PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Ondernemer

Content voor ondernemers, door ondernemers. Wekelijks nieuwe podcasts met boeiende ondernemersverhalen die je motiveren en inspireren.

Afleveringen

 • Brexit-update van 23 juli

  Jul 24 2019

  Zoals verwacht hebben de Tory-leden voor Johnson gekozen. Een nieuwe leider, een nieuw geluid? Vraagt Brexit-expert en De Ondernemer-columnist Lennard van Otterloo zich af in zijn nieuwste column. De hele column lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175739/boris-johnson-nederlaag-premier-geleden

 • Podcast Leonie ter Veld: 'Gewoon wat een studentje 's avonds eet' als groeibriljant

  Jul 24 2019

  Met meer dan 33.000 volgers op Instagram behoort Leonie ter Veld tot de categorie 'influencers'. Ze schrijft blogs over het bereiden van de meest simpele gerechten, maar verkoopt inmiddels ook haar eigen kookboeken en boodschappentasjes. Luister mee naar Ter Veld die studiogast was in onze wekelijkse online radioshow op New Business Radio. Het hele artikel lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175737/podcast-leonie-ter-veld-gewoon-wat-een-studentje-s-avonds-eet-groeibriljant

 • Thijs van Dijk over de impact van influencers

  Jul 24 2019

  Met meer dan 33.000 volgers op Instagram behoort Leonie ter Veld tot de categorie 'influencers'. Ze schrijft blogs over het bereiden van de meest simpele gerechten, maar verkoopt inmiddels ook haar eigen kookboeken en boodschappentasjes. Luister mee naar Ter Veld die studiogast was in onze wekelijkse online radioshow op New Business Radio.

 • Ondernemer Ari Rafimanesh kiest voor eHerkenning: dit is waarom

  Jul 23 2019

  Ari Rafimanesh werkt sinds 2013 met eHerkenning. Omdat het volgens de DGA van A&A Capacity dé manier is voor bedrijven om veilig en eenvoudig in te loggen. Inmiddels al bij meer dan 400 overheidsdiensten. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Het hele artikel lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175716/ondernemer-ari-rafimanesh-kiest-eherkenning Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door eHerkenning.

 • Opzegservice Closure lonkt naar het buitenland

  Jul 16 2019

  Graciëlla van Vliet (25) en Chantal van der Velde (29) zagen met hun econometrische achtergrond een gat in de markt. Ze startten Closure, een online service voor het opzeggen van abonnementen van een overledene. Al na anderhalf jaar een bewezen succes. Het hele artikel lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175704/opzegservice-closure-lonkt-naar-buitenland

 • Brexit-column: Groot-Brittannië lijkt zo lek als een mandje

  Jul 16 2019

  Vertrouwelijke No-Deal-lijsten en diplomatieke analyses: alles lijkt op straat te liggen in het land verdeeld door Brexit, zo schrijft columnist Lennard van Otterloo. De hele column lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175709/brexit-column-groot-brittannie-lek-mandje

 • Marijn Pijnenborg (LOEY Awards)

  Jul 16 2019

  Marijn Pijnenborg (LOEY Awards) by De Ondernemer

 • Met één druk op de knop een vergunning aanvragen bij ruim 400 overheidsdiensten!

  Jul 15 2019

  Manda van Trigt richtte veertien jaar geleden Beautypartner op, een uitzendbureau in de cosmetica. Met klanten als L’Oréal, Chanel en Dior is het bedrijf flink gegroeid en daarmee zijn haar werkzaamheden, waaronder de administratie, flink toegenomen. eHerkenning brengt overzicht in de berg werk. Deze aflevering wordt aangeboden door eHerkenning. Het hele artikel lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175679/van-0-naar-140-werknemers-zonder-het-overzicht-te-verliezen-met-eherken...more

 • De Ondernemer Student Company van het Jaar-verkiezing

  Jul 03 2019

  Mbo- en hbo-studenten bedachten de meest uiteenlopende ideeën voor de Student Company van het Jaar-verkiezing en vertellen, een maand na de prijsuitreiking, hoe ze er intussen met hun idee en studentenbedrijf voor staan.

 • Lennard van Otterloo (Brexit)

  Jul 02 2019

  De nieuwste column van Lennard van Otterloo over het laatste nieuws rondom Brexit.

 • Harald Swinkels in podcast De Ondernemer

  Jul 02 2019

  Anna Neeltje de Boer praat in deze podcast met Harald Swinkels, voormalig CEO van NLE en tegenwoordig Co-founder van en Creative Director bij Exosphere Entertainment, over het volgen van je hart.

 • Waarom DiVetro eHerkenning een logische stap vindt

  Jul 01 2019

  eHerkenning: Gemakkelijk toe te passen bij inmiddels al meer dan 400 (overheids)organisaties en veilig. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Rooks vertelt in de podcast over de voordelen. Lees het hele artikel hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175570/waarom-divetro-eherkenning-een-logische-stap-vindt Deze podcast wordt aangeboden door eHerkenning.

 • Niels Kokmeijer in podcast De Ondernemer

  Jun 25 2019

  Voormalig profvoetballer Niels Kokmeijer vertelt in de podcast van De Ondernemer over succes online badjaswebshops

 • WK vrouwenvoetbal in aantocht; hoogtijdagen voor zaakwaarnemer Leoni Blokhuis

  Jun 18 2019

  Hoe groot is het zakelijke succes van het WK Vrouwenvoetbal? Zaakwaarnemer Leoni Blokhuis en sportsponsoring-expert Frank van den Wall Bake zijn te gast in deze thema-uitzending om met De Ondernemer hoofdredacteur Robert van den Ham in gesprek te gaan over de successen van het vrouwenvoetbal. Het hele artikel lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175442/wk-vrouwenvoetbal-hoogtijdagen-zaakwaarnemer-leoni-blokhuis

 • Ahmed Ali en Tim Smit over klanttevredenheidstool Moodus

  Jun 12 2019

  Wil je als bedrijf weten wat de klant van je vindt, dan moet je daarvoor vaak dure onderzoeksbureaus inschakelen die klanten bestoken met vragenlijsten. Ondernemers Ahmed Ali en Tim Smit vonden dat dit beter kon en richtten de start-up Moodus op. Ze vertellen erover in de wekelijkse podcast. Het hele artikel lees je hier: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175523/moodus-de-oplossing-voor-enquete-moeheid-bij-klanten-tevredenheids-onderzoeken

 • Lennard Van Otterloo Brexit-update

  Jun 11 2019

  Lennard Van Otterloo Brexit-update by De Ondernemer

 • Zo groeit telecombedrijf Simpel én kijkt het vooruit naar Simpel Internet en Simpel Televisie

  Jun 07 2019

  De meeste mensen kennen Simpel.nl als een telefoniebedrijf voor goedkope sim-only abonnementen, maar daar hoeft het in de toekomst niet bij te blijven, stelt oprichter Jasper de Rooij in de podcast van De Ondernemer. De Rooij heeft een nieuw idee om de telecommarkt op te schudden.

 • Wake Up Call 5: ENS

  Jun 07 2019

  In de vijfde aflevering van deze podcast spreekt presentator Guy Hoeks met oprichter Lia van de Vorle van ENS (Environmental Nano Solutions), een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het afvangen en elimineren van fijnstof. Het doel van ENS is schone lucht mogelijk te maken voor iedereen en bewustwording te creëren rondom de fijnstofproblematiek.

 • Wake Up Call 4: Lipocoat

  Jun 06 2019

  In de vierde aflevering van deze podcast spreekt uw host Guy Hoeks met Jasper van Weerd, ceo en oprichter van start-up Lipocoat. De onderneming brengt een ‘bio-inspired technologie’ op de markt die weerstand biedt tegen biologische vervuiling van eiwitten, cellen en bacteriën. Deze vervuiling geeft veel problemen in de gezondheidszorg, omdat het onder andere de veroorzaker is van infecties en ontstekingen.

 • Wake Up Call 3: NWBM

  Jun 04 2019

  In de derde aflevering van deze podcast het fintechbedrijf NWBM, voluit de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij. De oprichters zijn de onderneming gestart omdat ze zelf aanliepen tegen de hoge kosten en risico’s bij het internationaal betalen en wisselen van geld. Sinds 2013 helpt NWBM bedrijven en particulieren om valutatransacties eenvoudiger, goedkoper en beter te maken.

 • Brexit-update Lennard van Otterloo 4 juni 2019

  Jun 04 2019

  Deze week bezoekt president Donald Trump het Verenigd Koninkrijk, en dat terwijl premier Theresa May al in de vertrekhal zit. Brexit-columnist Lennard van Otterloo praat ons bij over de stand van zaken bij de Britten in de podcast van De Ondernemer.

 • Jari van den Broek - Strap D

  Jun 04 2019

  Jari van den Broek - Strap D by De Ondernemer

 • Rogier van Dokkum en Marije Jurriëns over eHerkenning

  Jun 04 2019

  Het is dé manier voor bedrijven om in te loggen bij verschillende overheden. eHerkenning is gemakkelijk toe te passen bij al meer dan 400 (overheids)organisaties en het is veilig. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Rogier van Dokkum, opdrachtgever van eHerkenning bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Marije Jurriëns, adviseur eHerkenning, vertellen presentatrice Anna Neeltje de Boer in deze podcast wat eHerkenning is en waarom het verstandig is om over te gaan.

 • Wake Up Call 2: Nedap

  Jun 04 2019

  In de tweede aflevering van deze podcast het technologiebedrijf Nedap waar meer dan 700 mensen werken op vakgebieden als design, engineering, software development, finance, HRM, projectmanagement, marketing en sales. De multinational werkt samen in verschillende marktgroepen en teams maar altijd vanuit één gezamenlijke ambitie: een technologie ontwikkelen die mensen helpt om productiever en succesvoller te zijn in hun werk.

 • Wake Up Call 1: Robin Radar

  Jun 02 2019

  In de eerste aflevering van deze podcast het bedrijf Robin Radar dat luchthavens, gevangenissen en evenementen beschermt tegen vogels en drones. Dat is broodnodig, want oprichter Siete Hamminga ziet de dreiging van vliegende objecten steeds groter worden.

 • Govert Hamers

  May 28 2019

  Govert Hamers by De Ondernemer

 • Brexit-update 28 mei Lennard van Otterloo

  May 28 2019

  Brexit-update 28 mei Lennard van Otterloo by De Ondernemer

 • Lennard Van Otterloo (Brexit)

  May 21 2019

  Lennard Van Otterloo (Brexit) by De Ondernemer

 • Powervrouw Désirée van Boxtel van Karmijn Kapitaal over vrouwen in de finance

  May 21 2019

  Powervrouw Désirée van Boxtel van Karmijn Kapitaal over vrouwen in de finance by De Ondernemer

 • Podcast: Hoe Stayokay klantcontact verbetert met slimme technologie

  May 17 2019

  Met jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste hostelketen van Nederland. Zo blijven zij goed bereikbaar én hebben ze flexibel personeel. Deze podcast wordt aangeboden door Tele2.

 • Hoe Stayokay klantcontact verbetert met slimme technologie

  May 17 2019

  Met jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste hostelketen van Nederland. Manager ICT Mark Bosma vertelt hoe Stayokay (bijna) geen telefoontje mist en tegenwicht biedt aan online reuzen als Booking.com. Deze podcast wordt aangeboden door Tele2.

 • Lennard Van Otterloo (Brexit)

  May 14 2019

  Onze Brexit-columnist Lennard van Otterloo woont en werkt al jaren in Londen, en bemerkt een twijfelachtige rol van nota bene de BBC als het om Brexit gaat. En dat is nog voorzichtig uitgedrukt. 'Bij de onvermijdelijke parlementaire enquête naar Brexit, of zelfs een door een rechter geleid onderzoek, zal de BBC ook in het beklaagdenbankje staan'. https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175301/brexit-column-rustig-ademhalen-voorbij-brexit-afgrond-dichtbij

 • Stacey Rookhuizen: van X-factor jurylid naar succesvol ondernemer

  May 14 2019

  Met haar bedrijf Bombilate maakt Stacey Rookhuizen nu drie jaar online video’s voor bedrijven. En dat zijn grote namen. Haar kracht is tv-genres te vertalen naar korte online formats met - en dat vooral - échte mensen. In onze wekelijkse online radioshow vertelt ze er alles over. "Ik doe alles gewoon op intuïtie, heb nog nooit een businessplan geschreven". Hier lees je het hele artikel: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175150/stacey-rookhuizen-bombilate-ik-doe-alles-gewoon-op-intu-tie

 • AFAS-ceo Bas van der Veldt: 'We moeten kunnen doorgroeien naar 500/600 miljoen jaaromzet'

  May 07 2019

  Personeelsbeleid? Anders. Marktbewerking? Anders. Bedrijfscultuur? Is ook anders. Zijn rol als ceo? Anders! Luister mee met de podcast naar Bas van der Veldt, de allesbehalve doorsnee-ceo van AFAS. Hier lees je het hele artikel: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175336/podcast-bas-van-der-veldt-ceo-afas

 • Lennard van Otterloo in de uitzending van 30 april 2019

  May 02 2019

  Pasen kon even worden gebruikt als tijd voor bezinning. Even rustig ademhalen. De Brexit-afgrond was net zes maanden vooruitgeschoven en zoals ik twee weken geleden als schreef, was die rust hard nodig. De tijd van scherp zijn is echter weer aangebroken, want zoveel tijd is er helemaal niet, stelt Brexit-expert Lennard van Otterloo in zijn nieuwste column. Hier lees je het hele artikel: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175301/brexit-column-rustig-ademhalen-voorbij-brexit-afgrond-dichtb...more

 • Evelien de Vries, founder van MDV Europe

  May 02 2019

  Wat begon als een kleinschalig project met een haarroller, is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met kantoren in Engeland, Duitsland en Nederland. Evelien de Vries, founder van MDV Europe was te gast in de radiostudio. In Hilversum sprak De Vries met presentatrice Anna-Neeltje de Boer over haar ondernemerschap. Hier lees je het hele artikel: https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/175318/podcast-evelien-de-vries-28-verovert-europese-beautymarkt

 • Hoe je extreme klantgerichtheid inzet als hotelketen CitizenM

  Apr 23 2019

  In deze tijd waarin de klant de macht heeft om bedrijven weg te swipen, is extreme klantgerichtheid een randvoorwaarde voor succesvol ondernemen. Maar wat Uber nastreeft met peperdure technologie en Coolblue met grote klantenteams, kunnen mkb'ers en zzp'ers veel beter, stelt Rik Vera. De Vlaming is ondernemer, auteur, gastdocent aan de London Business School en helpt bedrijven met keynotes over de hele wereld om zichzelf klaar te stomen voor The Day After Tomorrow. Deze podcast wordt je aangebo...more

 • Waarom internetreuzen als Coolblue het mkb kopiëren

  Apr 23 2019

  In deze tijd waarin de klant de macht heeft om bedrijven weg te swipen, is extreme klantgerichtheid een randvoorwaarde voor succesvol ondernemen. Maar wat Uber nastreeft met peperdure technologie en Coolblue met grote klantenteams, kunnen mkb'ers en zzp'ers veel beter, stelt Rik Vera. De Vlaming is ondernemer, auteur, gastdocent aan de London Business School en helpt bedrijven met keynotes over de hele wereld om zichzelf klaar te stomen voor The Day After Tomorrow. Deze podcast wordt je aangebod...more

 • Sabi Tolou(Sendcloud) over de groei met 5463 %, ondernemerschap en het vinden van goed personeel

  Apr 23 2019

  Sabi Tolou(Sendcloud) over de groei met 5463 %, ondernemerschap en het vinden van goed personeel by De Ondernemer

 • Brexit-update met De Ondernemer-columnist Lennard van Otterloo

  Apr 23 2019

  Brexit-update met De Ondernemer-columnist Lennard van Otterloo by De Ondernemer

 • Brexit-update met expert Lennard van Otterloo.

  Apr 16 2019

  Ondernemen is risico nemen. Het is een regel die Ramón en Pascuál Ab heel goed in hun hoofd hebben geprent. De broers achter incassobureau Nova Incasso zijn vooral succesvol met hun eigen softwaresysteem. ,,We zijn wel eens benaderd met de vraag of we onze software willen licentiëren aan de concullega’s, maar tot op heden zijn we daar nog niet op ingegaan.”

 • Samen met je broer ondernemen? Gebroeders Ab uiterst succesvol met eigen incassobureau

  Apr 16 2019

  Ondernemen is risico nemen. Het is een regel die Ramón en Pascuál Ab heel goed in hun hoofd hebben geprent. De broers achter incassobureau Nova Incasso zijn vooral succesvol met hun eigen softwaresysteem. ,,We zijn wel eens benaderd met de vraag of we onze software willen licentiëren aan de concullega’s, maar tot op heden zijn we daar nog niet op ingegaan.”

 • De kracht van goede bedrijfsnamen

  Apr 16 2019

  Een goede bedrijfsnaam levert je als ondernemer vele voordelen op. Dat is de overtuiging van naamexpert en oprichter van Namarama, Floris Hülsmann.

 • Brexit-update met expert Lennard van Otterloo.

  Apr 16 2019

  Een goede bedrijfsnaam levert je als ondernemer vele voordelen op. Dat is de overtuiging van naamexpert en oprichter van Namarama, Floris Hülsmann.

 • Personeelstekort? Dit kun jij leren van disrupter YoungCapital

  Apr 16 2019

  Dat gekwalificeerd personeel vinden hét groeiprobleem van Nederland is weet Maurice Peeters van uitzendorganisatie YoungCapital als geen ander. De Director Professionals & Academy was te gast tijdens de eerste online radio-uitzending van De Ondernemer en staat, net als het bedrijf waar hij voor werkt, bekend om zijn disruptive manier van denken.

 • Brexit-update met expert Lennard van Otterloo.

  Apr 16 2019

  Dat gekwalificeerd personeel vinden hét groeiprobleem van Nederland is weet Maurice Peeters van uitzendorganisatie YoungCapital als geen ander. De Director Professionals & Academy was te gast tijdens de eerste online radio-uitzending van De Ondernemer en staat, net als het bedrijf waar hij voor werkt, bekend om zijn disruptive manier van denken.

 • Kalo Bagijn over disruptie.

  Apr 16 2019

  Disruptie. Dat is het woord dat centraal staat in het online radio-interview dat De Ondernemer deze week hield met Kalo Bagijn. De mede-oprichter van BinckBank en later Brand New Day Bank vertelt in onze podcast over de spraakmakende campagnes die hij met zijn bedrijven voerde, zijn stappen richting zelfstandigheid en over het juiste personeel op het juiste moment. Luister mee.

 • Brexit-update met expert Lennard van Otterloo.

  Apr 16 2019

  Disruptie. Dat is het woord dat centraal staat in het online radio-interview dat De Ondernemer deze week hield met Kalo Bagijn. De mede-oprichter van BinckBank en later Brand New Day Bank vertelt in onze podcast over de spraakmakende campagnes die hij met zijn bedrijven voerde, zijn stappen richting zelfstandigheid en over het juiste personeel op het juiste moment. Luister mee.

 • Brexit-update met expert Lennard van Otterloo.

  Apr 16 2019

  Interview met Corendon-oprichter Atilay Uslu over zijn bedrijf, de groei én hoe je een vliegtuig voor je deur plaatst.

 • Interview met Corendon-oprichter Atilay Uslu

  Apr 16 2019

  Interview met Corendon-oprichter Atilay Uslu over zijn bedrijf, de groei én hoe je een vliegtuig voor je deur plaatst.

 • De Ondernemer 16 April

  Apr 16 2019

  De Ondernemer 16 April by De Ondernemer

 • Brexit-update met expert Lennard van Otterloo

  Apr 16 2019

  Brexit-update met expert Lennard van Otterloo by De Ondernemer

 • DO 9apr Incltele2

  Apr 09 2019

  Niels Verwij, oprichter van Dekbed Discounter, is te gast in de studio bij presentatrice Anna-Neeltje de Boer. Uiteraard ook een Brexit-update van Lennard van Otterloo.

 • Brexit-update 9 april met Lennard van Otterloo

  Apr 09 2019

  Niels Verwij, oprichter van Dekbed Discounter, is te gast in de studio bij presentatrice Anna-Neeltje de Boer. Uiteraard ook een Brexit-update van Lennard van Otterloo.

 • Met dekbedden binnen vijf jaar van 0,5 naar 100 miljoen omzet

  Apr 09 2019

  Met dekbedden binnen vijf jaar van 0,5 naar 100 miljoen omzet by De Ondernemer

 • NL ondernemer en correspondent in Londen Lennard van Otterloo - De Ondernemer 19 februari 2019

  Feb 19 2019

  NL ondernemer en correspondent in Londen Lennard van Otterloo - De Ondernemer 19 februari 2019 by De Ondernemer

 • Lennard van Otterloo en Vincent Karremans van 'Magnet Me' - De Ondernemer 19 februari 2019

  Feb 19 2019

  Lennard van Otterloo en Vincent Karremans van 'Magnet Me' - De Ondernemer 19 februari 2019 by De Ondernemer

 • Jerry Helmers, communicatie-adviseur Crown Media Group - De Ondernemer 19 februari 2019

  Feb 19 2019

  Jerry Helmers, communicatie-adviseur Crown Media Group - De Ondernemer 19 februari 2019 by De Ondernemer

 • Brexit! Special(hele uitzending) - De Ondernemer 19 februari 2019

  Feb 19 2019

  Brexit! Special(hele uitzending) - De Ondernemer 19 februari 2019 by De Ondernemer

 • Bas Janssen, managing director Deltalinqs - De Ondernemer 19 februari 2019

  Feb 19 2019

  Bas Janssen, managing director Deltalinqs - De Ondernemer 19 februari 2019 by De Ondernemer