PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Aan het werk bij Burgers’ Zoo

Angelique Krüger en Olga Tops presenteren een nieuwe podcastserie ‘Aan het werk bij Burgers’ Zoo’! In deze avontuurlijke afleveringen nemen ze letterlijk en figuurlijk een kijkje achter de schermen van het Arnhemse dierenpark. Kijk voor meer afleveringen over werken bij andere bedrijven op www.aanhetwerkbij.nl

Afleveringen

 • #9: Aan het werk bij Burgers' Zoo met dierverzorger Wilco bij de mensapen

  Mar 25 2021

  Wilco is hoofdverzorger van de mensapen en een deel van de zoogdierenafdeling, waaronder de Rimba. Wat maakt gorilla’s en chimpansees zo’n bijzondere dieren om te verzorgen? Voor welke uitdagingen komt Wilco met zijn collega’s te staan? Wilco geeft een indrukwekkend inkijkje in de dierverzorging van Burgers’ Zoo.

 • #8: Aan het werk bij Burgers' Zoo met dierenarts Henk Luten

  Mar 18 2021

  Henk Luten is al jarenlang de dierenarts van Burgers’ Zoo. Heeft hij altijd al de droom gehad om dierenarts in een dierenpark te worden? Hoe is hij eigenlijk in Burgers’ Zoo terechtgekomen? En wat maakt zijn baan zo kleurrijk en bijzonder? Henk vertelt een intrigerend verhaal vol anekdotes, maar ook aangrijpende momenten.

 • #7: Aan het werk bij Burgers’ Zoo met directeur Alex van Hooff

  Mar 11 2021

  Alex is de algemeen directeur van Burgers’ Zoo. Als kind groeide hij letterlijk op in het dierenpark: zijn ouderlijk huis stond bij de toenmalige hoofdingang. Hoe ziet Alex de rol van een modern dierenpark in de toekomst? En op welke wijze draagt Burgers’ Zoo zijn steentje bij aan natuurbehoudsprojecten verspreid over de hele wereld?

 • #6: met dierverzorger Kaat bij de leeuwen

  Mar 04 2021

  Kaat werkt net als René op de Safari. In deze aflevering vertelt zij niet alleen van alles over de leeuwen in Arnhem, maar ook over haar bijzondere leven en de verschillen in het werken op de Safari tussen vroeger en nu. Er is in de loop der jaren veel veranderd op deze kleurrijke afdeling.

 • #5: met dierverzorger Rene bij de neushoorns

  Feb 25 2021

  René werkt al jarenlang op de Safari. Hij zorgt met name voor de breedlipneushoorns, die de Oost-Afrikaanse savanne delen met giraffen, zebra’s en antilopen. Deze kolossale dieren blijken echter vreedzame reuzen te zijn. René heeft diverse geboortes meegemaakt en andere bijzondere gebeurtenissen.

 • #4: met dierverzorger Egbert bij de olifanten

  Feb 18 2021

  Egbert begon zijn carrière bij Burgers’ Zoo ooit als plantenverzorger in de net geopende Bush. Al snel werd hij echter een vaste verzorger van de olifanten. Dieren die hij door en door kent en waarbij de verzorging bijzonder is vanwege de hoge intelligentie en het eigen karakter van deze dieren.

 • #3: met dierverzorger Koos in de Mangrove

  Feb 11 2021

  Koos werkt als verzorger in de Mangrove met zeekoeien, vlinders, krabben, vogels en vissen. Hoe verzorg je nu eigenlijk kwetsbare dieren als vlinders? En wat maakt zeekoeien zo charismatisch? Met veel passie vertelt Koos over zijn liefde voor de natuur en zijn bijzondere werk.

 • #2: met dierverzorger Theo bij de panters

  Feb 04 2021

  Theo verzorgt charismatische zoogdieren als panters, tijgers en beren. Hij is ooit begonnen als dierverzorger in de Safari, waar hij met dieren als leeuwen, cheeta’s, giraffen en neushoorns werkte. Hoe werk je veilig met gevaarlijke roofdieren? En wat maakt de panters zo intrigerend?

 • #1: met dierverzorger Christiaan uit de Bush & Desert

  Feb 04 2021

  Christiaan is hoofdverzorger van de Bush en de Desert. In deze podcast staat het overdekte tropische regenwoud centraal. Voor welke uitdagingen komt Christiaan dagelijks te staan? Wat maakt zijn werk zo bijzonder? Uitgesproken als altijd vertelt Christiaan een bijzonder verhaal.