PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Ambras

Ambras is een podcast over misverstanden, ruzies en irritaties in partnerrelaties. Volkomen normaal, maar lastig als de ambras escaleert en het moeilijk wordt om elkaar te vinden, te begrijpen, te waarderen. Bevlogen psycholoog Amaryllis Laenen en gerijpte psychotherapeut & seksuoloog Wilfried van Craen delen inzichten uit de literatuur en praktijk, zodat de positieve energie weer de bovenhand krijgt. Met af en toe nog wat gezonde ambras natuurlijk! Website Amaryllis: http://makeitwork.gent We...more

Afleveringen

 • Uitwegen uit Crisis

  Jan 19 2021

  Wat als de vlam uit de pan is, vervreemding toeslaat, of de communicatie strop loopt? Er zijn vele wegen naar Rome. In deze aflevering hebben we het over wat je kan doen om uit zo'n relatiecrisis te geraken. 

 • Crisis

  Dec 04 2020

  Al eens een crisis gehad in je relatie? Proficiat. Je relatie is perfect normaal. Wat niet wegneemt dat zo'n crisis ongemakkelijk, pittig of pijnlijk kan zijn. In deze aflevering nemen we je mee in verschillende mogelijke crisissen. Vanaf de zoektocht naar een partner tot het omgaan met elkaars verschillen na zoveel jaren samen zijn. 

 • Territorium Conflicten

  Oct 20 2020

  In deze aflevering hebben we het over territoriumconflicten. Want ook binnen relaties kan er ambras van komen als ons territorium (te veel) betreden wordt. We gaan hier dieper op in en bespreken ook enkele vluchtroutes ;-) 

 • Communicatie in relaties

  Sep 17 2020

  "Pakt uw valies dan hé! Als het u niet aanstaat!""Maar ik zeg toch niks?" "Ja, nee, ge zegt niks, ge doet niks. Dat is 't 'm juist!" Communicatie is zoveel meer dan praten. Praten maar ook niet praten. Doen maar ook niet doen. Afstand nemen maar ook te dicht op de ander zitten. Allemaal communicatie. Vaak met goede bedoelingen, maar niet altijd met het gewenst effect. Neem met ons een duik in de complexe maar boeiende kronkels van communicatie in de relatie.