PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De stad waar je nooit dacht te gaan wonen

De Transmissie maakt theater, muziek, en komt uit Rotterdam.

Afleveringen

 • SimCity met Riek Bakker

  Jul 02 2019

  Hoe bouw je een stad? We spreken een stedenbouwkundig genie. Een force of nature in de bouwwereld die de levens van miljoenen mensen heeft beïnvloed: Riek Bakker. Ze vertelt ons over haar strijd om van Leidsche Rijn de plek te maken die het nu geworden is. Over inspiratie en tegenslag, en over groot durven denken versus de menselijke maat, en over ’s nachts luid brullend in je hotelkamer liggen. 
'De stad waar je nooit dacht te gaan wonen' is een podcast van de Trans//missie en Mathieu...more

 • Over nieuw

  Apr 04 2019

  Leidsche Rijn bestaat 21 jaar. Wie waren de pioniers die jaren geleden tussen de zandheuvels en graafmachines zijn gaan wonen? En kan je wonen in een plek zonder verhaal? De Trans//missie vervolgt hun duik Leidsche Rijn in.

 • Aflevering 0

  Feb 24 2019

  Theatercollectief de Trans//missie hoort van Leidsche Rijn: de stad van de toekomst. Wat is deze plek en kan het deze belofte waarmaken? Wat is Leidsche Rijn: Vinex-droom of nieuwbouwmislukking? 'De stad waar je nooit dacht te gaan wonen' is een podcast van de Trans//missie en Mathieu Wijdeven. Volg ons ook via instagram.com/detransmissie en facebook.com/detransmissie www.detransmissie.nl / www.mathieuwijdeven.net Deze podcast werd gemaakt met steun van het Café Theater Festival en gemee...more