Podcast

FRANKIE

Dit is FRANKIE. Een podcast waarin wij, pubers, vertellen over ons leven. Wat we meemaken, waar we mee worstelen en wat we leren. Dat vertellen, dat doen we anoniem. Niet omdat we schijterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om ons verhaal.

Afleveringen

 • S01E01 Trailer

  Jan 03 2019

  Dit is FRANKIE. Een podcast waarin wij, pubers, vertellen over ons leven. Wat we meemaken, waar we mee worstelen en wat we leren. Dat vertellen, dat doen we anoniem. Niet omdat we scheiterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het beeld. Het gaat om ons verhaal.

 • S01E02 Ik wil gewoon weer klein zijn

  Jan 03 2019

  Ken je dat, die behoefte om voor altijd klein te zijn, een leven zonder zorgen? Laten we het niet mooier maken dan het is, groot worden doet soms pijn. Helemaal als paniek je bij de strot grijpt.

 • S01E03 Ik leerde erover te praten

  Jan 03 2019

  Het leven kan een heel verdrietige wending nemen. Als je te maken krijgt met intens groot verlies, waarvan je niet weet hoe ermee om te gaan, is praten en huilen misschien wel de enige oplossing.

 • S01E04 Hoezo zit ik in dit lichaam?

  Jan 03 2019

  Stel je voor, je bent een jongen die droomt van een mountainbike, hanenkam, schakelketting en een vriendin. Maar je lijf is dat van een meisje. Hoe komt je erachter wat er aan de hand is? En dan..?

 • S01E05 Ik wilde het er gelijk afsporten

  Jan 03 2019

  Het begint met een opmerking over je uiterlijk. En dan ben je in één zomer opeens 11 kilo afgevallen. Hoe krijg je weer grip op jezelf als je een eetprobleem hebt?

 • S01E06 Ik kon gewoon mijn moeder verliezen

  Jan 03 2019

  Iedereen maakt wel dingen mee die je liever niet wil. Maar dit is iets van een andere orde. Wat gebeurt er met je kijk op het leven als je moeder kanker heeft?

 • S01E07 Bijna niemand weet het

  Jan 03 2019

  Als je erachter komt dat je op jongens én meisjes valt, is het fijn om daar met anderen over te praten. Maar hoe doe je dat als je op de biblebelt woont en de dominee zegt dat je naar de hel gaat?

 • S01E08 De enige die de game niet speelde

  Jan 03 2019

  Meedoen of outsider zijn – hoe ga je om met groepsdruk? Je kan je er bijvoorbeeld weinig van aantrekken en je storten op het ontwikkelen van je eigen talenten.

 • S01E09 Alles was voorbij

  Jan 03 2019

  Een droom als musicalster die werkelijkheid lijkt te worden. En dan kan je opeens niet meer zingen. Soms zijn de grootste teleurstellingen eigenlijk kansen. Maar dan moet je wel eerst door een emotionele achtbaan.