PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Er mag al eens

Gesprekken met knappe koppen die voor straffe verhalen zorgen. Alle emoties, taboes en perikelen komen aan bod.

Afleveringen

 • #132: Ann Reymen

  Jul 01 2021

  Ann Reymen is presentatrice bij MNM, en is ook op tv te zien, onder andere in de serie Like Me. In 2016 schreef ze het boek '75B. Een vrouw. Twee borsten. Een reconstructie' naar aanleiding van haar borstamputatie en -reconstructie. Ann babbelde met mij over haar speciale kijk op emoties en gevoelens, haar kinderen, hooggevoeligheid en haar mastectomie.

 • #131: Henk Rijckaert

  Jun 24 2021

  Henk Rijckaert is een Vlaamse cabaretier, stand-up comedian en maker. Op zijn YouTube kanaal De Koterij voert hij wekelijks doe-het-zelf projecten en experimenten uit. Er mag al eens nam een kijkje in de ziel van Henk, wat hem drijft, hoe hij omgaat met emoties en geluk en nog zoveel meer!

 • #130: Jitske Van de Veire en Senne Misplon

  Jun 17 2021

  Jitske Van de Veire is zelfstandig kapster, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero en nog zoveel meer. Op sociale media doorbreekt ze vaak taboes, en pleit ze voor meer inclusie en kwetsbaarheid. In Er mag al eens deelde ze haar verhaal met haar beste vriend Senne Misplon, ook woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero en ondernemer. Het werd een gesprek over angsten, depressie, de psychiatrie, diversiteit in alle betekenissen van het woord en nog veel meer.

 • #129: Jonas Geirnaert

  Jun 10 2021

  Jonas Geirnaert is een Vlaams comedy- en televisiemaker en striptekenaar. Hij is de bezieler van Kabouter Wesley, één van de gezichten van Neveneffecten, werkt mee aan Humo-rubriek Gat van de Wereld én schreef het scenario van de reeks De Dag. Ons gesprek werd bijna een pleidooi voor meer menselijkheid, maar we hadden het ook over vader worden, samenwerken met je geliefde en pessimisme.

 • #128: Tom Helsen

  Jun 03 2021

  Tom Helsen is een Vlaamse zanger-muzikant uit het Leuvense die net zijn nieuwe plaat 'Zin om je Tom Helsen' uitbracht. Nog nooit babbelde hij zo uitvoerig over zijn hoogsensitiviteit en zijn depressie, in die mate dat we allebei moesten huilen. Dit is misschien het meest pure, kwetsbare gesprek ooit. Ik hoop dat je er wat aan hebt.   

 • #127: Egbert Lachaert

  May 27 2021

  Egbert Lachaert is partijvoorzitter van OpenVLD en eerste schepen van Merelbeke. Er mag al eens wat politiek zijn, maar nog belangrijker: ik leerde de persoon achter de politicus kennen. Ik hoop dat je geniet van dit gesprek over vaderschap, oprechtheid, slapeloze nachten en nog zoveel meer. __ 🎧 Bekijk deze aflevering via https://linktr.ee/ermagaleens Er mag al eens is een praatprogramma waarin host Magali De Reu in gesprek gaat met straffe koppen. Alle emoties, taboes en perikelen komen ongev...more

 • #126: Jaouad Alloul

  May 20 2021

  Jaouad Alloul is een Belgisch-Marokkaanse acteur, tekstschrijver, zanger, regisseur maar bovenal: een warm persoon met ongelooflijk veel empathie voor zijn medemens. We voerden een gesprek over zijn Marokkaanse roots, zijn bloeiende carrière, LGBTQ rechten in de islam en nog een heleboel andere zaken. __    🎧 Bekijk deze aflevering via https://linktr.ee/ermagaleens​ Er mag al eens is een praatprogramma waarin host Magali De Reu in gesprek gaat met straffe koppen. Alle emoties, taboes ...more

 • #125: Leen Dendievel - het vervolg

  May 13 2021

  Leen Dendievel is een Vlaamse actrice en auteur. Inmiddels heeft ze al vier boeken op haar palmares, en dus nodigde ik haar voor een tweede keer uit. Het werd een babbel over mentale hulpverlening, optimisme en realisme, haar persoonlijke struggles en nog zoveel meer!

 • #124: Jelle De Beule

  May 06 2021

  Jelle De Beule is een Vlaamse acteur, comedy- en televisiemaker, bekend van cabaretgroep Neveneffecten. Jelle is bekend van programma's zoals De Ideale Wereld en Basta, maar dat is absoluut niet het enige waarover we praten. Het werd een gesprek over confrontatie, zijn rol als vader, gevoelige humor en nog zoveel meer.

 • #123: De Volksjury

  Apr 29 2021

  Wie zijn Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck van De Volksjury? Wat drijft de dames achter deze true crime reeks? Silke en Laura vertellen aan Magali De Reu van Er mag al eens openhartig over hun persoonlijke zoektocht, omgaan met kritiek, hun eerste boek en nog zoveel meer! 

 • #122: Maarten Vancoillie

  Apr 22 2021

  Maarten Vancoillie is radiopresentator en -DJ bij Qmusic. Hij vormt een duo met Dorothee Dauwe, die bovendien meter is van zijn eerste kindje. Tijdens dit gesprek praat Maarten voor het eerst over zijn ADD, zijn bezoekjes aan de psychologe, hoe het vaderschap hem heeft gevormd en de hiaten in ons systeem.

 • #121: Lieven Scheire

  Apr 15 2021

  Lieven Scheire is een Vlaamse comedy- en televisiemaker, bekend van onder andere Neveneffecten, Team Scheire en Scheire en de Schepping. Daarnaast runt hij de Nerdland podcast en schreef hij al verschillende boeken. Maar daar hebben we het eigenlijk nauwelijks over in dit gesprek. We babbelden over hoe hij leert om assertiever in het leven te staan, op welke manier hij omgaat met lichte dwangneuroses en paniekaanvallen.

 • #120: Ann Wauters

  Apr 09 2021

  Basketbalspeelster Ann Wauters, een van de Belgian Cats, heeft er al een mooi palmares opzitten. Binnenkort stopt ze met topsport, en in dit gesprek vertelt ze over haar plannen nadien. Daarnaast heeft ze het ongeveinsd over haar coming out, hoe ze over haar gevoelens leerde praten, ouder worden en nog veel meer.

 • #119: Serine Ayari

  Apr 06 2021

  Serine Ayari is actrice en stand-upcomedian, die optreedt in het Engels, Frans én het Nederlands. Vorig jaar was Ayari ook te zien in De Slimste Mens. Maar daar hebben we het in deze aflevering amper over. In dit gesprek toont Serine haar kwetsbare kant en praat ze openhartig over haar ADHD, indruisen tegen de norm, emotionele rollercoasters en nog zoveel meer.

 • #118: Gilles De Coster

  Apr 01 2021

  Gilles De Coster is televisiepresentator van programma's zoals De Mol en Strafrechters. Hij gaat niet vaak in op persinterviews, dus was het een enorme eer om hem bij mij thuis te ontvangen. We voerden een gesprek over De Mol (of wat dacht je),

 • #117: James Cooke

  Mar 25 2021

  James Cooke is televisiepresentator en acteur, bekend van onder andere Gert Late Night en Leef!. Maar wat James misschien nog wel het meest typeert, is de manier waarop hij open en vrijuit praat over zijn emoties. Tijdens ons gesprek laat hij geen spaander heel van taboes, en vertelt hij over de moeilijkste momenten uit zijn jeugd. 

 • #116: Wim Helsen

  Mar 18 2021

  Wim Helsen is cabaretier, acteur en presentator van programma's zoals Winteruur. Ik besloot deze man met zijn voorliefde voor absurdisme het vuur aan de schenen te leggen. We hebben het over  onvoorspelbaarheid, non-conformisme, narcisme en het verlies van zijn vader.

 • #115: Eva Daeleman

  Mar 11 2021

  Eva Daeleman is onderneemster, mama, schrijfster,  voormalig radio- en televisiegezicht en creatieveling in hart en nieren (en er is waarschijnlijk nog iets wat ik vergeet!). Speciaal voor mij zakte ze af uit het verre Koksijde voor een gesprek over het leven, haar angststoornis, impostor syndrome, suikerloos leven en nog zoveel meer. Daarbij laat ze geen spaander heel van taboes over mentaal welzijn en geluk. 

 • #114: Xander De Rycke

  Mar 05 2021

  Xander De Rycke is stand-up comedian en auteur van twee autobiografieën. Daarin vertelt hij over de trauma's uit zijn jeugd en hoe humor hem overeind hield. We voerden een gesprek over mentale hulpverlening, je niet laten leiden door ego en waarom carrière zijn eerste grote liefde is.

 • #113:Jan Verheyen

  Feb 26 2021

  Jan Verheyen is een Vlaams film- en televisieregisseur. Zijn meest bekende films zijn Alles moet weg, Team Spirit, Vermist en Dossier K. Maar tijdens ons gesprek hebben we het niet alleen over zijn nieuwste werk: het werd een babbel over de moeilijkste jaren uit zijn leven, 'meningitis', excessen in de vrije markteconomie, trial by media en de sociologische impact van de huidige crisis.

 • #112: Alex Agnew & Andries Beckers

  Feb 18 2021

  Alex Agnew is een stand-upcomedian, zanger en co-host van de Welcome tot he AA podcast. Die laatste runt hij samen met Andries Beckers, radio DJ en presentator op de zender Willy. Ik nodigde de twee heren uit voor een gesprek over woke comedy, hoe sociale media de geschiedenis verandert, emotie tonen in een online tijdperk en angsten.

 • #111: Lize Spit

  Feb 11 2021

  Lize Spit is een Belgische schrijfster, die onlangs uitpakte met 'Ik ben er niet', de opvolger van haar debuut 'Het Smelt'. Ze woont samen met haar vriend Rob van Essen in Brussel, maar zakte met veel plezier af naar Antwerpen voor een Techmag gesprek. We spraken over angsten, parentificatie, perfectionisme en zelfbewustzijn. 

 • #110: Anuna De Wever

  Feb 04 2021

  Anuna De Wever is een Belgische klimaatactivist(e) en één van de opricht(st)ers van de beweging Youth for Climate. Momenteel studeert ze social sciences aan de VUB en loopt ze stage bij het Europees Parlement. We voerden een gesprek over mensenrechten, privileges, genderfluïditeit en impact maken.

 • #109: Karolien Debecker

  Jan 28 2021

  Karolien Debecker is een Vlaams voormalig televisiegezicht en radiomaakster, momenteel bij Radio 2. Ze getuigde meermaals al over het overwinnen van botkanker, waar ze ook in ons gesprek op terugblikt. Voor het eerst spreekt ze openhartig over het overwinnen van een depressie, medicatie en de kracht van een psycholoog. Ook breekt ze een lans voor durven naar buiten komen met een duidelijk zichtbare prothese.

 • #108: Steven Van Gucht

  Jan 21 2021

  Steven Van Gucht is viroloog bij Sciensano en professor aan de Universiteit Gent. Maar wie is nu de persoonlijkheid achter deze wetenschapper? Steven zette zijn professionele bril af, en voerde met mij een gesprek over vanzelfsprekendheden, familie, eenzaamheid en mentaal crashen. 

 • #107: Evi Hanssen

  Jan 14 2021

  Evi Hanssen is een Vlaamse presentatrice en auteur van het boek 'Ergens onderweg', een soort van bundel van lessons learned uit het avontuur over de oceaan (nu te bekijken op VIER). Tijdens dit gesprek vertelt ze voor het eerst openhartig over haar depressie en hoe zowel de zeiltocht over de oceaan als meditatie een helende werking had.

 • #106: Kenny Vermeulen

  Jan 07 2021

  Kenny Vermeulen is creative content director bij reclamebureau Happiness, en behaalde vaak de media met onder andere Pokémon Go en de zogeheten politieke spreekbuis OPHEF. Als fervent social media gebruiker doorbreekt hij taboes met onder andere zijn 'sex-positivity' nieuwsbrief Poepeklets en zijn podcast Oe Ist. In deze aflevering neemt Kenny mij mee in zijn microkosmos, en voeren we een gesprek over onder meer woke zijn, seksualiteit, optimisme en psychologische problemen.

 • #105: Wim Oosterlinck

  Dec 24 2020

  Wim Oosterlinck presenteert de ochtendshow bij de digitale zender Willy en heeft een eigen podcast, 'Drie Boeken'. Maar hoe kwam Wim zichzelf tegen doorheen zijn carrière? Waarom wilde hij eerst geen vader worden en kiest hij bewust niet voor het huwelijk? Dat, en nog vele andere dingen, komt aan bod in de nieuwste aflevering van Techmag!

 • #104: Dewi Van De Vyver

  Dec 21 2020

  Dewi Van De Vyver is niet alleen CEO van Flow Pilots, ook werd ze verkozen als ICT Woman of the Year 2020. Als vrouwelijke pionier in de sector breekt ze regelmatig een lans voor meer vrouwen in IT en het ondernemerslandschap. In deze aflevering babbel ik met Dewi over het ombuigen van haar zwaktes naar sterktes, feminisme, gemeenschappelijke belangen en de continue zoektocht naar zichzelf.

 • #103: Domien Delforge

  Dec 10 2020

  Studio Stoutpoep is het alter ego van Antwerpenaar Domien Delforge. Als opkomend illustrator probeert hij woordmopjes, seks en controverse te verwerken in al zijn werken. Hoe bouwde deze prille dertiger zijn merk uit via Instagram en waar vindt hij inspiratie, naast zijn job als expert digital banking bij KBC? Ik vraag het hem allemaal!

 • #102: Kamal Kharmachs

  Dec 03 2020

  Kamal Kharmach is een Vlaams stand-upcomedian en geeft bedrijfseconomie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Ook presenteert hij Andermans zaken, een programma waarin hij ondernemers van kleine bedrijven helpt om hun zaak te redden. Ik nodigde hem uit voor een gesprek over ondernemerschap, mentale crisissen en relativeringsvermogen.

 • #101: Stijn Baert

  Nov 05 2020

  Stijn Baert is econoom, arbeidsmarktdeskundige en professor aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen. Hij is een van de onafhankelijke experts in het relancecomité naar aanleiding van de coronacrisis. Verder is hij internationaal expert omtrent discriminatie op de arbeidsmarkt. Maar vandaag praat hij over meer dan dat. We voeren een gesprek over zijn jeugd, het belang van mentaal welzijn en zijn persoonlijkheid.

 • #100: Magali De Reu

  Nov 03 2020

  Al 31 jaar loop ik rond op deze planeet, al 7 jaar schrijf ik teksten, al 2 jaar heb ik mijn eigen show Techmag. Bij die laatste behaal ik met deze aflevering de kaap van 100 episodes. Om dat te vieren, nodigde ik Lien De Leenheer uit. In de eerste plaats een vriendin, maar daarnaast de geknipte interviewer voor een openhartig gesprek. 

 • #99: Sam De Bruyn

  Oct 28 2020

  Sam De Bruyn is een Vlaams radio- en televisiepresentator, bekend van onder andere Qmusic. Als belangrijk gezicht van Rode Neuzen Dag breekt hij een lans voor praten over psychologische problemen. In deze aflevering laat hij dan ook in zijn ziel kijken, en vertelt hij over zijn grootste bekommernissen, deugden en nog zoveel meer!

 • #98: Rik Torfs

  Oct 22 2020

  Rik Torfs is een voormalig christendemocratisch politicus. Vandaag is hij hoogleraar kerkelijk recht aan de KU Leuven waar hij tot 2017 rector was. Daarbuiten is hij een veelgevraagd mediafiguur, en staat hij bekend voor zijn scherpe uitspraken op sociale media. Wij voerden een gesprek over de toen nog niet gevormde regering, de coronacrisis, Marc Van Ranst, zijn kijk op geluk en zijn grootste sterktes en zwaktes!

 • #97: Pieter Abbeel

  Oct 08 2020

  Pieter Abbeel is een robotica onderzoeker, hoogleraar aan de universiteit van Berkeley en voormalig adviseur van niemand minder dan Elon Musk. In een nieuwe Techmag aflevering vertelt de Vlaming over zijn parcours, wat hij heeft geleerd door zo nauw met Musk samen te werken, en hoe de toekomst van robotica misschien niet diegene is die we verwachten!

 • #96: Saar Degroof

  Oct 01 2020

  Saar Niragire Degroof is een opkomende actrice met Rwandese roots. Ze is nu te zien in de Scandinavische serie  'Cold Courage naast onder andere Matteo Simoni, en vertelt openhartig over typecasting, black lives matter, knokken in de filmwereld en internationale ambities.

 • #95: Guy Kawasaki

  Sep 25 2020

  Guy Kawasaki is a best-selling author, public speaker, and all-around entrepreneurship evangelist. Formerly, he was an advisor to Google and chief evangelist of Apple. How did he run his companies in good and bad times? Why can pushing back be a good thing? How have these times made marketing easier? Guy tells it all in a brand new Techmag episode. 

 • #94: Sara Leemans

  Sep 17 2020

  Sara Leemans is de 29-jarige vrouw achter het satirische social media fenomeen @Dansaertvlamingen, waarmee ze de huidige generatie fileert. Als redacteur voor zenders en productiehuizen geeft ze ook haar kijk op het huidige medialandschap, de rol van humor bij de generatie van vandaag en de kracht van diversiteit. 

 • #93: Elisabet Haesevoets

  Sep 10 2020

  Elisabet Haesevoets ken je waarschijnlijk als de saboteur van De Mol 2019, maar uiteraard is ze veel meer dan dat. Onlangs bracht ze haar eerste single uit, startte ze haar eigen praktijk in esthetische geneeskunde en had ze te maken met enkele woelige tijden. Vandaag vertelt Elisabet over haar tv-avontuur en carrière, maar ook openhartig over het overwinnen van haar eetstoornis.

 • #92: Boris Veldhuijzen van Zanten

  Sep 03 2020

  Boris Veldhuijzen van Zanten is een serieondernemer, vooral bekend van The Next Web, het mediabedrijf dat hij samen met Patrick de Laive oprichtte in Amsterdam. Boris is een bezig bijtje, maar neemt graag de tijd om terug te blikken op afgelopen jaren. We hebben het over herbronnen op zijn eigen eiland, snel handelen binnen een langetermijnvisie, zijn rol als CEO en de grootste tegenslagen en overwinningen. 

 • #91: André Duval

  Sep 01 2020

  André Duval is een ondernemer pur sang. Hij richtte in 1996 samen met Guillaume Van der Stichelen het reclamebureau Duval Guillaume op, dat hij tot en met 2009 leidde. Later zag Duval Union het levenslicht, een collectief waarmee André Duval start-ups wilde begeleiden. Vandaag maakt hij bekend dat hij het bedrijf verlaat. Dat, en waarom hij zich meer gaat toeleggen op zijn gezin, vertelt André openhartig in deze nieuwe Techmag aflevering.

 • #90: Dries Depoorter

  Aug 27 2020

  Artiest Dries Depoorter maakt digitale kunstwerken, waarbij hij vaak grenzen aftast. Een van zijn bekende werken is Die With Me, de app die mensen met een bijna lege telefoonbatterij met elkaar verbindt. Dries sprak al op TEDx, South by Southwest en verovert de wereld met hedendaagse creativiteit. Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Hoe overleeft hij deze woelige periode? Welke projecten staan nog op de planning? Ik vraag het hem allemaal in een nieuwe Techmag aflevering.

 • #89: Leen Dendievel

  Aug 20 2020

  Leen Dendievel is actrice, bekend van rollen in onder andere Thuis. Als auteur schreef ze al twee boeken over angst en liefdesverdriet, en brengt ze later dit jaar een debuutroman uit. In Techmag deelt ze haar eigen angsten, haar atypische kijk op de wereld, haar uitgesproken visie op euthanasie en nog zoveel meer. Veel luisterplezier!

 • #88: Sammy Mahdi

  Aug 11 2020

  Sammy Mahdi is federaal parlementslid bij CD&V, en de zoon van een Irakese vader en een Vlaamse moeder. Ook is de Vilvoordenaar bekend omwille van trivia zoals een deelname aan De Slimste Mens ter wereld, waar hij met zijn chowchow Pamuk verscheen. Tijdens ons gesprek licht hij een tipje van de sluier over zijn debuut, vertelt hij over zijn verborgen hypochondrie, het beleid van de toekomst, zijn waardenkompas en nog zó veel meer!

 • #87: Brian Halligan (Hubspot)

  Jul 30 2020

  Brian Halligan is an entrepreneur and author. He is CEO and co-founder of HubSpot, an inbound marketing and CRM software company based in Massachusetts. Brian also teaches designing, developing and launching successful products in an entrepreneurial environment at MIT’s Sloan School of Management. I thought I'd pick his brain about leadership, diversity & inclusion, scaling a people-focus business and the problem with marketing funnels. Enjoy!

 • #86: Evy Gruyaert

  Jul 23 2020

  Evy Gruyaert is radio- en tv-presentatrice en gezicht van Start2Run. Ze bracht al verschillende boeken uit, onder meer 'Kop Op' met een neuroloog. Ik voerde met haar een gesprek over het leven, haar waarden en waarom ze vermoedt dat ze autisme heeft.

 • #85 Marc Van Ranst

  Jul 16 2020

  Marc Van Ranst is hoogleraar virologie aan de Ku Leuven en maakt deel uit van de GEES. Hij heeft een belangrijke stem binnen de Belgische volksgezondheid, en houdt naar eigen zeggen niet van 'leesten om bij te blijven'. Maar wat raakt Marc Van Ranst? Welke zijn z'n grootste passies, angsten en verwachtingen voor de toekomst? Hij vertelt het allemaal in deze aflevering van Techmag.

 • #84: Peter De Keyzer

  Jul 14 2020

  Peter De Keyzer is econoom, oprichter van Growth Inc. en opiniemaker. In deze Techmag aflevering vertelt hij over België als té democratisch land, het probleem met onmiddellijke voldoening, waarom een overvloed aan zelfvertrouwen kan leiden tot extremisme en muzikale opera- en metal invloeden. 

 • #83: Fleur Pierets

  Jul 09 2020

  Fleur Pierets is een kunstenares, auteur en gelauwerd LGBTQ+ activiste. In 2017 bedacht zij samen met haar vrouw Julian Boom het idee voor een project, waarbij ze zouden trouwen in elk land dat het homohuwelijk wettelijk toeliet. Maar dan kreeg Julian de diagnose van een terminale hersentumor, en stierf ze enkele weken later. Fleur nestelde zich op de Techmag zetel voor een gesprek over rouwen, filosofie, queer identity en nog zoveel meer.

 • #82: Gary Vaynerchuk

  Jul 02 2020

  Gary Vaynerchuk, author and founder of companies such as Vaynermedia, was the first international guest I ever interviewed. Although our interview was three years ago, one specific message now seems more relevant than ever before. Perfect for a (first) Techmag 'throwback'!

 • #81: Hassan Al Hilou

  Jun 25 2020

  Hassan Al Hilou is een 21-jarige ondernemer uit Molenbeek. Hij is medeoprichter van A Seat At The Table, en veelgevraagd expert over inclusie en diversiteit in de bedrijfswereld. Een tijdje geleden bracht hij zijn boek 'Ik ben Hassan' uit, waarin hij zijn lessen deelt als jonge entrepreneur met migratieroots. In Techmag vertelt hij er alles over én licht hij een tipje van de sluier over zijn toekomstige plannen. 

 • #80: Davy Kestens deel 2

  Jun 18 2020

  Davy Kestens is een Vlaamse serie-ondernemer die met Sparkcentral succes boekte in Silicon Valley en daarbuiten. Nu hij - terug op Belgische bodem - volop bezig is met zijn nieuw bedrijf Cake, komt hij voor een tweede keer langs voor een nog openhartiger gesprek. Van transparante plannen, zijn opgeborgen ego en de middelvinger naar Mark Zuckerberg: deze aflevering is er eentje met pit. 

 • #79: Ashley M. Williams on #BlackLivesMatter, Diversity and The Ripple Effect

  Jun 12 2020

  Ashley M. Williams is founder and CEO of RIZZARR, a content-creating platform for consumer brands seeking to market their products to millennial customers. She speaks at gatherings around the world for numerous entities such as the U.S. Department of State, in which she travels to U.S. Embassies and consulates. How can we make a change and build an inclusive society? What does it take to escape the rat race? Ashley tells it all in the latest Techmag episode! 

 • #78: Brian Solis on Generation N, Scaling Your Life and New Leadership

  Jun 04 2020

  Brian Solis is a digital anthropologist and global innovation evangelist at Salesforce and author of several books including Lifescale. How can we reinvent ourselves in this day and age? In what ways can people and businesses still make a difference today? Brian tells it all in the latest Techmag episode!

 • #77 Dimitri O (Loop Earplugs) over wereldwijd schalen, data-driven vs gut feeling en jezelf tegenkomen

  May 28 2020

  Dimitri O richtte samen met Maarten Bodewes Loop op, een start-up die furore maakt met design oordopjes. Ik gaf Dimitri een plek op de Techmag sofa voor een gesprek over B2C versus B2B, sales en jezelf tegenkomen.

 • #76: Innovatie expert Pascal Coppens over niches, jezelf 100x heruitvinden en collectief denken

  May 21 2020

  Pascal Coppens is sinoloog, schrijver en partner van nexxworks. In Techmag vertelt hij over de shifts op korte en lange termijn, en wat we kunnen leren van China. Tijdens het gesprek staaft hij zijn visie en voorspellingen met eigen ervaringen. 

 • #75: Rik Vera over menselijke connecties, mobility of the future en nieuwe bestaansredenen

  May 14 2020

  Rik Vera is ondernemer, auteur en partner van nexxworks. Voor een tweede keer komt hij langs in Techmag en vertelt hij over het nieuwe normaal, de disruptie van de democratie, bestaansredenen en de toekomst van mobiliteit.

 • #74: De extraverte introvert in Lieven Scheire: over gedragspsychologie, de Chinese vloek en slimme apps

  May 07 2020

  Lieven Scheire is comedy- en televisiemaker, auteur, fysicus en science communicator. In deze nieuwe Techmag aflevering praat hij over de wereld van vandaag, huidige en toekomstige projecten en waarom hij zeker geen privacyridder is. 

 • #73: Nell Watson on the single truth of face masks, telepresence, & the rise of niche markets

  Apr 30 2020

  Nell Watson is an AI specialist, engineer, entrepreneur, and futurist from Northern Ireland. She also serves on the Coronavirus Task Force at The American Association for Precision Medicine. So I thought it was time for a chat about the world after coronavirus in terms of robotics, technology and ethics! 

 • #72: De creatieve CEO in Jorg Snoeck: over consuminderen, koopgedrag en de online-offline balans

  Apr 24 2020

  Jorg Snoeck is de bezieler van RetailDetail, de naam achter het gelijkaardige platform. Maar vandaag behelst het merk veel meer. Van reizen tot retail labs en events: RetailDetail is een volwaardige community voor de sector. In deze aflevering deelt Jorg zijn traject, en blikt hij vooruit op de toekomst van retail en koopgedrag. 

 • #71: Jasna Rokegem over slimme kleding, samenwerken met NASA en Elon Musk, en emotionele kwetsbaarheid

  Apr 16 2020

  Jasna Rokegem is het gezicht van Jasna Rok, dé high tech fashion design studio. Daar verzoent ze technologie en mode met elkaar. Slimme kleding die emoties visualiseert en ons tegelijk duurzaam laat zijn? Jasna bewijst dat het kan, en werkte al samen met NASA. Tijd om naar haar verhaal te luisteren, eentje met ups & downs en vooral: veel enthousiasme!

 • #70 Steven Van Belleghem over de nieuwe economie: emotional convenience, lifejourneys & marketing shifts

  Apr 09 2020

  Steven Van Belleghem is ondernemer, auteur en spreker, en is mateloos geboeid door de wereld van customer experience. Deze moeilijke periode zal hoe dan ook een effect hebben op de consument van vandaag. Marketing zal nooit meer hetzelfde zijn. Wat we precies mogen verwachten en hoe bedrijven zich kunnen wapenen? Steven vertelt het allemaal in deze Techmag aflevering.

 • #69: Björn Soenens over impulsieve goeddoenerij, psychologische tips en mentale controle

  Apr 02 2020

  Björn Soenens is een West-Vlaams journalist, ook wel de 'Amerika watcher' van VRT genoemd. Verontwaardiging drijft hem om de meest straffe en pakkende verhalen te brengen over het Amerikaanse volk. Geen beter moment dus om hem aan de tand te voelen over de crisis die de wereld in zijn greep houdt. Tegelijk vertelt Björn ook over hoe hij hier emotioneel mee omgaat. Tips waar iedereen uit kan leren.

 • #68: Patrick van Rosendaal over customer centricity & community tijdens COVID-19 en zichzelf heruitvinden

  Mar 26 2020

  Patrick Van Rosendaal richtte 7 jaar geleden BE NY op, het bedrijf waarmee hij als Belg toeristen rond gidst in New York. Hij is een van de vele ondernemers die zijn getroffen door het alom gevreesde coronavirus. In deze Techmag laat de gids zijn meest emotionele, maar ook optimistische kant zien en blikt hij voorzichtig vooruit op de toekomst. 

 • #67 Seth Godin on marketing in the time of coronavirus, reacting vs responding & staying rational

  Mar 19 2020

  Seth Godin is een grote naam in de marketingwereld. In 2009 plaatste Time zijn blog in de top 25 van de beste blogs. De Amerikaanse ondernemer behoort sinds 2018 tot de American Marketing Association’s Marketing Hall of Fame en schreef al 19 boeken. Straffe cijfers, maar ik wilde de persoonlijkheid achter deze goeroe leren kennen. Of ik daarin geslaagd ben? Oordeel zelf maar!

 • Aflevering #66: Ewout Meyns van PieSync over de HubSpot exit, botsen tegen mentale grenzen & de kracht van eigenheid

  Mar 12 2020

  In 2012 richtte Ewout Meyns samen met Mattias Putman het Gentse PieSync op. 7 jaar later besloot CRM speler HubSpot het bedrijf over te nemen. In de nieuwste Techmag aflevering vertelt Ewout hoe hij altijd zichzelf is gebleven, maar ook hoe naïviteit en Amerikaanse ambities zorgden voor succes.

 • Aflevering 65: Geert Noels onverbloemd: over ongemakkelijke waarheden, beleidskeuzes & overlevingsmechanismen. (Techmag on the road)

  Mar 05 2020

  Met Techmag gaan we voortaan ook bij gasten thuis! Daarvan bijt Geert Noels de spits af. In aflevering 65 van de reeks vertelt hij over gigantisme, kapitalisme en onverbloemde waarheden. Ook doet hij een paar straffe uitspraken over ondernemerschap, en de kunst van een slimme CEO.

 • Aflevering 64: Omar Mohout over het huidige startup ecosysteem, menselijk leiderschap en schaalformules

  Feb 27 2020

  Omar Mohout is een voormalig technologie-ondernemer, auteur en adviseur voor snelgroeiende start-ups. Ook doceert hij Ondernemerschap aan de Universiteit Antwerpen, de Antwerp Management School, ULB en Solvay Brussels School of Economics and Management. In Techmag schetst hij de situatie van het huidige Belgische start-up ecosysteem, en schijnt hij licht op zijn eigen ondernemersverhaal.

 • Aflevering 63: Het open boek in Bart De Waele - over comfortzones, mislukte bedrijven, en de 4 waarde-assen

  Feb 19 2020

  Bart De Waele richtte digitaal agentschap Netlash - later Wijs en nu Duke & Grace - op in 2012, en is gepassioneerd door technologie en start-ups. In de nieuwste Techmag bekent hij dat er enkele gefaalde vennootschappen op zijn palmares staan, legt hij de betekenis van zijn rebranding uit, en laat hij het licht schijnen op zijn grootste sterktes en zwaktes.

 • Aflevering 62: Stefaan Vandist over de ecologische splijtzwam, winst en the internet of energy in panische tijden

  Feb 12 2020

  Stefaan Vandist ruilde zijn carrièrepad bij Duval Guillaume in voor een leven als trendwatcher, of zeg gerust 'toekomstverkenner'. In de nieuwste aflevering van Techmag vertelt hij over hoe de jaren '10 het decennium vormden van klimaatontwaking, en hoe die een kruispunt vormt met allerhande technologische transities. De modale shift in mobiliteit, smart cities, industry 4.0, energietransitie, circulaire economie en eiwittransitie: volgens Vandist is het één grote clusterfuck!

 • Aflevering 61: De succesvolle CTO - Andreas Creten & Jan Hollez over Teamleader, Deliverect en The Next Web

  Feb 06 2020

  We zetten maar al te vaak de CEO in de kijker, maar in een snelgroeiend bedrijf is de CTO minstens zo belangrijk. Wat zijn de do's en dont's? CTO's Andreas Creten en Jan Hollez kwamen op bezoek bij Techmag en delen hun ervaringen van bij Deliverect, madewithlove, Teamleader en The Next Web!

 • Aflevering 60: Ianka Fleerackers over anders denken, systemen, eigenzinnigheid en de kracht van een goed verhaal

  Jan 30 2020

  Ianka Fleerackers mag al terugblikken op een straffe carrière. Ze maakte furore als actrice, kwam zichzelf vaker tegen maar ontdekte dat ze nog meer wilde groeien. Dus besloot ze zich integraal toe te leggen op storytelling, meer specifiek het gesproken woord. Vandaag vertelt ze in Techmag over haar meest straffe lessen, en hoe haar tegenslagen haar sterker maakten.

 • Aflevering 59: Van Sunrise naar Cowboy - het turbulente start-up leven van underdog Jeremy Le Van

  Jan 23 2020

  Jeremy Le Van richtte in 2012 de kalender applicatie Sunrise op vanuit New York. Drie jaar later nam Microsoft de start-up over, en Le Van bleef tot 2015 aan boord. Sinds een tijd is hij terug in België, en besloot de ondernemer fietsenstart-up Cowboy te vervoegen. Maar Le Van heeft een hoger doel: hij wil mee zijn schouders zetten onder Belgisch ondernemerschap. Check zijn verhaal in de nieuwste Techmag episode!

 • Aflevering 58: Jonas Dhaenens van Combell over status, structuur en emotionele connecties

  Jan 15 2020

  Heeft Jonas Dhaenens van Combell nog een introductie nodig? Een ding is zeker: de ondernemer staat niet graag in de schijnwerpers. Het is dan ook een hele eer om hem te mogen ontvangen voor een interview in Techmag!

 • Aflevering 57 :Geert Houben (Cubigo) over wereldverbetering, touch boven tech en disruptie in traditionele markten

  Jan 09 2020

  Geert Houben is oprichter en CEO van Cubigo. De start-up bouwde een platform voor zorgverleners, waarmee die bejaarden kunnen helpen om langer zelfstandig te blijven. Hoe de ondernemer zo'n hoge toppen weet te scheren in deze traditionele markt? En welke hindernissen hij daarvoor moest overwinnen? Houben vertelt het allemaal in deze nieuwste aflevering van Techmag!

 • Aflevering 56: Jonas De Cooman van Spott (Scale-up Of The Year) over pivoteren, ondernemersbalansen en confrontatie

  Dec 19 2019

  Jonas De Cooman richtte in 2015 samen met Michel De Wachter technologiebedrijf Spott op. Hoewel het bedrijf de wind in de zeilen had en bekroond werd met verschillende prijzen, moest het afgelopen jaar pivoteren. In de nieuwste Techmag aflevering vertelt De Cooman over de moeilijke uitdagingen, en hoe hij ook zichzelf als persoon moest heruitvinden.

 • Aflevering 55: Philippe De Schutter over de groei van virtual reality pretpark The Park | Techmag is back!

  Dec 05 2019

  Virtual reality doet het niet slecht, dat weet ondernemer Philippe De Schutter als geen ander. Na lang te hebben gewerkt bij Uber Eats, richtte hij anderhalf jaar geleden The Park Playground op als corporate venture van Telenet, een soort virtual reality pretpark dat de toekomst van entertainment radicaal verandert. Om de terugkeer van Techmag te vieren, ging ik er creepy zombies neerknallen in VR. Nadien volgde een boeiend gesprek over het groeiverhaal van deze beloftevolle start-up!

 • Aflevering 54: Ondernemen als koppel: Roderik en Els (Settlemint) over acqui-hires, niet-evangelisatie en niches

  Sep 26 2019

  Met Settlemint bouwde ondernemerskoppel Roderik Van der Veer en Els Meyvaert middleware software voor bedrijven die aan de slag willen met blockchain. Maar wat mij interesseert: hoe ervaren ze hun traject als ondernemers en partners? Op welke manier runnen ze het nichebedrijf? Het duo vertelt er alles over in de nieuwste Techmag aflevering!

 • Aflevering 53: Moonshot thinking met SingularityU - CEO Diederick Croese over superhumans, dystopie en democratie

  Sep 18 2019

  Elke techneut kent SingularityU, de denktank die educatieve programma's aanbiedt op niveau van snelgroeiende technologieën. Het concept werd in Silicon Valley bedacht door Ray Kurzweil en Peter Diamandis, maar heeft ook een poot in de Benelux. Die wordt geleid door Diederick Croese, die uiteraard een sterke visie heeft op de exponentiële kracht van technologische ontwikkelingen. In deze aflevering van Techmag bespreekt hij de maatschappelijke raakvlakken, jezelf heruitvinden, spoorzoeken en Darw...more

 • Aflevering 52: Aline Muylaert (CitizenLab) over domino-effecten in een people business en de kracht van loslaten

  Sep 11 2019

  Samen met haar partner Wietse Van Ransbeeck richtte Aline Muylaert in 2015 CitizenLab op.  Hoe Muylaert de uitdagingen van een govtech start-up overleefde? En op welke manier ondernemen met haar lief haar heeft gevormd? Check ons eerlijk gesprek over stressbestendigheid, relativeringsvermogen, seksisme en meer!

 • Aflevering 51: In de ziel van Felix Van de Maele (Collibra) - over 100 problemen, grenzen verleggen & authenticiteit

  Sep 04 2019

  Felix Van de Maele richtte in 2008 samen met Stijn Christiaens, Pieter De Leenheer en Damien Trog de data start-up Collibra op. Het bedrijfje sloeg niet meteen aan, maar Van de Maele en zijn co-founders volhardde. Vandaag is Collibra een van de eerste Belgische unicorns met een waardering van één miljard dollar. Hoe speelde het Belgisch-Amerikaanse bedrijf dat klaar? Felix nestelde zich op de Techmag sofa voor een authentiek gesprek. 

 • Aflevering 50: Pieterjan Bouten over georganiseerde chaos, mediteren & relationship management | 1 jaar Techmag!

  Aug 29 2019

  Vorig jaar beet Louis Jonckheere de spits af van de allereerste Techmag aflevering. Vandaag, één jaar later, vertelt co-founder Pieterjan Bouten waar Showpad vandaag staat. We voeren een eerlijk gesprek over de druk van een schoolvoorbeeld te zijn, georganiseerde chaos, meditatie en nog veel meer. Enjoy! 

 • Aflevering 49: Ondernemen met een hoger doel: hoe deze Gentse start-up met leidingwater impact maakt op het klimaat

  Aug 23 2019

  De Leiding is een sociale onderneming uit Gent en wil de drankvoorziening in de horeca- en evenementensector duurzamer maken. Hoe ze daarmee de klimaatproblematiek aanpakken? Met welke uitdagingen dit gepaard gaat? En op welke manier ze een stempel drukken op de maatschappij? Founder Jeroen Vereecke vertelt het allemaal.

 • Aflevering 48: Ecosysteemdenken, menselijk ondernemen en prioriteiten stellen met Ingrid Willems van DataScouts

  Aug 14 2019

  Ingrid Willems is de voormalige COO van Immoweb, maar staat sinds 2016 aan het roer van DataScouts. De Gentse start-up, die trouwens volledig gebootstrapt is, biedt bedrijven een softwareoplossing aan om hun concurrentiële positionering in kaart te brengen en concurrenten te volgen. Hoe dit jonge bedrijf zo snel wist te groeien en welke uitdagingen het overwon? De CEO vertelt het allemaal in deze nieuwe aflevering van Techmag.  

 • Aflevering 47: Waarom Talent as a Service (TaaS) de toekomst is van online marketing: het verhaal van Hybrid Agency

  Aug 08 2019

  Hybrid Agency is een bedrijf dat inzet op Talent as a Service. Waarom dit nu zo belangrijk is in de wereld van online marketing? En hoe founder Johan Elias er hoge ogen mee gooit? Je ontdekt alles over deze nog niet bekende start-up in de nieuwste Techmag episode! 

 • Aflevering 46: De start-up mentor in Gilles De Clerck: acquisitie vs retentie, de mythe van growth hacking & meer

  Aug 01 2019

  Gilles De Clerck is bedreven in alles wat met growth marketing (nee, niet growth hacking!) te maken heeft. Hij deed zijn ervaring op bij onder andere internetondernemer Sujan Patel en Salesflare. Vandaag is hij start-up mentor bij enkele Europese acceleratoren, en helpt hij start-ups bij het versterken van hun groei. Welke tips en ervaring hij al in zijn rugzak heeft? Je ontdekt het in deze nieuwe aflevering van Techmag. 

 • Aflevering 45: De evangelist in Erik Verdeyen (Qpinch): over klimaat, circulair ondernemen en Belgische (on)macht

  Jul 25 2019

  Erik Verdeyen is gepokt en gemazeld in de wereld van digitale transformatie, al kennen de meeste ondernemers hem als business angel en chief evangelist bij energietransitie start-up Qpinch. Hij zakte met veel plezier af naar Techmag voor een babbel over hernieuwbare energie, circulaire (deel)economie en start-up perikelen. 

 • Aflevering 44: De toekomstplannen van Yasmien Naciri: over haar nieuwe app, technologie, onderwijs en politiek

  Jul 11 2019

  Sommigen noemen haar ondernemer, terwijl anderen haar eerder als spreker of auteur kennen: , spreker, auteur, columniste: Yasmien Naciri is meerdere titels waardig. De 27-jarige onderneemster uit Mol weet waar ze naartoe wil, en hoe ze dat wil bereiken. In deze Techmag episode vertelt ze over haar nieuwe plannen en haar visie op ondernemerschap en inclusiviteit. 

 • Aflevering 43: Deze B2C startup laat jou krekels eten: het groeiverhaal van Kriket

  Jun 27 2019

  Michiel Van Meervenne richtte samen met zijn zus Anneleen Kriket op. Met deze food start-up brengt hij krekelrepen op de markt, en investeert hij in een circulair model. Maar hoe slaagt dit B2C-groeibedrijf erin om door te breken? Welke uitdagingen hebben de Van Meervennes overwonnen? Je ontdekt het allemaal in de nieuwste Techmag aflevering! 

 • Aflevering 42: De 'zero to one' guy in Lode Uytterschaut: over learnings, ondernemersgeneraties & intrapreneurship

  Jun 20 2019

  Lode Uytterschaut kennen we als de bezieler van Start it @KBC, de grootste accelerator van ons land. Maar welke ondernemende persoonlijkheid schuilt er achter deze founder? Waar komt hij vandaan en welke learnings hebben hem gevormd? Je ontdekt het in een wederom openhartige aflevering van Techmag.  

 • Aflevering 41: In de ziel van Steven Van Belleghem: over optimisme, ondernemerschap & technologieën van de toekomst

  Jun 13 2019

  Behoeft Steven Van Belleghem nog een introductie? Deze technologie ondernemer is dé man van customer experience, schreef er enkele boeken over én geeft hij lezingen over de hele wereld. Verder is Van Belleghem ook de medeoprichter van nexxworks, heeft hij aandelen in agentschappen en start-ups zoals Intracto en Hello Customer. Maar wie is nu die persoonlijkheid achter de succesvolle ondernemer? In deze nieuwste Techmag aflevering praat Van Belleghem openhartig over zijn lessons learned, persoonl...more

 • Aflevering 40: Het verhaal van Billy Bike, de mobility start-up die bewust voor trage groei kiest

  Jun 06 2019

  Pierre de Schaetzen is zo’n ondernemer die de mobiliteit wil veranderen. Met Billy Bikes lanceerde hij een systeem van elektrische deelfietsen in Brussel, en dat concept mocht al veel steun en succes genieten. Maar waarom kiest deze start-up precies voor trage groei? En hoe komt dat die aanpak zo succesvol is? Hij deelt zijn ervaring en tips in deze nieuwe Techmag aflevering. 

 • Aflevering 39: De ondernemer in de politicus: Alexander De Croo over zijn startup, persoonlijke groei & diversiteit

  May 23 2019

  Alexander De Croo (OpenVLD) kennen we in de eerste plaats als vicepremier en minister van Financiën. Maar De Croo is ook ondernemer in hart en nieren, en vindt dat die positie verdacht veel overeenstemt met de rol van politicus. Hoe hij zichzelf onderweg is tegengekomen? En wat hij precies heeft geleerd over talent en diversiteit? Je ontdekt het allemaal in aflevering 44 van Techmag!  

 • Aflevering 38: De verrijzenis van Bubble Post: Anthony Viaene over zijn nieuwe startup Dropon

  May 16 2019

  Anthony Viaene timmerde mee aan het jonge succesverhaal dat Bubble Post heette. Na een overname door bpost was het duidelijk dat Viaene niet wilde stoppen met ondernemen. Dus kocht hij de Bubble Post software over van bpost voor zijn nieuwe startup Dropon. In de nieuwste Techmag aflevering vertelt Viaene over het turbulente ondernemersavontuur van Bubble Post, en welke geleerde lessen hij nu toepast op Dropon.  

 • Aflevering 37: Het levensverhaal van Hans Constandt (Ontoforce): over openheid, zelfkennis & afstand doen als CEO

  May 09 2019

  Hans Constandt heeft een achtergrond in geneeskunde, biotechnologie, bio-informatica, software en data-engineering. Zowel als persoon als ondernemer heeft hij al vele watertjes doorzwommen, maar over het succes van zijn bedrijf Ontoforce blijft hij nuchter. “Jezelf onmisbaar maken, dat is mijn definitie van succes”. In deze Techmag episode geeft Constandt een scoop over zijn laatste funding, de plannen om afstand te doen als CEO, tegenslagen en mijlpalen en nog veel meer!  

 • Aflevering 36: Pieter Van Leugenhagen over de doorbraak van Virtual Reality: het verhaal van yondr

  May 02 2019

  Wie denkt aan Virtual Reality in België, denkt bijna onmiddellijk aan yondr. Het bedrijf van Dave Roox, Matthias Van Dosselaer en Pieter Van Leugenhagen is een immersive media agency dat solution-driven 360° video en virtual reality ervaringen creëert. Tijd voor een openhartig gesprek met bezieler Pieter Van Leugenhagen over hoe hij deze technologie wil democratiseren voor het grote publiek, en wat dat betekent voor zijn start-up. 

 • Aflevering 35: De serie-ondernemer in Bert Baeck: van Trendminer exit naar nieuwe fintech startup

  Apr 25 2019

  Toen de 37-jarige Bert Baeck ongeveer een jaar geleden zijn Trendminer verkocht aan een Duitse softwarereus, was het al duidelijk dat hij gewoon zou blijven ondernemen. Maar wat heeft hij uit zijn scale-up avontuur geleerd en vooral: wat zijn de nieuwe plannen? Je ontdekt het in de nieuwste Techmag aflevering!

 • Aflevering 34: Hoe deze start-up de verzekeringswereld op de kop zet: het verhaal van Arvid De Coster

  Apr 18 2019

  De Gentse start-up WeGroup gooit hoge ogen. Het bedrijf van Bjorn Vuylsteker, Rémi Wildschut en Arvid De Coster wil een ecosysteem voor het insurance landschap neerpoten, waarvoor ze Louise, een virtual assistant creëerden. Maar wat is het merkwaardige verhaal van deze start-up? Welke atypische  kijk hebben ze op HR en kapitaal ophalen? In de nieuwste Techmag episode heeft co-founder en CEO Arvid De Coster het over zijn ‘rockstar culture’ en doorzettingsvermogen. 

 • Aflevering 33: Investeerder Frank Maene (Volta Ventures) over Dries Buytaert, Belgische startups en pitch perfect

  Apr 11 2019

  Frank Maene is medebezieler van durfkapitaalfonds Volta Ventures. Als geen ander kent hij dus de grootste valkuilen en werkpunten van de Belgische groeibedrijfjes. Maar hoe staat het vandaag met ons start-up ecosysteem? Wanneer komen start-ups? volgens hem in aanmerking? Waar zit het succes van een goede pitch? In deze episode kom je het allemaal te weten!

 • Aflevering 32: Van 18-jarige CEO naar lifehacker met succesvol bedrijf: het verhaal van Oliver Op de Beeck

  Apr 04 2019

  Oliver Op de Beeck is de 23-jarige CEO van Kreatix, een marketingbureau dat kmo’s, start-ups en zelfstandige professionals helpt met hun online conversie. Verder is Oliver enorm actief op LinkedIn. Hij schrijft over zijn ervaringen, vertelt verhalen en deelt met veel plezier zijn tips. Oliver onderneemt al sinds zijn 12 jaar en blijft zijn dromen uitbouwen. Zijn mentaliteit? ‘Ga er gewoon voor’.

 • Aflevering 31: Van Uber en Take Eat Easy naar Cowboy: de ondernemende mobiliteitskriebels van Charles van Haverbeke

  Mar 28 2019

  Cowboy, de redelijk nieuwe start-up die voortkomt uit onder meer het voormalige Take Eat Easy founding team, blijft maar hoge ogen gooien. In haar prille bestaan mag het rekenen op een razendsnelle groei. Maar hoe slaagde het bedrijf erin om zo snel uit te breiden, zowel in omzet als in team? Welke dingen pakken ze het nu anders aan? Ik nodigde Head of Operations Charles Van Haverbeke uit voor een nieuwe Techmag aflevering!  

 • Aflevering 30: Deze start-up laat je meer en slimmer water drinken: het verhaal van Koen Lenie

  Mar 21 2019

  Koen Lenie is als ondernemer een beetje een vreemde eend in de bijt. De man heeft een achtergrond als nucleair ingenieur, maar voelde al snel dat het ondernemerschap in zijn DNA zat. Toch richtte hij pas op zijn vijftigste zijn eigen start-up, MySmartBottle, op. In Techmag pakt hij uit met het product en vertelt hij meer over zijn bijzondere aanpak. 

 • Aflevering 29: Jeroen De Wit over positieve energie, menselijk leiderschap en een (in)formele cultuur

  Mar 15 2019

  Jeroen De Wit startte 6 jaar geleden Teamleader op met twee vrienden. Het bedrijf wordt vandaag beschouwd als een van de meest succesvolle scale-ups in België, al geeft Jeroen toe dat hij heel wat heeft moeten leren. Wat heeft hij zoal geleerd? Hoe heeft hij zichzelf ontpopt tot people manager? In deze nieuwe Techmag speelt Jeroen open kaart over de ups & downs van ondernemerschap.

 • Aflevering 28: Bert Van Wassenhove over agile falen bij start-ups en de gevaren van passie

  Mar 08 2019

  Bert Van Wassenhove - ondernemer, investeerder, auteur en zoveel meer - heeft intussen al heel wat Belgische start-ups gesteund. Maar waar komt zijn passie voor ondernemerschap en marketing vandaan? En ook: hoe is hij op de weg naar succes zichzelf tegengekomen? In de nieuwste Techmag aflevering praat hij over passie en de gevaren daarvan én enkele merkwaardige concepten zoals ‘agile falen’. Een aanrader voor elke ondernemer en marketingliefhebber!  

 • Aflevering 27: Van Bubble Post naar een eigen HR-platform: de nieuwe plannen van Ben Rieder

  Feb 28 2019

  Ben Rieder kennen we als de Gentenaar die mee zijn schouders stak onder mobiliteitstart-up Bubble Post. Twee jaar geleden kwam er voor Rieder een eind aan het avontuur, en besloot hij andere horizonten te verkennen. Vandaag pakt hij daarom met veel trots uit met Allies, een HR-platform. Wat heeft de ondernemer in al die tijd geleerd en wat zijn de plannen? Dat vertelt hij allemaal in de nagelnieuwe Techmag aflevering!  

 • Aflevering 26: Peter Hinssen over start-ups, falen, onderwijs en technologieën van de toekomst

  Feb 21 2019

  Peter Hinssen (nexxworks) is technologie ondernemer pur sang. Hij verkocht zijn eerste bedrijf E-Com al in 1998 aan Alcatel, wat gevolgd werd door vele andere exits. Een beetje een start-upgoeroe avant la lettre, dus. Vandaag reist Hinssen de wereld rond om de nieuwe wereld van technologie te tonen aan CEO’s, maar is hij ook gekend als start-upcoach. In deze aflevering vertelt hij over zijn ondernemerservaring, start-up hurdles, het onderwijs en nog zoveel meer. 

 • Aflevering 25: Harde lessen over ondernemen met ups & downs - Filip Maertens

  Feb 14 2019

  Filip Maertens, door De Tijd benoemd als één van de 50 topondernemers in België, zette artificiële intelligentie in Antwerpen op de kaart. Daar bouwde hij een aantal innovatieve bedrijven rond, die vandaag nog steeds hoge ogen gooien. Maar niet iedereen ziet de keerzijde van ondernemerschap. Maertens zag die van dichtbij, en kwam zo in woelige waters terecht. Geen beter persoon dus om te spreken over de harde lessen van het ondernemen. Wederom een zeer eerlijke babbel in Techmag!

 • Aflevering 24: Een blik in de ziel van Heidi Rakels, onderneemster van de snelstgroeiende scale-up Guardsquare

  Feb 12 2019

  Ex-judoka Heidi Rakels beschouwt zichzelf niet als een geboren ondernemer. Daar is ze ook niet mee bezig: focus en inzetten op haar kwaliteiten is haar voornaamste zorg. En die visie heeft haar bedrijf GuardSquare geen windeieren gelegd. Vorig jaar werd de scale-up verkozen tot snelstgroeiend bedrijf van het jaar. Waar Heidi en haar partner/co-founder hun succes aan te danken heeft? Je ontdekt het in de nieuwste Techmag aflevering.

 • Aflevering 23: De start-up rollercoaster van Davy Kestens - Lessons learned en zijn nieuwe startup

  Jan 31 2019

  Davy Kestens, vaak ook de ‘Vlaamse Mark Zuckerberg’ genoemd, kennen we als de Limburgse ondernemer die het succesvolle SparkCentral uitbouwde in San Francisco. Maar vorig jaar kreeg de jonge dertiger een soort ‘aha’ erlebnis, en nam hij afstand van zijn rol als CEO. Hij keerde terug naar ons Belgenlandje, waar hij zich op een nieuwe start-up stortte. In Techmag vertelt hij openhartig over de Silicon Valley stress en deelt hij voor het eerst alles over Dino (itsdino.com), zijn nieuw bedrijf. ...more

 • Aflevering 22: Hoe bouw je een schaalbaar product waarvoor klanten willen betalen? - Tom Pennings

  Jan 24 2019

  Met OnSophic bouwde de Limburger Tom Pennings een intelligent leerplatform uit. Opvallend: na in de VS te hebben gewerkt bij grote namen zoals Apple keerde hij toch terug naar België om daar zijn product te lanceren. Vandaag reist hij voortdurend tussen de twee landen. Maar hoe slaagde hij erin om wereldwijd een product te ontwikkelen waarvoor klanten willen betalen? In deze aflevering deelt hij zijn ervaringen, en vertelt hij over de impact op zijn privéleven. 

 • Aflevering 21: Harry Demey: "Startups kijken te veel naar elkaar, en te weinig naar hun klanten

  Jan 17 2019

  Harry Demey is naast CEO van reclame agentschap LDV United ook investeerder voor start-ups. Zijn visie? Jonge bedrijfjes moeten zo snel mogelijk weg uit de start-up community en zich veel meer richten op go-to-market. In deze aflevering licht hij toe wat hij daar precies mee bedoelt!

 • Aflevering 20: FLAVR & Poppy: het straffe ondernemersverhaal van Alexander Van Laer

  Jan 10 2019

  Alexander Van Laer is misschien wel een van de jongste serie-ondernemers van ons land. Zijn ambitie heeft zijn eerste start-up FLAVR niet kunnen redden, al was dat ondernemersavontuur wel goed voor flink wat learnings die van pas komen bij Poppy, zijn huidige start-up. In deze Techmag aflevering deelt hij de voornaamste inzichten tijdens een openhartig gesprek! 

 • Aflevering 19: Hoe bouw je snel een succesvol team voor je start-up? - Jeroen Corthout (Salesflare)

  Jan 03 2019

  Jeroen Corthout is een van de ondernemers achter CRM-platform Salesflare, een start-up van Start it @KBC. Afgelopen jaren ondervond hij aan den lijve hoe uitdagend het is om een stabiel team te bouwen en te behouden. Welke pitfalls hij meemaakte en wat hij eruit opstak? In deze aflevering ontdek je het allemaal.

 • Aflevering 18: Lessen in legal: juridisch advies voor jouw start-up - Matthias Dobbelaere-Welvaert

  Dec 27 2018

  Matthias Dobbelaere-Welvaert is de bezieler en managing partner van deJuristen, een rebels juridisch nichekantoor dat een nieuwe kijk op ICT-recht wil werpen. Dobbelaere-Welvaert neemt geen blad voor de mond, maar nog interessanter: hij weet welke juridische addertjes er onder het gras liggen voor ondernemers anno 2018. Een aanrader voor iedereen die wil voldoen aan alle legal vereisten!

 • Aflevering 17: Nikolaas Bellens wil met zijn start-up Kazi HR &onderwijs transformeren

  Dec 20 2018

  Nikolaas Bellens klinkt misschien niet meteen als een bekende naam in het start-uplandschap, toch gooit hij momenteel hoge ogen met HR tech bedrijf Kazi. Zijn doel? Ervoor zorgen dat werkgevers en medewerkers dezelfde taal spreken. En daarvoor moeten we niet alleen de arbeidsmarkt, maar ook het onderwijs transformeren.

 • Aflevering 16: De pijn van het pivoteren: het verhaal van Chestnote - Peter Wellens

  Dec 13 2018

  Peter Wellens is CEO van Chestnote, de slow messaging app. De start-up kende een beloftevolle start, maar botste al snel op enkele hindernissen. Wellens moest zijn team bijna integraal laten gaan, en zag zichzelf genoodzaakt om van een B2C- naar een B2B-model te pivoteren. In deze Techmag episode vertelt hij hoe hij deze rollercoaster heeft beleefd en wat hij ervan opstak.

 • Aflevering 15: Wouter Torfs over duurzaam ondernemen, shared leadership en boeddhisme

  Dec 10 2018

  Dankzij CEO Wouter Torfs groeide schoenenketen Torfs uit tot een succesverhaal. Maar deze ondernemer is meer dan een geweldige CEO. Zijn boeddhistische visie en menselijke aanpak maken dat de retailer een vernieuwende bedrijfscultuur heeft. Tijdens dit gesprek over shared leadership, een holistische en duurzame kijk op ondernemen, pensioen en nog veel meer mocht ik in Torfs’ ziel kijken. Een van mijn favoriete podcast afleveringen!

 • Aflevering 14: Filip Tack over de exit van Nomadesk: "We moeten acquisities meer als optie zien"

  Nov 29 2018

  Filip Tack, de oprichter van Nomadesk (ook wel eens de Belgische Dropbox genoemd), verkocht zijn start-up aan UnifiedPost. Maar waar moet je nu op letten bij zo’n exit? Welke afspraken moet je maken? En wat mag je zeker niet doen? De ondernemer klapt uit de overnamebiecht op de sofa bij Techmag!

 • Aflevering 13: In gesprek met de CEO van Google - hoe overleeft ons land de digitalisering?

  Nov 22 2018

  Start-ups zijn de drijvende kracht achter de digitalisering. Toch is het ook aan grote tech bedrijven zoals Google om de beweging mee in gang te zetten. Wat moet er nu veranderen opdat artificial intelligence en industrie 4.0 kunnen doorbreken in België? Hoe waakt Google Belux over de ethische kant van het big data verhaal? Welke trends zijn momenteel actueel in het digitale landschap? Thierry Geerts, CEO van Google Belux en auteur van Digitalis, vertelt het in de nieuwste Techmag aflevering.

 • Aflevering 12: Hoe creëren we een gunstig klimaat voor ondernemers en start-ups? - Inge Geerdens

  Nov 15 2018

  Wat zijn de meest voorkomende tegenslagen van start-ups vandaag en hoe kunnen ze die voorkomen? Hoe zou een gunstig beleid voor startende en groeiende ondernemers eruitzien? Dat zijn slechts enkele van de vragen die onderneemster Inge Geerdens beantwoordt. In aflevering 12 van Techmag neemt ze geen blad voor de mond en deelt ze haar visie op ondernemen in België.

 • Aflevering 11: Deze start-up heeft geen businessplan, wel een menselijke strategie - Jorik Rombouts

  Nov 07 2018

  Als je God wil laten lachen, dan moet je een businessplan schrijven. Met onder andere dat motto bouwde Jorik Rombouts de succesvolle Internet of Things scale-up Rombit uit. Hij vertelt waarom je als bedrijf vooral een menselijke strategie nodig hebt. Welke risico’s Rombouts daarvoor heeft genomen en op welk vlak hij nóóit risico’s neemt? In deze babbel kom je het allemaal te weten. Ook verklapt hij hoe hij zijn mentale uitdagingen ombouwt tot sterktes.

 • Aflevering 10: Welke zijn de grootste uitdagingen in een early stage start-up en hoe tackle je die?

  Oct 31 2018

  In deze 10e podcastaflevering van Techmag vertelt Marie Van den Broek (My Add On) over de uitdagingen van een early stage start-up. Ze deelt haar uitdagingen en pitfalls, en vertelt waarom ze bewust koos voor trage groei. Wederom een openhartig gesprek vol learnings & ervaringen! Deze aflevering is ook te bekijken op YouTube: http://bit.ly/2EUw2es

 • Aflevering 9: Hoe kunnen we uitgroeien tot succesvolle ondernemers en scale-ups? Jurgen Ingels

  Oct 25 2018

  Hoe kunnen we als prille start-up of ambitieuze ondernemer uitgroeien tot succesvolle bedrijven met schaalgrootte? Welke steunmaatregelen hebben we nodig? Hoe vind je als ondernemer de focus om snel te groeien? Investeerder en gezicht achter bedrijven zoals Clear2Pay en Scaleups.eu Jurgen Ingels vertelt het allemaal in een nieuwe Techmag aflevering. Voor de liefhebbers: hij deelt zijn criteria om te investeren in een start-up.

 • Aflevering 8: Wat Stranger Things je kan leren over je businessmodel en de nieuwe klant - Rik Vera

  Oct 18 2018

  Deze aflevering is een atypische, en is dus niet enkel interessant voor startende bedrijven. Zo heeft ondernemer en partner van nexxworks Rik Vera het over de gedigitaliseerde bedrijfswereld, en wat zowel corporates als start-ups daaruit kunnen leren. Vera heeft het over oneindige markten, exponentiële elementen in vernieuwende businessmodellen en de manier waarop klanten je sales- en marketingafdeling worden.

 • Aflevering 7: Hoe talent aantrekken en behouden? - Tim Clauwaert

  Oct 11 2018

  Een start-up staat en valt met de mensen die erachter zitten. Maar hoe kan je het juiste talent vinden en ook in je bedrijf houden? Welke zijn de grootste pitfalls aan het gaat over hiren? Hoe kan je je positioneren als aantrekkelijke werkgever? Tim Clauwaert, CEO van de talent enablement start-up Intuo, vertelt het allemaal in deze zevende aflevering van Techmag!

 • Aflevering 6: Hoe customer-centric zijn vanaf dag 1 van je start-up? - Leslie Cottenjé

  Oct 04 2018

  Customer-centricity is de heilige graal voor elk bedrijf. Hoe kan je als start-up daar werk van maken? Waarom moet je zeker niet te veel inzetten op klassieke customer surveys of rekening houden met de NPS score? Onder andere deze vragen werden beantwoord door niemand minder dan Leslie Cottenjé (Hello Customer). In deze episode vertelt ze ook welke bedrijven het vandaag goed aanpakken, en hoe haar eigen scale-up Hello Customer te werk gaat.

 • Aflevering 5: Wat betekent AI écht voor ons en hoe moeten we ermee omgaan? Jonathan Berte

  Sep 26 2018

  Wat brengt de toekomst van artificiële intelligentie? Hoe kunnen we een ethisch kader creëren? In deze 5e aflevering van Techmag vertelt AI expert en ondernemer Jonathan Berte Robovision) over artificiële intelligentie. Deze podcast aanrader voor iedereen die interesse heeft in deze technologie. En wat blijkt? Voor heel wat start-ups liggen er opportuniteiten in het verschiet!

 • Aflevering 4: Wat zijn best practices in growth marketing en hoe pas je ze toe? - Yannick Khayati

  Sep 20 2018

  In deze 4e aflevering van Techmag deelt Yannick Khayati (The Growth Revolution) het over growth hacking en marketing bij start-ups. Wat ligt er aan de basis van deze term? Welke traction channels werken er meestal voor start-ups? En welke misverstanden heersen er? Onze growth marketing expert geeft interessante tips die je meteen kan omzetten naar de praktijk én vertelt hoe hij het aanpakt voor zijn eigen start-up!

 • Aflevering 3: Hoe vind & behoud je als ondernemer je focus in al haar facetten? - Dado Van Peteghem

  Sep 14 2018

  In deze 3e aflevering van Techmag heeft Dado Van Peteghem (Duval Union Consulting, Speakersbase, Social Seeder) over focus in al haar facetten. Hij heeft het over de manier waarop hij Google’s model toepast, persoonlijke doelstellingen en digitale transformaties waarop start-ups zich moeten richten. En niet te vergeten: hij geeft ook mee hoe je je nu écht kunt focussen op die befaamde customer experience.

 • Aflevering 2: Hoe bouw je in België een schaalbaar B2C bedrijf uit - Ruth Janssens en Magali De Reu

  Sep 14 2018

  In deze 2e aflevering van Techmag vertelt Ruth Janssens over hoe je in ons land een B2C wereldbedrijf kunt uitbouwen. Ze praat over het belang van internationale perspectieven vanaf de start, een pragmatische aanpak, focus in haar professionele- en privéleven én hoe je investeerders benadert.

 • Aflevering 1: Hoe kan je een bedrijf snel en doordacht schalen - Louis Jonckheere

  Sep 11 2018

  In deze 1e aflevering van Techmag praat Louis Jonckheere van Showpad over het schalen van je start-up. Hij heeft het over wat je zeker niet moet doen en waarop je wél moet letten. In dit openhartige gesprek deelt hij learnings & successen.