PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Beter dan Koffie!

Tijd om jouw koppie te vullen met inspiratie! Dit is Beter dan Koffie, dé podcast waarin Mike en Jop samen met een gast het proces doorlopen van probleem tot oplossing. Dus zet een lekker bakkie en bereid je voor op een flinke dosis energie en inspiratie.

Afleveringen

 • De volgende stap bepalen met Wouter Terberg - Project van je Leven

  Sep 07 2021

  Wouter wil graag actief worden in de automotive wereld. Om ervaring op te doen en alle aspecten van de automotive branche te ondervinden wil hij bedrijfsleider worden binnen een automotive bedrijf zodat hij ervaring op kan doen. We zijn het gesprek met hem aangegaan over wat nu de eerstvolgende stap is voor Wouter om aan de slag te gaan. Deze aflevering is in samenwerking met de minor Project van je Leven opgezet. (00:00) Intro (02:07) Wouter pitcht zijn project (03:22) Wij stellen vragen om het...more

 • De volgende stap bepalen met Mohamed El Khinifri - Project van je Leven

  Sep 07 2021

  Mohamed gaat zijn eigen huiswerkbegeleiding opzetten. Hij heeft veel uitgewerkt en had al bijna een contract getekend om een pand te huren. We zijn het gesprek met hem aangegaan over wat nu de eerstvolgende stap is voor Mohamed om aan de slag te gaan. Deze aflevering is in samenwerking met de minor Project van je Leven opgezet.  (00:00) intro (01:35) Mohamed pitcht zijn project (03:03) wij stellen vragen om het project van Mohamed beter te begrijpen (10:11) de grootste uitdaging in de ogen ...more

 • #13 Boost je zelfvertrouwen door het vieren van 'small wins'

  Sep 07 2021

  Wanneer is de laatste keer dat jij een 'small win' hebt gevierd?  We vieren allemaal onze verjaardag, wanneer we een huis kopen of wanneer we afgestudeerd zijn. Maar hoe vaak vier jij bijvoorbeeld het rennen van je eerste 5km, het afronden van een boek of vijf dagen achter elkaar naar de sportschool te zijn geweest?  Het vieren van succes is niet alleen leuk, maar werkt ook motiverend. Wanneer je mensen een doel geeft zijn ze gemotiveerd om het te behalen. Als het doel behaalt is dan g...more

 • Hoe word je een kritische vriend? - Project van je Leven

  Sep 05 2021

  Word een kritische vriend! In deze aflevering gaan we door middel van een rollenspel laten horen hoe je niet en wel een kritische vriend kunt zijn.  (00:00) intro (02:00) rollenspel, foutief (05:30) wat ging er fout? (08:10) hoe word je een kritische vriend (12:28) rollenspel, goed (16:22) recap

 • #12 Mindset, de weg naar een succesvol leven - Jerik van Nuenen

  Jan 25 2021

  Jerik van Nuenen, eigenaar van Puur Mindset Academy. Met zijn bedrijf helpt hij anderen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren en de beste versie van zichzelf te worden. In deze aflevering hebben we het met hem over de meest voorkomende problemen die bij zijn klanten voordoen. Vervolgens sparren we hier 15 minuten over om tot een oplossing te komen. Luister nu en vul jouw koppie met inspiratie!

 • #11 De impact van de kledingindustrie verminderen - Haiko Huvenaars

  Jan 18 2021

  Haiko Huvenaars, eigenaar van Candour Clothing, wil postieve impact maken op de kledingindustrie door deze circulair te maken. De kledingindustrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. Tijd voor verandering. In deze aflevering komen we tot een aantal inzichten die de basis vormen om kansrichtingen te bedenken om hier verandering in te kunnen brengen. Luister nu en vul jouw koppie met inspiratie!

 • #10 Succesvol doelen stellen en bereiken - MattCS

  Jan 11 2021

  MattCS, hij is een van de 300 grootste YouTubers van Nederland. In zijn YouTube carrière heeft hij het inzicht opgedaan hoe belangrijk het is om doelen te stellen en focus te behouden. Nu is hij koning in het manifesteren van zijn ideeën. In deze aflevering formuleren we een probleem op het gebied van doelen stellen (en hoe je hiernaar kan leven) om hier vervolgens een oplossing voor te bedenken. Luister nu en vul jouw koppie met inspiratie!

 • #9 Productiviteit verhogen en focus behouden - Thijs Holkers

  Jan 04 2021

  Thijs Holkers, hij is al 10 jaar actief als coach op het gebied van productiviteit en focus. In deze aflevering gaan we in gesprek over focus en hoe je dat kan behouden. Welke problemen komen we hierbij tegen? En wat voor oplossing kunnen we hiervoor bedenken in 15 minuten? Je hoort het in deze aflevering. Vul jouw koppie met inspiratie!

 • #8 Feedback geven aan restaurants

  Oct 19 2020

  Negatieve feedback geven aan een restaurant omdat je een uitgedroogde steen op je broodje kreeg in plaats van een hamburger, hoe pak jij dat aan? Een compliment geven doe je graag, maar iets negatiefs zeggen gaat minder makkelijk. Kunnen we daar een oplossing voor bedenken?

 • #7 Hoe creeër je een inspirerende en sfeervolle kamer?

  Oct 12 2020

  Deze week pakken we het probleem van Jens aan. Hij is net verhuist en merkt op dat zijn kamer puur functioneel is. Hij mist de gezelligheid en inspiratie die hij graag terug zou zien. Hij ziet dit niet alleen terug bij zichzelf, maar bij de meerderheid van de mannen. Daarentegen ziet hij bij vrouwen juist dat ze de meest sfeervolle inrichtingen hebben. Hoe gaan we dit oplossen voor Jens en heel veel andere mannen? Luister de aflevering!

 • #6 The Social Dilemma - Mogelijke oplossingen voor minder schermtijd

  Oct 05 2020

  Hoeveel schermtijd heb jij?  Schaam jij je voor de hoeveelheid tijd die je eraan besteedt? In deze aflevering gaan Mike en Jop sparren over mogelijke oplossingen om minder 'waardeloze' tijd te besteden op je mobiel. Vul jouw kopje met inspiratie! 

 • #5 Ergonomisch werken, zo doe je dat

  Sep 28 2020

  Terwijl ik dit type zit ik achter een computer. Bijna iedereen zit voor te lange tijd achter elkaar achter zijn of haar laptop, mobiel, computer of wat dan ook. Er zijn al genoeg oplossingen bedacht maar ze slaan niet aan, in ieder geval niet op Jop en Mike. Het is tijd om zelf een oplossing te bedenken. In deze aflevering sparren Mike en Jop over dit probleem om tot mogelijke oplossingen te komen. Dit doen ze om jou te inspireren met hun denkwijze. Vul jouw kopje met inspiratie!

 • #4 Hierdoor nooit meer een rommelige kamer

  Sep 21 2020

  Een rommelige kamer, wie kent het niet? Jop en Mike zijn weer gaan sparren over een oplossing om de ondernemer in jou te inspireren. Van probleem tot oplossing! 

 • #3 Geen tijd voor ontbijt

  Sep 14 2020

  Nederlanders slaan te vaak het ontbijt over, terwijl die maaltijd gezien wordt als de belangrijkste van de dag. Tijd voor een oplossing, maar wat is het probleem eigenlijk?

 • #2 De kledingkast van de toekomst

  Sep 07 2020

  De kledingkast van nu is voor Jop onoverzichtelijk en hij haalt voor zijn gevoel niet alle potentie eruit, hoe kan dit probleem opgelost worden?

 • #1 Nooit meer wachten op bier

  Aug 31 2020

  Irriteerde jij je ook aan die lange wachtrijen in de kroeg toen er nog geen corona was? Tijd voor een oplossing!