PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Droomtheater Het Oor

Droomtheater Het Oor is een jeugdpodcast van Zappelin en de KRO-NCRV (vanaf 2 jaar). Hele dagen dekenforten bouwen, tekenen, en achter een scherm zitten. Doodop raak je ervan. Wat is er lekkerder dan aan het eind van zo’n dag je ogen te sluiten, je oren te spitsen en je mee te laten voeren naar een andere wereld. Dit is Droomtheater Het Oor. Een voorleesservice voor vermoeide ouders en avontuurlijk kinderen. Konijn Jibbe vertelt elke aflevering een verhaal over ‘Het Begin’. Hoe begon ...more

Afleveringen

 • #10 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het Hert

  Apr 17 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het hert. Misschien zag je wel eens een met zo’n koddig staartje. Hij lijkt een beetje op een paardje, maar dan met grote reebruine ogen en glanzend zachte haartjes. Wist je dat dat hertje ooit een jongen is geweest? Jibbe meent het, heus, echt serieus.

 • #9 - Konijn Jibbe en Het Begin van De Woestijnen

  Apr 16 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de woestijnen. Het is het verhaal van de roekeloze jongen Phaëton en zijn vader Koning Zon. Die vertellen je hoe de grootste zandbak op aarde, de woestijn ooit begon.

 • #8 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het Laurierblaadje

  Apr 15 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het laurierblaadje. Huh? Laurierblaadjes? Wat zijn dat nou voor dingen? Wat kan het nou schelen hoe die zijn ontstaan! Nou let maar op, want dit is een spannend verhaal.

 • #7 - Konijn Jibbe en Het Begin van De Kikkers

  Apr 14 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de kikker. Kikkers, je kent ze. Die vrolijke groentjes, die dikkige ventjes met slijmerige lijfjes en altijd maar kwaken. Waarom dan? Leuk dat je dat vraagt, want dat gaat Jibbe je vertellen vandaag.

 • #6 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het Goud

  Apr 13 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het goud. Want goud, dat weet je, groeit niet aan de bomen. Maar hoe is het dan in de wereld gekomen? Goud is een heel bijzonder metaal. Maak je klaar voor een schitterend verhaal.

 • #5 - Konijn Jibbe en Het Begin van De Spin

  Apr 10 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de spin. Je hebt vast wel eens een spin gezien, met acht ogen en acht poten. Als je een spin ziet, dan moet je weten dat het eigenlijk de betoverde Arachne is. Zo heet de eerste van allemaal. Met Arachne begint deze mythe, dit verhaal.

 • #4 - Konijn Jibbe en Het Begin van Het Vliegtuig

  Apr 09 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van het vliegtuig. Dat is een wonderlijke geschiedenis, die bijna niemand kent. Het begon allemaal op Kreta, dat is een eiland in de Middellandse zee waar de hemel altijd blauw is en het water vol dolfijnen. Daar woonde Icarus met zijn vader Daedalus. Op een dag stegen zij samen op. Jibbe vertelt je hoe dat ging.

 • #3 - Konijn Jibbe en Het Begin van De Narcis

  Apr 08 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de narcis. De narcis is een échte ijdeltuit. Met zijn gele kraagje, zijn hoge steel en zijn guitig vooruitspruitende snuit. Maar de Narcis is niet altijd bloem geweest, ook die is ergens begonnen. Of heeft Jibbe weer eens iets verzonnen?

 • #2 - Konijn Jibbe en Het Begin van De Echo

  Apr 07 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de echo. Heb je wel eens in een diepe put geroepen en riep de put toen iets terug? Het was je echo o o o. Maar waar komt die echo toch vandaag? Jibbe weet het antwoord.

 • #1 - Konijn Jibbe en Het Begin van De Wereld

  Apr 06 2020

  In deze aflevering gaat Konijn Jibbe op zoek naar het begin van de wereld. Toen was er helemaal niets. Geen licht en geen donker, geen zon en geen maan, maar hoe is de wereld dan ontstaan?

 • Droomtheater Het Oor

  Apr 06 2020

  Welkom in Droomtheater Het Oor! Konijn Jibbe vertelt je hier de mooiste verhalen. Met zijn grote oren vangt hij ze overal ter wereld op, en hier vertelt hij ze door, speciaal voor jou! Luister je mee?