  Date: 22nd of March 2019 Guest: Pete Fij Just before an acoustic gig of Pete Fij(alkowski) in The Joker we talk about his band Adorable, his other musical projects and his tour.

 • FOKCAST 167: LIVE: Alex Agnew en Xander De Rycke: Leaving NeverFok Part 2

  Mar 27 2019

  Datum: zondag 17 maart Gasten: Xander De Rycke en Alex Agnew. Niet in de kelder maar op het podium met 2 podcast grootheden die toevallig ook nog eens comedy grootheden zijn. DEEL 2. We hebben het over het ontmoeten van helden, Jean-Claude Van Damme, Lewis Black, Freek de Jonge, Jimmy Page, Peter Steele, Mark Wahlberg...  verder koopt Alex een Playgirl,  ziet Amy Adams Alex wel zitten, bespreken we een blauwe Will Smith en hebben we kijktips: Xander: Patriot Alex: The Umbrella Academy Fokke: Aft...more

 • FOKCAST 166: LIVE: Alex Agnew en Xander De Rycke: Leaving NeverFok Part 1

  Mar 19 2019

  Datum: zondag 17 maart Gasten: Xander De Rycke en Alex Agnew. Niet in de kelder maar op het podium met 2 podcast grootheden die toevallig ook nog eens comedy grootheden zijn. We hebben het over Captain Marvel,  over Stan and Ollie, over Leaving Neverland en andere vrolijke zaken.  

 • FOKCAST 165: William Boeva en het piemelgeruis!

  Mar 13 2019

  datum: zondag 27 januari gast: William Boeva Na de mini podcast (158) nu een normale podcast! We hebben het over de laatste shows van RESET, over onze snorren, over zijn party-band: Pluto Was A Planet,  over zijn nieuwe heup, over te veel dwergen moppen, over gehandicapten in de media en parkeerplaatsen voor gehandicapten.

 • FOKCAST 164: Mekanikcast 09: Jens en zijn opgezwollen ballen!

  Mar 06 2019

  Datum: dinsdag 5 maart Gasten: Jens Baas en Jens Manga. Locatie: Mekanikstrip! We hebben het over de comic book Oscar winaars, over de Urbanus tekenfilm over Brussels Comic Con en over een nieuwe Manga en de nieuwe comic books: NYANKEES GN VOL 01, SHARKEY BOUNTY HUNTER #1, BULLY WARS TP VOL 01, COLD SPOTS TP, WEATHERMAN TP VOL 01, AVENGERS NO ROAD HOME #1 (OF 10), HULKVERINES #1 (OF 3), CAPTAIN MARVEL BRAVER & MIGHTIER #1, EUTHANAUTS TP VOL 01 GROUND CONTROL, CAPTAIN AMERICA TP VOL 01 WINTER IN ...more

 • FOKCAST 163: Het diploma van Adriaan Van den Hoofd en de Eindemaands Show van Bert Gabriels

  Feb 28 2019

  datum: zondag 9 december 2018 gast: Adriaan Van den Hoof Na de try-out van zijn voorstelling: ja, maar eerst een diploma  spreken we met Adriaan over try-outen,  comedy en TV.   datum: woensdag 30 januari 2019 gast: Bert Gabriels We praten met Bert gaat over zijn Eindemaands Shows die hij oa in The Joker gaat doen, in aanloop van een Eindejaarsvoorstelling.

 • FOKCAST 162: Alex Agnew volgt zijn eigen advies niet op!

  Feb 27 2019

  zondag 20 januari Gast: Alex Agnew, Jeroen Leenders Welcome to the FC! Alex vertelt over de tryoput van zijn show: Be carefull what you wish for! Dan komt Jeroen Leenders binnen met zijn vriendin Eva op zoek naar een kabeltje...

 • FOKCAST 161: Xander De Rycke met een primeur: hij begint een B&B!

  Feb 19 2019

  datum: woensdag 9 januari 2019 gast: Xander De Rycke Xander beantwoordt wat vragen van twitter. Maar eerst hebben we het over het wegbranden van moedervlekken,  over de laatste shows van Quarter Life Crises, over het volgend film en tv jaar en geeft hij een primeur: de titel van zijn nieuwe comedy show!

 • FOKCAST 160: Van Peel Overleeft voor de laatste keer met gitaar! en met bonus: Spacelord Discokikker!

  Feb 11 2019

  datum: zondag 6 januari 2019 gast: Michael Van Peel 10 keer overleefde Van Peel The Joker! En dit was de laatste. We hebben het over 10 jaar overleven, over de voorspellingen van Nostrapelis, over de DVD, over praten met vrienden over politiek, over zijn opvolgers die een eindejaarsshow gaan doen en over het eindliedje (speciaal in The Joker op gitaar gespeeld) te beluisteren na het gesprek. En tenslotte horen we ook nog Spacelord Discokikker!

 • FOKCAST 159: Mekanikcast 08: Trailers, 80 jaar Marvel en Philip K Dick

  Feb 06 2019

  datum: maandag 4 februari gast: Jens Lambrigts Met een half door de tandarts verdoofde bek hebben we het over trailers en de nieuwe comics: A VERY DC VALENTINES DAY TP, NAOMI #1, MYSTERIES OF LOVE IN SPACE #1, FARMHAND TP VOL 01, BATTLEPUG COMPUGDIUM HC, DEADPOOL SKOTTIE YOUNG TP VOL 01 MERCIN HARD FOR MONEY, SPIDER-GEDDON TP EDGE OF SPIDER-GEDDON, TONY STARK IRON MAN TP VOL 01 SELF MADE MAN, WOLVERINE LONG NIGHT ADAPTATION #1 (OF 5), BLACK WIDOW #1, INVADERS #1, LIFE OF CAPTAIN MARVEL TP, WEB O...more

 • FOKCAST 158: William Boeva: Mini podcast met een klein kak verhaaltje.

  Jan 28 2019

  zondag 27 januari gast: William Boeva Kortste podcast met de kleinste gast.

 • FOKCAST 157: LIVE met Alex en Xander: Welcome To The Mosselen FokPoll. DEEL 3.

  Jan 23 2019

  Datum: woensdag 2 januari Gasten: Xander De Rycke en Alex Agnew LIVE! Op het podium van The Joker hebben we het over 2018. Dit zijn de KAK lijstjes: Fokke 1 overbodige 2e seizoenen: Making a Murderer / 13 Reasons Why 2 Red Sparrow 3 Nanette - Hannah Gatsby 4 First Man 5 Mute Alex 1 Nanette - Hannah Gatsby 2 Hereditary 3 W. Kamatu Bell - Private School Negro 4 House of Caerds: Season 6 5 The Meg Xander Black Mirror: Bandersnatch Solo Black Panther Nanette - Hannah Gatsby  

 • FOKCAST 156: LIVE met Alex en Xander: Welcome To The Mosselen FokPoll. DEEL 2.

  Jan 15 2019

  Datum: woensdag 2 januari Gasten: Xander De Rycke en Alex Agnew LIVE! Op het podium van The Joker hebben we het over 2018. Dit zijn de lijstjes: Top 10 TV Fokke: 1. Glow 2. Altered Carbon 3. Terrace House 4. The Kominsky Method 5. Doctor Who 6. 13 Novembre 7. Bumping Mics 8. Westworld (s1) 9. Haunting of Hill House 10. My Next Guest   Top 10 TV Alex: 1. Sharp Objects 2. The Haunting of Hill House 3. The end of the fucking world 4. The Bridge season 6 5. The Walking Dead season 8 6. Bumping Mic...more

 • FOKCAST 155: LIVE met Alex en Xander: Welcome To The Mosselen FokPoll. DEEL 1.

  Jan 09 2019

  Datum: woensdag 2 januari Gasten: Xander De Rycke en Alex Agnew LIVE! Op het podium van The Joker hebben we het over 2018. Over film en ontdekkingen. Dit zijn de lijstjes: Xander: FILM Jurassic World: Fallen Kingdom Avengers: Infinity War A Quiet Place Annihilation Mary Poppins Returns Mission Impossible: Fallout Spider-Man: Into The Spiderverse Eight Grade Upgrade Blackkklansman. ONTDEKKINGEN John Mulaney - Kid Gorgeous Jeff Goldblum - Capitol Studio Sessions Luther Erased League Of Gentleme...more

 • FOKCAST 154: Mekanikcast 07: Happy Spider-Year!

  Jan 02 2019

  datum: zaterdag 22 december gast: Jens Lambrigts locatie: Mekanik Strip We bespreken de 2 comic book films die uitkwamen: Aquaman en Into The Spider-Verse en hebben het verder over deze comic books: MARTIAN MANHUNTER #1 (OF 12), SHAZAM #1, SHAZAM #1, BATMAN WHO LAUGHS #1 (OF 6) , FREEDOM FIGHTERS #1 (OF 12), DIE #1, THE FREEZE #1, PRODIGY #1 (OF 6), SELF MADE #1, HARDCORE #1, IRONHEART #1, KILLMONGER #1 (OF 5), DEFENDERS BEST DEFENSE #1, SUPERIOR SPIDER-MAN #1 SG WITCH HAMMER, GALAKTIKON TP VOL ...more

 • FOKCAST 153: Amelie Albrecht en Kasper van der Laan

  Dec 25 2018

  datum: woensdag 19 december gast: Amelie Albrecht Een kort gesprek met de kersverse Humo's Comedy Cup winnaar. En blijkbaar nog een vrouw ook. We hebben het over de post, aandacht en rare recencies. datum: zondag 2 december gast: Kasper van der Laan En dan een iets langer gesprek met Kasper. We hebben het over wedstrijden, een eigen stijl hebben, feedback, late night en over appels en peren.

 • FOKCAST 152: Begijn Le Bleu vogelt!

  Dec 19 2018

  Datum: 25 november 2018 Gast: Begijn Le Bleu Begijn komt een vogel dia show doen in The Joker. We praten over vogels, wielrennen, passies en zelfs over comedy!

 • FOKCAST 151: Is er een Philippe Geubels in de zaal?

  Dec 11 2018

  datum: zondag 18 november 2018 gasten: Philippe Geubels en Wilko Terwijn Philippe gaat comedy materiaal try-outen voor zijn nieuwe tv programma: Is er een dokter in de zaal. Een programma over gezondheid. We hebben het over pillen, ziektes en comedy! En Wilko Terwijn valt ook nog binnen!

 • FOKCAST 150 LIVE: Alex Agnew, Xander De Rycke en 14 mensen publiek!

  Dec 05 2018

  Datum: zondag 2 december 2018 Gasten: Alex Agnew, Xander De Rycke Nummer 150 en dus live in die kleine kelder. Er is maar ruimte voor 12 man publiek, dus we propten er 14 in. We hebben het over Xander zijn Houdt Het Voor Bekeken show, over Alex zijn try-outs, over diverse films en we beantwoorden ingestuurde vragen.

 • FOKCAST 149: Mekanikcast 06: De MANGA special met MangaJens!

  Nov 28 2018

  dinsdag 27 november locatie: Mekanik Strip gasten: Jens Lambrigts aka BaasJens en Jens Lommaert aka MangaJens We hebben het over Manga: One Piece, Berserk, Vagabond, Blade of the Immortal, Terraformars, One Punch Man, Tokyo Ghoul, My Hero Academia, Black Butler, Food Wars, Dragon Ball, Golden Kamuy, Interspecies Reviewers, Shibuya Goldfish, Golloseum, World's End Harem, Machimaho En ook over een paar nieuwe comics: Venom TP 01, Immortal Hulk TP 01, Unnatural TP 01 en Green Lantern #1, Uncanny X-...more

 • FOKCAST 148: Michael Van Peel overleeft weer een nieuwe jingle!

  Nov 20 2018

  Datum: dinsdag 13 november Gast: Michael Van Peel en Liesbeth 2018 is bijna voorbij dus Van peel komt weer een oudejaarsshow try-outen. De allerlaatste zegt hij. We hebben het over zijn try-out. En omdat de 150ste Fokcast er aan komt moeten er nieuwe jingles worden bedacht...

 • FOKCAST 147: Soe Nsuki: Kinderen niet toegelaten want er zit een dildo in de show!

  Nov 13 2018

  Datum: zondag 11 november 2018 Gasten: Soe Nsuki en Jasper Posson We hebben het met Soe over haar nieuwe voorstelling: Soetopia, over comedian en B-Girl zijn en haar TV plannen. Dan valt Jasper binnen en hebben we het ook over zijn komende halve finale Humos Comedy Cup in Gent. En veel liefde voor mensen uit Evergem en dan volgt zelfs een wedstrijd voor een inwoner uit Evergem! #fokevergem

 • FOKCAST 146: Thomas Smith, Bert Gabriels en Quinten Friederichs

  Nov 07 2018

  datum: zondag 28 oktober 2018 gasten: Thomas Smith, Bert Gabriels, Quinten Friederichs en Soe Nsuki We hebben het over het blazen van Thomas, de nieuwe shows van de heren en krijgen vragen van twitteraars.

 • FOKCAST 145: Marcel Vanthilt en zijn voorprogramma Philippe Geubels.

  Oct 29 2018

  datum: zondag 21 oktober 2018 gasten: Marcel Vanthilt, Koen Bauters en Philippe Geubels. Marcel gaat zijn eerste try-out van zijn voorstelling over de muziek van 2018 doen. De voorstelling Playlist 2018 is mede bedacht door fotograaf Koen Bauters. Ze horen dat Philippe Geubels deze avond zijn voorprogramma doet. Samen praten we over de show en over muziek.

 • FOKCAST 144: Mekanikcast 05: Jenscape From New York!

  Oct 23 2018

  datum: dinsdag 23 oktober gast: Jens "Mekanik" Lambrigts De maandelijkse Mekanikcast over de nieuwe comics van oktober 2018: ANALOG CYBER DYSTOPIAN NOIR TP VOL 01 INFINITY WARS SLEEPWALKER #1 (OF 4) SHATTERSTAR #1 (OF 5) SUPERIOR OCTOPUS #1 SG TYPHOID FEVER SPIDER-MAN #1 UMBRELLA ACADEMY HOTEL OBLIVION #1 WHAT IF? SPIDER-MAN #1 WHAT IF? X-MEN #1 X-MEN BLACK MAGNETO #1 IRON MAIDEN LEGACY OF THE BEAST TP SPIDER-GEDDON #1 (OF 5) TERRIFICS TP VOL 01 MEET THE TERRIFICS WHAT IF? PUNISHER #1 JUSTICE LE...more

 • FOKCAST 143: Raf Coppens: Beter een stijve piet dan een saaie piet!

  Oct 16 2018

  Zondag 7 (niet 6) oktober 2018 Gasten: Raf Coppens en Xander De Rycke We hebben het met de levende legende Raf Coppens over zijn nieuwe verkiezingsshow. Ook Xander De Rycke springt even binnen!

 • FOKCAST 142: Fuad Hassen: Achteraf had ik veel meer SOA's kunnen krijgen.

  Oct 09 2018

  datum: zondag 16 september 2018 gast: Fuad Hassen De geweldige Fuad is onze kelder. We hebben het over zijn achtergrond, vluchtelingen, de eerste comedy stapjes, podiumvrees, Eddie Murphy, Sylvana Simons, memory, Bill Cosby en de stille barman!

 • FOKCAST 141: Bart Cannaerts AKA Steven Cassauwelaerts en Xander De Rycke

  Oct 04 2018

  Datum: 9 september 2018 Gasten: Bart Cannaerts en Xander De Rycke We hebben het over de try-out van Bart, over komend comedy seizoen, over vliegen, over kwissen en in iemand oortje zitten, over uitspraken, over bordspelen en toen werd Fokke 46 jaar.

 • FOKCAST 140: Mekanikcast 04: De onvermijdelijke Batpiemel!

  Sep 25 2018

  Datum: 25 september 2018 Gast: Jens Mekanik Lambrigts Mekanikcast nummer 4. We bespreken de comics van september 2018 en het Spider-man PS 4 spel. Single issue: Return of Wolverine, Iceman, Infinity Warps - Soldier Supreme, Venom - First Host, Ve’nam, Cover en Batman - Damned (met de piemel) Trades: Koschei the Deathless, Infinity Countdown + Companion, X-Men Red, Damage, Skyward, Oblivion Song, Star Wars - Thrawn, 30 Days of Night, Sugar, BTVS Season 11 - Giles, Venom by Daniel Way en Wanted en...more

 • FOKCAST 139: Henk Rijckaert en Jim Speelmans: een broek was te moeilijk.

  Sep 19 2018

  Zondag 9 september Gasten: Henk Rijckaert en Jim Speelmans We spreken eerst met Henk en vlak daarna met Jim. Eerst over Henk zijn nieuwe show: Maker en zijn youtube kanaal. Met Jim over de trein, over schrijven voor andere comedians, over oud materiaal en toen ging mijn vader naar de hemel.

 • FOKCAST 138 : Xander De Rycke: Er zit een piemel in de show!

  Sep 11 2018

  datum: 2 september 2018 gast: Xander De Rycke De 10e podcast in de De Ryckes HHVB promo podcast tour is in onze kelder. We hebben het over zijn nieuwe Houdt Het Voor Bekeken show, over Bart De Pauw, de moeder van Guy Van Sande, over de Cosby piemel, over Cinevox, maar niet over homoporno...

 • FOKCAST 137: Jan Jaap van der Wal en Wim Janssens: De humor zit bij de Thaise massage.

  Sep 03 2018

  datum: woensdag 29 augustus gasten: Jan Jaap van der Wal en Wim Janssens We hebben het over De Ideale Wereld, materiaal terug spelen, het OLT in Deurne, de comedy van Wim Janssens, over Trump en Theo Francken, over grappen verkopen, over dingen meemaken, de kapper van Jan Jaap, over favoriete jokes, en Urbanus, de my first comedian. (sorry voor de telefoonstoring halverwege)

 • FOKCAST 136: Mekanikcast 03: Jens Late Night!

  Aug 29 2018

  Datum: woendag 29 augustus (net) Gast: Jens "Mekanik" Lambrigts We praten over de comics en trades die deze maand zijn uitgekomen. Jens houdt vooral van Donny Cates: Payback en Fokke is enorm fan van de Rod Stering: Planet OF The Apes en Dracula van Mike Mignola! Verder bespreken we: COSMIC GHOSTRIDER, ACTION COMICS #1001, DC BEACH BLANKET BAD GUYS SPECIAL #1, JUSTICE LEAGUE DARK #1, INFINITY WARS PRIME #1, X-MEN GRAND DESIGN SECOND GENESIS #1 (OF 2), LEVIATHAN #1 CVR A PITTARA & GARLAND (MR), P...more

 • FOKCAST 135: Rik, Karel en Thomas: spiegel genieën

  Aug 22 2018

  datum: zondag 19 augustus 2018 gasten: Karel De Rijcke, Rik Van Geel en Thomas Smith. Warme zondagavond in de kelder! We hebben het over de komende solo show van Rik, over de comedy van Karel en we doen een impro opwarm spelletje.

 • FOKCAST 134: Thomas Smith, Joost van Hyfte en de regen op het dak van de mobilhome!

  Aug 14 2018

  Datum: donderdag 9 augustus 2018 Plaats: De Mobilhome van Joost aan Fort 4 in Mortsel. Gasten: Joost van Hyfte en Thomas Smith De sfeer is goed in Mortsel! We hebben het over: de mobilhome, over je tijd gaan, try-outen, Brian van Hyfte, game beurzen, oude mensen en facebook, de hersenen, kakken in de mobilhome, joost zijn uitvindingen, microfoons, Joost is boos op de politiek in Zelzate en Joost is boos op de regen.

 • FOKCAST 133: Bart De Duytsche: Reservoir Docs Soldiers part 1

  Aug 07 2018

  datum: woensdag 1 augustus 2018 gast: Bart (Gremlins Strike Back) De Duytsche In een eerste poging tot een nieuw podcast ideetje kijken Bart en Fokke naar 3 documentaires. Voor de Fokcast zijn het 3 stand-up comedy documentaires: - Comedian (2002) van Christian Charles met Jerry Seinfeld - When Stand-Up Stood Out (2003) van Fran Solomita met oa Lenny Clarke, Denis Leary en Barry Crimmins - Mr Warmth: The Don Rickles Project (2007) van John Landis over Don Rickles Verder vragen we ons af wat een ...more

 • FOKCAST 132: Jens Dendoncker is nog niet jarig!

  Aug 01 2018

  datum: dinsdag 31 juli 2018 gast: Jens Dendoncker Een fijn weerzien met Jens! We hebben het over seizoen 2 van Hoe Zal Ik Het Zeggen, over zijn Spotify playlist: Doncker, over Quincy de Koala, over Lean Yung, over een klachtenbrief, over Rilke de Depper en nog wat andere ontboezemingen!

 • FOKCAST 131: Mekanikcast 02: Fok Batman of trouwt Batman?

  Jul 25 2018

  datum: 24 juli gast: Jens "Mekanik" Lambrigts Mekanikcast nummer 2! We bespreken de nieuwe comics van juli 2018: Batman 50, Catwoman 1, De Titans TV reeks trailer, De Ant-man and The Wasp film, Magic Order 1, Captain America 1, Sentry 1, Cosmic Ghostrider 1, Superman 1, Farmhand 1, Amazing Spider-man 1, Tempest 1, Black Hops 1, Witchblade, Doctor Strange: Damnation, Spider-man: Family Business, MIchael Cray, Shaolin Cowboy, Sea of Love, The Thing / Human Torch, The Beef, Shipwreck, Rumble en he...more

 • FOKCAST 130: Xander De Rycke: Trent in een tent in Rock Trechter AKA Mosselfok 02

  Jul 16 2018

  datum: 9 juli 2018 gast: Xander De Rycke Deel 2 van deze Fokcast AKA Mosselfok. We hebben het over Houdt Het Voor Bekeken 2017/2018, over Netflix,  over Urbanus, over Shinedown op Graspop, over David Byrne en Nine Inch Nails op Werchter en over Stephen Lynch...

 • FOKCAST 129: Xander De Rycke: Ik moet mijn eitje kwijt AKA Mosselfok 01

  Jul 09 2018

  datum: maandag 9 juli gast: Xander De Rycke Xander heeft geen eigen podcast meer dus moet hij nu bij ons zijn eitje kwijt. We hebben het over een setje in The Joker, Disneyland Parijs, De Efteling, Incredibles 2 en Xanders review van Jurassic World: Fallen Kingdom. En de rest is voor volgende week!

 • FOKCAST 128: Lukas Lelie en Yannick Noben

  Jul 05 2018

  datum: zondag 1 juli 2018 gasten: Lukas Lelie en Yannick Noben De een scheerde zijn baard af en de ander won de Radio 2 Humorklas. Dus voldoende om over te praten in onze kelder...

 • FOKCAST 127: Seppe Toremans en Rob Scheepers: Ik leer te spelen op 80%

  Jun 25 2018

  zondag 24 juni gasten: Rob Scheepers en Seppe Toremans Rob speelt voor het eerst in Belgie en Seppe heeft niet afgebeld. We hebben het over Urbanus, John Cleese, Tonpraten, Oudejaarsconferences en rare optredens!

 • FOKCAST 126: Mekanikcast 01: Ik moet niet weten wat er in boeken zonder prentjes gebeurt.

  Jun 20 2018

  datum: 20 juni 2018 gast: Jens Lambrigts plaats: Mekanik Strip, Antwerpen We doen eens iets anders met de Fokcast. We praten over comic books in Mekanik Strip met Jens! We hebben het vooral over de nieuwe comic books die zijn uitgekomen de laatste weken. - Planet Of The Apes Ursus (6) - Dark  Nights: Metal (trade) - Tony Stark Iron Man (1) - Amazing Spider-Man (801) - Doctor Strange (1) en God Of Magic (trade) - Hit-Girl in Colombia - X-Men Gold (30) - Batman The Dark Prince Charming  

 • FOKCAST 125: BDW AKA Geert Beullens

  Jun 14 2018

  zondag 3 juni 2018 gast: Geert Beullens AKA BDW We spreken met de imitatie van de parodie van de schijnburgemeester van Antwerpen. Geert Buellens is BDW. We praten over het typetje en over het personage BDW. Wat is juist wat?

 • FOKCAST 124: Roel Tulleneers

  Jun 06 2018

  dinsdag 15 mei 2018 gast: Roel Tulleneers Een Fokcast opgenomen in CC De Werft in Geel. Roel is daar de humor programmator en is al jaren een kenner en een belangrijke speler in de comedy wereld. We praten over zijn werk en visie!

 • FOKCAST 123: Theo Maassen is een gebroken witte man en de kaas cabaretier van Nederland.

  May 30 2018

  zondag 27 mei en woensdag 30 mei gasten: Theo Maassen en Jeroen Leenders en Sander VDV Eerst hebben we het met Theo over zijn comedy, zijn film en zijn erectie. Daarna hebben we het met Jeroen en Sander over de Experience Podcast van Jeroen en de strip Pissebloem van Sander.

 • FOKCAST 122: Amelie Albrecht: METOO? Ik word daar zo moe van!

  May 23 2018

  zondag 13 mei 2018 Gasten: Amelie Albrecht, Soe Nsuki, Ariane Van Hasselt, Lene Vos, Jasper Posson Vrouwen avond in The Joker. We praten met Amelie over haar prille comedy carriere, over Dendermonde vs Aalst en over de Radio 2 Humorklas Finale die er aan komt. Daarna vallen de andere dames ook binnen en bespreken we de jurk voor Jasper!

 • FOKCAST 121: Jo De Rijck: Als je een kip kunt, dan kun je alles!

  May 15 2018

  zondag 29 april gasten: Jo De Rijck en Tom Bibo Jo De Rijck is wereldberoemd van Belgiums Got Talent en Penn & Teller Fool Us. Met zijn Kip Curry gaat hij die avond ook spelen in The Joker. We hebben het (samen met Tom Bibo die ook binnenvalt) over zijn carriere, over dierentrainen en natuurlijk over Penn & Teller!

 • FOKCAST 120: Kristel Zweers en Joost Van Hyfte en de analoge dick pics!

  May 08 2018

  zondag 15 april 2018 gasten: Kristel Zweers en Joost Van Hyfte Nederlandse Kristel is terug van Azie en speelt weer comedy in het Nederlands. We bespreken haar comedy loopbaan, haar Lama jaar en haar Aziatisch avontuur. Ook Joost Van Hyfte speelde ooit in Shanghai. Verder moet Joost nieuw comedy materiaal verzinnen bij de titel: "Keukengeheimen". Joost vertelt vooral keukengeheimen van de 1-uur fotoservice winkel.

 • FOKCAST 119: Rob Vanoudenhoven: Ik heb op alles gewoon JA gezegd!

  May 02 2018

  zondag 8 april gast: Rob Vanoudenhoven Voor Rob een try-out gaat doen van zijn avondvullende theater show: Het 13e Werk praten we over zijn carriere en alle bijzondere verhalen die hij heeft meegemaakt!

 • FOKCAST 118: 12 Jaar The Joker Deel 4: Yasmine Van Suetendael AKA de grote baas!

  Apr 24 2018

  datum: maandag 23 april 2018 gast: Yasmine Van Suetendael Het laatste deel uit onze 12 jaar The Joker reeks is met de belangrijkste persoon in de geschiedenis van cafe The Joker: Yasmine! We hebben het over haar ervaringen, haar Joker hoogtepunten en natuurlijk ook hoe het is om mevrouw Agnew te zijn.

 • FOKCAST 117: 12 Jaar The Joker Deel 3: 11 jaar Bas Birkers Open Mic

  Apr 17 2018

  datum: dinsdag 10 april 2018 gast: Bas Birker Bas Birker is de vaste MC van de Comedy Open Mics in The Joker. We praten over bijna 12 jaar open podium. Hoogtepunten en dieptepunten. En we eindigen weer met een hashtag!

 • FOKCAST 116: 12 Jaar The Joker Deel 2 met Alex, Soe en Jens

  Apr 10 2018

  woensdag 4 april 2018 gasten: Alex Agnew, Soe Nsuki en Jens Dendoncker Het tweede deel van onze 12 jaar The Joker in April ding. We praten wel eerst even over politiek en Alex zijn nieuwe show en daarna gaat het wel over ons favoriete cafe!

 • FOKCAST 115: 12 jaar The Joker Deel 1: veel gasten en een roast.

  Apr 04 2018

  zondag 1 april 2018 gasten: Thomas Smith, Arie Koomen, Silas Simons, Soe Nsuki, David Vennix, Johnny Trash, Jeroen Verdick, Jasper Posson Veel mensen in de kelder van The Joker! We praten voornamelijk over 12 jaar joker, Thomas Smith die er boven woonde en Soe en Johnny die hun eerste shows er speelden. Tijdens de pauze van de comedy special spreken we met Jeroen en Jasper over hun comedy roasts die we daarna ook laten horen. (ja, dat was een hele montage!)

 • FOKCAST 114: Arie Koomen en Edouard De Prez

  Mar 29 2018

  zondag 18 maart gasten: Edouard De Prez en Arie Koomen

 • FOKCAST 113: Nigel Williams is niet bitter!

  Mar 22 2018

  datum: zondag 11 maart gast: Nigel Williams De altijd geweldige (en vaak kwade) Nigel Williams in onze kelder. We hebben het over voetbal, transgenders, gehandicapten toiletten, the walking dead en culturele centra...

 • FOKCAST 112: Alex Agnew: Ik ben redelijk makkelijk publiek wat comedy betreft!

  Mar 14 2018

  zondag 4 maart 2018 gast: Alex Agnew De Alex Agnew Atrocity in The Joker. Voor hij zijn try-out doet hebben we het over het nieuwe comedy materiaal, Diablo BLVD, 70.000 Tons of Metal (de metal cruise), Hip Hop, Bruno Mars, Muse, natuurlijk de genderdiscussie en comedy.

 • FOKCAST 111: Jeroen Leenders en zijn lulstokje!

  Mar 07 2018

  Woensdag 28 februari Gast: Jeroen Leenders Na de Jeroen Leenders Experience in The Joker praten we thuis nog wat na omdat het te koud was in de kelder! #lulstokje

 • FOKCAST 110: Drie maal kort: Jeroen Baert, Peter Hens en Nikolas Rabogliatti

  Feb 27 2018

  Drie korte fokcasts achter elkaar: Datum: 23 februari 2018 met gasten: Jeroen Baert, Jeroen Maris, Dempsey Hendrickx en Jules Jordens. Datum: 11 februari 2018 met gasten: Peter Hens en Kiki Schippers. Datum: 14 januari 2018 met gast: Nikolas Rabogliatti.

 • FOKCAST 109: Bart Cannaerts en de hashtag voeding met kak!

  Feb 19 2018

  zondag 18 februari 2018 gast: Bart Cannaerts Na een geweldig maar licht gedwongen optreden in The Joker bespreken we met Bart:het TV Programma Taboe, kijkcijfers, voetbal, mensen die samen zingen, verstoppertje, de Geert Hoste lachkalender, slecht engels en dat het tijd wordt voor een nieuwe met kak hashtag... daarom lanceren we woensdag 21 februari om 12 uur smiddags: #voedingmetkak

 • FOKCAST 108: Kiki Schippers laat een boer!

  Feb 12 2018

  zondag 11 februari gast: Kiki Schippers Helemaal uit Woerden (NL) via Bilthoven (NL) komt Kiki een try-out doen in The Joker. We hebben het over haar nieuwe show, over haar opleiding, de slimste mens ter wereld van Nederland, over de wedstrijden en veel meer.

 • FOKCAST 107: Iwein Segers: the bitch is back

  Jan 31 2018

  zondag 21 Januari gasten: Iwein Segers, Jeroen Maris en Soe Nsuki

 • FOKCAST 106: Han Solo: #metoo is een kado voor mij.

  Jan 16 2018

  Zondag 14 Januari Gast: Han Coucke Han Solo speelt een try-out van Jubilee in The Joker. We hebben het over zijn comedy carriere, over Guy Van Sande, over De Kotmadam, over Gino Sancti, over radio 2 humorklas, over talent coaching en open mics en tenslotte beantwoordt Han vragen van twitteraars!

 • FOKCAST 105: Michael Van Peel: thee, bier en blote tieten!

  Jan 16 2018

  zondag 7 januari gasten: Michael Van Peel, Arie Koomen. Na een geslaagde Overleeft 2017 Joker Editie hebben we het over de show, over uitverkochte zalen, over een oudejaarsconference op nieuwjaar, over zijn gelimiteerde dvd, over vrije tijd, over een Playboy konijn en uiteraard over zijn piemel. En natuurlijk maakte Arie Koomen ook een woordgrapje.

 • FOKCAST 104: Sean Morley and Bash Burkerr

  Jan 10 2018

  Date: 26th of November Guests: Sean Morley & Bas Birker After a weird evening in The Joker. We try to talk in the English language to comedian Sean Morley. We talk about the show and Seans comedy.  

 • FOKCAST 103: Xander De Rycke en het comedy jaar 2017!

  Jan 03 2018

  dinsdag 2 januari gast: Xander De Rycke We bespreken het comedy jaar 2017 en hebben het over: Dave Chapelle: Equanimity, Jerry Before Seinfeld, Patton Oswald: Annihilation, Judd Apatow: The Return, Marc Maron: Too Real, Ross Noble, David Cross, James Veitch, Jens Dendocker: Bang van Dendoncker, Wim Helsen: Er Wordt Naar U Geluisterd!, Michael Van Peel Overleeft 2017, Xander De Rycke: Houdt Het Voor Bekeken, Nigel Williams: Accident De Parcours, Eric van Sauers, De Tony Bell Tribute, Erhan Demirc...more

 • FOKCAST 102: Quinten Friederichs en Domien Vloeberghs

  Dec 27 2017

  Woensdag 6 december gasten: Domien Vloeberghs, Thomas Smith en Quinten Friederichs We hebben het over sinterklaas, over impro gezelschappen, over impro en comedy, over Thomas Smith en dan vooral over Hollander in Belgie zijn...

 • FOKCAST 101: Jeroen Maris, Tom De Rons, Peter Hens, Demspey Hendrickx & Ariane Van Hasselt.

  Dec 20 2017

  datum: zondag 3 december gasten: Jeroen Maris, Tom De Rons, Peter Hens, Ariene Van Hasselt, Dempsey hendrickx Volk in onze kelder. We hebben het over: broodpudding, 15 paginas, een alternatief voor regi, goede grappen, muzikale moppen, voor de leeuwen, ziektes, dempsey was de mc, de nieuwe Helden film en over hoe je een microfoon inbrengt!