PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Dwaalgasten

In de podcast serie Dwaalgasten trekt vogelaar Arjan Dwarshuis met bekende Nederlanders de natuur in. Tijdens een zoektocht naar de mooiste, zeldzaamste en meest bedreigde vogelsoorten van Nederland interviewt Arjan zijn gasten over hun werk, hun leven en bovenal hun liefde voor de natuur en vogels kijken.

Afleveringen

 • De Steenuil met Ruben Hein

  Sep 21 2021

  In deze aflevering gaan we met muzikant en theatermaker Ruben Hein op zoek naar de steenuil. Terwijl de zon langzaam achter de horizon zakt staan we gewapend met warmtebeeldkijker bij een steenuilennestkast in Polder De Ronde Hoep. Zal het kleinste uiltje van Nederland straks naar buiten komen? 

 • De Nachtzwaluw met Eddy Zoëy

  Aug 31 2021

  In deze aflevering gaan we met presentator, muzikant en kunstenaar Eddy Zoëy op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw. Terwijl de avond valt en dreigende onweerswolken zich boven de Edese Heide samenpakken wachten we gespannen af. Zal hij straks gaan zingen?

 • De Zwarte Stern met Merel Westrik

  Aug 10 2021

  In deze aflevering gaan we met presentatrice, documentairemaker en natuurliefhebber Merel Westrik op zoek naar de Zwarte Stern. In de namiddag lopen we gewapend met verrekijker en camera door de Zouweboezem, het mooiste natuurgebied van de Vijfheerenlanden. Naast de Zwarte Stern gaan we ook op zoek naar de Purperreiger, maar misschien zien we nog iets veel zeldzamers…

 • De Visarend met Humberto Tan

  Jul 29 2021

  In deze aflevering gaan we met presentator, fotograaf natuurliefhebber Humberto Tan op zoek naar de visarend. Net na zonsopgang lopen we gewapend met camera’s en paraboolmicrofoon door het moerasbos van Nationaal Park De Biesbosch richting één van de vier Nederlandse visarendnesten.

 • De Grutto met Camilla Dreef

  Jul 20 2021

  In deze aflevering gaan we met Ecoloog, presentator van Binnenstebuiten en ambassadeur van Vogelbescherming Camilla Dreef op zoek naar onze Nationale Vogel, de grutto. Met het krieken van de dag bezoeken we een van de belangrijkste Nederlandse gruttobolwerken, Waterland.

 • Trailer

  Jul 20 2021

  Welkom bij Dwaalgasten, in deze podcast serie trekt vogelaar Arjan Dwarshuis met bekende Nederlanders de natuur in. Tijdens een zoektocht naar de mooiste, zeldzaamste en meest bedreigde vogelsoorten van Nederland interviewt Arjan zijn gasten over hun werk, hun leven en bovenal hun liefde voor de natuur en vogels kijken.