PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Een Fris en Vurig Liedje: Een Game of Thrones podcast

Dit is dé Nederlandstalige podcast over Game of Thrones! Prijswinnend en befaamd. In 2019 zijn we weer terug met een wekelijkse aflevering over Game of Thrones. Feedback, liefdesverklaringen en beledigingen kunnen gestuurd worden naar: frisenvurigliedje@gmail.com, verder kun je ons volgen op Twitter en Facebook. Voor meer info: www.frisenvurigliedje.nl

Afleveringen

 • Ondertussen op Zweinstein

  Mar 19 2021

  Het is nogal altijd angstvallig stil in Westeros, misschien tijd voor een uitstapje naar Zweinstein. Met de eerste Nederlandstalige podcast over Harry Potter worden al je prangende vragen beantwoord! We onthullen goedbewaarde geheimen en wijzen de vreemdste plotholes aan met de FeVL crew!

 • Ondertussen bij de Vierkante Ogen Show

  Sep 23 2020

  Een Fris en Vurig Liedje is in Winterslaap, maar wij podcasten vrolijk door over popcultuur in: De Vierkante Ogen Show. Kom ook eens luisteren naar je favo podcasters die praten over een heel ander onderwerp: Undercover.

 • Dany Special

  Sep 02 2020

  Een special, helemaal over zij met de meeste namen. De moeder der draken, de ongebrande (cashewnoot), ster van mijn sterren: Daenerys Targaryen. Zat het er altijd al in dat Dany dikke craycray zou gaan, of was het een verrassing? Je zult het weten na het beluisteren van deze podcast.

 • G(r)oT(e) Terugblikaflevering

  Apr 04 2020

  De cast van Fris en Vurig Liedje kijkt nog een keer terug! Op de serie, de boeken en de jaren plezier die Game of Thrones ons heeft geboden. Favoriete dood? Beste quote? Hongersnood? Dat alles en het beste bloot in deze aflevering.

 • Update: Te piloten, of niet te piloten

  Nov 11 2019

  Zo veel nieuws en zo weinig tijd! D & D maken zichzelf onmogelijk, pilotafleveringen worden afgeschoten en andere series mogen zonder pilot door. Het is wat.

 • Meer Verwacht Van Seizoen Acht

  Jun 09 2019

  Met weemoed en met enige wrok kijken we terug op het laatste seizoen van Game of Thrones. Wie zijn ons onterecht niet ontvallen, en wat vonden we de vetste scenes?

 • S08E06 - De IJzeren Troon

  May 22 2019

  Daar staan we dan... Iedere stap die we zetten die leidde naar hier. Nu de weesdraak van Dany de IJzeren Troon tot een platte schijf heeft vermaakt is het over met het spel der tronen.

 • S08E05 - De Bellen

  May 15 2019

  De een na laatste aflevering alweer is de aflevering met de bellen. Een gekke koningin, fanservice Cleganebowl met high ground voor de Rijdende Berg en een bitter einde voor team twincest.

 • S08E04 - De Laatste Der Starks

  May 07 2019

  Het lijkt alsof de lange nacht nog niet voorbij is, als het om het schrijfwerk gaat dan... De acteurs dragen het seizoen zoals de woordgrappen van FeVL de podcast dragen. Kom nog even een eindje vliegen op deze draak van een aflevering.

 • S08E03 - De Lange Nacht

  Apr 29 2019

  Het is zover, de langverwachte strijd om Wintervel. De levenden versus de doden, de draken versus de ijszombies. De strategie had wat ons betreft best wat beter gekund, en hoe vaak was ook alweer gezegd dat de cryptes superveilig waren? In deze aflevering staan we stil bij de gevallenen en kijken vooruit naar het komend gekonkel van de overlevenden.

 • S08E02 - Een Ridder Der Zeven Krijken

  Apr 22 2019

  Er komt een enorme strijd aan en dat vieren we met een rondje kasteel! Jamie mag blijven, Bran zegt verontrustende dingen en er is een grote kaart met duizend blokjes White Walker erop! De ultieme stilte voor de storm beleef je met Fris en Vurig Liedje.

 • S08E01 - Wintervel

  Apr 15 2019

  Fris en Vurig Liedje, dé Nederlandstalige podcast over Game of Thrones is terug, met vragen en antwoorden. Wie beweegt Bran rond door Wintervel? Hoe heeft de Night King dat vleesornament opgehangen? En is Sansa slimmer dan Tyrion? Waarschijnlijk wel...

 • Lang gewacht op Seizoen Acht

  Apr 04 2019

  Het laatste seizoen staat voor de deur en dat betekent: Aluhoedjes klaar? Voorspellen maar! Natuurlijk met de meest betrouwbare voorspellingen, miskleunen van woordgrappen en drank ingezet op vreemde theorieën. En oh ja... Het DODENZWEMBAD!

 • Cersei Special

  Mar 25 2019

  Er zijn er maar weinig die kouder zijn dan de Night's King, maar als er al eentje is dan is het Cersei. Wie is zij en wie zijn de Lannisters? Wat drijft haar en wat ligt er voor haar in het verschiet? De Wildfire Queen doorgelicht in deze special.

 • Even sniekend peaken naar het laaste seizoen

  Mar 13 2019

  Nou ok, even snel dan: wat komt er allemaal langs in de trailer voor Seizoen 8? Is dit de enige trailer en tot welke aflevering strekken deze beelden? Wacht... !!! Was dat een direwolf?

 • S05E08 - Een Hard Huis

  Mar 03 2019

  De laatste haal is de langste! Het Zevenmijlslaarzenplan zit erop, en met wat voor een aflevering!? Dany en Tyrion tasten elkaar een beetje af, mensen zitten in de gevangenis van een Grote Mus en Jon gaat Wildlingen redden van blauwe Darth Maul. Alle ingrediënten voor een goede aflevering.

 • S05E02 - Het huis van zwart en wit

  Feb 06 2019

  Arya komt aan bij het huis van zwart en wit, op zoek naar de zwarte geit van Qhohor. Brienne moet Podrick nodig leren paardrijden. Cercei is bijgelovig en snoeit haar kleine raad bij. Jon wint in het spelletje 40 op een rij doordat measter Aemon de laatste steen om het stokje schuift.

 • Special: Boekbespreking Vuur En Bloed

  Jan 07 2019

  Een nieuw boek van GRRM! Oh wacht, het is niet Winds of Winter. Is het dan nog wel de moeite waard? Als je van draken, intrige en seks houdt dan zeker wel. Wij van Een Fris en Vurig Liedje geven de nabespreking als je het boek gelezen hebt (of de samenvatting als je dat toch nooit ging doen).

 • S04E08 - Hoe de Berg naar de Adder kwam

  Dec 23 2018

  Het moment is daar dat de Goden moeten bepalen of Tyrion nu een koningslachter is of niet... In de rode hoek: den Adder, in de blauwe hoek: den Berg. 3... 2... 1... FIGHT!

 • S04E06 - De wetten van de Goden en de Mensen

  Nov 09 2018

  Het is tijd voor Law and Order - Westeros Edition! Een ongelooflijke aflevering met misschien wel het beste acteerwerk van de serie ooit! Een achtbaan van emoties die we bespreken weer in dit Zevenmijlslaarzen plan. Het is zo leuk, dat we gewoon meer afleveringen gaan maken.

 • S04E02 - De Leeuw en de Roos

  Oct 12 2018

  Het blijft maar doden regenen op bruiloften. Hoe schofterig! In deze aflevering pakken we de Paarse Bruiloft bij de kladden en leggen we uit waar je had kunnen zien wie wat met wie deed? Een soort Cluedo, maar dan in audio.

 • Podcast Extra: Pod Culture Happy Hour

  Oct 09 2018

  Een extra podcast over popcultuur. Opgenomen op het podcastfestival '18 met onder andere Fris en Vurig Liedje hosts Sicco en Esther. Een inkijkje in hoe het is om een podcast te maken voor en door fans.

 • S03E09 - De dooie bruiloft

  Sep 09 2018

  Even hadden we er nog geloof in dat de jonge wolf het zou redden, maar na het avondmaal bij de Freys neemt de serie een onverwachte wending. Waar komt het gebruik van zout en brood vandaan? Wat is er anders dan in het boek? En... what's in the box?

 • Bran Special: Een Stark Verhaal

  Aug 26 2018

  Omdat man van het eerste uur Guido afscheid neemt van de cast mocht hij kiezen over wie hij een special wilde maken. Het werd hoofdwarg, tijdreiziger en groenkijker Brandon Stark.

 • S03E05 - Door 't vuur Gekust

  Jul 24 2018

  Liederen vol vuur in deze aflevering "Kissed by Fire" waarin Anna-Luna en Sicco het hebben over Jamie en Brienne, een huwelijks plot en hoe ze het 'in het zuiden doen'. Even op adem komen na een paar draken van afleveringen.

 • S02E09 - Veldslag op Zwartwater Baai

  May 17 2018

  Wat gaat het hard he? Nu al de slag om Blackwater! Een zinderende aflevering van de serie, en een diepgravende aflevering van de podcast met lekker veel inspirerende fragmenten. Alles over de inspirational speakers Stannis en Sandor, rots in de branding Bronn en de oorlogswijsheden van Cercei.

 • S02E03 - Wat Dood Is Kan Nie Dood

  May 05 2018

  Het was even wachten maar je favo podcast is er weer. Dit keer met de bespreking van de GoT der GoT afleveringen. Tyrion laat zijn vernuft en sluwheid zien, Renly is aanstormend talent van de week en Theon is een bokkenlul. Veel plezier ermee!

 • S01E09 - We Waren Ned Zo Lekker Bezig

  Mar 04 2018

  Hebben jullie mee gekeken? We zijn opnieuw begonnen bij seizoen één van dit geweldige verhaal. Lysa Arryn komt zo uit Little Britain, de eervolle Ned Stark had een andere serie uit moeten kiezen om 'eervol' in te wezen, en wat kunnen we leren van een oude blinde man?

 • S01E01 - Game of Thrones voor dummies

  Feb 10 2018

  Ben je ooit begonnen aan Game of Thrones maar daarna toch afgehaakt omdat er te veel verhaallijnen door elkaar lopen en alle mannen met baarden op elkaar lijken? Wij zijn er voor je! Geef het nog een kans maar dan met Een Fris en Vurig Liedje aan je zijde om je wegwijs te maken in de wereld van Game of Thrones.

 • De Instapaflevering - Waarom Game of Thrones wél iets voor jou is

  Feb 06 2018

  "Kijk jij Game of Thrones?" "Nee, niks voor mij, met al die zombies en draken" Een veelgehoord argument in de kijk-jij-GoT discussie. Begrijpelijk aangezien de eerste scène van de serie bolstaat van de ijszombies en dode meisjes met blauwe ogen. Daarom zijn wij er voor je om je door deze scène heen te loodsen en te overtuigen om tóch door te kijken! Laat deze podcast aflevering horen aan die ene vriend of vriendin van je die nog twijfelt of Game of Thrones echt het kijken waard is.

 • Terugblik Seizoen 7 - De Winter van Weemoed

  Sep 19 2017

  Met weemoed kijken we terug naar de hoogte -en dieptepunten van het afgelopen seizoen. Dus luister mee, dan komen we samen de lange nacht tot het volgende seizoen door!

 • 7e07 - De Draak En De Wolf

  Aug 30 2017

  De lange nacht is hier!

 • 7e06 - Achter de Muur

  Aug 23 2017

  De Olympische spelen van Westeros zijn begonnen! In deze aflevering bespreken we speerwerpen, worstelen en marathon lopen.

 • 7e05 - Oosthorloge

  Aug 15 2017

  Deze week bespreken we de grote ethiek aflevering, karakters worstelen met keuzes van zichzelf of anderen. Verder stond deze aflevering bol van de WTF momenten!

 • 7e04 - De Oorlogsbuit

  Aug 09 2017

  We bespreken alle ins en outs van deze turbulente aflevering die zich wel in het Wilde Westen leek af te spelen!

 • 7e03 - Het Rechtvaardigheidsgevoel van de Koningin

  Aug 02 2017

  Deze week bespreken we de derde aflevering van seizoen zeven waarin de strijd tussen de twee koninginnen centraal staat. Oh, en Jon probeert iedereen te overtuigen dat de doden eraan komen.

 • 7e02 - Dondergeborene

  Jul 26 2017

  Aflevering twee is hier en hij zat vol met bloed en pus! We bespreken een diepte-analyse van het dodenzwembad, alle ins en outs van de aflevering en Sander maakt veel woordgrappen over huid.

 • 7e01 - Drakensteen

  Jul 19 2017

  We zijn weer los! De langverwachte eerste aflevering is eindelijk hier en wij zijn er natuurlijk als de kippen bij om deze te voorzien van commentaar, achtergrond informatie en flauwe grappen.

 • Wat Gaan We Beleven In Seizoen Zeven?

  Jun 13 2017

  De grote vraag die op iedereens lippen brandt. Wat kunnen we verwachten van Dany, Jon, Cersei, en al dat andere gespuis dat rondloopt in Westeros? Deze aflevering schuift ook Esther Crabbendam aan om het allemaal te bespreken.

 • Het Spinnetje a.k.a. Varys special

  May 29 2017

  In deze special hebben we het over ieders favoriete geleedpotige: Varys. Wat wíl hij nou eigenlijk? Het antwoord is minder rechtlijnig dan je wellicht zou denken..

 • Pinkje a.k.a. Littlefinger Special

  Apr 21 2017

  Deze aflevering staat geheel in het teken van één van de meest intrigerende karakters van Game of Thrones: Littlefinger. Wat is zijn doel? Wat is de manier waarop hij dit doel nastreeft? Dat, en een verhaal van Sicco over een fleshlight, in deze podcast.

 • Kerst Special 2016

  Dec 26 2016

  Op veler verzoek: de Kerst Special! In deze speciale aflevering hebben we het over feestdagen in Westeros, bespreken we overkoepelende thema's uit de serie en doen we stiekem al wat vooruitblikken naar het volgende seizoen.

 • Jon Snow's Mom

  Aug 04 2016

  Origineel: Fountains of Wayne - Stacy's Mom Cover door: Postmodern Jukebox Ingezongen door Sicco en Guido van Fris en Vurig Liedje Voor eens en voor altijd werd in S06E10 duidelijk wie de moeder van Jon Snow is, om de twijfels weg te nemen over wie zijn vader is schreven wij deze tekst. ------ Volg Fris en Vurig Liedje podcast facebook.com/frisenvurigliedje @NLGoTPodcast

 • Seizoen 6 - Terugblik Met Een Traantje

  Aug 01 2016

  Het zit erop! De lange winter tot het volgende seizoen is begonnen. Maar niet voordat we het afgelopen seizoen goed hebben nabesproken.

 • 6e10 - Een Fris Windje

  Jun 29 2016

  De laatste aflevering! Het seizoen zit erop! In deze extra lange podcast bespreken we de bomvolle finale van dit seizoen.

 • Vooruitzien Naar Aflevering Tien (Boek Spoilers)

  Jun 24 2016

  In deze extra podcast doen we blikken we vooruit naar de laatste aflevering van het seizoen. We doen ook voorspellingen aan de hand van het boek dus luister niet als je geen boek-spoilers wilt horen!

 • 6e09 - Bakkelei der Buitenechtelijken

  Jun 23 2016

  Twee buitenechtelijke kinderen gaan op de vuist, dit gaat gepaard met een barrage van WWTF momenten.

 • 6e08 - Niet Één

  Jun 14 2016

  Aflevering 8, we zijn er bijna doorheen! Met onze gebruikelijke portie goedlachse hilariteit bespreken we Arya, Jaime en al dat andere schorriemorrie dat door Westeros heen banjert.

 • 6e07 - De Gebroken Man

  Jun 08 2016

  In aflevering zeven zien we drie gebroken mannen, één daarvan is een grote verassing.

 • 6e06 - Bloed Van Me Bloed

  Jun 02 2016

  We zijn over de helft! Aflevering 6 bracht ons een akelig familie diner, een slecht Sinterklaas gedicht en Lancel Lannister die eindelijk een borstplaat oprekker heeft gevonden.

 • 6e05 - De Deur

  May 25 2016

  Het seizoen is alweer door midden! Deze week bespreken we aflevering vijf van Game of Thrones. Het gaat over religie, geschiedenis en natuurlijk, de deur.

 • 6e04 - Het Boek van de Vreemdeling

  May 16 2016

  In deze podcast bespreken we aflevering vier van ieders favoriete serie; Game of Thrones. We introduceren de nieuwe rubriek Het Moordje Omdat Het Moet en de WTF?! Van De Week brengt ons een geheel onverwachte romance!

 • 6e03 - Eedbreker

  May 12 2016

  De derde aflevering van het seizoen alweer! Deze aflevering bracht ons epische zwaardgevechten, kleine vogeltjes en een klein scheetje. Luister naar deze podcast voor achtergrond informatie en onze meningen en theorieën.

 • 6e02 - Thuis

  May 05 2016

  De tweede aflevering van het seizoen heeft weer een hoog WTF?! gehalte, luister naar onze podcast voor alle ins en outs van deze aflevering! Met als speciale gast aan tafel: Joyce Buikhuisen.

 • 6e01 - De Rode Vrouw

  Apr 26 2016

  Hij is er! De eerste aflevering van seizoen 6! Schuif bij onze tafel aan en luister mee met onze bespreking van de aller eerste aflevering van dit seizoen.

 • Theorieën en Toekomstblikken (Boek spoilers!)

  Apr 20 2016

  In deze aflevering gaan we helemaal los! We putten uit onze kennis uit de boeken om voorspellingen te doen voor seizoen zes. Ook bespreken we een aantal interessante en soms absurdistische theorieën.

 • Vooruitblikken en voorspellingen

  Apr 10 2016

  In deze aflevering richten wij onze blik op de toekomst en hebben we het over wat het aankomende seizoen volgens ons allemaal in petto heeft. Deze aflevering richt zich op wat er gebeurt in de serie en bevat dus GEEN SPOILERS uit het boek!

 • Plagers en Plaatjes

  Feb 19 2016

  In deze korte aflevering blikken we vooruit op seizoen zes en bespreken we de vele teasers en foto's die uitgebracht zijn door HBO. Spring ook op de hype-trein! Guido Meijer, Sicco de Knecht & Sander de Folter