PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Bitch en de Hoer

Een podcast over het ontwarren en uitgraven van mechanismes en systemen die de ondergeschoven positie van vrouwen in het openbare leven, handhaven.

Afleveringen

 • Aflevering 7 - Susanne Groen

  Oct 05 2021

  In deze aflevering gaan wij in gesprek met Casting Director Susanne Groen. Zij heeft dagelijks te maken met de (inhoudelijke)keuzes die gemaakt worden in de rolverdeling. Susanne zoekt naar een nieuw perspectief op vrouwenrollen en hoe het gesprek te voeren met alle betrokkenen.

 • Aflevering 6 - Eline Arbo

  Nov 21 2020

  In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met regisseur Eline Arbo. Dit grote talent is geboren en getogen in Noorwegen en vertelt over de verschillen in de emancipatiebeweging van Nederland en Noorwegen. En hoe zij in de verhalen die zij ten tonele brengt, een ander, nieuw perspectief zoekt.

 • Aflevering 5 - Mineke Schipper

  Jul 27 2020

  In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met auteur en Emeritus hoogleraar Literatuurwetenschap Mineke Schipper. Haar onderzoeksprojecten variëren van orale literatuur, romans en theater tot heldenverhalen en scheppingsmythologie in culturen wereldwijd. Sinds mensenheugenis is het vrouwelijk lichaam begeerd, bewonderd, gebruikt en misbruikt, en de reclame kan niet zonder. Mannen en vrouwen hebben elkaar altijd nodig gehad, maar waarom kregen mannen meer macht dan vrouwen? Antwoorden o...more

 • Aflevering 4 - Marijn Lems

  May 08 2020

  In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met theatercriticus Marijn Lems. Hij schrijft voor NRC, De Groene Amsterdammer en Theaterkrant. Marijn vertelt over zijn brede kijk op de invloed van kunst en de vraag wat theater over de maatschappij te zeggen heeft. Of hoe theater zich verhoudt tot hoe we met z’n allen kijken naar de wereld om ons heen.

 • Aflevering 3 - Naomi Velissariou

  Jan 23 2020

  In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met actrice en theatermaakster Naomi Velisarriou. Ook zij beleefde een #timesup moment en onderzoekt in haar eigen voorstelling, Permanent Destruction, haar blik op de positie van de vrouw vroeger en nu.

 • Aflevering 2 - Teun Luijks

  Dec 14 2019

  In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met collega acteur Teun Luijks. Zij kennen elkaar van het toneel en bespreken zijn ervaringen op gebied van de verdeling tussen mannen en vrouwen in het vak.

 • Aflevering 1 -Violet Braeckman

  Nov 25 2019

  In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met collega actrice Violet Braeckman. Zij kennen elkaar van het toneel en bespreken hun ervaringen als actrices met vrouwenrollen op toneel, in opleiding en achter de schermen.