PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Laatste Dans

In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood? Op een avond in 2013 onthult Uwe aan de andere stamgasten in het café dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Hij kondigt aan zijn laatste weken te willen doorbrengen op een eiland in de zon. Huilend zamelen de geschokte...more

Afleveringen

 • #8 - Nieuws?

  Dec 20 2021

  Er is nieuws uit Roermond. Resi brengt Frans naar een plek vlakbij haar café, een plek die ooit wereldnieuws was. Een fascinerend verhaal, zomaar voor het oprapen. Wil je het verhaal horen, abonneer je dan nú op Pollux z'n nieuwe podcast: 'Bloody Sunday in Roermond'. 

 • #7 - Loslaten

  Jun 19 2020

  Krijgt Frans dan toch antwoorden op de vragen die hij zich al zo lang stelt? Of dreigt alles te mislukken en was het ‘zes maond werk veur niks’?

 • #6 - Contact

  Jun 12 2020

  Frans ontmoet Erik, de ex-partner van Uwe. En hij neemt een opsporingsbureau in de arm. Het net begint zich te sluiten. Waar houdt Uwe zich schuil? Wat houdt hij verborgen? Dit is aflevering 6 van de serie 'De Laatste Dans' van Frans Pollux, voor NPO Radio 1 en NTR.

 • #5 - Brand

  Jun 12 2020

  Frans wil harde bewijzen. Is er opzettelijk brand gesticht? En lichtte Uwe de verzekering op? Dit is aflevering 5 van de serie 'De Laatste Dans' van Frans Pollux voor NPO Radio 1 en NTR.

 • #4 - Wiet

  Jun 05 2020

  Kunnen de bewoners van het kerkdorp Melick bij Roermond zich iets herinneren van wietplantages? En wat levert een wietoogst eigenlijk op? Frans Pollux zoekt het uit in de 4e aflevering van De Laatste Dans, een podcast van NTR en NPO Radio 1.

 • #3 - Arie & Jan

  Jun 05 2020

  Arie en Jan vertellen aan Frans Pollux welke Uwe zíj leerden kennen op Gran Canaria. 'Uwe? Hij heet toch Erik?' Dit is aflevering 3 van De Laatste Dans, een podcast van Frans Pollux voor NTR en NPO Radio 1.

 • #2 - Gran Canaria

  Jun 05 2020

  Uwe is ziek. Hij heeft longkanker. Hij kondigt aan dat hij vertrekt naar een warm eiland om daar te sterven. Maar daar wordt hij maanden later nog gezien. Hoe zit dat? Kun je longkanker overleven? Dit is aflevering 2 van De Laatste Dans, een podcast van Frans Pollux voor NTR en NPO Radio 1.

 • #1 - De toespraak

  Jun 05 2020

  In de eerste aflevering bezoekt muzikant Frans Pollux café Resistent in Roermond, waar kastelein Resi hem vertelt over haar stamgast Uwe die zeven jaar geleden in haar café afscheid nam van zijn vrienden. Die avond dansten ze voor de laatste keer op een liedje van Pollux. Dit is aflevering 1 van De Laatste Dans, een podcast van Frans Pollux voor NTR en NPO Radio 1.

 • Trailer

  May 14 2020

  Luister hier vast naar de trailer van De Laatste Dans van podcastmaker en muzikant Frans Pollux en abonneer je op de podcast die vanaf 5 juni a.s. te beluisteren is op de website en app van NPO Radio 1 en en in je favoriete podcastapp.