PodNL is het grootste, onafhankelijke podcastplatform van Nederland. Wil je ons steunen?

Podcast

De Derde Helft - Eredivisie

De podcast van professioneel-ouwehoerende amateurvoetballers die lullen met visie over de eredivisie. Wekelijks wordt er nagepraat over het voetbalweekend met scherpe analyses en slappe voetbalhumor!

Afleveringen

 • Interland weekend met Wytse van der Goot: matig Oranje pakt volle buit, feest in Andorra en the First WAG-war.

  Oct 13 2019

  Nederland speelt de slechtste wedstrijden onder Ronald Koeman, dus het is het logisch dat ‘we’ 6 punten pakten. Verder werd er gevochten om het shirt van Frenkie de Jong en is het voor onze gast letterlijk de derde helft van vandaag. Kortom, ondanks het gebrek aan Eredivisie, gewoon een volle 45 minuten plus een beetje blessuretijd in deze Derde Helft.

 • Speelronde 9 met Danny Froger: PSV wint voor Mo, het IQ van Blind, Stam is met zichzelf bezig en een kale man uit Meppel.

  Oct 06 2019

  Ajax wint ondanks matig spel, PSV wint voor Ihattaren en Feyenoord moet alles op de Europa League zetten. Verder blijft RKC doorgaan waar het gebleven was en is Willem II net zo goed als Manchester United. Onze gast heeft drie weken op een verlaten eiland met onbekenden overleefd, dus deze 45 minuten moeten goedkomen. Op naar een nieuwe Derde Helft.

 • Speelronde 8 met Korneel Evers: Ajax wint door tijdrekken, PSV dankt part-time keeper en Golden Boy Sinisterra

  Sep 29 2019

  Ajax wint door het tijdrekken van FC Groningen, PSV wint door matig keeperswerk van Mous en Feyenoord revancheert zichzelf. Verder zitten er scheidsrechters in het publiek en wint Korneel van elf Willem II-ers. Kortom een volle bak, dus op naar een nieuwe aflevering Derde Helft.

 • Speelronde 7 met Sjaak Swart: PSV en Ajax houden bijna iedereen tevreden, Feyenoord nog altijd ongeslagen en Snijboon is officieel BN’er

  Sep 22 2019

  PSV en Ajax houden iedereen tevreden, Feyenoord blijft ongeslagen en Linssen beslist De Slag om Arnhem. Verder was er de allereerste wedstrijd tussen twee thuis-spelende ploegen en zijn we met een bijzondere gast: Houd je geld in de aanslag, want Koning TOTO zal vast nog wel wat tips geven. We hebben er ouderwets veel zin in, dus op naar een nieuwe Derde Helft.

 • Speelronde 6 met Dick Jol: PSV vermaalt Vitesse, Feyenoord-backs in Oranje en Dick moet VAR worden

  Sep 15 2019

  Beste luisteraars van De Derde Helft. Niet schrikken: Vitesse gaat vanaf nu niet meer voor de landstitel. PSV vermaalt de Arnhemmers, Feyenoord wint de knuffelwedstrijd en Tagliafico spot met de wetten van de linksback positie. Verder blijft FC Twente in de race voor de tweede titel op rij en moeten alle ballen op Reza (Ghoochannejhad). Kortom: de hoogste tijd om na te praten in een nieuwe Derde Helft.

 • Interland weekend: De wedstrijd van de wissels, de backs van Oranje en de aap van Louis van Gaal

  Sep 08 2019

  Nederland liet Duitsland een uurtje in de waan en walste daarna over ze heen. Verder kan Promes overal en nergens spelen, moet Wijnaldum zich op de triatlon focussen en is deze periode dé uitgelezen mogelijkheid voor een update over onze eigen Raiola’s. Kortom, ondanks het gebrek aan Eredivisie, gewoon een ganz geile editie van De Derde Helft!

 • Speelronde 5 met Henk Spaan: puzzel op Ajax-middenveld, Vitesse gaat voor de titel, schwalbe-training met Robben en dictator Tim laat zich gelden

  Sep 01 2019

  Ajax wint, PSV wint en Feyenoord wint. Verder twee nachtmerrie-debutanten en was er een scheldende verzorger. Voor deze aflevering hebben we Gijs vervangen voor wat meer ervaring. Kortom: alles onder controle en op routine naar een nieuwe aflevering van De Derde Helft.

 • Speelronde 4 met Daan Boom: ‘Toernooiploeg Feyenoord, Willem I, ongeslagen Sparta en Lee Cattermole loopt één-op-één’

  Aug 25 2019

  Kampioenskandidaat Sparta morst punten, Cattermole loopt 1-op-1, en een Duitse B-acteur schittert bij koploper Willem I. Verder zet de KNVB alles in op Europees succes, hebben Groningen en Fortuna een vrij weekendje en schuift de ultieme gelegenheidsaanvoerder aan in deze nieuwe aflevering van De Derde Helft.

 • Speelronde 3: moordenaar Huntelaar, bejaarde Feyenoord defensie en de wentelteefjes van Charisteas

  Aug 18 2019

  Zes koplopers, Huntelaar verdacht van moord en Sparta speelt zich veilig. Verder dendert de Vitesse-trein langs Linssen Centraal en gaan wij Laursen naar Real Madrid brengen. We zitten in de vaste formatie en er is zoals altijd weer waanzinnig veel te bespreken in deze nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Speelronde 2 met Koen Weijland: What The VAR, doodzieke Promes en het bewijs voor KNVB-maffia.

  Aug 11 2019

  What The Var, What The Var, What The Var, What The Var. Daarnaast nog wat contractverlengingen en ging het dak eraf in Alkmaar. Dus zoals altijd weer krankzinnig veel te bespreken in een nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Speelronde 1: Ted van Leeuwen verdient een standbeeld, de topdrie raakt achterop en ADO heeft de dikste fans.

  Aug 04 2019

  Ajax, PSV en Feyenoord raken achterop in de titelstrijd met Willem II, FC Groningen, VVV en Heerenveen en AZ. Daarnaast was circus in Zwolle en Heracles loopt op eieren. Speelronde 1 zit erop, dus nog maar 33 finales te gaan. Wij zijn weer elke zondag terug en zitten in de vaste formatie, dus houd jullie vast want we gaan weer op naar De Derde Helft!

 • Voorbeschouwing: Doodsbange Jaap Stam, de leiders bij PSV en tafeltennis uit Nicaragua.

  Jul 28 2019

  In een speciale voorbeschouwing op het nieuwe Eredivisie-seizoen hebben Gijs, Tim, Snijboon en gast Thomas Rijsman het over de angst van Jaap Stam, leiderschap bij PSV, de druk op Ajax en wordt er een rondje gemaakt langs alle andere clubs aan de hand van de eerste speelronde. Verder aandacht voor Tafeltennis uit Nicaragua, de vakantiebestemming van Titus en uiteraard het dieet van Snijboon!

 • Fantalk

  Jul 14 2019

  We hebben het zo lang mogelijk proberen te rekken, maar na onze zomerserie over de promovendi is dit nu echt de laatste De Derde Helft van dit seizoen. Naja, we gaan hierna een week op vakantie. De aflevering is er echter niet zomaar eentje...Toine van Peperstraten zou emotioneel worden, maar ik houd het droog. Toch hadden wij dit eerste seizoen niet overleefd zonder onze trouwe luisteraars. Deze aflevering hadden jullie carte blanche om vragen in te stellen aan onze eigen culthelden. In grote g...more

 • Zomerserie 'De Promovendi' - RKC Waalwijk

  Jul 08 2019

  De zomer is officieel begonnen, de spelers rusten uit en de clubs maken zich op voor een nieuw seizoen Eredivisie. En wel met 3 nieuwkomers! Wij - als de Eredivisie podcast - kunnen jullie natuurlijk niet het nieuwe seizoen in laten gaan zonder de drie promovendi onder de loep nemen. Sparta, RKC en FC Twente. Inmiddels weten we meer over de jeugdopleiding van Sparta en de iconen van FC Twente, maar nu de grootste verrassing: Rooms Katholieke Combinatie ofwel RKC. Wat voor een club was dit ook al...more

 • Zomerserie 'De Promovendi' - Twente

  Jun 30 2019

  De zomer is officieel begonnen, de spelers rusten uit en de clubs maken zich op voor een nieuw seizoen eredivisie. En wel met 3 nieuwkomers! Wij - als de eredivisie podcast - kunnen jullie natuurlijk niet het nieuwe seizoen in laten gaan zonder de drie promovendi onder de loep nemen. Sparta, RKC en FC Twente.. Sparta, RKC en FC Twente. Wat voor clubs waren dat ook alweer? Wat is hun historie? Wie waren de clubiconen en wie zijn tegenwoordig de vedetten? Dat allemaal binnen een halfuurtje in deze...more

 • Zomerserie 'De Promovendi' - Sparta

  Jun 23 2019

  De zomer is officieel begonnen, de spelers rusten uit en de clubs maken zich op voor een nieuw seizoen eredivisie. En wel met 3 nieuwkomers! Wij - als de eredivisie podcast - kunnen jullie natuurlijk niet het nieuwe seizoen in laten gaan zonder de drie promovendi onder de loep nemen. Sparta, RKC en FC Twente. Wat voor clubs waren dat ook alweer? Wat is hun historie? Wie waren de clubiconen en wie zijn tegenwoordig de vedette? Dat allemaal binnen een halfuurtje in deze zomerserie van De Derde Hel...more

 • Terugblik op het Eredivisie seizoen

  Jun 16 2019

  De mannen blikken terug op het Eredivisie seizoen in de studio van Armin van Buren.De favoriete gast, het hoogte- en dieptepunt, de wedstrijd van het seizoen, het look-a-like elftal van het jaar, de uitslag van de Raiola’s, ons favoriete weetje en de bekende bedankjes. Pak de tissues er maar bij, laat alle emoties de vrije loop. Het komende uur blikken wij met zijn allen terug op ons debuutseizoen. Kortom, luisteren en kijken (op Youtube). Dames en heren, welkom bij de terugblik op het eerste Er...more

 • Nations League

  Jun 10 2019

  Met zelfs het Nederlands elftal dat op vakantie kan, is het  voetbalseizoen nu officieel ten einde. Desalniettemin is De Derde Helft podcast nog lang niet klaar. Want ook vandaag zijn wij er weer. Na 55 uitzendingen dit seizoen laden wij ons weer op om 45 minuten volle bak te gaan. Want genoeg om over te praten met een zilveren plak voor het Nederlands elftal, genoeg transfers en natuurlijk nog een keer een weetje, wat buitenspel, en nog een keer een look-a-like. Op naar een nieuwe afleveri...more

 • Finales met Philippe van Zaterdag 5

  Jun 02 2019

  Het was ongelofelijk, bizar, krankzinnig en niet voor te stellen. Wat een week! De Waalwijk fanatics zullen volgend seizoen met minstens negen man naar De Kuip komen. Sparta keert terug naar de Eredivisie. Dick Advocaat flikt het gewoon en Snijboon is om zeer duidelijke redenen afwezig. Verder heeft Tim’s Philippe heeft nog steeds niet gescoord en kroonde Liverpool zich tot koning van de armoede. Kortom: meer dan genoeg te bespreken. Op naar weer een aflevering van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Finale play offs

  May 26 2019

  Geen geliefde Eredivisie maar prachtig play off voetbal met een Hamstring-tekort bij Vitesse en Lars Veldwijk moet een nieuw shirt betalen. Verder is Tim terug van zijn sabbatical, heeft Snijboon het bijgelegd met zijn vriendin en is Gijs hier nog steeds niet weg te slaan. Kortom: een prima recept voor weer een aflevering van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Eerste ronde play offs met Tim Receveur en Dave Aalbers

  May 19 2019

  Het reguliere Eredivisie seizoen is afgelopen, de playoffs in volle gang, maar Thulani Serero wil liever op vakantie, Frank Wormuth is uiterst tevreden na een nederlaag en Excelsior is haar ongeslagen status na het songfestival kwijt. Verder is een Keuken Kampioen speler en een journalist te gast. En ondanks het gebrek aan puur Eredivisievoetbal is er genoeg te bespreken, dus met gierende banden naar een nieuwe Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 34 met Benno Nihom

  May 15 2019

  Het is zover. Het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Alle beslissingen zijn gevallen. Het zwarte gat ligt op de loer voor ons. Dit is de aflevering over speelronde 34 van onze geliefde Eredivisie. We zullen zoveel mogelijk tijd proberen te rekken, maar we moeten nu toch echt langzaam richting een nieuwe aflevering van De Derde Helft...

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 33 met Peter Schouten

  May 12 2019

  Het schaal-loze kampioenschap in Amsterdam, ADO verpest het afscheid van Van Persie en er zullen volgend jaar bijna alleen maar avondjes NAC komen. Verder werd er afscheid genomen van veel meer mensen, werden er zaakwaarnemers geschorst, en zitten Tim en Snijboon nog steeds samen in het Franse zonnetje. De meeste beslissingen viel vandaag, dus op naar een nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Champions league 18/19 - Halve finales

  May 09 2019

  Het ergste scenario mogelijk. De hel op aarde. Heel nederland en alle neutrale voetbaliefhebbers zijn in mineur. Dus ook wij hebben er de pest in. We hebben nog getwijfeld om 45 minuten stilte te houden maar we gaan het toch proberen. Welkom bij begrafenisonderneming De Derde Helft. 

 • Champions league 18/19 - Halve finales

  May 01 2019

  Half uur sprankelen, uur bikkelen. Dames en heren: Ajax staat met 1 been in de Finale van de Champions League. Verder was Vertonghen de belangrijkste speler bij de Spurs, scoorde Suarez zijn eerste, Messi zijn dertigduizendste en is Tim een andere maffia bende op het spoor. Op naar De Derde Helft.

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 32 met Thomas Rijsman

  Apr 25 2019

  Ajax schiet record aan diggelen, PSV blijft in het spoor en Jong Feyenoord lijkt NAC het laatste zetje te geven. Verder speelt een mannelijke prostituee in de spits bij de Graafschap, schuift de Tricolores-Belg weer aan en is geluidsmannetje Dirk terug van zijn schorsing. Hij lijkt scherper en nuchterder dan ooit, dus op naar weer een finale van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 31

  Apr 21 2019

  Huntelaar slaat FC Groningen en Memisevic knock-out, PSV blijft in het spoor en Feyenoord moet de AZ-cup dit jaar laten voor wat het is. Verder gooit de KNVB ook ons programma overhoop en wint Lukkien the Battle of the Dicks. We hebben goede hoop dat het geluid weer kristalhelder is en we zijn klaar voor deze tweede finale van De Derde Helft!

 • Champions league - Kwartfinales met Glodi Lugungu

  Apr 18 2019

  Het onmogelijke bleek mogelijk. Het sprookje duurt voort. De voetbalwereld staat op zijn achterste poten want: Rafael van der Vaart wordt darter. Daarnaast werden alle Ajacieden verwend door het XTC-voetbal van Ten Hag, ruïneerde Marc Overmars het veld in Turijn en WHAT THE VAR in een bizarre wedstrijd in Manchester. En eindelijk iemand met humor die Manchester United fan is. Kortom: alle ingrediënten voor een internationale aflevering van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 30 met Korneel Evers

  Apr 14 2019

  Ajax maakte er zes, PSV maakte er twee en beide spelen nog vier finales. Verder speelt Feyenoord nog vier finales, moet AZ nog vier finales aan de bak en geldt dat eigenlijk ook wel voor Fortuna, Excelsior, FC Emmen, NAC & De Graafschap. Voor ons zijn het nog vijf finales en wij zitten vanavond in een nieuwe formatie. Laten we kijken hoe het loopt in deze eerste finale van De Derde Helft!

 • Champions league - Kwartfinales

  Apr 10 2019

  Ajax laat 2 punten liggen in de Arena, ondanks dat Neres op de brommer was en Ekkelenkamp debuteerde. Verder was de eerste pitch-invader een feit, is Liverpool semi-halve finalist en Barcelona eigenlijk ook wel. Het is weer een woensdag na een Champions League speelronde dus welcome to an international episode of The Third Half!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 29

  Apr 06 2019

  PSV al meer dan 1000 seconden geen koploper, Feyenoord vertrok weer eens met de drie-punten-bus en Semedo is weer eens de klos. Daarnaast gaat er heel weinig boven Groningen in 2019, en moet Tim zijn excuses aan PEC aanbieden. Wij zijn weer met zijn vieren, hebben er zin in, dus riemen vast en op naar een nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 28

  Apr 04 2019

  Ajax was voor heel eventjes koploper, maar PSV is weer terug aan de top. Verder is de ketchupfles van Ronaldo Vlaar geopend, weten we zeker dat Isak echt goed is en willen we dat jullie ons nomineren voor de podcast awards. Een volledige doordeweekse speelronde, dus gewoon een extra midweekse aflevering van De Derde Helft.

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 27 met Fresia Cousiño Arias

  Mar 30 2019

  Het was nooit beslist, en het zal waarschijnlijk spannend blijven tot de laatste speeldag en niet alleen de titelstrijd want ook de strijd om de AZ-cup ligt nog steeds volledig open! Verder was dit het weekend van de hattricks en hebben we wederom een primeur: de eerste vrouw in een aflevering van De Derde Helft!

 • Interland weekend - Ek kwalificatie

  Mar 24 2019

  Het is lang geleden, maar het was weer een weekend zonder Eredivisie. De Wit-Russen speelden 50 seconden heerlijk voetbal en de Duitsers waren Duits. Heel erg Duits. Verder was het eindelijk een VAR-loos weekend en gaan wij op zoek naar een gepassioneerde luisteraars. Kortom, een interlandweekend voor de vaste formatie hier aan tafel van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 26 met Michel Doodeman

  Mar 16 2019

  Lozano’s zilveren punter blijkt goud waard, twintig keer is scheepsrecht voor AZ en Feyenoord wordt geveld door Isakadabra. Verder hebben we weer een gast te pakken gekregen en is de hoofdpresentator afwezig, dus mag de vierde man minuten maken! wij hebben er zin in, dus op naar De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 25 met Willem Haak

  Mar 09 2019

  Van Bommel werkt aan debuutroman , Ajax moest weer een keer voetballen dit weekend en Feyenoord doet alles voor de AZ-cup. Verder hebben we weer een gast te pakken gekregen, journalist Willem Haak. En een rammend vol programma, dus vol gas naar De Derde Helft!

 • Champions league 18/19 - Achtste finales

  Mar 06 2019

  Wát een speelronde in de Champions League! Het debuut van Mason of Phil (we weten niet wie van de twee linksbenig is) als vervanger van Bale werd overschaduwd door het geweldige resultaat van Ajax. Verder verloor PSG van de VAR, is Dortmund verlost van Europese wedstrijden en schaarde Roma/Porto zich ook bij de laatste 8. Tijd voor de derde helft!

 • Eredivisie 18/19 Speelronde 24 met Santi Kolk

  Mar 02 2019

  In Amsterdam zagen ze hoe PSV het gat weer vergrootte, Feyenoord drie punten pakte en er dit weekend een grote hoeveelheid oranje-waardige kaarten werden gegeven. Verder zijn de broeders Gijs en Tim voor het eerst sinds weken weer herenigd en worden vergezelt door ex-vleugelflitser Santi Kolk. Volle bak en goede sfeer, dus tijd voor De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 Speelronde 23 met Michel Vlap

  Feb 23 2019

  Scheidsrechters tekort in de Eredivisie, de titelstrijd die nooit weg was en Snijboon’s held Michel Vlap belt in. Verder was er een zeer geslaagd teamuitje en is er wederom een gast gek genoeg gevonden om aan te schuiven: Podcastmaker en Feyenoord fan Nick Kiran!Kortom, luisteren dus!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 22 met Henk Spaan

  Feb 16 2019

  PSV houdt op de valreep alles in eigen hand, Ajax kruipt iets dichter bij en Feyenoord doet uitstekende zaken in de strijd om de AZ-cup. Verder hebben we niemand minder dan Henk Spaan te gast. Op naar een nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Champions league 18/19 - Achtste finales met Koen Weijland

  Feb 13 2019

  Herboren Ajax vergeet zichzelf te belonen, PSG brengt United terug op aarde, een vooruitblik op het Eredivisieweekend en te gast, de bekendste E-sporter van Nederland: Koen Weijland! Normaal op de de maandag maar bij Champions league ook op de donderdag, welkom bij De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 21 met Pelle Clement

  Feb 09 2019

  Frank Wormuth blijkt toch een wereldcoach, VARmoede in Utrecht en Feyenoord recht de gebroken rug enigszins. Verder lijkt AZ onderweg naar onze AZ-cup, moet Anco Janssen een nieuw doelnet betalen en hebben we voor het eerst in de lange geschiedenis van deze podcast een professional in ons midden: PEC Zwolle middenvelder Pelle Clement! Op naar een nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 20 met Jeroen Holtrop

  Feb 02 2019

  Tussen al het last-minute sms’en, bellen en faxen door, zijn alle ploegen er wonderbaarlijk genoeg in geslaagd om 11 man op de been te brengen na de transfer deadline. PEC Zwolle en AZ blijven winnen in 2019, PSV en Ajax zijn weer back on track, El Yebli is ‘gewoon’ goed en Robin Van Basten beukt Feyenoord terug in de realiteit in. Verder hebben we Youtube fenomeen Jeroen Holtrop te gast. Zoals Henk de Jong zou zeggen: “we gaan er volle bak heen” in een nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 19 met Daan Boom

  Jan 26 2019

  Feyenoord vernedert Ajax en legt de rode loper uit voor PSV.  Daarnaast een ongeslagen FC Emmen in 2019, de zegekar van Jaap en een ouderwetse ‘indraaier’ van Idrissi. Verder is Streetlab en Kelderklasse programmamaker Daan Boom te gast! Kortom: een programma net zo vol als De Kuip vanmiddag

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 18 met Sascha Visser

  Jan 19 2019

  Het heeft even geduurd, maar we hebben weer bestaansrecht. De tweede seizoenshelft is officieel begonnen en hoe: Stam zet Feyenoord op haar plek, PSV gaat nat maar Ajax staat na 988 dagen nog steeds niet bovenaan. En te gast presentator, acteur en oud Feyenoord Jeugdproduct Sascha Visser. Dat en nog veel meer in deze aflevering van De Derde Helft.

 • Eredivisie 18/19 - Voorbeschouwing tweede seizoenshelft

  Jan 12 2019

  Na weken van afwezigheid is het kwartet weer in ere hersteld. Er wordt vooruitgekeken op de tweede seizoenshelft waarin het kampioenschap slechts van emotionele waarde is, De Graafschap waarschijnlijk degradeert en - als Liam Neeson nog vaker plaats neemt op de bank - Heracles Almelo onderaan de middenmoot eindigt

 • Terugblik eerste seizoenshelft met Thomas Rijsman

  Jan 06 2019

  De Eredivisie is nog op vakantie maar wij zijn er gewoon weer en gaan terugblikken op de eerste seizoenshelft, de status van de transferperiode onder de loep nemen en we hebben Thomas Rijsman te gast! Dit en nog veel meer in de De Derde Helft! 

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 17 met Frank Kramer

  Dec 23 2018

  PSV is winterkampioen, Feyenoord solliciteert naar grilligste ploeg van de Eredivisie en oud Eurosport commentator, Frank Kramer, is te gast. Dit en nog veel meer in de De Derde Helft! 

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 16

  Dec 16 2018

  De eerste thuisnederlaag van Feyenoord, de geliefde reaguurdersronde en het sprookje van Hans Christian Pedersen gaan allemaal besproken worden. Daarnaast ook genoeg degradatiekrakers en handbaluitslagen. Dit en nog veel meer in de zilveren aflevering van De Derde Helft! Kortom, luisteren dus. 

 • Champions League 18/19 - Groepsfase 6 met David Endt

  Dec 13 2018

  De rollercoaster in de Arena, PSV dat weer een voorsprong uit handen geeft en sportjournalist en diehard Inter-fan, David Endt belt in. Dit en nog veel meer in deze internationale aflevering van De Derde Helft. Kortom, luisteren dus!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 15

  Dec 09 2018

  Een Mexicaanse avond in Eindhoven, de man van 75 miljoen en de kogel is door Gyrano Kerk. Verder is Titus weer terug van vakantie en Snijboon aan het scouten in Kopenhagen. Daarnaast heeft Tim een weetje meegenomen wat voor het eerst minder dan 10 sec duurt. Kortom, luisteren dus!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 14 met Dick Jol

  Dec 02 2018

  De topscheidsrechter van weleer laat zijn licht schijnen over de letterlijke twaalfde man van Feyenoord, de handschoenen van Kanon en de moordaanslag bij de Graafschap. Verder komen uiteraard het weetje van Tim en de wekelijkse look-a-like voorbij.

 • Champions League 18/19 - Groepsfase 5

  Nov 29 2018

  De overwinning van 60 miljoen, de speelronde van de mascottes en het houtwerk in Eindhoven. Dit en nog veel meer in deze internationale aflevering van De Derde Helft.

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 13 met Sjaak Swart

  Nov 25 2018

  PSV en Ajax tegen de rest, de El Khayati show en twitter-ruzie met de KNVB. Verder komen uiteraard het weetje van Tim en de wekelijkse look-a-like voorbij. Te gast Sjaak Swart, die zoals altijd zijn Ajax-hart op de tong draagt.

 • Interland weekend: NED - FRA en meer!

  Nov 18 2018

  Wederom geen correcte voorspellingen, maar wel een wereldpartij van Oranje. Verder is er weer een weetje, vast en zeker een look-a-like en wordt er nog vooruitgekeken naar de confrontatie met de Duitsers. Kortom, een interland weekend voor de vaste formatie hier aan tafel van De Derde Helft!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 12

  Nov 11 2018

  Na een midweeks uitstapje naar de Champions League weer terug bij onze vaderlandse, kolderieke, competitie, De Eredivisie. De mannen bespreken de strijd om de derde plek, de korfbaluitslag van Ajax tegen Excelsior, het 'Giroudje' van Luuk de Jong en alle andere wedstrijden die gespeeld zijn dit weekend. Kortom, luisteren dus!223466

 • Champions League 18/19 - Groepsfase 4

  Nov 08 2018

  Eindhoven’s record zonder waarde, de avond van Onana en waarom Neymar nooit bij de Jumbo zou shoppen. Dit en nog veel meer in deze aflevering van De Derde Helft. De podcast die elke maandagochtend de Eredivisie doorneemt, maar op elke Champions League-woensdag ook de Eredivisieclubs in internationaal verband bespreekt.

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 11

  Nov 04 2018

  Een donkere Kuip, FC Groningen’s gouden drie, een nieuw hooghoudrecord in Amsterdam en een paar heerlijke vliegende tackles. Kortom, alleen maar dingen die in onze geliefde Eredivisie kunnen gebeuren, dus is het tijd om na te beschouwen met De Derde Helft

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 10

  Oct 27 2018

  De winst van Ajax in De Klassieker, de rush van Dumfries, een onzinnig weetje en weer een bizarre look-a-like. Verder is het een doodnormale zondagavond in de studio en zitten de mannen weer klaar met de vaste formatie voor een nieuwe aflevering van De Derde Helft!

 • Champions League 18/19 - Groepsfase 3 met Koen Weijland

  Oct 24 2018

  De Derde Helft betreedt weer de internationale velden! Samen met de bekendste E-sporter van Nederland, Koen Weijland, wordt de derde speelronde van de Champions League besproken. Met natuurlijk de focus op de clubs uit de Eredivisie. De winst van Ajax in blessure tijd en het eerste punt van PSV worden uitvoerig besproken maar ook worden de hoogtepunten van de andere poules onder de loep genomen. Tim is er overigens niet, maar belt wel in met een interessant weetje. Kortom, luisteren dus! 

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 9

  Oct 20 2018

  De jongens zijn weer compleet, want na een weekend waar Sjaak Polak aanschoof is Gijs wedergekeerd. Ook de Eredivisie is weer terug en was het een weekend met heerlijk voetbal. De top twee, Ajax & PSV, lieten weer zien van een ander kaliber te zijn, Ricardo van Rhijn bood Dick Advocaat de helpende hand en Sergio Padt is het “spoor bijster”. Ook worden de 'comments' van reaguurders behandeld. Daarnaast hebben de mannen van De Derde Helft nu zelf hun jingles ingezongen. Ja echt. Kortom, luiste...more

 • Interland weekend met Sjaak Polak

  Oct 14 2018

  Geen Eredivisie, wel voetbal en wel Sjaak Polak! Want de mannen praten na over het interland weekend en worden vergezeld door een oud voetballer en tevens cultheld. Het gaat over het leven van Sjaak, het spel van Dumfries en mooie herinneringen, anekdotes en feitjes. Kortom, luisteren dus!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 8

  Oct 07 2018

  Na een midweeks uitstapje in de Champions League, zijn de mannen weer terug aan tafel om te spreken over de Eredivisie. Tim is er weer, na afgelopen uitzending afwezig te zijn geweest en gaat zijn boek 'het waren 18 onvergetelijke minuten...' verloten aan de luisteraars die De Derde Helft delen op hun social media kanalen. Daarnaast ook gewoon weer heel veel voetbalpraat. Kortom luisteren dus!

 • Champions League 18/19 - Groepsfase 2

  Oct 03 2018

  Alweer de tweede Champions League aflevering van De Derde Helft. Tim is er niet dus is het directeurtje van Voetbal Primeur, Wout, te gast. Gelukkig weet hij ook nog eens vrij veel over voetbal. Dat kwam goed uit tijdens het nabeschouwen van de wedstrijden van PSV en Ajax. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij de opkomst van Mazraoui, de teleurstelling voor PSV en het commentaar van El Sierd bij de goal van Rakitić. Kortom, luisteren dus. 

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 7

  Sep 30 2018

  De jongens van De Derde Helft, praten weer na over het beladen Eredivisie weekend. Want ja, na een week vol bekervoetbal was het weer tijd voor onze ouwe vertrouwde Eredivisie. Meningen worden niet onder stoelen of banken geschoven en ook aan feiten geen gebrek. Zo schijnen statistieken ons nu al te vertellen dat PSV kampioen wordt, moet de VAR een multifocale bril en mist het Ajax middenveld een Feyenoorder. Kortom, luisteren dus!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 6

  Sep 23 2018

  Na een midweekse uitzending over de Champions League zijn de mannen nu weer terug bij hun geliefde Eredivisie. Ze blikken terug op alweer de 6de speelronde waar het gesprek van de dag natuurlijk de kraker tussen PSV en Ajax was en hier wordt dan ook rustig bij stil gestaan. Daarnaast ook analyses van alle andere wedstrijden, de transfer van El Hamdaoui naar Excelsior, het bierverbruik tijdens een avondje NAC en de doodschop van Fabian Serrarens. Kortom, luisteren dus!

 • Champions League 18/19 - Groepsfase 1

  Sep 19 2018

  De mannen van De Derde Helft zijn er nu ook tijdens de Champions League. Tot diep in de nacht wordt er opgenomen om de wedstrijden na te bespreken. Vanzelfsprekend gaat het voornamelijk over de twee Eredivisie clubs die hier aan mee doen; PSV en Ajax. Uitgebreide wedstrijd analyses, discussies en voorspellingen zijn aan de orde van de dag. Daarnaast wordt er ook vluchtig besproken wat de andere 30 teams gedaan hebben. En natuurlijk komen er ook weer rubriekjes zoals De Linkspoot, De Look-a-Like...more

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 5

  Sep 16 2018

  De Eredivisie is terug na een interland weekend en de mannen van De Derde Helft podcast zijn in hun nopjes om speelronde 5 te analyseren. In De Derde Helft-podcast is de basisopstelling bekend: de onwetende presentator Titus, de vleesgeworden voetbalencyclopedie Koen 'Snijboon', de iets té verhalende Tim en diens humorloze broer Gijs. Samen behandelen ze in 45 minuten op eigen wijze de Eredivisie: met snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten brengen ze de romantiek van de vaderla...more

 • Eredivisie 18/19 - Interland weekend

  Sep 08 2018

  Ondanks onze geliefde Eredivisie even stil lag wegens de interlands, ging De Derde Helft gewoon door. Na een lange tijd was de vaste opstelling weer compleet en blikten Titus, Gijs, Tim en Snijboon terug op de eerste vier speelrondes van de Eredivisie. Hoogte- en dieptepunten worden doorgenomen en er wordt veelvuldig gespeculeerd over speelronde 5. Kortom, luisteren dus!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 4

  Sep 01 2018

  Alles over speelronde 4 van de Eredivisie waar wederom 9 wedstrijden worden geanalyseerd en de mannen terugblikken op een voetbalweekend waarin veel gebeurde. Tim is terug na 2 weken afwezigheid en heeft weer pikante weetjes meegenomen waarvan je er zeker eentje niet wilt weten. Desalniettemin, luisteren!

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 3 (met Geza Weisz)

  Aug 26 2018

  Geza Weisz was te gast om met ons terug te blikken op speelronde 3 van de Eredivisie. Nu vraag jij je af, wat weet een acteur over voetbal? Nou best veel. Naja, vooral veel over Ajax. Desalniettemin blijven wij objectief en behandelen we weer alle wedstrijden en dus alle teams. Inclusief inbellende gasten vanuit het buitenland met weetjes die je niet wilt weten en een nieuwe look-a-like! Luisteren dus.

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 2

  Aug 19 2018

  Speelronde 2 van de Eredivisie wordt uitgebreid nabesproken en ditmaal zijn er daadwerkelijk gasten aan geschoven. Een journalist en een eigenaar van een voetbalwebsite laten hun licht schijnen over het Nederlandse voetbal.. Daarnaast bellen zowel Tim als Snijboon in vanuit het buitenland om ons alsnog te vertellen over een Weetje-Dat-Je-Niet-Wilt-Weten en een Look-a-Like. Kortom, luisteren dus.

 • Eredivisie 18/19 - Speelronde 1

  Aug 12 2018

  De Eredivisie is terug en de mannen van De Derde Helft podcast zijn in hun nopjes. In deze aflevering wordt er teruggeblikt op de wedstrijden van speelronde 1. Tim heeft weer een weetje meegenomen, Gijs vertelt ons van wie Tom Beugelsdijk een look-a-like is en Snijboon benoemt een keeper die het niet verdient links te zijn. Kortom, luisteren dus.

 • Eredivisie 18/19 - Voorbeschouwing

  Aug 08 2018

  De podcast van professioneel-ouwehoerende amateurvoetballers die lullen met visie over de eredivisie. Wekelijks wordt er nagepraat over het voetbalweekend met scherpe analyses en slappe voetbalhumor! In de eerste aflevering van het nieuwe eredivisie seizoen wordt vooruit geblikt op alle 18 teams

 • S1A10 - De WK finale!

  Jul 14 2018

  De laatste aflevering van deze WK editie. Niet gevreesd, De Derde Helft gaat door tijdens de eredivisie maar eerst nog de nabeschouwing van de finale. Daarnaast ook de strijd om het brons en de hoogte- en dieptepunten van het gehele toernooi. Luisteren dus!

 • S1A9 - Voorbeschouwing van de WK finale

  Jul 12 2018

  Ondanks het WK ten einde loopt, draait De Derde Helft op volle toeren. Er wordt teruggekeken, vooruitgeblikt en vragen van trouwe luisteraars worden beantwoord. Daarnaast wordt er groots nieuws onthuld. Luisteren dus!

 • S1A8 - Voorbeschouwing halve finales

  Jul 08 2018

  De mannen zijn voor de 8ste keer samen en dat voelt vertrouwd. We blikken terug op de kwartfinales en bespreken de opkomende halve finales van het WK voetbal. Daarnaast krijg je er weetjes die je niet wilt weten gratis en voor niets bij! Luisteren dus.

 • S1A7 - Voorbeschouwing kwartfinales

  Jul 05 2018

  We blikken vooruit op alle kwartfinales van het WK. Daarnaast verteld Tim ons hoe de wereldbeker in 1966 werd gestolen en voorspellen wij welk land er met de 'Award for the Most Entertaining Team' vandoor gaat. Kortom, luisteren dus.

 • S1A6 - Eerste terugblik op de 1/8 finales

  Jul 02 2018

  In de zesde aflevering van De Derde Helft geven de mannen weer hun ongezouten mening over de eerste 1/8 finales en ook de wedstrijden van dinsdag worden voorbeschouwd. Daarnaast weer genoeg tijd voor weetjes die je niet wil weten, kleedkamerhumor en natuurlijk de wedstrijd van de week! Luisteren dus.

 • S1A5 - Voorbeschouwing 1/8 finales

  Jun 28 2018

  In deze vijfde aflevering van De Derde Helft gaan we kort terugblikken op de hoogte- en dieptepunten van de poulefase maar voornamelijk vooruit kijken naar de ⅛ finales. Ook maakt onze rubriek ‘de Indirecte vrije trap’. Kortom, luisteren dus.

 • S1A4 - De ontknoping van de poulefase

  Jun 25 2018

  In deze aflevering bespreken we de wedstrijden van dag 9 t/m 12 van het WK. We hebben weer een linkspoot, wedstrijd van de week, kleedkamerhumor en een weetje over het WK beleid van Poetin. Dit wordt weer genieten!

 • S1A3 - Eerste speelronde en meer van het WK voetbal

  Jun 21 2018

  We gaan weer de poules af waarin gespeeld werd op dag 6 tot 8 van het WK voetbal, en naast onze vaste rubriekjes, zoals De Linkspoot, en Tim's Weetje hebben we wat nieuws vandaag, genaamd: De Indirecte Vrije trap. Luisteren dus!

 • S1A2 - Eerste week poulefase WK voetbal 2018

  Jun 18 2018

  Aflevering 2 van De Derde Helft podcast over het WK voetbal! Titus, Gijs, Tim en (wederom te) gast Snijboon, maken de balans op van poule A tot en met F en nemen hun WK voorspellingen onder de loep. Wederom bomvol humor en (nutteloze) voetbalfeitjes!

 • S1A1 - Voorbeschouwing WK voetbal 2018

  Jun 09 2018

  Dit is de eerste aflevering van De Derde Helft, de podcast over het WK voetbal in Rusland! In 45 minuten (met een paar minuten extra tijd) wordt de gehele groepsfase voorbeschouwd. Koen 'Snijboon' Snijders is te gast, Tim heeft weer een doos aan voetbalfeitjes meegenomen en Gijs maakt slappe grappen. Kortom, dit wil je niet missen!