PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Adem In Adem Uit

Een podcast over ’s werelds grootste wonder: de GEBOORTE! Met hosts Rolien (bedenker en vragensteller) en Aline (verloskundige, MOM & CO) en middelmatige grappenmaker/regisseur René. Tafelgesprekken alsof je erbij bent: vol humor, interessante verhalen en belangrijke informatie over alles rondom zwangerschap en bevallen.

Afleveringen

 • S2E10: Het verhaal van Saskia.

  Aug 24 2020

  In deze aflevering het verhaal van Saskia Weerstand. Saskia heeft 2 prachtige jongens. Twee totaal verschillende verhalen, waarbij niet alleen Saskia haar mindset anders was, maar ze ook bijna op de ring A10 beviel in plaats van in het ziekenhuis.

 • S2E9: Het verhaal van Tim.

  Jun 21 2020

  In deze aflevering weer eens een man n de podcast: Tim de Beer. Deze betrokken papa werd tijdens de zwangerschap van zijn vriendin Maud een heuse google-dokter, maar met recht, want toen zij de NIPT test lieten uitvoeren, liep alles anders dan verwacht. Wat doet dat met je, en hoe bereid je je dan verder voor? Je hoort het in deze aflevering van Adem In Adem Uit.

 • S2E8: Het verhaal van Marjolein en Tijs.

  May 31 2020

  In deze aflevering het verhaal van Marjolein en Tijs. Een heel bijzonder verhaal.. Dat zeggen we wel vaker, maar dit keer zeggen we het omdat het verhaal een slechte afloop heeft, al zullen onze gasten van vandaag dat niet volledig met ons eens zijn. Want ondanks het nieuws dat het hartje van hun zoon Jip niet meer klopte na 28 weken, hebben Marjolijn en Tijs dit droevige verhaal omgedraaid naar een waanzinnige ervaring met een geweldige bevalling. Dus bij deze wel een kleine waarschuwing, maar ...more

 • S2E7 *Special *X vs Y: De kraamtijd.

  May 07 2020

  In deze aflevering een special. We willen het altijd zo graag over de kraamtijd hebben, maar dat is precies waar ons format stopt. Dus noemen we het een special! We hebben een aantal lekkere stellingen, en elk onderwerp wordt in 5 minuten afgewerkt. De opnames zijn gedaan op afstand, waardoor de geluidskwaliteit iets anders is dan je van ons gewend bent, maar de inhoud zeker niet minder leuk! Met Ruben van Rolien en René van Aline. En heel binnenkort gewoon weer een bevallingsverhaal! 

 • S2E6: Het verhaal van Rianda.

  Apr 03 2020

  In deze aflevering het verhaal van Rianda, of eigenlijk verhalen. Die zijn vooral ontzettend verschillend. Wat doe je als de eerste zwangerschap en bevalling een ‘walk in the park’ is, en de tweede alles eigenlijk helemaal niet zo goed gaat? Je hoort het in deze aflevering van adem in adem uit. En voordat we weer met een bijzonder bevallingsverhaal beginnen, even kort het volgende: Omdat je door de Corona crisis momenteel geen fysieke zwangerschapscursus kan doen - en omdat dat wel héél belangri...more

 • S2E5: Het verhaal van Emmie.

  Feb 01 2020

  In deze aflevering het verhaal van Emmie. Na een mentaal zware zwangerschap had de Nijmeegse nog altijd een vurige kinderwens, maar wat als je relatie stuk loop en je niet meer de 'aller jongste' bent… Emmie is eerlijk, openhartig en taboe doorbrekend in dit verhaal van Adem in Adem uit.

 • S2E4 *** Kerstspecial ***

  Dec 24 2019

  Ho Ho ho eens even, een kerstspecial? Jawel, geen geboorteverhaal, maar Rolien en Aline die het opnemen tegen hun mannen Ruben en René door middel van een aantal stellingen. Een prima afleiding terwijl de kids de kerstballen uit de boom trekken of jij de lange tocht naar je schoonouders aflegt. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar van team Adem In Adem Uit. PS.: Heb jij nou ook een stelling waar wij eens over moeten debatteren? Let us know op Instagram!

 • S2E3: Het verhaal van Sabine en Marijke

  Nov 28 2019

  In deze aflevering het verhaal van Sabine en haar zus Marijke. Hoe is het om in Frankrijk te bevallen? En wat als je gezin compleet is maar je toch ineens zwanger blijkt te zijn? Sabine verteld haar heftige en mooie ervaringen en wij hingen aan haar lippen! Weer een prachtig geboorteverhaal met een spiritueel randje in deze aflevering van Adem In Adem Uit. 

 • S2E2: Het verhaal van Bibi en Lotte.

  Nov 03 2019

  In deze aflevering het verhaal van Bibi en Lotte. Twee vrouwen met een kinderwens, hoe doe je dat? Welke weg moet je dan afleggen en welke strubbelingen kom je tegen? Bibi en Lotte vertellen hoe zij dit avontuur hebben beleefd in deze aflevering van Adem In Adem uit.

 • S2E1: Het verhaal van Valerie.

  Oct 11 2019

  In deze aflevering het verhaal van Valerie. Toen ze besloot met haar man voor een kindje te gaan bleef een eisprong maar uit, en bleek haar cyclus veel langer dan normaal. Na allerlei onderzoeken werd PCOS geconstateerd; een hormoonafwijking waarbij je verminderd vruchtbaar bent. Een lange tijd van onzekerheid en wachten begon.. Maar gelukkig kwam dan uiteindelijk toch die positieve zwangerschapstest.

 • S1E12: Het verhaal van Anouk.

  Sep 09 2019

  In deze laatste aflevering van seizoen 1 het verhaal van Anouk; de Groningse was razendsnel zwanger van haar eerste kindje, maar ook van de tweeling die ze daarna kreeg.  Dit bracht haar leven even in een flinke stroomversnelling. En over snelheid gesproken; hoe snel gaat een bevalling eigenlijk en vanaf wanneer begin je dan te tellen? Je hoort het in deze aflevering van Adem in Adem uit. Stem op onze podcast: www.onlineradioawards.nl

 • S1E11: Het verhaal van Karlijn.

  Jul 11 2019

  In deze aflevering het verhaal van Karlijn. Karlijn is moeder van Vigo en Hidde. De eerste zwangerschap eindigde in een medische rollercoaster, door een zwangerschapsvergiftiging. Bij 34 weken werd Karlijn al ingeleid. Een spannende tijd en hoe dat verliep hoor je in deze aflevering van Adem in Adem uit. 

 • S1E10: Het verhaal van Daisy.

  Jun 28 2019

  Deze aflevering het verhaal van Daisy Oppelaar, misschien ken je haar wel van I love Health. Bij de kluisjes van een festival stond daar ineens haar man to be en nu rockt ze al 7 maanden het moederschap. Wat doe je als je na een weeënstorm pas 2 cm ontsluiting hebt? Je hoort het in deze aflevering van Adem In Adem Uit.

 • S1E9: Het verhaal van Maria.

  Jun 06 2019

  In deze aflevering het verhaal van Maria. Maria is moeder twee prachtige dochters. Voor de bevalling had ze het perfecte plaatje voor ogen, maar zoals je wel een beetje ziet aankomen, liep dat niet helemaal zoals gepland. Maria toonde zich een echte powervrouw en het lukte haar om openminded met de flow van het proces mee te gaan. 

 • S1E8: Het verhaal van Horace.

  May 17 2019

  In deze aflevering het verhaal van Horace. Hierin verteld hij over de geboortes van zijn dochter Teddy en zoontje Joey. Maar naast deze geboorteverhalen bespreken we ook de perikelen van het jonge ouderschap. 

 • S1E7: Het verhaal van Esther.

  May 03 2019

  In deze aflevering het verhaal van Esther. Ze fietste enkele dagen voor de bevalling nog fluitend door het Vondelpark. De bevalling heeft ze als best heftig ervaren, maar ze kijkt er positief op terug. Nu is ze door het dolle met haar dochter Isabelle en haar man Maurice. 

 • S1 Extra: Genomineerd voor de podcast awards

  May 03 2019

  YES! Wij zijn genomineerd voor de Dutch Podcast Award! Gisteren werd bij BNR Nieuwsradio bekend gemaakt dat Adem In Adem Uit genomineerd is in de categorie Lifestyle, Maatschappij & Gezondheid. Genomineerd zijn vinden we al waanzinnig maar we zijn er nog niet! Jullie kunnen ons helpen door te stemmen. Ga naar www.podcastawards.nl en stem op Adem In Adem Uit. En oja, als je dan toch gaat stemmen, stem dan ook even op Aline als beste host. SAY WHAT? Ja, Aline beste host! Adem In Adem Uit besta...more

 • S1E6: Het verhaal van Sevinc.

  Apr 18 2019

  In deze aflevering een heel bijzonder verhaal. Sevinc is 41 jaar als ze haar droomman via Tinder ontmoet. Haar langgekoesterde kinderwens dompelt Sevinc onder in een lang en zwaar medisch traject. Maar op 46 jarige leeftijd bevalt ze van haar  prachtige dochter Charly Yaz.

 • S1E5: Het verhaal van Roos en Jiri.

  Apr 08 2019

  In deze aflevering het verhaal van Roos en Jiri. Roos hoopte op die prachtige droombevalling maar zag tegelijk ook wat er mis kon gaan. Toch wist ze los te laten en leunde in haar bevalbad op de schouders van haar man Jiri en werkte toe naar de prachtige geboorte van hun dochter Lena. 

 • S1E4: Het verhaal van Jori.

  Mar 26 2019

  Deze aflevering het verhaal van Jori. Jori had een spannende zwangerschap waardoor ze pas na 20 weken echt kon genieten. Met haar man werd ze bovendien nogal verrast toen midden in de nacht bij 37 weken haar vliezen braken. Desondanks wist ze in haar kracht te blijven, vertrouwde op haar lijf, de mensen om haar heen, en pakte uiteindelijk zelf haar prachtige zoon aan….

 • S1E3: Het verhaal van Teake.

  Mar 19 2019

  Deze aflevering het verhaal van Teake.  Ongepland raakte zijn vriendin zwanger. Zijn leven stond even helmaal op z'n kop; hij liet alles in Groningen achter om een nieuw leven te beginnen in Amsterdam. Nu vijf jaar later vertelt hij over zijn reis naar de komst van zijn prachtige dochter Evi-Marie.

 • S1E2: Het verhaal Aline en René.

  Mar 12 2019

  In deze aflevering het verhaal van Aline en onze knappe regisseur René. De zwangerschap van hun zoon Kobe verliep door medische redenen anders dan gedacht. Er waren momenten van onzekerheid maar uiteindelijk won het vertrouwen. Geen verhaal over kaarsjes en gedimd licht, maar toch een positief geboorteverhaal van lieve baby Kobe.

 • S1E1: Het verhaal van Rolien.

  Mar 05 2019

  In deze eerste aflevering; Het verhaal van ROLIEN. Behalve 1 van de 2 stemmen van deze podcast, is ze parttime stewardess en woont ze samen met haar vriend Ruben en haar 3 zoons in Haarlem.