PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Revisor

Literair tijdschrift De Revisor initieerde de programmareeks Het Personage, en organiseert samen met Athenaeum Boekhandel de interviewreeks Athenaeum vs. Revisor.

Afleveringen

 • Marieke Lucas Rijneveld over De avond is ongemak

  Jun 02 2020

  Op 16 februari 2018 sprak Marieke Lucas Rijneveld met Jan van Mersbergen over De avond is ongemak. Luister het interview hier terug. (Het boek en meer links bij Athenaeum: https://www.athenaeum.nl/nieuws/2018/athenaeum-vs-revisor-marieke-lucas-rijneveld-vs-jan-van-mersbergen/)

 • Rob van Essen over De goede zoon

  May 27 2020

  In mei ging Daan Stoffelsen in gesprek met Rob van Essen, wiens roman De goede zoon vlak daarvoor met de Libris Literatuurprijs 2019 bekroond werd. Luister het gesprek hier terug. Lees ook de voorpublicatie uit De goede zoon bij Athenaeum Boekhandel: www.athenaeum.nl/leesfragmenten/2…8/de-goede-zoon/ Over de roman: In De goede zoon trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisi...more

 • Daan Borrel in gesprek met Thomas Heerma van Voss

  May 22 2020

  In februari ging Thomas Heerma van Voss bij ons in gesprek met Daan Borrel naar aanleiding van haar nieuwe boek Jaar van het nieuwe verhaal. Luister het interview hier terug. Lees ook de voorpublicatie uit Jaar van het nieuwe verhaal op onze site: https://www.athenaeum.nl/leesfragmenten/2020/jaar-van-het-nieuwe-verhaal/ Over het boek: Een vrouw maakt één jaar na haar relatiebreuk de balans op: is ze ondertussen echt geheeld? Heeft ze die ene soort liefde gevonden waarvoor ze die andere soort ...more

 • Mathijs Deen - De Robinson Van De Rijn

  May 08 2020

  Eigenlijk is de vraag heel simpel: wat doet de zee met je, de rivier, de lucht, de ruimte – wat doet het uitzicht of de afstand? Je voelt de kwetsbaarheid en verlangt naar het vasteland – want het is een nummer dat die vaste grond onder de voeten achterlaat, dat het grootse van de oversteek menselijk maakt, en het dagelijkse uitvergroot, dat het evidente laat zien, het immanente impliceert, en voortvaart.