PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

30 jaar Bløf

Podcast 30 jaar Bløf, verhalen die we niet kennen aan de hand van 10 songs Dat “Aan de kust” werd gezien als het nieuwe Zeeuwse Volkslied? Onbegrijpelijk! Paskal, Norman, Peter en Bas kijken na 30 jaar terug op hun samenwerkingen, concerten en doorbraak. Over optreden in Bhutan waar popmuziek eigenlijk niet bestaat, over een nieuw begin met Norman die de overleden Chris Götte ineens moest vervangen. Over schaamte voor en trots op Zeeland, over Bløf-haters en te ve...more

Afleveringen

 • 10. Over de dam

  Apr 26 2022

  Hoe kwam het idee tot stand om te gaan optreden op de Brouwersdam? Wat is er zomagisch aan die plek dat wereldsterren als Sting, Lenny Kravitz en de CountingCrows lovend zijn. En hoe blij zijn de muzikanten dat ze dit jaar eindelijk het 15-jarigjubileum van Concert at Sea kunnen vieren?Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 9. Een manier om thuis te komen

  Apr 24 2022

  Voor het album Umoja reisde Bløf de hele wereld over. In Bhutan, waar popmuziekeigenlijk niet bestaat en je je apparatuur de hoge bergen in moet slepen, is optredenen opnames maken een grote uitdaging. Hoe kregen ze dan toch lokale muzikantenop de plaat en de lokale bevolking voor het podium in extase?Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 8. Wennen aan september

  Apr 22 2022

  Van fanboys naar collega’s. Als we Bløf naar een nummer van Counting Crows latenluisteren komen mooie verhalen boven. Hoe ze ooit handtekeningen stonden tevragen bij de kleedkamer van hun helden en hoe diezelfde helden jaren later driedagen kwamen logeren in Zeeland. Maar ook hoe je bij te veel mojito uit eenrestaurant wordt gezet omdat je te hard lacht.Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 7. Omarm

  Apr 20 2022

  Hoe zorgt Bløf ervoor dat ze telkens een nieuw publiek aanspreken en meegaan metde tijd. Dit keer stoppen we een nummer in de cd-speler waarvan de band niet hadgedacht dat het zo’n tijdloze hit zou worden. Hoewel Paskal vindt dat ze het zelf alsbeste kunnen spelen, werd het nummer ontdekt door een hele generatie nieuwemuzikanten en jonge fans. En hoe zat het nou met de Bløf-haters?Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy informati...more

 • 6. Vrienden

  Apr 18 2022

  De plotselinge dood van drummer Chris Götte zorgde voor een “wankel” Bløf waarbij het voortbestaan niet gegarandeerd was. Hoe kijken ze 21 jaar na dit dieptepunt terug op die periode. Norman vertelt hoe dienstbaar hij zich probeerde op te stellen als nieuwe drummer, geen makkelijke opgave.Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 5. Dansen aan zee

  Apr 16 2022

  De samenwerking met de Portugese fadozangeres Cristina Branco zorgde voor een magisch moment tijdens een optreden in Paradiso. Zingend in verschillende talen kun je het publiek opzwepen en een trip beleven die je niet kunt repeteren. Het plantte het zaadje voor Umoja en veel meer bijzondere samenwerkingen.Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 4. Rijden door de nacht

  Apr 14 2022

  Elke band legt kilometers af al rijdend door de nacht. Paskal zet dan een speciaalbiertje klaar voor de lange terugweg, maar mist Norman die de afslag Nijmegen pakt. En als je het begin van deze cd helemaal terugspoelt, wat hoor je dan voor geheime opname?Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 3. Aan de kust

  Apr 12 2022

  Hij zou dit nu nooit meer zo schrijven, zegt Peter over de tekst van “Aan de kust” dat destijds door de Zeeuwen als nieuw volkslied werd omarmd. “Onbegrijpelijk”, vinden de bandleden nu. Deze aflevering gaat over trots op hun roots, maar soms ook de afkeer van altijd maar “Dat Zeeuwse bandje”.Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 2. Zoutelande

  Apr 10 2022

  Blof vertelt over de wens om door te breken in Duitsland die ertoe leidde dat ze eindelijk een hit in België scoorden. Deze aflevering gaat over het geheim achter Zoutelande en waarom Arnemuiden, Westkapelle of een ander Zeeuws plaatsje niet hetzelfde resultaat had gehad.Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

 • 1. Horizon

  Apr 08 2022

  Norman, Bas, Peter en Paskal vertellen over hun gebrek aan horizon tijdens de coronatijd. “Gaan we ooit nog wel optreden voor volle zalen?”, vroegen ze zich af terwijl de mannen moesten aanzien hoe crewleden een ander baantje zochten. Hoe het nieuwe album “Polaroid” toch tot stand is gekomen en veel meer is dan een “coronaplaat” vertellen ze in deze eerste aflevering.Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy informa...more

 • 30 jaar Bløf - een podcast van PZC

  Apr 05 2022

  Vanaf vrijdag 8 april kun je bij PZC luisteren naar de podcast 30 jaar Bløf. 10 liedjes, 10 verhalen van de mannen van Bløf. Luister hem op PZC.nl/podcasts, AD.nl/podcasts of op een van de sites van de aangesloten regiodagbladen. Beluister al onze podcasts: http://www.krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.