PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Bright Podcast

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Afleveringen

 • Onze favoriete gadgets van de jaren 10

  Dec 06 2019

  Het einde van de jaren '10 nadert en daarom maken we de balans op. We zetten 20 gadgets in 10 categorieën tegenover elkaar en bespreken welke we de beste vonden. NB. Bekijk voor de links naar onze tips het artikel op Bright.nl.

 • 'Tesla Cybertruck is een instant-classic'

  Nov 29 2019

  Tesla's elektrische pick-uptruck Cybertruck is polariserend: mooi of lelijk, in elk geval meteen al een classic. Verder: een reportage bij de Amsterdam Internet Exchange, het hart van het Nederlandse internet, en een terugblik op Bright Day 2019.

 • Gamen in de cloud: het einde van de spelcomputer?

  Nov 22 2019

  Google lanceerde deze week de gamedienst Stadia, waarmee je games speelt in de cloud. Is de spelcomputer al bijna overbodig? Of kopen we eind volgend jaar toch nog de nieuwe PlayStation 5 of Xbox Scarlett?

 • Het geheim van TikTok en de comeback van Razr

  Nov 15 2019

  TikTok is hét sociale videoplatform van dit moment, maar wat is het, en waarom is het zo populair? Verder: de comeback van de Motorola Razr en we maken de balans op na de start van Disney+ en Apple TV+. Voor de besproken links: check Bright.nl of de Bright-app.

 • Deze telefoons schreven geschiedenis

  Nov 08 2019

  Bright verzamelde de belangrijkste mobiele telefoons aller tijden. En we bespreken de bijzonderste PlayStation 4-game van dit jaar: Death Stranding.

 • Aangenaam verrast door AirPods Pro

  Nov 01 2019

  De AirPods Pro maakten een letterlijk geruisloze start, luister naar onze ervaringen met de nieuwe oordoppen. Verder: de streamingoorlog is begonnen met Apple TV+ en alvast veel Star Wars-voorpret.

 • Het beste van Dutch Design Week 2019

  Oct 25 2019

  Nederlands ontwerp moet ons weer verliefd op onze auto maken, en andere hoogtepunten van de Dutch Design Week in Eindhoven. Ook in deze aflevering: een kijkje in de keuken van Apple Arcade.

 • Briljante stunt Fortnite en Google verrast niet

  Oct 18 2019

  Hoe Epic Games van de lancering van de grote update van Fortnite een enorme hype wist te maken. En Google wist niet te verrassen met de presentatie van zijn nieuwe smartphone, slimme speaker en andere gadgets.

 • PlayStation 5 en nieuwe Xbox, wordt 2020 hét gamejaar?

  Oct 11 2019

  Met de gedeeltelijke onthulling van de PlayStation 5 is het startschot van de nieuwe console-oorlog gegeven. Daarnaast heeft Bright de camera van de iPhone 11 Pro uitgebreid getest, we bespreken de resultaten. Ook gaat de smartphone-strijd dit najaar vrolijk verder, met boeiende nieuwe toestellen. Dat en meer in de Bright Podcast van deze week.

 • Microsoft ziet dubbel, maar ziet het de toekomst?

  Oct 04 2019

  Deze aflevering: de inklapbare verrassingen van Microsoft, de nieuwste ontwikkelingen in onze koopgids Bright Stuff en meer.

 • Komt de slimme bril na de smartphone?

  Sep 27 2019

  Steeds meer bedrijven werken aan slimme brillen met allerlei mogelijkheden. Lopen we binnenkort allemaal met een modern montuur? Verder in de Bright Podcast: Star Wars, Mario Kart, onze Reddit-AMA en Bright Day.

 • Apple Arcade verrassend compleet, Huawei stelt teleur

  Sep 20 2019

  Apple heeft zijn gamedienst gelanceerd, en die is al verrassend compleet. Ook bespreken we de nieuwe Google-loze Huawei-telefoons die pas later dit jaar in Nederland verschijnen en gaan we in op de vape-doden in de VS.

 • Dit vindt Bright van het Apple-nieuws en Disney+

  Sep 13 2019

  De nieuwe iPhone 11-modellen en het plotse verschijnen van Disney+ in Nederland. In de Bright Podcast duiken we dieper in beide zaken, en er is een verrassing.

 • Nieuwe iPhones: wordt dit een tussenjaar?

  Sep 06 2019

  Geen nieuw ontwerp, geen 5G, maar wel drie camera’s en snellere chips. Dit wordt geen florissant jaar voor de iPhone, want in de nieuwe iPhones zit waarschijnlijk te weinig om mensen over te streep te trekken. We blikken in deze podcast vooruit op de aankondiging van Apple komende week.

 • Is Bose weer de koning van koptelefoonland?

  Aug 30 2019

  Bose en Sony strijden om de titel van de beste koptelefoon met noise-cancelling. Ook bespreken we de nieuwe Fairphone 3, een zo duurzaam en eerlijk mogelijk gemaakte smartphone.

 • Zo heftig wordt de streaming-oorlog

  Aug 23 2019

  Disney en Apple gaan vanaf november de strijd aan met Netflix. Welke videodienst heeft de beste kaarten in handen? En wat vinden we van de breuk tussen Sony en Disney over Spider-Man en de komst van een nieuwe Matrix-film?

 • Gadgets bedienen met gebaren: handiger dan je denkt?

  Aug 16 2019

  De eerste smartphones met gebarenbediening komen op de markt. Waarom kan zo'n besturing zonder aanraken handig zijn? Ook in deze podcast: elektrische stepjes blijven voer voor discussie en het enorme podcastsucces van Ron Burgundy.

 • Lek na lek: Instagram maakt er een potje van

  Aug 09 2019

  Instagram is weer verzeild in een lek, Samsung lanceerde twee nieuwe Note-telefoons en meer over meeluisterende slimme assistenten, allemaal in de Bright Podcast van deze week.

 • Zijn afluisterende assistenten echt zo eng?

  Aug 02 2019

  We bespreken meeluisterende spraakassistenten en hoe Apple overleeft zonder de iPhone als grootste geldbron.

 • Kunnen we nog wel zonder de techreuzen?

  Jul 26 2019

  We bespreken of we nog wel zonder de grote techbedrijven kunnen, en zo nee: is dat erg? Daarnaast: Ikea's eerste Sonos-speakers en elektrisch vervoer.