PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Dutch Basketball Podcast

Dé wekelijkse podcast over het Nederlands basketbal. Iedere week behandelt presentator Wouter van der Maden de Dutch Basketball League, Women's Basketball League en de Orange Lions met spelers, coaches, fans of andere betrokkenen.

Afleveringen

 • S02E32 - Halve finales, The Hague Royals en BNXT League (met Mart Waterval, Wim van de Keere en Ramses Braakman)

  May 23 2021

  Na een mooie week met zes halve finale-wedstrijden, twee finalisten én de naam voor de BeNeLEague is het tijd voor een nieuwe aflevering van de Dutch Basketball Podcast. Met deze keer: -Audioverslag van de halve finales -Het seizoen van... The Hague Royals (met Wart Waterval) -Alles over de BNXT League (met Wim van de Keere en Ramses Braakman) Kijk hier ook de persconferentie van de BNXT League terug.

 • S02E31 - Bekerfinale, Play-offs en Den Helder Suns (met Peter van Noord en Elliott Cox)

  May 15 2021

  De Dutch Basketball Podcast is (eindelijk) weer terug! Deze keer met een audioverslag van de bekerfinale tussen BAL en Yoast United, een interview met Den Helder-coach Peter van Noord over het afgelopen seizoen en daarna bespreken Wouter en Elliott de play-offs. Luister nu!

 • S02E30 - Racisme in het basketbal (met Julius van Sauers)

  Feb 28 2021

  Deze week belt Wouter met Julius van Sauers, hij speelt voor de Glasgow Rocks in de Britse basketbalcompetitie. Een paar weken geleden kwam naar buiten dat hij en een aantal teamgenoten te maken hadden met racistische buren, zo erg zelfs dat ze moesten verhuizen. Met Wouter blikt hij hierop terug en de aandacht die het kreeg in de media. Daarnaast gaat het ook over de bizarre omstandigheden waarin het Britse basketbal verkeert vanwege de strenge corona-maatregelen.

 • S02E29 - Nabeschouwing Kroatië - Nederland (met Leon Kersten en Yannick Franke)

  Feb 20 2021

  YES! Het EK-tickets is binnen! Nederland gaat naar het EK van 2022 na een stunt tegen Kroatië. Nederland herstelde zich van een matige eerste helft en won met 57-65 van Kroatië. Tijd voor de traditionele nabeschouwing met Leon Kersten en Yannick Franke.

 • S02E28 - Nabeschouwing Nederland - Slowakije (met Natalie van den Adel en Leon Kersten)

  Feb 06 2021

  Zonde, zonde, zonde... Helaas, Nederland verloor met 50-61 van Slowakije en daarmee ging het EK-ticket aan de dames van de Orange Lions voorbij. Tijd voor een nabeschouwing. Deze keer belt Wouter met speelster Natalie van den Adel en zoals altijd met basketbalverslaggever Leon Kersten.

 • S02E27 - Emese Hof over Nederland-Slowakije en interview met Tim Troussel

  Feb 06 2021

  Deze aflevering belt Wouter met Emese Hof van de Orange Lions, zij zit in de bubbel in Slowakije waar de Lions tegen de host spelen om een EK-ticket.  Daarnaast belt Wouter ook met Tim Troussel van The Hague Royals om met hem te praten over het spelen voor een nieuw team, het leven in Nederland en hoe hij de lockdown als kersverse vader is doorgekomen. Luister nu!

 • S02E26 - De competitie start (weer) en een nieuwe website voor de WBL

  Jan 10 2021

  Basketball is officially back! Donar en de Hammers speelde zaterdag 10 januari de eerste officiële competitiewedstrijd sinds de lockdown. Wouter was daar uiteraard bij en maakte een uitgebreid audio-verslag. Daarna staan we nog even stil bij WBL, die hebben namelijk een nieuwe website. Wouter belt met initiatiefnemer Robin van de Bilt.

 • Bonus: audioverslag Donar - Den Helder Suns (met Peter van Noord, Ivan Rudez, Willem Brandwijk en Leon Williams)

  Dec 29 2020

  Een audioverslag van de eerste wedstrijd sinds het stilleggen van de competities. Coaches Peter van Noord en Ivan Rudez zijn niet te spreken over de reset van de eerdere resultaten en spelers Willem Brandwijk en Leon Williams zijn vooral blij dat ze weer mogen spelen. Een bonus-aflevering, volledige interviews met beide coaches zijn hier te vinden.

 • S02E24 - Oudejaarsspecial

  Dec 27 2020

  De oudejaarsspecial van de Dutch Basketball Podcast / DBL on Sunday met Wouter en Elliott. Wouter en Elliott blikken vooruit op 2021 en bespreken de herstart van de Dutch Basketball League, hun verwachtingen van de teams en FIBA Europe Cup HUB in Den Bosch. Uiteraard kijken ook terug naar 2020 en welke wensen zij hebben voor komend jaar.

 • S02E23 - Jannes Stokroos, Peter van Noord en Mohamed Kherrazi

  Dec 03 2020

  Een herstart van de Dutch Basketball League lijkt nog ver weg. Hoe gaan clubs, spelers en coaches om met deze onzekere tijd? Donar Groningen en Heroes Den Bosch moeten eind januari spelen in de FIBA Europe Cup. Donar-voorzitter Jannes Stokroos vertelt over de plannen voor de voorbereiding. Voor DBL-teams die niet Europees spelen is er nog minder perspectief. Peter van Noord, coach van Den Helder Suns, vertelt hoe hij en zijn team dit ervaren. Daarnaast vertrekken meerdere spelers (tijdelijk) ...more

 • S02E22 - Nabeschouwing Nederland - Turkije (met Leon Kersten en Yannick Franke)

  Nov 29 2020

  Helaas! Nederland verloor nipt van Turkije (71-73). Toch kunnen de Orange Lions tevreden zijn over de twee Ek-kwalificatiewindow. Wouter bespreekt de wedstrijd na met basketbalverslaggever Leon Kersten en speler Yannick Franke. Ook heeft een factcheckcarrousel een weg gevonden in deze podcast. Luister nu!

 • S02E21 - Nabeschouwing Nederland - Zweden (met Leon Kersten, Worthy de Jong en Yannick Franke)

  Nov 27 2020

  Nederland speelde een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden en won met 78-76! Wouter gaat nabeschouwen met basketbalverslaggever Leon Kersten, man-of-the-match Yannick Franke en Worthy de Jong, die zijn 1000e punt maakte in zijn 100e interland voor de Orange Lions. Luister nu!

 • S02E20 - Nabeschouwing Slowakije - Nederland (met Leon Kersten en Natalie van den Adel)

  Nov 12 2020

  Donderdag 12 november 2020 speelde Nederland een EK-kwalificatiewedstrijd in een Amsterdamse bubbel. De dames verloren - helaas - met 84-64 van Slowakije. Wouter blikt terug op deze wedstrijd met basketbalverslaggever Leon Kersten en speelster Natalie van den Adel.

 • S02E19 - Een gestopte scheidsrechter en een podcast uit Weert (met Paul den Hartog en Martijn van Gameren)

  Oct 27 2020

  Afgelopen seizoen kwameen abrupt einde aan een aantal spelerscarrières, dat gold ook voor twee scheidsrechters en een van hen is Paul den Hartog. Deze week belt Wouter met Paul om terug te blikken op zijn loopbaan als scheidsrechter. Daarnaast is het Nederlands basketbal nog een podcast rijker: Basketball Stories Weert met prachtige verhalen over het Weerter basketbal vertelt door Henk Konings, die helaas dit jaar overleed. Martijn van Gameren maakt deze podcast, de verhalen nam hij enkele jare...more

 • S02E18 - Basketbal vs. maatschappelijke carrière (met Worthy de Jong, Akeel Eduardo en Floris Versteeg)

  Oct 20 2020

  Deze week een thema-aflevering over een belangrijk onderwerp: basketbal vs een maatschappelijke carrière. Worthy de Jong, Floris Versteeg en Akeel Eduardo praten over hoe zij kijken naar hun professionele basketbal-loopbaan en de eventuele combinatie met een studie of baan. Hoe bereiden zij zich voor op een leven na het basketbal? Welke druk kun je ervaren als (jeugd)speler van bijvoorbeeld je ouders of de maatschappij? Maar ook: hoe maak je gebruik van de business club om de volgende stap te ma...more

 • S02E17 - DBL & de Amsterdamse bubbel (met Ramses Braakman, Hakim Salem en Karin Kuijt)

  Oct 10 2020

  Tijd voor weer een normale aflevering. Deze week blikt Wouter samen met DBL-voorzitter Ramses Braakman terug op het eerste DBL-weekend en de aanloop naar de start van competitie. Verder geeft de DBL-voorzitter een update over de streams en de BeNeLeague. Ook belt Wouter met bondscoach Hakim Salem over de Amsterdamse bubbel voor de kwalificatie-window in november, daar speelt het nationaal vrouwenteam tegen Slowakije en Hongarije. Tot slot praat hij even bij met een Nederlandse speler in het buit...more

 • S02E16 - Data & Statistieken (met Ermay Duran)

  Oct 06 2020

  In deze speciale thema-aflevering gaat Wouter het hebben over statistieken. Niet de box score zoals we die kennen van de livestats, maar wat alle cijfertjes die daar achter hangen ons allemaal kunnen vertellen over bijvoorbeeld de ontwikkeling van een speler. Hoe gebruiken scouts en coaches deze cijfers en welke kansen biedt 'big data' het (Nederlands) basketbal? Ermay Duran van Advance Pro Basketball en InStat kan daar antwoord op geven.

 • S02E15 - Voorbeschouwing DBL met Elliott Cox

  Oct 02 2020

  De start van de Dutch Basketball League komt eraan, dus gaan DBL-fans Wouter van der Maden en Elliot Cox voorbeschouwen. Wat zagen ze afgelopen seizoen en wat gaan we zien in 2020/2021? Deze week in - wederom een special - de Dutch Basketball Podcast.

 • S02E14 - Bekerfinales in Barendrecht (bonus)

  Sep 28 2020

  In deze special van de Dutch Basketball Podcast een uitgebreid audioverslag van de bekerfinales die zaterdag 26 september gespeeld werden in Barendrecht bij Binnenland.

 • S02E13 - Persconferentie Donar en Heroes Den Bosch vs. Leuven Bears

  Sep 20 2020

  Deze week komt de podcast vanaf twee locaties: de persruimte van Donar én de Maaspoort in Den Bosch. Wouter maakte kennis met Donar-coach Ivan Rudez tijdens het persmoment over het aanstaande Champions League kwalificatie-toernooi op Cyprus. Daar sprak hij ook met Thomas Koenis, Martin de Vries en vriend van show Bas Kammenga. Voor de tweede helft reisde Wouter af naar Den Bosch voor de eerste oefenwedstrijd in de Maaspoort. Je hoort Bob van Oosterhout en verschillende post-game interviews.

 • S02E12 - Jeroen van Veen, Heroes vs. The Hague Royals en Jordy Kuiper

  Sep 13 2020

  Deze week twee kwarten op locatie. In Weert sprak Wouter met BAL-voorzitter Jeroen van Veen over de voorbereiding op dit seizoen. Verder een audioverslag van de allereerste wedstrijd van The Hague Royals met o.a. Sam van Dijk, Mart Waterval en Ilse Feenstra en in de tweede helft een interview met Jordy Kuiper over het spelen Frankrijk en IJsland.

 • S02E11 - Rinus Balvert, Klaas Stoppels en BVA vs. Apollo

  Sep 04 2020

  Basketball is Back! Voor het eerst sinds 6 maanden was de podcast were live bij een wedstrijd: BVA vs. Apollo. Alles daarover hoor je in de tweede helft van de aflevering. Wouter trapt namelijk af met Rinus Balvert van Almere Sailors en praat vervolgens bij met coach Klaas Stoppels van de Martini Sparks.

 • S02E10 - Mart Waterval, Norbert Thelissen en Mark van Meggelen

  Aug 28 2020

  Na een korte vakantie is de Dutch Basketball Podcast weer terug! Deze keer met een nieuwkomer in de DBL: The Hague Royals. Wouter praat met Mart Waterval over de terugkeer van Den Haag in de DBL. Verder ook Norbert Thelissen die een stapje terug deed bij Den Bosch voor zijn studie geneeskunde en in de tweede helft een uitgebreid interview met Mark van Meggelen - voorzitter van Apollo Amsterdam - over de terugkeer van Apollo in de DBL en hoe die club de afgelopen maanden beleefde.

 • S2E9 - Rinus Balvert, Kevin Schutte en Mike Schilder

  Jul 14 2020

  Deze week behandelen we weer een eventuele nieuwe DBL-club, want Wouter belt met Rinus Balvert, de voorzitter van de Almere Pioneers, die sinds 2 weken bezig is om te onderzoeken of de Dutch Basketball League haalbaar is. Verder gaan we even bijpraten met Kevin Schutte, die na het winnen van de CAA met Hofstra naar March Madness zou gaan (tot de corona crisis uitbrak), en Mike Schilder van de Landstede Hammers. Met Mike bespreekt Wouter het afgelopen seizoen van de Blauwvingers en de nieuwe kled...more

 • S2E8 - Jason Dourisseau en Mart Waterval

  Jul 01 2020

  In de achtste aflevering van het tweede seizoen blikt Wouter met Jason Dourisseau terug op week waarin bekend werd gemaakt dat JD en Donar na tien jaar uit elkaar gaan. Daarover sprak hij ook openlijk in zijn eigen podcast: https://www.youtube.com/watch?v=HfaG-56IVhQ Ook geeft Mart Waterval een update over The Hague Royals, die met o.a. met hulp van een crowdfunding in de DBL proberen te komen. De crowdfunding kun je hier vinden: http://www.voorjebuurt.nl/The-Hague-Royals

 • S2E7 - Jef de Vries en Jeroen van Veen

  Jun 27 2020

  Deze week een BAL-special. Na een kleine samenvatting van alle ontwikkelingen in de DBL in de afgelopen weken belt Wouter met Jef de Vries, een van de nieuwe aanwinsten van Basketbal Academie Limburg. De tweede helft van de aflevering blikt Wouter terug met voorzitter Jeroen van Veen en bespreken ze de veelbelovende voorbereidingen van BAL voor seizoen 2020/2021 en de eventuele BeNeLeague.

 • S2E6 - Leon Williams en Roberto Oosterwolde

  Jun 17 2020

  Deze week zijn we er weer met twee interviews: Leon Williams over zijn uitstapje naar Duitsland, waar hij in het BBL-eindtoernooi speelt voor BG Göttingen. Daarnaast een uitgebreide introductie op Triple Threat, door hoofdcoach Roberto Oosterwolde. De basketbalclub uit Haarlem doet komend seizoen voor het eerste mee in de Women's Basketball League.

 • S2E5 - Donar Special (met Martin de Vries, Jan Stalman en Bas Kammenga)

  Jun 02 2020

  Deze week staat Donar centraal in de Dutch Basketball Podcast. Wouter belt met Martin de Vries voor een update vanuit het bestuur van Donar. Jan Stalman blikt terug op het afgelopen seizoen bij Feyenoord en praat over zijn aanstelling als de nieuwe assistent-coach van Ivan Rudež. Bas Kammenga, voorzitter van SV Donar, sluit af en belicht de afgelopen maanden vanuit de supporters-kant.

 • S2E4 - Natalie van den Adel, Sjang van der Wiel en Aart van der Horst

  May 26 2020

  Deze week in de Dutch Basketball Podcast: Natalie van den Adel over het spelen in Spanje en de overstap naar haar nieuwe club Ensino Lugo. Sjang van der Wiel is een van de initiatiefnemers van BC Gelderland en geeft Wouter een update over hoe de zaken ervoor staan. Afsluitend een uitgebreid interview met Aart van de Horst, de nieuwe algemeen manager van de Landstede Hammers.

 • S2E3 - Geert Hammink en Glenn de Hollander

  May 19 2020

  Deze week twee gasten: Geert Hammink over zijn aanstelling als hoofdcoach bij ZZ Leiden. Ook praat Wouter verder over de BeNeLeague met EuroMillions Basketball-commentator Glenn de Hollander, die hem ook meteen meer uitlegt over de Belgische basketbalcompetitie.

 • S2E2 - Ramses Braakman, Jeanine Tjin A Sioe en Hakim Salem

  May 12 2020

  Deze week belt Wouter met DBL-voorzitter Ramses Braakman over de beslissing de competitie niet te starten zonder publiek en vertelt jeugdcoach Jeanine Tjin A Sioe over het instagram-account Coaches 4 You dat ze samen met Mitchell Lieveld en Lisa van den Adel startte. Hakim Salem sluit de aflevering af en vertelt over de nieuwe podcast Coaches Talk, waarin hij samen met Mitchell Lieveld en een speler een wedstrijd analyseert.

 • S2E1 - Bob van Oosterhout, Gerben Janson, Berend Weijs en Michael Kok

  May 06 2020

  De start met het tweede seizoen! Een nieuwe introtune en een aangepast format met meer gasten en meer onderwerpen. Deze week belt Wouter met Bob van Oosterhout met de vraag hoe je als club in deze tijden contact houdt met je fans en je sponsoren. Verder hoor je Gerben Janson van Leidse Letselschade Advocaten over de BC, ZZ Leiden en de sponsoring van de podcast. Ook bellen Berend Weijs en Micheal Kok in om te praten over het abrupte einde van hun basketbalcarrière.

 • Afl. 26 - Spelers III (met Henk Pieterse)

  Apr 01 2020

  Deze week belt Wouter met Henk Pieterse, die je gerust een Dutch Legend mag noemen. Hij speelde o.a. voor Den Bosch en meer dan honderd wedstrijden in het shirt van Nederland. Ook mocht hij op try-out komen bij de 76'ers. Tegenwoordig geeft hij workshops en trainingsprogramma’s voor Pest Mij Maar.

 • Afl. 25 - Rolstoelbasketbal (met Bo Kramer)

  Mar 24 2020

  Homecourt bound, maar dankzij de moderne techniek van de 21e eeuw heeft Wouter wel contact met rolstoelbasketbalster Bo Kramer. Bo vertelt over haar basketballoopbaan, haar persoonlijke missie, de regels van het rolstoelbasketbal en de 'Road to Tokyo'.

 • Afl. 24 - Livestreams (met Arie in 't Veld)

  Mar 17 2020

  We zijn allemaal 'homecourt bound' maar de Dutch Basketball Podcast gaat gewoon door. Deze keer gaat Wouter langs bij Arie in 't Veld. Hij verzorgt samen met een heel videoteam de stream van ZZ Leiden. Arie en Wouter hebben het over de verschillende streams in de DBL, de mogelijkheden die er zijn en waar we als competitie nog in kunnen groeien.​

 • Afl. 23 - Special: gevolgen coronavirus

  Mar 12 2020

  Het Nederlandse basketbal ligt stil vanwege de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Wouter praat met Ronald van Dam van Basketball Nederland over het stilleggen van de competitie, de gevolgen hiervan en wat er na 31 maart gaat gebeuren. Ook belt Wouter met Leon Kersten om te peilen wat zijn kijk is op de gevolgen voor de afloop van de competitie.

 • Afl. 22 - Spelers II (met Mohamed Kherrazi)

  Mar 11 2020

  Deze week is eindelijk weer een speler te gast, en niet zomaar een speler... Wouter praat met Mohamed Kherrazi over het begin van zijn carrière, de Orange Lions, zijn tijd bij Leiden en zijn huidige team de Landstede Hammers. Ook veel vragen van luisteraars, mooie woorden van Mike Schilder en Nigel van Oostrum en uiteraard het wedstrijdnieuws.

 • Afl. 21 - DBP x Horse (with Eric Silver & Mike Schubert)

  Mar 04 2020

  This week Wouter goes back to the origin of his basketball fandom: Horse, the podcast that got him intro basketball. He compares the NBA to the DBL with Mike Schubert and Eric Silver. He learns all about the NBA draft and the conferences while teaching Mike and Eric some things about Dutch basketball.

 • Afl. 20 - De commentator (met Raymond Koning)

  Feb 26 2020

  Deze week is Raymond Koning te gast. Hij is commentator bij o.a. ZiggoSport, Sport Noord en RTV Oost voor de zaalsporten (handbal, volleybal en basketbal). Hij praat met Wouter over de rol van een commentator, de aandacht voor zaalsporten in de media en wat de zaalsporten van elkaar zouden kunnen leren. Verder ook het wedstrijdnieuws met de uitslagen in de WBL, de twee wedstrijden van de Orange Lions en de halve finale tussen Aris en Den Helder.

 • Afl. 19 - Nabeschouwing Nederland - Kroatië (met Leon Kersten)

  Feb 24 2020

  BONUS EPISODE! Nederland speelde 24 februari 2020 een EK Kwalificatie-wedstrijd tegen Kroatië. Na de - toch wel - verrassende winst in Turkije speelde de Orange Lions in Almere tegen een net zo'n lastige tegenstander. Wouter en Leon Kersten praten na.

 • Afl. 18 - Nabeschouwing Turkije - Nederland (met Leon Kersten, Yannick Franke en Worthy de Jong) - BONUS EPISODE

  Feb 21 2020

  BONUS EPISODE! Nederland speelde in Turkije de eerste EK kwalificatie-wedstrijd en WONNEN! 65-72! Genoeg om over na te praten dus en dat doet Wouter met basketbalverslaggever Leon Kersten en Yannick Franke en Worthy de Jong die inbellen vanuit Ankara.

 • Afl. 17 - DBP x De Basketbal Podcast

  Feb 19 2020

  Deze week is Nick van den Brandt van De Basketbal Podcast te gast. Wouter en Nick bespreken de wedstrijd tussen de Landstede Hammers en Donar (1e halve finale) en het Nederlandse, Belgische en Amerikaanse basketbal. Verder het wedstrijdnieuws met interviews met Herman van den Belt, Nigel van Oostrum, Vernon Taylor en Erik Braal.

 • Afl. 16 - Women's Basketball League (met Lisa van den Adel & Joost van Rangelrooy)

  Feb 12 2020

  Deze aflevering maakt Wouter kennis met de Women's Basketball League. Hoe zit de competitie in elkaar, wat zijn de verschillen met de DBL en hoe zit het met de populariteit van het basketbal? Speelster Lisa van den Adel en coach Joost van Rangelrooy (beide van 4Consult/Binnenland) praten Wouter bij. Verder het wedstrijdnieuws en post-game interviews met Erik Braal, Herman van den Belt en Thomas Koenis.

 • Afl. 15 - De coach I (met Erik Braal)

  Feb 04 2020

  Voor eerst is een coach te gast in de podcast. Wouter gaat langs bij Donar Groningen en daar praat hij met hoofdcoach Erik Braal over zijn carrière in het professionele basketbal, zijn visie op het spel en uiteraard ook over club. Verder het wedstrijdnieuws en post-game interviews met Lisa van den Adel en Joost van Rangelrooy van 4Consult/Binnenland.

 • Afl. 14 - NL vs. UK (with Basketball Noise) - BONUS EPISODE

  Feb 03 2020

  BONUS EPISODE! Wouter is joined by Ady and James from basketballnoise.com and they compare the basketball leagues in the Netherlands and the UK. They also discuss basketball culture, the NBA and introduce an new segment to the podcast: NBA-overtime.

 • Afl. 13 - EuroLeague (met Arjan ter Harmsel)

  Jan 29 2020

  Deze week is Wouter in Berlijn en bezoekt hij twee wedstrijden van Alba Berlin. Daarom praat hij deze week met Arjan ter Harmsel over de EuroLeague, Yannick Franke over de BBL en Erik Braal over de Berlijnse topclub.  Verder wedstrijdnieuws met post-game interviews na de bekerwedstrijd SBU vs. Den Helder Suns en staan de mannen van basketbalpodcast Horse stil bij het overlijden van Kobe Bryant.

 • Afl. 12 - Jeugdopleiding (met Ton Grit)

  Jan 22 2020

  Deze week neemt Ton Grit, manager van de jeugdopleiding van de Landstede Hammers, de luisteraars letterlijk mee langs alle aspecten van de jeugdopleiding in Zwolle. Wouter krijgt een rondleiding door het Landstede Sportcentrum en het CSE terwijl Ton uitlegt hoe Zwolle nieuw basketbaltalent klaarstoomt voor de volgende stap: professioneel basketballen.  Verder uiteraard ook het wedstrijdnieuws en post-game interviews met Worthy de Jong en Rolf Franke.

 • Afl. 11 - Heroes Den Bosch (met Bob van Oosterhout)

  Jan 14 2020

  Deze week is Bob van Oosterhout te gast, sportmarketeer én eigenaar van Heroes Den Bosch. Hij legt Wouter uit hoe je als basketbalclub in de DBL je marketing moet aanpakken, wat zijn plannen zijn met de Heroes en hoe hij de toekomst ziet van de club.  Verder uiteraard het wedstrijdnieuws, post-game interviews met Rolf Franke, Toon van Helfteren en Tyler Persons en een belletje naar Worthy de Jong over zijn benoeming tot 'beste speler van het afgelopen decennium'.  De aflevering wordt afgesloten...more

 • Afl. 10 - Spelregels & scheidsrechters II (met Paul Silvester)

  Jan 08 2020

  De podcast start in 2020 met de tweeluik 'spelregels & scheidsrechters'. Wouter wordt door Paul Silvester in twee afleveringen bijgepraat over de arbitrage en de spelregels die nog niet behandeld zijn in de podcast. Deel 1 (de spelregels): alles over tijdregels, de fouten en andere belangrijke regels. Wedstrijdnieuws: vierde ronde Basketball Cup. Deel 2 (de scheidsrechters): welke rollen hebben de scheidsrechters op de vloer? Wat is AIS? Verder gaat het over de scheidsrechters in de DBL en wordt...more

 • Afl. 9 - Spelregels & scheidsrechters I (met Paul Silvester)

  Jan 08 2020

  De podcast start in 2020 met de tweeluik 'spelregels & scheidsrechters'. Wouter wordt door Paul Silvester in twee afleveringen bijgepraat over de arbitrage en de spelregels die nog niet behandeld zijn in de podcast. Deel 1 (de spelregels): alles over tijdregels, de fouten en andere belangrijke regels. Wedstrijdnieuws: vierde ronde Basketball Cup. Deel 2 (de scheidsrechters): welke rollen hebben de scheidsrechters op de vloer? Wat is AIS? Verder gaat het over de scheidsrechters in de DBL en wordt...more

 • Afl. 8 - Feyenoord Basketball (met Armand Salomon)

  Dec 17 2019

  In deze aflevering staat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord centraal. Wouter reisde voor het eerst af naar Topsportcentrum Rotterdam en sprak daar Armand Salomon, directeur commerciële en technische zaken van Feyenoord. Armand vertelt over het merk Feyenoord, het succes in de DBL en hoe je een team bouwt. Daarnaast uiteraard het nieuws van de afgelopen week en post-game interviews met Herman van den Belt, Devon van Oostrum, Toon van Helfteren en Coen Stolk. 

 • Afl. 7 - Spelers I (met Jerom Oude Aarninkhof)

  Dec 10 2019

  Deze week blijft Wouter nog even in het Landstede Sportcentrum zitten. Daar schuift Jerom Oude Aarninkhof aan, shooting guard van de Hammers, die aan zijn tweede jaar in de DBL bezig is. Hij praat over het team, zijn begin als prof en hoe een gemiddelde week eruit ziet voor een speler. Verder natuurlijk het wedstrijdnieuws. Post-game interviews met Herman van den Belt en Rolf Franke. Het profiel in Q4 is van De Blauwe Brigade.

 • Afl. 6 - Supporters I (met Gert Huisman)

  Dec 03 2019

  De zesde aflevering alweer. Deze week met Gert Huisman, supporter van Landstede Hammers en bediener van het scorebord in Zwolle. Hij legt Wouter alles uit over de geschiedenis van de club en wie er achter de wedstrijdtafel zitten. Verder het basketbal- en wedstrijdnieuws in Q2 en het profiel is deze week van de Den Helder Suns.

 • Afl. 5 - The Hague Royals (met Mart Waterval)

  Nov 27 2019

  Aflevering vijf van de DBP, waarin beginnende basketbalkijker Wouter van der Maden iedere aflevering iets leert over de sport van iemand die er wél verstand van heeft. The Hague Royals willen in seizoen 20/21 debuteren in de DBL. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Initiatiefnemer Mart Waterval vertelt over de ambities van de nieuwe club. Gast: Mart Waterval, initiatiefnemer en bestuurslid The Hague Royals Wedstrijdverslag: Donar - Pinar KSK Interviews: Erik Braal en Donte Thomas

 • Afl. 4 - Posities: shooting guard (met Sonny Waaldijk)

  Nov 19 2019

  Aflevering vier van de DBP, waarin beginnende basketbalkijker Wouter van der Maden iedere aflevering iets leert over de sport van iemand die er wél verstand van heeft. Deze week vertelt ex-profspeler Sonny Waaldijk hoe hij als speler in de DBL terecht is gekomen, hoe het is om profspeler te zijn en wat een shooting guard precies doet. Gast: Sonny Waaldijk, voormalig profbasketballer Wedstrijdverslag: Apollo - Donar (met Erik Braal) Profiel: Apollo Amsterdam (met penningmeester Ron Feis)

 • Afl. 3 - De Europese competitie (met Leon Kersten)

  Nov 13 2019

  De derde aflevering van de Dutch Basketball Podcast, waarin beginnende basketbalkijker Wouter van der Maden iedere aflevering iets leert over de sport van iemand die er wél verstand van heeft. Wouter bleef nog even hangen in Brabant. Waar basketbalverslaggever Leon Kersten hem nog meer vertelde over de Europese competities en de verhoudingen tussen de Nederlandse en de Europese teams. Gast: Leon Kersten, basketbalverslaggever Wedstrijdverslag: BAL - Landstede Hammers Profiel: Basketball Academie...more

 • Afl. 2 - Hoe werkt de DBL? (met Leon Kersten)

  Nov 06 2019

  De tweede aflevering van de Dutch Basketball Podcast, waarin beginnende basketbalkijker Wouter van der Maden iedere aflevering iets leert over de sport van iemand die er wél verstand van heeft. Wouter reisde deze week af naar Brabant. Daar sprak hij basketbalverslaggever Leon Kersten over de Dutch Basketball League, want hoe werkt die nou precies? Gast: Leon Kersten, basketbalverslaggever Wedstrijdverslag: Landstede Hammers - Kapfenberg Bulls Profiel: SV Hammers

 • Afl. 1 - Basketbal voor Beginners (met Bas Kammenga)

  Oct 29 2019

  Dit is de allereerste aflevering van de Dutch Basketball Podcast, waarin beginnende basketbalkijker Wouter van der Maden iedere aflevering iets leert over de sport van iemand die er wél verstand van heeft. Wouter praat deze week met Bas Kammenga over wat er nou zo mooi is aan basketbal en hij krijgt een cursus 'Basketbal voor Beginners'. Gast: Bas Kammenga, voorzitter SV Donar Wedstrijdverslag: Apollo Amsterdam - Aris Leeuwarden Profiel: SV Donar