PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De CutCast

In tijden dat alles k*t is gaan Julius Ponten (producent en maker) en Hein van Joolen (distributeur) in gesprek met verschillende mensen uit de Nederlandse film wereld. De mensen die zo belangrijk zijn voor het vermaken en verlichten van de mens. In tijden dat we onze buffers zien verdampen en niet weten wanneer we weer volledig aan de slag kunnen gaan we in gesprek met makers en ondernemers op zoek naar verbinding en inspiratie. Onder het motto van gedeelde smart is halve smart. Hein en Julius...more

Afleveringen

 • De CutCast - s03e01 - Joes Brauers - NFF 2021

  Sep 30 2021

  Joes Brauers speelt de hoofdrol in DO NOT HESITATE, de nieuwe film van Shariff Korver die deze editie van het NFF in première is gegaan.We gaan met hem in gesprek over deze rol, maar ook over de twee andere films waar hij een rol in heeft die in 2019 gedraaid zijn: DE OOST en QUO VADIS, AIDA?

 • De CutCast - s02e03 - Linus Kropp - NFF Talentdagen

  Dec 12 2020

  Linus Kropp studeerde af van de KABK met de film Martin Malibu. Een eigengereide mockumentary over een West-Friese cultheld. Met hem spraken we over afstuderen met een film terwijl je fotografie studeert en de pracht van de provinciale cultuur.

 • De CutCast - s02e02 - Mayis Rukel - NFF Talentdagen

  Dec 12 2020

  Mayis Rukel studeerde af van de Gerrit Rietveld academie met de film en installatie The Pendant. Hij won de GRA Award Autonomous Art 2020met zijn film.In de eerste Cutcast in het Engels spreken we met hem over kunst maken onder een strikt regime, systematisch geweld en zijn volgende stappen als kunstenaar.

 • De CutCast - s02e01 - Zino Bakker - NFF Talentdagen

  Dec 09 2020

  Zino Bakker studeert af van de HKU met Hartenprins. In Hartenprins neemt hij ons mee in een strak vormgegeven wereld waarin we de mee leven in de zoektocht naar eigenliefde. Deze combinatie van Live action en Animatie is een tinteling voor het oog.Met Zino spreken we over zijn liefde voor Art direction, regisseren en zijn grote droom.

 • De CutCast - s01e08 - Jos Stelling

  Sep 29 2020

  Voor de laatste episode van het eerste seizoen zijn we te gast op de 40ste editie van het Nederlands Film Festival. En niemand anders dan Jos Stelling is onze gast. Hij is niet alleen de grondlegger van de Nederlandse Filmdagen (de voorloper van het NFF) en een van de belangrijkste filmmakers die ons land rijk is, maar ook eigenaar van twee filmhuizen in Utrecht, met een derde die binnenkort open gaat.We praten met Jos over het veranderende filmlandschap. En over zijn drang om altijd maar zelf d...more

 • De CutCast - s01e07 - Jan Kooijman

  Sep 23 2020

  In de prachtige VIP-ruimte van Pathé Tuschinski hadden we een zeer open gesprek met Jan Kooijman. Over durven stoppen en nieuwe stappen zetten, een plek zoeken waar je jezelf kan zijn en je dromen najagen.90 minuten luister genot met een zeer ambitieuze acteur en presentator.

 • De CutCast - s01e06 - Ashar Medina

  Aug 19 2020

  In de kelder van het prachtige Eye spreken we met Ashar Medina, over de balans vinden tussen activisme en schrijven. En schrijven kan hij. Jungle, Tom Adelaar en Mocro Maffia kwamen al uit zijn pen, of toetsenbord. Onlangs nam hij samen met een aantal anderen het initiatief voor KLEUR, een aanjager die door honderden vak zusters en broeders werd ondertekend om meer Kleur te brengen in de Nederlandse film en TV wereld.

 • De CutCast - s01e05 - Antoinette Beumer

  Jul 29 2020

  Antoinette Beumer, vooral bekend als regisseur van oa De Gelukkige Huisvrouw en Soof, is een kameleon die elke 7 jaar een ander jasje aantrekt. Tv maken, films regisseren, een boek schrijven en nu chef drama bij Videoland - niets in het medialandschap is Antoinette vreemd.Als Julius niet was vergeten op ‘record’ te drukken was dit naast een heel fijn gesprek ook nog eens beter verstaanbaar geweest. Dankzij sound-wizard Hugo Rejas klinkt het nog enigszins acceptabel - dank daarvoor!

 • De CutCast - s01e04 - Rebecca van Unen

  Jul 07 2020

  Rebecca van Unen is al 20 jaar een succesvol Casting director. Ze start in deze aflevering een lobby voor een Gouden Kalf voor Casting directors, legt uit hoe ze haar boosheid niet meer laat bepalen wat ze doet en waarom acteurs altijd nee moeten kunnen zeggen.

 • De CutCast - s01e03 - Kadir Selçuk

  Jun 26 2020

  Voor de derde aflevering spreken we Kadir Selçuk, als eigenaar van The Movies en De FilmHallen is hij de grootste onafhankelijke bioscoopuitbater van Amsterdam. Op zijn oude werkplek in Rotterdam praten we over popcorn, liefde en pijn.

 • De CutCast - s01e02 - Achmed Akkabi

  Jun 17 2020

  Daar zijn we weer met episode 2 van De CutCast. We zijn te gast bij het productiekantoor van Achmed Akkabi, Tebbernekkel, in Amsterdam Noord. Waarschijnlijk is dit de meest professionele uitzending want hij heeft een heuse podcast-studio in zijn kantoor gebouwd.Aanleiding voor ons gesprek is hoe belangrijk content is, zeker in deze Corona-tijd. Achmed kon daar samen met Videoland in voorzien door Mocro Maffia seizoen 2 vervroegd uit te brengen.

 • De CustCast - s01e01 - Mees Peijnenburg

  Jun 07 2020

  Voor onze eerste aflevering hebben we regisseur/scenarist Mees Peijnenburg zo gek gekregen om bij ons aan te schuiven. Alhoewel - niet echt bij ons maar bij Amsterdams filmhuis FC Hyena waarmee hij een drive-in openlucht bioscoop aan het realiseren is.Aanleiding voor ons gesprek is zijn regiedebuut Paradise Drifters dat door de Corona crisis niet in april uit kon gaan. We spreken over de totstandkoming van zijn film en hoe eenzaamheid een rol speelt in onze levens en zijn films. Bekijk een selec...more

 • De CutCast s01e00 - Welkom bij de CutCast

  Jun 04 2020

  Ja. Het gaat echt gebeuren. Een podcast van Julius en Hein.