PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De SeniorWeb Podcast

Podcast by SeniorWeb

Afleveringen

 • Slimme speakers, slimme lampen: The Internet of Things uitgelegd

  Mar 26 2021

  Slimme apparaten als de digitale assistenten Siri of Google Home, zijn onderdeel van The Internet of Things, of in het Nederlands: het internet der dingen. Een nog relatief nieuw onderdeel van het internet dat in korte tijd onze huiskamers heeft veroverd. Maar waar moet je nou op letten als je gebruik maakt van the Internet of Things? Presentator Zegert van der Linde vraagt dit aan Elmer Lastdrager. Hij werkt bij het SIDN waar hij zich bezig houdt met de thema’s veiligheid en privacy rondom The ...more

 • Veilig online betalen en bankieren met Peter Rollé (Rabobank)

  Mar 19 2021

  In de derde aflevering van De SeniorWeb Podcast praat Zegert van der Linde met Peter Rollé van de Rabobank over veilig online betalen en bankieren. Een rekening betalen, boodschappen doen, boeken aanschaffen: we doen steeds meer financiële transacties online. Dat is makkelijk, maar roept natuurlijk ook vragen op. Hoe kun je veilig online winkelen? Hoe zorgen banken dat u veilig kunt bankieren? Peter Rollé van de Rabobank geeft antwoord op deze vragen.

 • Van Facebook tot Signal: Annet van Betuw praat u bij over social media

  Mar 12 2021

  In de tweede aflevering van de SeniorWeb Podcast is Annet van Betuw te gast. Zij is auteur van het boek Social media voor Senioren en gaf tot haar pensionering workshops over social media. Met presentator Zegert van der Linde praat zij over Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp. Hoe kunt u goed en veilig gebruik maken van deze online diensten? Meer informatie over online veiligheid en privacy vindt u op www.seniorweb.nl. Klik op "Online veiligheid en privacy." Via de zoekfunctie op de site ku...more

 • Veilig online met Esther Mieremet van VeiligInternetten.nl

  Mar 05 2021

  In de eerste aflevering van de SeniorWeb Podcast is Esther Mieremet van VeiligInternetten.nl te gast. Wat is nou een goed wachtwoord? Wat moeten we weten over software-updates? En waarom is een back-up noodzakelijk? Beluister de podcast en u bent helemaal op de hoogte. Meer informatie over online veiligheid en privacy vindt u www.seniorweb.nl. Klik op "Online veiligheid en privacy."

 • Vanaf 5 maart online: De SeniorWeb Podcast

  Feb 26 2021

  Vanaf 5 maart kunt u hier luisteren naar de podcast van SeniorWeb. Wilt u meer weten over podcasts, kijk dan op www.seniorweb.nl/podcast.