PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De kunst van kiezen

Heb je wel eens voor een groot keuzemoment gestaan, of sta je daar misschien nu voor? Een nieuw huis kopen, een gezin starten of je baan opzeggen? In De kunst van kiezen duiken we elke aflevering in een grote levensveranderende keuze. Benieuwd naar deze ingrijpende keuzeverhalen en naar hoe keuzes tot stand komen in je brein? Luister naar De kunst van kiezen. De kunst van kiezen is een podcast van Nationale-Nederlanden. Presentatie: Lotte van Gaalen. Producent: Microphone Media & Virtue. Reda...more

Afleveringen

 • #6 Een kind adopteren (Michel de Bruin en Michiel Geursen)

  Jul 08 2021

  Michel en Michiel hebben een kinderwens. Ze besluiten voor adoptie te gaan. Maar dat proces blijkt zwaar en vol teleurstellingen. Net als ze het op willen geven, komt dat ene telefoontje. Binnen een dag moeten ze beslissen. Psycholoog Fleur van der Maaten vertelt wat er op zo'n moment in je brein gebeurt.

 • #5 Wonen in een pipowagen (Remco van Dalen en Liselot van der Speld)

  Jul 01 2021

  Remco en Liselot besloten hun dromen na te jagen. Ze verkochten hun eengezinswoning in de stad om te leven in een houten pipowagen dertig vierkante meter in de natuur. Psycholoog Frenk van Harreveld analyseert hun motivatie.

 • #4 Onderwijs of Cabaret (Ismail Aghzanay)

  Jun 24 2021

  Tegen alle verwachtingen in wordt Ismail leraar. Maar hij heeft ook veel succes in de cabaretwereld. Twee droombanen, maar Ismail kan ze niet combineren. Hij moet een carrière vaarwel zeggen. Waar kiest hij voor? Duiding van de keuzes wederom van Bo van Grinsven.

 • #3 Vijftig kilo afvallen (Aäron Loupatty)

  Jun 17 2021

  Op een belangrijk moment in zijn leven maakt Aäron een heel abrupte keuze. Hij neemt de controle over zijn eigen leven terug. Daarbij hoort een nieuw leef- en eetpatroon, waarmee hij vijftig kilo afvalt. De psychologie achter Aärons keuzes hoor je in deze aflevering van Bo van Grinsven.

 • #2 Binnen 15 jaar stoppen met werken (Marleen Riegman & Hans Klamer)

  Jun 10 2021

  Marleen en Hans wilden niet werken tot hun 67e. Dus bedachten ze rond hun 40e een financieel plan. Doel: binnen 15 jaar stoppen met werken. Én genoeg geld overhouden voor hun grote passie: reizen. In deze tweede aflevering van 'De kunst van kiezen' vertellen ze hun verhaal. Hun keuze wordt geduid door gedragseconoom Henriëtte Prast.

 • #1 Een gouden baan opzeggen (Joep Langen)

  Jun 02 2021

  In de eerste aflevering van 'De kunst van kiezen' hoor je Joep Langen. Hij gaf zijn gouden carrière in corporate Nederland op om een koekjesbedrijf te starten. Een goed salaris en status ruilde hij in voor een sociale onderneming. Geen makkelijke keuze, maar hij moest wel. Als Joep terugdenkt aan het bedrijfsleven herinnert hij zich een denkbeeldige steen die hij meedroeg. Benieuwd naar het verhaal van Joep, en hoe zijn ingrijpende keuze tot stand kwam in zijn brein? Luister naar De kunst van ki...more

 • TRAILER

  Jun 01 2021

  De eerste aflevering van De kunst van kiezen komt 2 juni online!