PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Curry en van Inkel

Curry en van Inkel Podcast

Afleveringen

 • De eerste keer

  Sep 01 2021

  In deze aflevering vertelt Jeroen over hoe het eraan toe ging tijdens de eerste Curry en van Inkel uitzending. Ook vertelt hij over de enorme stemproblemen die hij in het begin van dit jaar had. De aflevering wordt afgesloten met een air-check uit de zomer van 1985.

 • Met Kate Bush aan de rol

  Nov 16 2020

  In deze podcast laat Jeroen je verschillende recent gevonden promo’s horen waar hij erg trots op is. Verder hoor je twee programma air-checks waaronder één n.a.v. een interview dat hij deed met Kate Bush, waarin ze iets bijzonders bekend maakte.Uiteraard de binnen gekomen post en nog veel meer!

 • Curry en van Inkel arrived in 2020

  Jul 13 2020

  Adam en Jeroen een uur lang over racisme, Black Lives Matters, the Beatles en veel meer.

 • Van Pizzadude tot Holiday Rap

  Jun 29 2020

  In deze aflevering weer wat oude promo's en jingles en een unieke opname van Adam Curry in de rol van "rapper".  De podcast duurt ongeveer 35 minuten met daarna de air-check van vrijdagavond 9 november 1987 tussen 21 en 22 uur.

 • Bijzondere jingles en terug naar 1986

  Jun 15 2020

  In deze podcast haalt Jeroen de verloren gewaande master tape van de officiële afscheidsmontage tevoorschijn die hij maakte voor Adam Curry in zijn laatste uitzending. Daarin zijn diverse Veronica collegae te horen.   Verder wat speciale jingles op verzoek en opnames van de show van 5 augustus 1986.

 • The lost tapes

  May 03 2020

  In deze aflevering bespreekt Jeroen samen met Mario de Pizzaman zeer recent ontdekte mastertapes van een paar promo’s en een zeer typerende jingle die vaak gebruikt is in Curry en van Inkel.   Je hoort unieke opnames van Adam en Jeroen op een radiostation in New York en de complete sfeervolle opname van een live optreden van een bekende groep in Montreux op 15 mei 1987

 • De Corona solo editie

  Apr 20 2020

  Deze aflevering presenteert Jeroen zonder gast vanwege de Corona crisis.Voor deze aflevering is hij in de archieven gedoken en heeft een paar leuke oude Curry en van Inkel promo’s en jingles opgezocht. Aan de hand hiervan vertelt hij het één ander over de achtergronden. Hij laat ook ruwe opnames horen.Ook hoor je fragmenten uit de show van vrijdagavond 25 april 1986.

 • Adam en Jeroen weer samen

  Feb 03 2020

  In deze aflevering van de Curry en van Inkel Podcast zijn Adam en Jeroen weer samen! Ze kijken terug naar 1984 de tijd van Radio Decibel, het illegale radiostation waar het ooit allemaal begon. Natuurlijk gaat het ook over Trump, de binnengekomen post en is er een opvallende link tussen de Jingles van toen en de Voice van nu.

 • Erik de Zwart

  Jan 13 2020

  In deze aflevering brandt tijdens de opnames bijna het huis van Erik af! Jeroen praat met Erik over zijn vertrek naar de TROS, zijn strijd met Adam Curry en luisteren ze samen naar fragmenten van de Curry en van Inkel show. Ook unieke opnames van Erik zijn proefprogramma voor Veronica.

 • Jingles en andere toeters en bellen

  Dec 15 2019

  In deze aflevering vertelt Jeroen over het belang van de jingles en muziekjes voor de Curry en van Inkel show. Waar haalden ze ze vandaan, wat waren de achtergronden en wat waren de gedachten.Ook hoor je de ruwe opname van een inspreeksessie met Alfred Lagarde. Een belevenis op zich.

 • Simone 'Siepie' Walraven

  Nov 29 2019

  In deze aflevering is Simone Walraven te gast. Adam en Jeroen kenden haar al van de Amsterdamse radio piraat Radio Decibel en toen Adam naar Amerika vertrok werd zij gevraagd Countdown TV te presenteren.  Ook was zij één van de eerste écht goeie vrouwelijke radio DJ’s. Later trouwde Simone met de zanger van de band Johnny Hates Jazz: Clarck Datchler en stichtte met hem een gezin.

 • Wat er niet gezegd werd in DWDD

  Nov 09 2019

  In deze aflevering halen Adam en Jeroen herinneringen op en kijken ze terug op de 100 jaar radio uitzending van de Wereld Draait Doorrrrrr. Daarnaast komen ook de gevolgen van 'het ouder' worden aan bod in het gesprek dat werd opgenomen in het oude Veronicapand aan het Laapersveld in Hilversum. In de ruimte waar vroeger de Hit Radio Veronica studio was.

 • De Pizzaman

  Nov 01 2019

  In deze aflevering praat Jeroen met Mario de Pizzaman. De man die lange tijd tijdens de “shauw” verantwoordelijk was voor “het drumstel”, chauffeur was voor de drive-in shows en de persoonlijke begeleiding van de Curry en van Inkel “koffie dames” verzorgde.

 • Coming soon

  Oct 29 2019

  Elke twee weken een podcast over het legendarische radioprogramma Curry en van Inkel. Abonneer je nu.