Playlist

Vers van de pers

Luister hier de nieuwste afleveringen

by PodNL

  Vers van de pers

  Sep 23 2019

 • Radio Swammerdam / Column Soesja van Wijgerden: Plastic

  Plastic is vies, vervuilend en het symbool van de hedendaagse wegwerpmaatschappij. Toch? Soesja van Wijgerden zet enkele kritische kanttekeningen bij dit populaire beeld van plastic. Misschien zullen we toch met het materiaal moeten leren leven.

 • Nigel Williams, Downtime podcast / Downtime nr 172 - 2019

  Ik verschiet van  hoe weinig ik (we) weten, we weten individueel amper iets maar de mensheid als group/kollektief/stam weet gvd heel veel. Ik ben onwetend en daar ben ik fier op.

 • People Power Podcast - Over de kracht van mensen in organisaties / #259 Universiteit Van Utrecht Onderzoekt De Future Of Work

  People Power maakt samen met de Future of Work Hub van de Universiteit van Utrecht een reeks programma’s over de toekomst van werk. De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over werk. In deze eerste aflevering verkennen we het programma en de belangrijke thema’s. Hoe kijk je naar de toekomst, waarom is dat belangrijk, hoe onderzoek je dat, vanuit welk perspectief en met wie? Werk verandert: innovatie, dig...more

 • Pitstop / 'Wat is het geheim van Ferrari?'

  Een podcast over de Formule 1 en Max Verstappen met AD Sportwereld verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink en Tim Engelen. Host: Etienne Verhoeff. Kijk voor al het nieuws rond de Formule 1 en Max Verstappen op ad.nl/formule-1.Support the show.

 • Radio ArtEZ / S03E01: Elizabeth Losh and the hashtag

  Yup, we've rebranded the podcast. In this new season, we will go beyond stories of diversity and bring you a podcast about agile thinking and the power of the arts. We will delve into relevant questions of today and broadcasts diverse voices from multiple identities, perspectives and experiences. The podcast will feature personal stories and urgent research by ArtEZ students and staff and recordings of studium generale events. And so from now on, this is Radio ArtEZ.  In this first episode of t...more

 • De Jensen Show / Ik ga drie maanden de bak in - De Jensen Show #16

  Minachting van de EU wordt strafbaar, treiterende journalisten janken zodra ze kritiek krijgen, gehersenspoelde klimaatactivistjes en Ik Hou van Holland doet mee aan windmolen-gekte. GA NAAR JENSEN.NL EN SUPPORT HET ECHTE GELUID! Abonneer je op het Jensen Youtube kanaal. De Jensen Show op Spotify De Jensen Show op iTunes

 • De Dag / #420 - Waarom ijsbaden nu pas het leven van hardlopers redden

  Het is een van de meest drukke hardloopwedstrijden van Nederland, de Dam tot Damloop. En vaak is het ook nog eens warm. De organisatie heeft dit jaar voor het eerst ijsbaden ingezet om hitteberoertes bij hardlopers te voorkomen. Mogelijk hebben de baden levens gered. Ouders van twee getrainde hardlopers die in 2014 en 2016 na de Dam tot Damloop om het leven kwamen, pleitten al jaren voor de inzet van die baden. Waarom heeft het dan tot 2019 geduurd? In De Dag duiken we de hardloopwereld in me...more

 • Sjotcast / Aflevering 8: Een uur met Tuur!

  Terwijl Guillaume een nieuwe John Troost zoekt, maakt Lars een nieuwe beste voetbalvriend en houdt gast Tuur Dierckx een stevig pleidooi tegen de videoref.

 • Newsroom | BNR / De strijd om het uitzicht vanaf 'the Golden Turd'

  0:55 - Reisgigant Thomas Cook omgevallen - Joost Dobber, FD & Connie de Jonge, BNR Het is over en uit voor reisorganisatie Thomas Cook. Een ultieme reddingspoging bood geen soelaas. En dat betekent dat 600.000 vakantiegangers zijn gestrand, onder wie tienduizend Nederlanders. Wereldwijd staan er bovendien 21.000 banen op de tocht. De gestrande Nederlandse vakantiegangers kunnen voorlopig hun reis afmaken. Thomas Cook is met 178 jaar de oudste reisorganisatie ter wereld. 'OMVALLEN THOMAS ...more

 • NUsport – De boordradio / 'Red Bull en Verstappen echt geschrokken van tempo Ferrari'

  Sebastian Vettel won voor Ferrari voor het eerst in meer dan een jaar een race. Dat gebeurde op het circuit waar Red Bull Racing hoge verwachtingen had, helaas pakte het anders uit voor Max Verstappen. Ondanks alles wist de Nederlander toch als derde over de finish te komen en zichzelf daarmee te verzekeren van een podiumplek.

 • AD Voetbal podcast / AD Eredivisie Podcast #7: 'Feyenoord was wel een wanprestatie'

  Terugblik op het Eredivisie-weekend. Sjoerd Mossou, Freek Jansen en Maarten Wijffels worden aan de hand genomen door Etienne Verhoef en blikken aan de hand van vier stellingen terug op de wedstrijden.Support the show.

 • NOS Voetbalpodcast / #64 - 'De cowboys van PSV schoten met neppistooltjes'

  Arno Vermeulen blikt met Jeroen Elshoff, Jan Roelfs en Arman Avsaroglu uitgebreid terug op de topper in de eredivisie tussen PSV en Ajax. De commentatoren hadden meer verwacht van de wedstrijd. Vooral de aanvallers vielen tegen. "De cowboys van PSV schoten met neppistooltjes", concludeert Jeroen Elshoff.

 • Ik was Jou / #4 - Owen Schumacher ontmoet Robèrt van Beckhoven (S02)

  In deze aflevering van Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek in Oisterwijk, bij het bedrijf van ‘meester patissier’, ‘meester boulanger’ en programmamaker/jurylid Robèrt van Beckhoven. Owen ‘was’ Robèrt van Beckhoven ten tijde van Koefnoen. Van Beckhoven daarover: ‘Dat vond ik wel heel grappig. Ik vond dat een hele eer. Mensen zeiden ‘als Koefnoen je nadoet, dan heb je het gemaakt’.

 • 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild / 30 MINUTEN RAUW met Roxeanne Hazes

  'Iedereen verwacht altijd maar dat ik groot ben, maar eigenlijk ben ik nog maar een heel klein meisje.' Samen met Roxeanne Hazes sprak ik een half uur lang over de band met haar familie, de bladen en roddelpers, haar gezin en het verlangen naar een 'normale' vader.

 • ScarePod / ScarePod #007 – Live vanaf Bajes Experiment: De reddingsactie

  ScarePod is de Nederlandse Scare en Halloween podcast. In deze extra aflevering een live verslag vanaf live vanaf Bajes Experiment: De reddingsactie in Amsterdam

 • NOS Formule 1-Podcast / #18 - 'Dagdromen over Verstappen naast Leclerc bij Ferrari'

  Presentator Amber Brantsen praat met analist Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker over de Grand Prix van Singapore. Het werd de eerste overwinning voor Sebastian Vettel in 392 dagen. Ook kijken ze alvast vooruit naar het volgend seizoen. Wie wordt er dan wereldkampioen als Hamilton het een keer niet doet? De aandacht gaat momenteel vooral naar Charles Leclerc. Jan Lammers zou Leclerc en Verstappen graag samen willen zien bij Ferrari.

 • Bouwmeesters | BNR / Bouwen boven het spoor

  Mede mogelijk gemaakt door: Bouwend NederlandTe gast: - Eric Luiten, Spoorbouwmeester en hoogleraar Landschapsarchitectuur aan de TU Delft - Sebastiaan de Wilde, directeur Vastgoed & Ontwikkeling bij de NS Meer lezen? - NS wil woningen boven het spoor bouwen - Meer over de Spoorbouwmeester - Nog veel meer over bouwen boven het spoor De Bouwexpo We bespreken het boek Kunst op Nederlandse stations, een samenvatting van de collectie van 300 kunstwerken op onze stations.

 • BoekenREC: een HarperCollins podcast / BoekenREC #6: Johan Andersen

  In deze aflevering van BoekenREC hebben we Johan Andersen te gast! Hij sprak over zijn nieuwe thriller Dodenstoel, zijn schrijfproces en wat hem zo allemaal bezig houdt in het dagelijks leven. Kortom: wederom een aflevering vol interessante anekdotes en spannende verhalen! Abonneer je op BoekenREC om op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen en geef ons vooral een rating en een review!

 • Hallo Hier Hilversum / #43 - klassieke muziek op de radio

  De klassieke radiozender van de publieke omroep - Radio 4 - werd in 1975 opgericht. De eerste uitzending staat op naam van Veronica. Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken in deze aflevering klassieke muziek op de radio.

 • Platte Grond / #1: Strijd om de Toren

  Strijd om de Toren is een verhaal over de Toren van Oud en de strijd om de nalatenschap van de beroemde architect J.J.P. Oud die hem ooit ontwierp. De toren, staande naast het World Forum in Den Haag, is een van de mooiste en tegelijk minst functionele wolkenkrabbers van Nederland. Hij staat er nog altijd, maar staat meer leeg dan dat er gebruik van wordt gemaakt. In de schaduw van dat unieke driehoekige gebouw, broeide lang een conflict over de erfenis van een ‘s Neerlands beroemdste architecte...more

 • BrancheNieuws / Wacht even… er zijn veel redenen om het telefoonabonnement van een overledene NIET tè snel op te zeggen!

  Sander van der Meer, de specialist van Digitale Nazorg vertelt in deze uitzending waarom het verstandig is om een telefoonabonnement van een overledene niet te snel op te zeggen. Opzeggen is definitief en je kunt er al snel enorme spijt van hebben als je het nog niet een poosje hebt aangehouden.

 • De Dataloog / DTL– Big Data Expo special 7 – Integrate van AI in de strategie van het bedrijf – de case van Cz

  In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven een datalab opgezet. Dat is heel nuttig om te proeven aan de mogelijkheden van Data Science en wat eerste prototypes op te leveren die naar meer smaken. Maar hoe ga je vanuit die fase een stap omhoog naar daadwerkelijke borging in je strategie.. Kom luisteren en deel tips! Fleur Hasaart van Cz en Alexander van Eerden van building Blocks vertellen over de reis die ze gemaakt hebben bij Cz. De reis start met een initiatief van de COO, gaat via experiment...more

 • Smaakmakers / #20: Borrelen met Susan Aretz

  Soms heb je een interview dat alle kanten op gaat, maar dankzij alle mooie bruggetjes toch als een geheel voelt. Zo’n interview had ik met Susan Aretz. We gingen van borrelen, pakjes Honig, via Jochem Meyer en de Franse supermarkt weer terug naar borrelen stipten en passant nog even uit eten gaan met kinderen aan. En dan heb ik de Mc Donalds nog niet eens genoemd. Zoals je ziet, er zit voor ieder wat wils in deze aflevering van Smaakmakers. Volg Susan: www.smulpaapje.nl www.carpefckndiem.nl www....more

 • NU.nl Dit wordt het nieuws / Maandag 23 september 2019: ‘Als Gökmen T. niet meewerkt, is een TBS-straf heel lastig’

  Vandaag zal de rechtbank van Utrecht weer in het teken staan van de tramaanslag in Utrecht. Daar zal namelijk de tweede pro-formazitting gehouden worden voor deze zaak. De hoofdverdachte Gökmen T. staat terecht voor het op 18 maart doodschieten van vier mensen in een tram bij het Utrechtse 24 Oktoberplein. T. zelf zal vandaag niet aanwezig zijn bij deze zitting. Eerder liet de rechtbank weten geen aanleiding te zien om hem te verplichten bij de tweede zitting aanwezig te zijn. Over deze zaa...more