PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Inspecteur

De Inspecteur, het consumentenprogramma van Radio 2 met antwoorden op consumentenvragen en heel wat handige tips. Kom onder meer te weten hoe je je tegen phishing beschermt en hoe je vlot overschakelt naar een andere energieleverancier.

Afleveringen

 • Hoe bescherm je je tegen phishing?

  Nov 10 2021

  Phishing is een groot maatschappelijk probleem, dat almaar groter wordt. De Inspecteur Sven Pichal helpt je om phishing beter te herkennen en geeft je tips om je te wapenen tegen de sluwe oplichters.

 • Vriendschapsfraude: Hilde getuigt

  Nov 04 2021

  Vriendschapsfraude is een gruwelijk fenomeen. Oplichters maken misbruik van de drang naar liefde en vriendschap om mensen geld af te luizen. Veel geld. Hilde getuigt bij De Inspecteur Sven Pichal hoe ze door vriendschapsfraude verloren heeft. "Ik ben al mijn geld kwijt. Maar ik focus me nu op wat ik nog wel heb. Ik moet vooruit in het leven."

 • Vriendschapsfraude

  Nov 03 2021

  Hoe is het mogelijk dat mensen in de val trappen van vriendschapsfraude? Dat slachtoffers duizenden euro's overschrijven naar iemand die ze nog nooit hebben gezien? De Inspecteur Sven Pichal zoekt samen met slachtoffers en experten naar een antwoord. Want één ding staat vast: : "Die oplichters zijn psychologisch zo sterk."